U bevindt zich hier HomeruslandVlieg-busrondreis St. Petersburg & MoskouReisnummer: VRRU01-01
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-busrondreis St. Petersburg & Moskou
rusland | Diverse Streken |
Reisnummer: VRRU01-01
va. 0,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Nieuwe Oad reis
 O.a. Moskou, Novgorod, St. Petersburg, Hermitage
 Zeer ervaren reisleidster Marie-Thérèse ter Haar
De reis
 Verblijf in goede drie/viersterren hotels
 Inclusief ontbijt en diner
 Indrukwekkend excursieprogramma

Rondreis St. Petersburg & Moskou

Bezoek drie van Ruslands mooiste steden: metropool Moskou, Hanzestad Novgorod en majestueus Sint-Petersburg, dat niet voor niets de bijnaam 'Venetië van het Noorden' heeft. Laat u meevoeren naar de tijd van de tsaren, bewonder de 'suikertaartarchitectuur' uit de Stalintijd en flaneer over de Nevski Prospekt, de mooiste boulevard van het door Peter de Grote gestichte Sint-Petersburg.

Wij raden u aan om bij een van de informatiemiddagen aanwezig te zijn onder leiding van Rusland en Oost- Europadeskundige Marie-Thérèse ter Haar:
Informatiemiddag Rusland en Oost-Europa

Hoogtepunten

Kremlin en het Rode Plein
Tretjakovgalerij
Russisch platteland
UNESCO Hanzestad Novgorod
Hermitage
Begraafplaats Tsaren

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Extra informatie

U verblijft in middenklasse hotels. De meeste hotels beschikken over een lift. De adresgegevens van de hotels ontvangt u bij de reisbescheiden.

De eventueel genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Vrijdag

Heenreis
We vliegen per rechtstreekse KLM-lijnvlucht naar St. Petersburg, waar we drie nachten blijven.

*Bezoek aan Tsarendorp is alleen mogelijk op de data 21 juli en 4 augustus (start vanaf Moskou). Dit i.v.m. de vliegtijden naar Sint Petersburg.

Zaterdag

Stadstour Sint-Petersburg
Ochtendbustour waarbij we alle highlights zien. 's Middag vrij om op de Nevski Prospekt op souvenirjacht te gaan (wodka, kaviaar, matroesjka's). Natuurlijk kunt u ook een museum of een van de kathedralen (Verlosserskerk, Izaäkkathedraal, Kazankathedraal) te bezoeken. 's Avonds is een theater- of concertbezoek mogelijk (optioneel, onder voorbehoud).

Zondag

Vesting en Hermitage
De Petrus en Paulusvesting, waar onze bus ons naartoe brengt, is de plek waar de laatste tsaren en Peter en Catharina de Grote begraven liggen. De plattegrond van de vesting is gebaseerd op onze eigen Naarden-vesting. Nog een hoogtepunt vandaag: de Hermitage. Ca. 4 miljoen kunstwerken, waaronder ruim 20 schilderijen van Rembrandt.

Maandag

Werelderfgoedstad NOVGOROD
Vanochtend vertrekken we naar Novgorod. De Hanzestad met zijn rijke traditie en geschiedenis is een bezoek meer dan waard. Tijdens de stadswandeling zien we niet alleen het eeuwenoude marktplein, maar ook de Sofiakathedraal en het Millenniummonument.

Dinsdag

Russische Platteland
Per touringcar over het Russische platteland. Berkenbossen, datsja's (buitenhuisjes) en samowars. Onderweg boeiende verhalen over o.m. Dr. Zhivago, Tsjaikovski (we komen langs zijn woonhuis) en het leven van de gewone Rus. In de avond komen we aan in Moskou, waar we 3 nachten blijven.

Woensdag

Stadstour Moskou en Kremlin
Vandaag staat een uitgebreide rondrit langs al het moois dat Moskou te bieden heeft op het programma. We zien de rivier de Moskva, de Mussenheuvels en verkennen het Kremlin, met het overweldigende Kathedralenplein. 's Avonds kunt u naar een Russisch-orthodox koor of naar een Russische avond (optioneel, kosten ca. € 45,- p.p.).

Donderdag

Tretjakov en Rode Plein
We bezoeken de begraafplaats van Russische beroemdheden zoals Tsjechov, Sjostakovitsj, Chroesjtsjov, Jeltsin en Raisa Gorbatsjov. Daarna volgt de Tretjakovgalerij, waar o.m. werk van Ilja Repin te zien is. 's Avonds gaan we naar de mooiste Moskouse metrostations, die bekend staan als 'ondergrondse paleizen' (optioneel, kosten ca. € 15,- p.p.).

Vrijdag

Vrije dag
Vrije dag in Moskou. Vandaag kunnen we op ons gemak de unieke Izmailovskimarkt verkennen, een van de beste plekken van Rusland voor koopjesjagers, op een terrasje zitten op het Rode Plein en Goem bekijken, het topwarenhuis van Moskou. Aan het begin van de avond vliegen we terug van Moskou naar Amsterdam.

Extra Info

Uw vlucht
U vliegt per KLM naar Moskou/ St. Petersburg. 1 stuk handbagage (8 kg) en 1 stuk ruimbagage (23 kg per persoon) is inbegrepen. Deze staan vermeldt op de vluchtvoucher van uw reisbescheiden welke u circa 2 weken voor vertrek van ons ontvangt.

Inclusief

• vlucht Amsterdam- St. Petersburg en Moskou - Amsterdam met KLM
• deskundige begeleiding door Rusland en Oost-Europadeskundige Marie-Thérèse ter Haar tijdens de gehele reis
• rondreis volgens programma per lokale comfort class touringcar met airconditioning
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf eerste dag diner t/m ontbijt laatste dag
• entreegelden
• luchthavenbelastingen
• 23kg ruimbagage
• brandstof- en veiligheidstoeslagen
• het boek "zijn zij nou gek of zijn wij het?"

Exclusief

• evt. toeristenbelasting ter plaatse te voldoen
• visum (door u zelf te regelen)

Bij te boeken:
• optionele excursies

Visa:
Laat VisumCentrale u helpen bij het aanvragen van uw visum.
Voordat u op reis gaat moeten uw reisdocumenten en visa goed geregeld zijn. Een visum aanvragen is echter lastig en kost vaak veel tijd. Oad werkt voor de visumbemiddeling daarom samen met VisumCentrale, onderdeel van de internationale visumorganisatie CIBTvisas.

VisumCentrale richt zich op een uitgebreide dienstverlening ten aanzien van informeren én ondersteunen bij het aanvragen van - soms complexe – visa. De website is een bron van up-to-date Nederlandstalige visuminformatie en bij iedere stap binnen het aanvraagtraject kunt u via telefoon en/of e-mail een beroep doen op deskundig advies. VisumCentrale onderhoudt zeer korte lijnen met ambassades en de medewerkers beschikken over het hoogste kennisniveau. Uiteraard worden uw gegevens en documenten vertrouwelijk behandeld.

Daarom VisumCentrale. Snel, safe en simpel.
Vraag uw visum aan via visumcentrale.nl/oad

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.