U bevindt zich hier Home scandinavië Vlieg-busrondreis Het èchte Lapland & de Noordkaap Reisnummer: VRSC01
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-busrondreis Het èchte Lapland & de Noordkaap
scandinavië | |
Reisnummer: VRSC01
va. 1899,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Bezoek rendierfarm
 Bezoek huskyfarm in Finland
 Bijzondere Hurtigruten boottocht bij te boeken
De reis
 Unieke rondreis naar Fins- en Noors Lapland
 Heerlijk diner op de Noordkaap
 Met deskundige Oad reisleiding

Rondreis Lapland & de Noordkaap

Boek nu bij Oad deze fantastische reis naar het Noorden van Europa. Ga op zoek naar oude Noord-Europese culturen en geniet van schitterende landschappen van Finland en de ruige kust van Noord-Noorwegen. We bezoeken verschillende Sami culturen, zowel in Finland als in Noorwegen. Maar ook een elandenfarm en een huskyfarm staan op het programma. Een hoogtepunt zal zijn het bezoek aan de Noordkaap, het Noordelijkste puntje van Europa.

Hoogtepunten

Bezoek rendierfarm
Nationaal Park Urho Kekkossen
Sìida Sámi Museum Inari
Samideggi: Sami Parlementsgebouw
Lapse belevenis; Sapmi Park
Diner op de Noordkaap
Hurtigruten Honnigsvag – Hammersfest
Prehistorische rotstekeningen Alta
Husky Farm Muonio
Santa Claus Village

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Holiday Club Saariselkä ****

U verblijft twee nachten in het viersterren hotel Hotel Holiday Club Saariselkä. Dit prima hotel ligt middenin de prachtige natuur van Fins Lapland en op ca. 20 km van het uitgestrekte landschap van het Urho Kekkosen National Park. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, gratis wifi, binnenzwembad, sauna, spa en whirlpool. De mooi ingerichte kamers zijn voorzien van tv, telefoon, gratis wifi en badkamer met douche, badjas, toilet en föhn.

Scandic Hotel Karasjok ***

U verblijft één nacht in het prima Scandic Hotel Karasjok. Het hotel ligt naast het Sapmi Museum in Karasjok in Noors Lapland. Het hotel beschikt over een receptie, twee restaurants, twee bars en gratis wifi, fitnessruimte en sauna. De kamers zijn voorzien van tv, telefoon, gratis wifi en badkamer met douche, toilet en föhn.

Scandic Hotel Nordkapp***

U verblijft één nacht in het prima Scandic Hotel Nordkapp, prachtig gelegen in een groene omgeving bij Honnigsvag en op 30 km van de Noordkaap. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en gratis wifi. De prima kamers zijn voorzien van tv, telefoon, gratis wifi en badkamer met douche en toilet.

Scandic Hotel Alta ****

U verblijft één nacht in het mooie Scandic Hotel Alta. Het hotel ligt centraal gelegen in Alta op ca. 5 minuten van het bekende Alta Museum. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift, fitnessruimte, sauna en gratis wifi. De moderne kamers zijn voorzien van tv, telefoon, gratis wifi en badkamer met douche en toilet.

Hotel Harriniva ****

U verblijft één nacht in Hotel Harriniva in het Finse Muonio, en ligt dicht bij de Zweedse grens. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, gratis wif, wellness centrum met sauna en hot tub. De prima kamers met grenen interieur en zijn voorzien van tv, telefoon, gratis wifi en badkamer met douche en toilet.

Hotel Rantasipi Pohjanhovi ****

U verblijft één nacht in het viersterren Rantasipi Pohjanhovi Hotel in het centrum van Rovaniemi. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, lift, gratis wif, binnenzwembad en sauna. De prima kamers zijn voorzien van tv, telefoon, gratis wifi en badkamer met bad of douche en toilet.

Zaterdag

Naar Rovaniemi
Vanaf Amsterdam vliegen we naar de hoofdstad van Fins Lapland; Rovaniemi. Deze stad ligt bijna op de Poolcirkel en is vooral bekend van het woonhuis van Santa Claus, of te wel de Kerstman. Na aankomst op de luchthaven rijden we naar Sierijärvi waar we een eerste kennis making krijgen met het echte Lapland. We bezoeken hier een rendierfarm en leren alles over het belangrijkste dier van de Lappen. We zien hoe de Sami, de gebruikelijke naam van de Lappen, nog steeds op traditionele wijze leven. Daarna rijden we door een het uitgestrekte landschap van het Nationale Park Urho Kekkosen, met zijn oeroude bossen en langs meren naar Saariselkä waar we voor het diner aankomen. We verblijven twee nachten in het Holiday Club Hotel Saariselkä.

Zondag

Sìida Sámi Museum, Fins Lapland
Na het ontbijt rijden we naar het meer van Inari. In dit typisch Finse plaatsje bezoeken we het Sìida Sámi Museum. Hier leert u alles over hoe de Finse Sámi leefden en nog steeds leven. Onze gids zal dieper ingaan op de leefwijze, maar u ook alles vertellen over het Noorderlicht.

Maandag

Noors Lapland
We rijden door bossen en langs meren en steken de grens over naar Noors Lapland. We rijden naar Karasjok, de hoofdstad van Noors Lapland. We bezoeken hier de Samediggi, het Sami Parlementsgebouw, een gebouw in de vorm van een Sami tipi. In de middag bezoeken we het Sápmi Park. U kunt de rendieren voeren en in de tipi’s luisteren naar het typische gezang van de ‘joik’. We verblijven één nacht in Karasjok.

Dinsdag

Noordkaap
Na het ontbijt rijden we naar de Noordkaap. Hier blijft de zon 24 uur per dag boven de horizon. We rijden langs het Porsangerfjord naar ons hotel in Honnigsvåg. Daarna rijden we naar de Noordkaap. Op de 307 meter hoge klif genieten we van een 3-gangen keuze menu met een prachtig uitzicht op de Barentszzee.

Woensdag

Hurtigruten, Hammerfest
We beginnen de dag aan boord van één van de Hurtigrutenschepen en varen naar Hammerfest op het eiland Kvaløya. Onderweg kunt u genieten van schitterende uitzichten op de ruige Noorse kust. Aan het einde van de ochtend komen we aan in de meest noordelijke stad van de wereld, Hammerfest (optioneel, € 75,- p.p. bij boeking opgeven). In Hammerfest bezoeken we The Royal & Ancient Polar Bear Society. Een klein museum wat in het teken staat van de ijsbeer, welke op het wapen van Hammerfest staat. Daarna rijden we door naar Alta aan het Altafjord waar we het Alta Museum bezoeken. Hier zien we de prehistorische rotstekeningen van elanden, ganzen en andere dieren. We verblijven één nacht in Alta.

Donderdag

Zilver & Huskyfarm
Na het ontbijt rijden we richting de Finse grens. Voor de grens stoppen we bij een zilversmederij. Daarna rijden we naar Muonio in Finland. Hier bezoeken we een husky farm, waar u alles leert over deze ‘winter en sneeuw’ liefhebbers. We verblijven één nacht in Muonio.

Vrijdag

Santa Claus Village, poolcirkel
In Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland, bezoeken we het Santa Claus Village, de woonplaats van de Kerstman. U kunt met de Kerstman op de foto en alvast uw kerstkaarten op de post doen. Rovaniemi ligt precies op de Noordelijke Poolcirkel, wat inhoudt dat de zon één dag per jaar niet op komt, en één dag per jaar niet onder gaat. We verblijven één nacht in Rovaniemi.

Zaterdag

Terugreis
Met een koffer vol herinneringen vliegen we via Tromsø terug naar Amsterdam.

Extra Info


Inclusief

• vlucht Amsterdam-Rovaniemi v.v. per Transavia
• rondreis volgens programma per lokale bus
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
• deskundige Nederlandssprekende Oad reisleiding tijdens de gehele reis
• luchthavenbelastingen
• brandstof- en veiligheidstoeslagen
• ruimbagage van max 20 kg. per persoon per enkele reis

Exclusief

• entreegelden, ca. € 65,- p.p. ter plaatste te voldoen in lokala valuta
• optionele excursies

Optioneel bij te boeken:
• boottocht Hurtigruten Honnigsvåg - Hammerfest €75,- p.p. U kunt deze bij uw boeking in stap 1 bijboeken
• annuleringsverzekering
• reisverzekering

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 18. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.