Extra voordeel!
BOEK SNEL EN PROFITEER!
• € 25,- korting per boeking
• GRATIS Oad toilettas per persoon
Gebruik tijdens het boeken bij stap 1 actiecode 25ttas2018 en de korting wordt gelijk verwerkt.

(min.reissom €499,-) bekijk de voorwaarden
Actie is geldig t/m 13 maart
U bevindt zich hier HomeruslandVlieg-rondreis Klassiek Moskou & St. PetersburgReisnummer: VRRU01-02
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-rondreis Klassiek Moskou & St. Petersburg
rusland | Diverse Streken
Reisnummer: VRRU01-02
va. 1199,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 27 april 2018
In het kort
 Klantbeoordeling 8,9
 O.a. Moskou, Novgorod, St. Petersburg, Hermitage
 Oost-Europa deskundige Marie-Thérèse ter Haar
De reis
 Verblijf in goede drie/viersterren hotels
 Inclusief ontbijt en diner
 Indrukwekkend excursieprogramma
8 dgn | 27-04-2018

Rondreis Moskou & St. Petersburg

Bezoek drie van Ruslands mooiste steden: metropool Moskou, Hanzestad Novgorod en majestueus Sint-Petersburg, dat niet voor niets de bijnaam 'Venetië van het Noorden' heeft. Laat u meevoeren naar de tijd van de tsaren, bewonder de 'suikertaartarchitectuur' uit de Stalintijd en flaneer over de Nevski Prospekt, de mooiste boulevard van het door Peter de Grote gestichte Sint-Petersburg.

Wij raden u aan om bij een van de informatiemiddagen aanwezig te zijn onder leiding van Rusland en Oost- Europadeskundige Marie-Thérèse ter Haar:
Informatiemiddag Rusland en Oost-Europa

Hoogtepunten

Kremlin en het Rode Plein
Tretjakovgalerij
Russisch platteland
UNESCO Hanzestad Novgorod
Hermitage
Begraafplaats Tsaren

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Extra informatie

U verblijft in middenklasse hotels. De meeste hotels beschikken over een lift. De adresgegevens van de hotels ontvangt u bij de reisbescheiden.

De eventueel genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Vrijdag

Heenreis
We vliegen per rechtstreekse KLM-lijnvlucht naar Moskou, waar we drie nachten blijven.

Zaterdag

Stadstour Moskou en Kremlin
Vandaag staat een uitgebreide stadstour langs al het moois dat Moskou te bieden heeft op het programma. We zien de rivier de Moskva, de Mussenheuvels en verkennen het Kremlin, met het overweldigende Kathedralenplein. 's Avonds kunt u naar een Russisch-orthodox koor of naar een Russische avond (optioneel, kosten ca. € 45,- p.p.).

Zondag

Tretjakov en Rode Plein
We bezoeken de begraafplaats van Russische beroemdheden zoals Tsjechov, Sjostakovitsj, Chroesjtsjov, Jeltsin en Raisa Gorbatsjov. Daarna volgt de Tretjakovgalerij, waar o.m. werk van Ilja Repin te zien is. 's Middags kunt u op een terrasje zitten op het Rode Plein en Goem verkennen, het topwarenhuis van Moskou. 's Avonds gaan we naar de mooiste Moskouse metrostations, die bekend staan als 'ondergrondse paleizen' (optioneel, kosten ca. € 15,- p.p.).

Maandag

Russische platteland
Per touringcar over het Russische platteland. Berkenbossen, datsja's (buitenhuisjes) en samowars. Onderweg boeiende verhalen over o.m. Dr. Zhivago, Tsjaikovski (we komen langs zijn woonhuis) en het leven van de gewone Rus. We overnachten in Novgorod.

Dinsdag

Werelderfgoedstad Novgorod
Hanzestad Novgorod met zijn rijke traditie en geschiedenis is een bezoek meer dan waard. Tijdens de stadswandeling zien we niet alleen het eeuwenoude marktplein, maar ook de Sofiakathedraal en het Millenniummonument. 's Middags brengt onze bus ons naar de stad van Peter de Grote: Sint-Petersburg.

Woensdag

Stadstour Sint-Petersburg
In de ochtend maken we een rondrit waarbij we alle highlights zien. 's Middag vrij om op de Nevski Prospekt op souvenirjacht te gaan (wodka, kaviaar, matroesjka's). Natuurlijk kunt u ook een museum of een van de kathedralen (Verlosserskerk, Izaäkkathedraal, Kazankathedraal) bezoeken. 's Avonds is een theater- of concertbezoek mogelijk (optioneel, onder voorbehoud).

Donderdag

Vesting en Hermitage
De Petrus en Paulusvesting, waar onze bus ons naartoe brengt, is de plek waar de laatste tsaren en Peter en Catharina de Grote begraven liggen. De plattegrond van de vesting is gebaseerd op onze eigen Naarden-vesting. Nog een hoogtepunt vandaag: de Hermitage. Ca. 4 miljoen kunstwerken, waaronder ruim 20 schilderijen van Rembrandt.

Vrijdag

Tsarendorp en naar huis
Vrije dag om in Sint-Petersburg nog te genieten van de schilderachtige, op Amsterdam geïnspireerde grachten. Wie wil kan mee naar Tsarendorp (Poesjkin), naar het hemelsblauwe paleis van Catharina de Grote, en de paleizen van Alexander I en Anna Paulovna (optioneel, kosten € 45,- p.p.). Aan het eind van de middag vliegen we met een rechtstreekse KLM-vlucht van Sint-Petersburg naar Amsterdam.

U kunt er ook voor kiezen op een zondag uit Nederland te vertrekken.

LET OP: de terugvlucht op vrijdag 24 augustus is al om 14.05 uur. Door deze vluchtwijziging komt bovenstaande dagindeling te vervallen.

Extra Info

Uw vlucht
U vliegt per KLM naar Moskou/ St. Petersburg. 1 stuk handbagage (12 kg) en 1 stuk ruimbagage (23 kg per persoon) is inbegrepen. Deze staan vermeldt op de vluchtvoucher van uw reisbescheiden welke u circa 2 weken voor vertrek van ons ontvangt.

Inclusief

• vlucht Amsterdam - Moskou en St. Petersburg - Amsterdam met KLM
• deskundige begeleiding door Rusland en Oost-Europadeskundige Marie-Thérèse ter Haar tijdens de gehele reis
• rondreis volgens programma per lokale touringcar met airconditioning
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf eerste dag diner t/m ontbijt laatste dag
• entreegelden
• luchthavenbelastingen
• brandstof- en veiligheidstoeslagen
• bagage tijdens de vlucht: 1 stuk handbagage en 1 accessoire (bv. handtas of laptop) gezamenlijk max. 12 kg per persoon en 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg per persoon

Exclusief

• evt. toeristenbelasting ter plaatse te voldoen

Bij te boeken:
• optionele excursies

Visum:
Oad verzorgt uw visumaanvraag (extra bijkomende kosten € 109,- per persoon). U ontvangt hierover circa 8 weken voor vertrek meer informatie.

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.