arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeRuslandVlieg-rondreis Moskou, St. Petersburg & Gouden Ring
Reisnummer: VRRU02
va. 1899,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-rondreis Moskou, St. Petersburg & Gouden Ring
Rusland
 O.l.v. Rusland deskundige Marie-Thérèse ter Haar
 Vele entreegelden inbegrepen
 O.a. Novgorod, Sergiev Posad en Vladimir

Rondreis Moskou, St. Petersburg & de Gouden Ring

U ervaart duizend jaar Russische geschiedenis: kerken met glanzende gouden koepels, iconen, muurschilderingen van de nok tot de vloer en u hoort communistische en hedendaagse verhalen. De Gouden Ringsteden zijn nog altijd oases van rust en vredigheid waar de oude Russisch-orthodoxe sfeer heerst. Deze fascinerende reis geeft u een prachtige indruk van Moskou, Sint-Petersburg en de Gouden Ringsteden en laat u kennismaken met het echte Rusland en de Russische ziel.

U bezoekt drie van Ruslands m...ooiste steden: metropool Moskou, Hanzestad Novgorod en majestueus Sint-Petersburg, dat niet voor niets de bijnaam 'Venetië van het Noorden' heeft. Laat u meevoeren naar de tijd van de tsaren, bewonder de 'suikertaartarchitectuur' uit de Stalintijd en flaneer over de Nevski Prospekt, de mooiste boulevard van het door Peter de Grote gestichte Sint-Petersburg.

Tijdens uw reis wordt u begeleid door Rusland deskundige Marie-Thérèse ter Haar. Tijdens deze reis zult u in een kleine groep van maximaal 30 personen reizen, op deze manier kunt u extra genieten van de reis.

Lees meer over Vlieg-rondreis Moskou, St. Petersburg & Gouden Ring

Waarom deze rondreis Moskou, Sint Petersburg en Gouden Ring bij Oad boeken?

Deze unieke rondreis reis is samen met de Rusland- en Oost-Europa Academie ontwikkeld
Deze reis is alleen bij Oad te boeken
De gehele reis is onder begeleiding van Rusland en Oost-Europa deskundige Marie-Thérèse ter Haar
De kennis, lezingen en achtergrondinformatie door Marie-Thérèse ter Haar geven en extra dimensie aan deze reis
Inclusief entreegelden Moskou: Kremlin, begraafplaats Maagdenklooster
Inclusief entreegelden Novgorod: Kremlin
Inclusief entreegelden St. Petersbu...rg: Hermitage, Petrus en Paulusvesting
Inclusief entreegelden Sergiev Posad: St. Sergius Monastery
Inclusief entreegelden Soezdal: houtkunstmuseum, Kremlin, Pokrovski klooster
Inclusief entreegelden Vladimir: Gouden deuren, Demetrius- en ontslapeniskathedraal
Deskundige begeleiding door Rusland deskundige Marie- Thérèse ter Haar
Lokale professionele gidsen in Moskou, Novgorod, St. Petersburg, Sergiev Posad, Soezdal, Vladimir
U vliegt per comfortabele en directe vlucht met KLM naar Moskou, en vanaf St. Petersburg terug naar Amsterdam
U verblijft in comfortabele drie- of viersterrenhotels
Inclusief toeristenbelasting, ter plaatse hoeft u hier niet meer aan te denken.
Lees meer over Vlieg-rondreis Moskou, St. Petersburg & Gouden Ring

Hoogtepunten

Indrukwekkende metropool Moskou
Prachtige meesterwerken in de Hermitage
Immens en uitgestrekt Russisch platteland
Schitterend werelderfgoed in Novgorod
Imponerende steden van de Gouden Ring

Dagprogramma

location_onHeenreis
Vandaag vertrekt u vanaf Amsterdam naar Moskou, waar de reisleiding u staat op te wachten om u per touringcar naar het hotel te brengen. ’s Avonds krijgt u de mogelijkheid om een tour te maken langs de mooiste Moskouse metrostations, die bekend staan als ‘ondergrondse paleizen’ (optioneel, kosten ca. € 15,- p.p.). We verblijven twee nachten in Moskou. De afstand per bus is vandaag circa 50 kilometer.

location_onStadstour Moskou en Kremlin
Na het ontbijt maken we een stadsrondrit en zien we de belangrijkste highlights. Ook zien we minder bekende plekken, zoals de intieme kerk van Leo Tolstoj en de plaats vanwaar Napoleon met zijn leger over de metropool uitkeek. In de middag bezoeken we het Kremlin met het indrukwekkende Kathedralenplein en u hoort verhalen over de tsaren, intriges van de Bojaren en alle pracht en praal van het mysterie Rusland. Indien mogelijk heeft u vanavond de kans om een Russisch-orthodox koor te bezoeken (onder voorbehoud, optioneel ca. € 45,- p.p.). De afstand per bus is vandaag circa 50 kilometer.

location_onVladimir en Soezdal
Vanochtend vertrekken we in de richting van de Oeral. Terwijl we naar de stad Vladimir rijden zien we talloze datsja’s aan ons voorbijtrekken en hoort u verhalen over de kolchozen. In Vladimir zien we de fraaie reliëfs aan de buitenkant van de Demetriuskathedraal. Tevens zien we de Ontslapeniskathedraal, een van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse Russische bouwkunst. In de middag rijden we verder naar de stad Soezdal waar we twee nachten verblijven. De afstand per bus is vandaag circa 220 kilometer.

location_onSoezdal
Vandaag staat volledig in het teken van de prachtige stad Soezdal, de sprankelende diamant in de Gouden Ring. U waant zich een figurant in Dokter Zjivago terwijl we het Kremlin, de kathedraal en het museum voor oud-Russische iconen met de Gouden Deuren bezoeken. De afstand per bus is vandaag circa 20 kilometer.

location_onSergiev Posad, Tver
De stad Sergiev Posad is vooral bekend door het Troitse-Sergieva Lavra klooster dat hier in de 14e eeuw door de heilige Sergius van Radonezj werd gesticht. Dit klooster was een van de grootste en belangrijkste in het land en draagt dan ook de eretitel Lavra. Dit Lavra van de Heilige Drieëenheid is tevens de zomerresidentie van de Patriarch van Moskou en wordt door Russen dan ook gezien als het Russisch Vaticaan, het belangrijkste pelgrimsoord van Rusland. In de middag rijden we naar Tver, de beroemdste stad aan de Wolga. Tussen 1931 en 1990 heette de stad Kalinin, naar de Sovjetheld Michail Kalinin. We overnachten één nacht in Tver. De afstand per bus is vandaag circa 400 kilometer.

location_onRussisch platteland
Vandaag reizen we van Tver naar Novgorod. Het eerste gedeelte voert ons over de belangrijkste autoweg van Rusland. Onderweg trekken uitgestrekte bossen en vele datsja’s aan ons voorbij. Bovendien staan langs de weg vele indrukwekkende monumenten voor de miljoenen Russen die tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuveld zijn. Tijdens de reis hoort u verhalen over de kolchozen en Peter Iljitsj Tsjaikovski. Ook kruisen we vandaag de langste rivier van Europa, de Wolga. In de avond komen we aan in Novgorod waar we één nacht verblijven. De afstand per bus is vandaag circa 395 kilometer.

location_onNovgorod
Hanzestad Novgorod, met zijn rijke traditie en geschiedenis, is een bezoek meer dan waard. Tijdens de stadswandeling zien we niet alleen het eeuwenoude marktplein, maar ook de Sofiakathedraal en het Millenniummonument in het Kremlin. De gunstige ligging aan de handelsroute naar Europa zorgde er niet alleen voor dat Novgorod blootstond aan westerse invloeden, maar ook dat het als rijke Hanzestad een belangrijk zakelijk, politiek en cultureel centrum werd. Het was een uitstekende voedingsbodem voor grote kunstenaars op allerlei gebied. In de middag vertrekken we naar Sint-Petersburg, waar we aan het begin van de avond zullen aankomen. De afstand per bus is vandaag circa 200 kilometer.

location_onStadstour Sint-Petersburg
Na het ontbijt maken we een stadsrondrit en zien de Nevski Prospekt, de Hermitage, de Izaäkkathedraal en de Petrus en Paulusvesting. In de middag heeft u uitgebreid de tijd om te winkelen op de Nevski Prospekt of een bezoek te brengen aan het Russisch Museum. ’s Avonds is een theater of concertbezoek mogelijk (optioneel, onder voorbehoud). De afstand per bus is vandaag circa 25 kilometer.

location_onPetrus en Paulusvesting, Hermitage
In de ochtend brengen we een bezoek aan de Petrus en Paulusvesting, waar Peter de Grote, Catharina de Grote en de laatste tsaren begraven liggen. Aansluitend gaan we naar de Hermitage, het voormalige winterpaleis van de tsaren. Niet alleen het zeer grote aantal meesterwerken dat er tentoongesteld wordt maar ook de hele entourage, is overrompelend. Liefhebbers die na de vaste excursie hier nog langer willen blijven, hebben de mogelijkheid daartoe. De afstand per bus is vandaag circa 25 kilometer.

location_onTsarendorp, naar huis
U heeft een vrije ochtend in Sint-Petersburg. U kunt op souvenirjacht of mee naar Tsarendorp, naar het hemelsblauwe paleis van Catharina de Grote en de paleizen van Alexander I en Anna Paulowna (optioneel, kosten ca. €45,- p.p.). Aan het einde van de middag is de terugvlucht naar Amsterdam. De afstand per bus is vandaag circa 25 kilometer.

Accommodatie(s)

U verblijft in goede middenklasse hotels, de meeste met lift. Uw kamer beschikt over een badkamer met bad of douche en toilet. Eventueel genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Vega Izmailovo Hotel **** of vergelijkbaar

Het Vega Izmailovo Hotel is ideaal gelegen in een buitenwijk van Moskou, naast het Izmailovsky-park in Moskou. De Metrostations Partizanskaya en Izmaylovo liggen op enkele minuten lopen van het hotel. Vanaf station Partizanskaya bereikt u het Rode ...

Lees meer
Hotel Volga *** (of vergelijkbaar)

Gelegen in het centrum van de stad Tver. De populaire Trekhsvyatskaya straat met vele monumenten, restaurants en winkels ligt op circa 200 meter. De machtige rivier de Wolga ligt op ongeveer 1 kilometer van het hotel.

Lees meer
Hotel Volkhov **** of vergelijkbaar

Hotel Volkhov is zeer centraal gelegen in de stad Veliki Novgorod. Het hotel is rustig gelegen aan een park en de belangrijkste bezienswaardigheden rondom de Sofiakathedraal liggen op enkele minuten wandelen.

Lees meer
Ladoga Hotel *** of vergelijkbaar

Het hotel is gelegen aan de oostzijde van de Neva rivier, het oude centrum ligt op ongeveer 15 minuten rijden. Ook is het stadscentrum uitstekend per openbaar vervoer te bereiken. Het metrostation Novocherkasskaya ligt op 5 minuten wandelen van het ...

Lees meer
sluiten
Vega Izmailovo Hotel **** of vergelijkbaar
sluiten
Moskou - Vega Izmailovo Hotel **** - receptie
Moskou - Vega Izmailovo Hotel **** - lobby
Moskou - Vega Izmailovo Hotel **** - restaurant
Moskou - Vega Izmailovo Hotel **** - 2-persoonskamer
Moskou - Vega Izmailovo Hotel **** - fitnesscentrum
Moskou - Vega Izmailovo Hotel **** - 2-persoonskamer
Moskou - Vega Izmailovo Hotel **** - badkamer

Ligging

Het Vega Izmailovo Hotel is ideaal gelegen in een buitenwijk van Moskou, naast het Izmailovsky-park in Moskou. De Metrostations Partizanskaya en Izmaylovo liggen op enkele minuten lopen van het hotel. Vanaf station Partizanskaya bereikt u het Rode Plein in slechts 20 minuten.

Faciliteiten

• receptie
• lounge
• restaurant
• bar
• terras
• lift
• wifi

Kamer

Uw verzorgd ingerichte kamer is van alle gemakken voorzien, zoals een tv, telefoon en badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• driegangendiner

Hotel Volga *** (of vergelijkbaar)
sluiten
Tver - Hotel Volga *** - aanzicht hotel
Tver - Hotel Volga *** - aanzicht hotel
Tver - Hotel Volga *** - receptie
Tver - Hotel Volga *** - receptie
Tver - Hotel Volga *** - voorbeeldkamer
Tver - Hotel Volga *** - voorbeeldkamer
Tver - Hotel Volga *** - voorbeeldkamer
Tver - Hotel Volga *** - voorbeeldkamer
Tver - Hotel Volga *** - voorbeeldkamer
Tver - Hotel Volga *** - voorbeeldkamer
Tver - Hotel Volga *** - ontbijtbuffet
Tver - Hotel Volga *** - ontbijtbuffet
Tver - Hotel Volga *** - restaurant
Tver - Hotel Volga *** - restaurant
Tver - Hotel Volga *** - restaurant

Ligging

Gelegen in het centrum van de stad Tver. De populaire Trekhsvyatskaya straat met vele monumenten, restaurants en winkels ligt op circa 200 meter. De machtige rivier de Wolga ligt op ongeveer 1 kilometer van het hotel.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• bar
• lift
• wifi

Kamer

Uw eenvoudig ingerichte kamer is voorzien van een tv, telefoon en badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• driegangendiner of dinerbuffet

Hotel Volkhov **** of vergelijkbaar
sluiten
Novgorod - Hotel Volkhov **** - vooraanzicht
Novgorod - Hotel Volkhov **** - lounge
Novgorod - Hotel Volkhov **** - restaurant
Novgorod - Hotel Volkhov **** - 2-persoonskamer
Novgorod - Hotel Volkhov **** - bar
Novgorod - Hotel Volkhov **** - lobby
Novgorod - Hotel Volkhov **** - restaurant
Novgorod - Hotel Volkhov **** - 2-persoonskamer
Novgorod - Hotel Volkhov **** - badkamer

Ligging

Hotel Volkhov is zeer centraal gelegen in de stad Veliki Novgorod. Het hotel is rustig gelegen aan een park en de belangrijkste bezienswaardigheden rondom de Sofiakathedraal liggen op enkele minuten wandelen.

Faciliteiten

• receptie
• lounge
• restaurant
• bar
• terras
• lift
• wifi
• wellnessfaciliteiten (€)

Kamer

Uw kamer verzorgd ingerichte kamer is voorzien van een tv, telefoon en badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• driegangendiner

Ladoga Hotel *** of vergelijkbaar
sluiten
St. Petersburg - Ladoga Hotel *** - vooraanzicht
St. Petersburg - Ladoga Hotel *** - lobby
St. Petersburg - Ladoga Hotel *** - restaurant
St. Petersburg - Ladoga Hotel *** - 2-persoonskamer
St. Petersburg - Ladoga Hotel *** - bar
St. Petersburg - Ladoga Hotel *** - 2-persoonskamer
St. Petersburg - Ladoga Hotel *** - restaurant
St. Petersburg - Ladoga Hotel *** - badkamer

Ligging

Het hotel is gelegen aan de oostzijde van de Neva rivier, het oude centrum ligt op ongeveer 15 minuten rijden. Ook is het stadscentrum uitstekend per openbaar vervoer te bereiken. Het metrostation Novocherkasskaya ligt op 5 minuten wandelen van het hotel, van daar is het centrum in ongeveer 20 minuten per metro te bereiken.

Faciliteiten

• receptie
• lounge
• restaurant
• bar
• lift
• wifi
• sauna (€)

Kamer

De klassiek ingerichte kamers zijn comfortabel ingericht en zijn voorzien van een tv, telefoon en badkamer met bad of douche en toilet

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• driegangendiner

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+18foto's

Businformatie

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkvlucht Amsterdam-Moskou en Sint-Petersburg-Amsterdam per KLM
checkrondreis volgens programma per lokale bus met airconditioning
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
checkentreegelden Moskou: Kremlin, begraafplaats Maagdenklooster
checkentreegelden Novgorod: Kremlin
checkentreegelden St. Petersburg: Hermitage, Petrus en Paulusvesting
checkentreegelden Sergiev Posad: St. Sergius Monastery
checkentreegelden Soezdal: houtkunstmuseum, Kremlin, Pokrovski klooster
checkentreegelden Vladimir: Gouden deuren, Demetrius- en ontslapeniskathedraal
checkdeskundige begeleiding door Rusland deskundige Marie- Thérèse ter Haar
checklokale professionele gidsen in Moskou, Novgorod, St. Petersburg, Sergiev Posad, Soezdal, Vladimir
checkluchthavenbelastingen

Exclusief

Bij te boeken:
checkoptionele excursies

Visum:
Oad verzorgt uw visumaanvraag (extra bijkomende kosten ca. € 140,- per persoon). U ontvangt hierover circa 8 weken voor vertrek meer informatie.

Extra Info

Basis conditie & mobiliteit tijdens rondreizen
Voor onze rondreizen is een goede basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. U kunt gemakkelijk afstanden lopen en hebt geen moeite met traplopen. Bovendien kunt u zelfstandig in en uit het vliegtuig, de bus, trein, boot e.d. stappen.
Onze rondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- en rollatorgebruikers.

Extra Info


Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen per vliegtuig geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan wordt u altijd een alternatief aangeboden en ontvangt u tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 6 dagen: uiterlijk 8 dagen voor vertrek;
checkReisduur van 7 t/m 10 dagen: uiterlijk 14 dagen voor vertrek;
checkReisduur vanaf 11 dagen: uiterlijk 21 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.