arrow_drop_up
U bevindt zich hier HomeAlle Voorwaarden

  • Algemene voorwaarden
  • Actievoorwaarden
  • Oad Zekerheidspakket
  • Omboekgarantie
  • Verzekeringen
  • Oad Fotowedstrijd Zomer 2022/2023

  Algemene voorwaarden


  Stichting Garantiefonds Reisgelden
  Oad Touroperating International GmbH is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de in dit programma gepubliceerde reizen. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.
  • SGR-Garantieregeling

  ANVR-Consumentenvoorwaarden
  Oad is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. De meerdaagse reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Consumentenvoorwaarden (Deel A: Reisvoorwaarden en/of Deel B: Boekingsvoorwaarden) van toepassing zijn op alle aanbiedingen in deze reisgids, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Deze ANVR-Consumentenvoorwaarden zijn opgenomen in de ANVR-informatiebrochure ‘Alles wat je moet weten als je op reis gaat’. De brochure bevat naast de ANVR-Consumentenvoorwaarden ook andere belangrijke informatie. De ANVR-Consumentenvoorwaarden en overige informatie (printversie) zijn te vinden op anvr.nl/consumentenvoorwaarden. • ANVR-Consumentenvoorwaarden Deel A en Deel B (pdf)

  Calamiteitenfonds
  Oad Touroperating International GmbH is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de in dit programma gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:
  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.
  Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Indien u uw vakantie boekt bij een ANVR-reisbureau dan verzorgen zij uw deelname aan de SGR. • Stichting Calamiteitenfonds Reizen

  Repatriëringsgarantie
  Moet uw reis onverhoopt worden afgebroken door een calamiteit zoals een pandemie of natuurramp, of is er sprake van een negatief reisadvies, dan zorgt Oad ervoor dat u weer veilig thuis wordt gebracht. Wordt uw reis aangepast ten gevolge van een calamiteit en brengt dit extra kosten met zich mee dan kunt u deze indienen bij uw reisverzekering.

  Covid-19
  We mogen en kunnen weer op reis. Daar verheugt iedereen zich op. Corona is echter de wereld niet uit. We moeten waakzaam blijven.
  We volgen tijdens de reis uiteraard de regels en voorschriften van de lokale overheden. We hanteren de Nederlandse advisering inzake Covid-19 als er geen of geen duidelijke lokale regelgeving is op de bestemming.
  Indien u onderweg, tijdens uw reis, redenen ervaart om een zelftest af te nemen, en de test valt positief uit dan moeten wij als organisatie de quarantaine regels van het desbetreffende land of van Nederland volgen. Dat betekent in de praktijk dat u gedurende de quarantaine periode niet aan de busreis kunt deelnemen. Wij verlenen u uiteraard alle noodzakelijke hulp en bijstand bij het vinden van een juiste locatie voor de quarantaine, voor vervoer verder naar de groep indien u na de quarantaine weer kunt aansluiten of voor vervoer naar huis.
  Wij verlenen hulp en bijstand maar eventuele aanvullende kosten die te maken hebben met de quarantaine periode en aanvullend vervoer komen voor uw eigen rekening.
  Wij adviseren u daarom nadrukkelijk de mogelijkheid te onderzoeken voor het afsluiten van een verzekering die (een deel) van de kosten dekt. Ook adviseren wij u voor vertrek een zelftest te doen.


  Gidsvoorwaarden Oad
  • Algemene voorwaarden Groepsreizen 2023 (pdf)
  • Algemene voorwaarden Fiets- en wandelreizen 2023 (pdf)
  • Algemene voorwaarden Riviercruises 2023 (pdf)
  • Algemene voorwaarden Disneyland Paris 2022-2023 (pdf)
  • Algemene voorwaarden Kerstreizen 2022 (pdf)
  • Algemene voorwaarden Langlauf- en wandelreizen en Winterreizen 2023 (pdf)
  • Algemene reisvoorwaarden Groups en Incentive Travel (pdf)

  Verzekeringen
  • Algemene voorwaarden Allianz Global Assistance reisverzekering
  • Algemene voorwaarden Allianz Global Assistance Annulering Basis verzekering
   

   

  Actievoorwaarden

  Aanvullende algemene voorwaarden bij alle acties
  • Genoemde kortingsbedragen zullen op de reissom in mindering worden gebracht zonder dat de hoogte van de oorspronkelijke reissom op enige factuur aangetast zal worden omwille van verzekeringstechnische redenen, zoals premieberekening en mogelijke annuleringsbepalingen.
  • De waarde van de korting kan nimmer leiden tot enige uitkering in de vorm van contante betaling of anderszins, noch kan deze in geval van annulering na het aangaan van enige reisovereenkomst leiden tot restitutie in contanten of een nieuwe korting.
  • In geval van annulering van de reisovereenkomst, geldt de korting niet ter dekking van de annuleringskosten of enige andere kostenpost.
  • Indien een reis onverhoopt door Oad wordt ingetrokken, wegens het niet bereiken van het gepubliceerde aantal minimum deelnemers of een overmacht situatie of calamiteit, en hierdoor de reisovereenkomst wordt ontbonden door Oad, kan de som van de korting niet leiden tot terugbetaling van deze som. Deze vervalt en kan slechts nog worden aangewend voor de door Oad als alternatief aangeboden reis. Indien het alternatief niet naar tevredenheid is, of onmogelijk past in de wensen van de boeker, vervalt de (waarde) van de korting definitief.
  • Deze actie is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties en -regelingen van Oad, tenzij na uitdrukkelijk en schriftelijk akkoord door Oad.
  • Alle genoemde prijzen van reizen zijn vanaf prijzen.
  • In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist Oad.
  • Deelname aan de actie betekent instemming met de gestelde voorwaarden.

  ©2022 Oad. Alle rechten voorbehouden. Drukfouten- en wijzigingen voorbehouden.

  Klik hier voor de voorwaarden van huidige acties:

  • Actie voorwaarden Oad-vakantiecheque (pdf)
  • Actie voorwaarden Oad Nieuwsbrief (pdf)
  • Actie voorwaarden Zomerdroomweken (pdf)
  • Actie voorwaarden Cadeaukaart (pdf)
  • Actie voorwaarden KWbN - wandelvakanties per bus (pdf)
  • Actie voorwaarden KWbN - individuele wandelvakanties (pdf)


  Klik hier voor de voorwaarden van verlopen acties:

  • Actie voorwaarden Winter(zon)voordeel (pdf)
  • Actie voorwaarden Vroegboekvoordeel Zomer 2023 (pdf)
  • Actie voorwaarden Oad Fotowedstrijd Zomer 2022(pdf) 

   

  Oad Zekerheidspakket

  Boeken met zekerheid. Bij ons is dat standaard!


  In de wereld van nu is het gebleken dat de situaties vaak veranderen, soms zelfs elke dag. Niet alleen voor u maar ook voor ons. Door de corona pandemie hebben we ook allemaal gemerkt dat reizen niet altijd zo vanzelfsprekend is.
  Wij vinden het belangrijk dat u zonder zorgen uw vakantie kunt boeken. Speciaal voor u bieden wij daarom het Oad Zekerheidspakket aan. Met deze garanties bent u ervan verzekerd dat u vanaf het moment van boeken al kunt genieten van de voorpret van uw vakantie.

  Het Oad Zekerheidspakket bestaat uit:
  ✔️ Geld terug garantie
  ✔️ Repatriëringsgarantie
  ✔️ Zekerheid van ANVR & SGR

  Geld terug garantie

  Zekerheidspakket

  Daar kunt u van op aan!

  Bij het boeken van een reis bieden wij u ook graag financiële zekerheid. Daarom bieden wij u altijd een geld terug garantie. Is er sprake van een calamiteit of een negatief reisadvies en kunnen wij uw reis niet (of niet volledig) uitvoeren dan krijgt u (een deel) van de reissom terug. Een negatief reisadvies is van kracht als het land waar u naar toe reist de kleurcode oranje of rood heeft. Of uw reis wel of niet door kan gaan beoordelen wij 2 weken voor de vertrekdatum op basis van de dan geldende kleurcode. Mocht de kleurcode binnen 2 weken voor vertrek alsnog veranderen naar oranje of rood dan wordt uw georganiseerde busreis alsnog geannuleerd.

  De geld terug garantie is onderdeel van de SGR en het Calamiteitenfonds waar Oad bij is aangesloten. Meer hier over leest u in onze algemene voorwaarden. Bekijk hier.

  Een actueel overzicht van geldende reisadviezen en kleurcodes vindt u op nederlandwereldwijd.nl.

  Terug naar boven

  Repatriëringsgarantie

  ZekerheidspakketMoet uw reis onverhoopt worden afgebroken door een calamiteit zoals een pandemie of natuurramp, of is er sprake van een negatief reisadvies, dan zorgt Oad ervoor dat u weer veilig thuis wordt gebracht. Wordt uw reis aangepast ten gevolge van een calamiteit en brengt dit extra kosten met zich mee dan kunt u deze indienen bij uw reisverzekering.

  Meer hier over leest u in onze algemene voorwaarden. Bekijk hier.

  Terug naar boven

  Zekerheid van ANVR & SGR

  Zekerheidspakket

  Kwaliteit verzekerd!

  Oad is aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) & ANVR (Consumentenvoorwaarden). Dit biedt u als reiziger de volgende voordelen:

  Eerlijke voorwaarden voor u
  De 'kleine lettertjes' van de ANVR-Reizigersvoorwaarden zijn afgesproken met de Consumentenbond. En een ANVR-reisonderneming houdt zich netjes aan de Reclamecode Reisaanbiedingen en regels van de Autoriteit Consument en Markt. Dan kunt u er zeker van zijn dat het er eerlijk aan toe gaat.

  Uw geld in goede handen
  Een ANVR-reisonderneming is aangesloten bij garantiefonds SGR of biedt een gelijkwaardige garantie. Dat geeft u zekerheid dat u uw pakketreis en geboekte accommodaties (m.u.v. losse vliegtickets) volgens de voorwaarden worden vergoed bij faillissement van een ANVR-onderneming.

  Uw reis veilig & gezond
  Reizen is avontuur! Daarom is een ANVR-reisorganisatie aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR). Dan weet u dat u uw kosten bij een calamiteit krijgt vergoed.
  Bussen bij busreizen van een ANVR-organisatie voldoen aan strenge veiligheidseisen; zij zijn houder van certificering volgens ISO-9001, aangevuld met bovenwettelijke eisen in het ANVR-Veiligheidsdocument of daaraan gelijkstaan. Da's pas veilig.
  Voor uw veiligheid houdt een ANVR-reisonderneming zich aan strakke regels van het Ministerie van Volksgezondheid om risico's met legionella te vermijden.

  U gaat verantwoord op reis
  Met goed opgeleid personeel weet u dat uw vakantie in goede en deskundige handen is. Maar om u ook in de toekomst te laten genieten van prachtige bestemmingen neemt een ANVR-reisonderneming praktische maatregelen om extra rekening te houden met milieu, mensen, natuur en cultuur.

  Uw gegevens veilig
  Een ANVR-reisonderneming heeft een beveiligde website, een helder privacy- en cookiebeleid en informeert u over hoe zij omgaat met persoonsgegevens. Want u hebt het recht om uw gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Zo weet u dat u veilig kunt boeken én betalen.

  Zekerheid voor u bij klachten
  De ANVR-reisonderneming helpt u graag bij vragen en klachten. Zij respecteert alle uitspraken van de onafhankelijke Geschillencommissie Reizen en heeft ook een goede aansprakelijkheidsverzekering. Dat geeft u vertrouwen!
  (Redactie anvr.nl, 2021)

  • ANVR-Consumentenvoorwaarden Deel A en Deel B (pdf)
  • SGR-Garantieregeling

  Terug naar boven 

   

  Omboekgarantie

  Boek zorgeloos uw vakantie  Eén van onze garanties is de Oad omboekgarantie. Dit biedt u flexibiliteit en zekerheid. Kiest u toch liever een andere bestemming of datum? U kunt uw vakantie bij Oad nog eenvoudig omboeken.

  Een vakantie naar een andere bestemming of datum kan natuurlijk wel duurder uitvallen, u hoeft dan alleen het verschil bij te betalen. Is uw nieuwe vakantie goedkoper dan de oorspronkelijke reis, dan betalen wij u het verschil in de reissom gewoon uit!

  Boek dus nu alvast zorgeloos uw reis! Dan bent u zeker van een plek en profiteert u tegelijkertijd van maximale flexibiliteit omdat omboeken nog mogelijk is! Ook handig als u toch nog twijfelt over uw voorkeursbestemming of de exacte reisdatum.

  Voorwaarden reizen zomer 2023:

  1. De omboekgarantie zomer 2023 is geldig voor alle busreizen (excursie-, fiets-, wandel-, cruise- en rondreizen) met een vertrekdatum tussen 1 april en 31 oktober 2023 m.u.v. reizen naar Disneyland® Paris, individuele reizen met eigen auto en
  groepsreizen op maat.
  2. U kunt tot 6 weken voor vertrek uw vakantie kosteloos omboeken naar een andere vertrekdatum of bestemming zolang de nieuwe reisdatum ligt tussen 1 april en 31 oktober 2023.
  3. Is de reissom van de nieuwe reis hoger dan de reissom van de oorspronkelijke boeking dan betaalt u het verschil bij. Is de reissom van de nieuwe reis lager dan het bedrag van de oorspronkelijke boeking dan crediteren wij u het verschil in reissom.
  4. In geval van (deel)annulering van de reisovereenkomst, geldt het aanbod niet ter dekking van de annuleringskosten of enige andere kostenpost.
  5. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist Oad.

  Voorwaarden reizen kerst- en winterreizen 2022/2023:

  1. De omboekgarantie kerst- en winterreizen 2022/2023 is geldig voor alle kerst- en winterreizen met een vertrekdatum tussen 1 november 2022 en 31 maart 2023 m.u.v. vliegreizen, reizen naar Disneyland® Paris, individuele reizen met eigen auto en
  groepsreizen op maat.
  2. U kunt tot 4 weken voor vertrek uw vakantie kosteloos omboeken naar een andere vertrekdatum of bestemming zolang de nieuwe reisdatum ligt tussen 1 november 2022 en 31 oktober 2023.
  3. Is de reissom van de nieuwe reis hoger dan de reissom van de oorspronkelijke boeking dan betaalt u het verschil bij. Is de reissom van de nieuwe reis lager dan het bedrag van de oorspronkelijke boeking dan crediteren wij u het verschil in reissom.
  4. In geval van (deel)annulering van de reisovereenkomst, geldt het aanbod niet ter dekking van de annuleringskosten of enige andere kostenpost.
  5. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist Oad.

  ©2022 Oad Bus B.V. Alle rechten voorbehouden. Drukfouten- en wijzigingen voorbehouden.  

   

  Verzekeringen

  Het belang van een reisverzekering wordt nog wel eens onderschat. Een reisverzekering is niet verplicht, maar kan wel handig zijn. De belangrijkste reden om een reisverzekering af te sluiten, is de hulp in onvoorziene (nood)situaties. Denk aan het vervroegd afbreken van de reis of juist een langer verblijf als gevolg van een ongeval, ziekte of overlijden. Dit soort gebeurtenissen kosten vaak veel geld en tijd, terwijl het nergens anders is gedekt.

  Reisverzekeringen

  Reisverzekering Combinatie B Europadekking
  Deze verzekering zorgt ervoor dat u hulp krijgt bij ziekte, ongeval van uzelf, uw reisgenoten of familieleden die thuis zijn. U kunt de reisverzekering uitbreiden met verschillende dekkingen die passen bij u reisgedrag. U sluit deze verzekering af voor een bepaalde periode. Klik hier voor de Verzekeringskaart Kortlopende Reisverzekering, deze geeft een samenvatting van de verzekering. Klik hier voor de actuele voorwaarden Kortlopende Reisverzekering.

  Reisverzekering Combinatie C Europadekking
  De verzekering zorgt ervoor dat u hulp krijgt bij ziekte, ongeval van uzelf, uw reisgenoten of familieleden die thuis zijn. U kunt de reisverzekering uitbreiden met verschillende dekkingen die passen bij u reisgedrag. U sluit deze verzekering af voor een bepaalde periode. Deze verzekering heeft enkele verschillen met combinatie B; het verzekerde bedrag is € 5000,- (i.p.v. € 4000,-) en u heeft geen eigen risico. Klik hier voor de Verzekeringskaart Kortlopende Reisverzekering, deze geeft een samenvatting van de verzekering. Klik hier voor de actuele voorwaarden Kortlopende Reisverzekering.

  Reisverzekering en het Coronavirus (quarantainedekking)
  Allianz biedt ook dekking wanneer u tijdens uw reis binnen de EU of met een pakketreis verplicht in quarantaine moet in door de (lokale) overheid specifiek genoemde accommodaties. Cruiseschepen zijn hierop uitgezonderd en vallen niet onder de dekking. De maximum vergoeding is € 1.000 per persoon. Klik hier voor het extra clausuleblad "Extra Reis en verblijfskosten i.v.m. Covid-19".

  Annuleringsverzekering

  Kortlopend Annuleringsverzekering
  Uw reis moeten annuleren, dat is vervelend genoeg. Daar kunt u geen financiële zorgen bij gebruiken. Sluit u een Annuleringsverzekering af, dan krijgt u bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed en bij het afbreken van uw vakantie worden de niet genoten vakantiedagen vergoed.
  Klik hier voor de Verzekeringskaart Kortlopende Annuleringsverzekering, deze geeft een samenvatting van de verzekering. Klik hier voor de actuele voorwaarden Kortlopende Annuleringsverzekering.

  Annuleringsverzekering en het Coronavirus
  Een vakantie is vaak iets waar u naar toe leeft, dus wanneer u deze moet annuleren is dat erg vervelend. Helemaal wanneer er hoge annuleringskosten worden berekend. Een annuleringsverzekering behoedt u hiervoor, ook als u moet annuleren door corona-gerelateerde omstandigheden. Wanneer u een positieve (PCR-)test kunt tonen van uzelf of een tweedegraads familielid (bijvoorbeeld als u hierdoor in quarantaine moet) kunt u kosteloos annuleren voor vertrek. Krijgt u tijdens uw reis de diagnose COVID-19? Dan krijgt u niet-gebruikte vakantie dagen vergoed. Klik hier voor de actuele voorwaarden Kortlopende Annuleringsverzekering.

  Doorlopende verzekeringen

  Kortlopend of doorlopend reis- en/of annuleringsverzekering
  Gaat u één keer per jaar op vakantie? Dan is de kortlopende reisverzekering de perfecte keus. Gaat u ook wel eens een weekendje weg of vaker op vakantie? Dan is de doorlopende reisverzekering waarschijnlijk een voordeliger alternatief.

  En is de totale reissom van de vakanties, weekendjes weg, maar ook dagtrips en concerten in een jaar hoger dan € 700,-? Dan is een doorlopende annuleringsverzekering al gauw goedkoper.

  Meer informatie en afsluiten van een doorlopende verzekeringen
  Bent u geïnteresseerd in een van de verzekeringen van Allianz, heeft u nog vragen of wilt u een (doorlopende) reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten? Neem dan contact op met een van onze medewerkers, 0547-284488. Zij helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

  Schade melden

  Indien u onverhoopt een schadeclaim wilt indienen, dan kunt u dat zelf online doen via het online schadeformulier van Allianz.
  Vind hier het schadeformulier op de Allianz website.

  Fietsverzekering
  Heeft u via Oad een fiets gehuurd, dan adviseren wij u om uw huurfiets te verzekeren. Indien u bij Oad een reis- en ongevallenverzekering afsluit, kan tegen een toeslag van € 0,45 per dag uw huurfiets verzekerd worden. Indien u elders uw reis- en ongevallenverzekering heeft afgesloten, bedraagt de premie per reis € 10,- voor een toerfiets, en € 15,- voor een e-bike. De fiets/e-bike is dan verzekerd tot een bedrag van maximaal € 2250,-. Lakschade is altijd uitgesloten van de dekking en schades lager dan
  € 35,- worden niet in behandeling genomen. Tevens is schade aangebracht aan derden niet gedekt via deze fietsverzekering. Schade ontstaan door opzet, schuld of nalatigheid van de deelnemer is niet gedekt door de verzekering. In deze gevallen behoudt Oad zich het recht om de schade te verhalen op de deelnemer.
  Klik hier voor de verzekeringskaart Kortlopende Fietsverzekering, deze geeft een samenvatting van de verzekering.  

   
  Oad Fotowedstrijd Zomer 2022

  Oad Fotowedstrijd Zomer 2022/2023

  De winnaars zijn bekend en zijn reeds persoonlijk ingelicht.

  Doe mee aan de fotowedstrijd 2023! Bekijk de actie hier  Tijdens uw Oad vakantie heeft u vast de mooiste momenten op camera vastgelegd. Deelt u die mooiste momenten met ons?

  Dan maakt u kans op de leukste prijzen:

  · Oad vakantiecheque t.w.v. 100 euro
  · Cadeaubon Albelli Fotoboek t.w.v. 50 euro
  · Cadeaubon Albelli Fotoboek t.w.v. 25 euro

  Stuur uw mooiste (digitale) foto's uiterlijk 31 oktober 2022 naar marketing@oad.nl. Geef uw e-mail het onderwerp “Oad Fotowedstrijd” en vermeld duidelijk uw naam, boekingsnummer, telefoonnummer en een korte omschrijving van de foto.

  Welke foto’s kunt u insturen?

  Mooie plaatjes van de route, het landschap, de dorpjes, bezienswaardigheden of gezellige momenten met de groep. Het is helemaal aan u welke mooie momenten u met ons wilt delen.

  Goed om te weten:

  · Indien u foto’s maakt met een paar mensen erop die duidelijk herkenbaar zijn dan moet iedereen op de foto akkoord gaan met het feit dat u de foto’s instuurt voor de fotowedstrijd.
  · Indien u foto’s maakt van een plek met meerdere mensen (o.a. terras, feest) dan is het natuurlijk niet mogelijk om aan iedereen toestemming te vragen. Omdat in zo’n geval niet één persoon de focus is van de afbeelding is toestemming niet nodig.
  · Door deel te nemen aan de fotowedstrijd geeft u Oad toestemming om de foto’s te gebruiken op de website, online kanalen en / of in de reisbrochure.


  • Actie voorwaarden Oad Fotowedstrijd Zomer 2022(pdf)