U bevindt zich hier Homecanada

Canada Vakantie

Natuurliefhebbers op vakantie in Canada kunnen hun hart ophalen aan de prachtige en veelzijdige natuur, een rijke cultuur en vele avontuurlijke activiteiten. Met zoveel natuur is het voor buitensporters nog moeilijk kiezen: vissen, wandelen, wildwatervaren, kajakken, paardrijden, fietsen of wordt het toch bergbeklimmen tijdens uw vakantie in Canada? Ook iedere stad heeft zijn eigen charme. Bekijk en vergelijk mooie steden als Jasper en Edmonton. Vakantie naar Canada: doen!

In het winterseizoen valt er in de Canadese Rockies gemiddeld 400 cm sneeuw waardoor je altijd verzekerd bent van een unieke poedersneeuwervaring. De skigebieden zijn niet druk, uitgestrekt en bovenal sneeuwzeker. De bekende Canadese lichte poedersneeuw is van topkwaliteit en wereldberoemd. Met heel veel pistes kunnen zowel beginners als de echte cracks perfect uit de voeten. Vakantie in Canada; het is nú tijd om deze reis van je bucketlist te strepen!

Zoek en boek hieronder uw Canada reis:

Canada - landschap en ligging

Canada strekt zich uit van de Atlantische Oceaan tot de Grote Oceaan en de Noordelijke IJszee. Het land grenst aan Alaska (VS) in het westen en aan de Verenigde Staten in het zuiden. Canada is het op één na grootste land ter wereld, vrijwel even groot als heel Europa. Het is ontstaan uit de oudste landmassa’s ter wereld. Het land wordt aan drie kanten begrensd door oceanen, de kustlijn beloopt dan ook ca. 243.800 km. In het binnenland liggen zo’n 2 miljoen meren. Canada staat bekend om het gevarieerde landschap; het barre noorden, de bossen en graanvlakken in het westen, het beboste en heuvelachtige oosten en de vruchtbare laagvlakten van het zuidoosten. Op de toendra in het hoge noorden heerst de permafrost waarop alleen de allersterkste flora groeit, zoals korstmossen en taaie bloem- en grassoorten. In het voor- en najaar staat de toendra uitbundig in bloei. Het gebied kent een rijk dierenleven, met onder meer ijsberen, poolvossen, wolven, zeehonden, muskusossen en kariboes. In het zuiden beslaan de naaldwouden een strook van Newfoundland in het oosten tot de Yukon in het westen. Tussen de sparren en balsemdennen leven de dieren die het meest met Canada worden geassocieerd: de eland, de lynx, de zwarte beer, de grizzly beer en de bever, die tevens het nationale symbool van Canada is. In het oosten worden loofbossen door herten en stinkdieren bewoond. Op de graslanden van midden Canada huizen grondeekhoorns en een paar duizend bizons. In het regenwoud van British Columbia in west Canada wemelt het van de wilde dieren.
Lees meer