Menu
Zoek hier naar je reis of bestemming
Menu Sluiten

Fietsvakanties Denemarken

Denemarken staat bekend om zijn betoverende landschappen, pittoreske kustlijnen en fietsvriendelijke cultuur. Fietsliefhebbers van over de hele wereld worden aangetrokken door de prachtige fietspaden, historische bezienswaardigheden en de ontspannen sfeer die dit Scandinavische juweel te bieden heeft. Wij nemen je graag mee op fietsvakantie door dit prachtige land dat soms best op ons eigen land lijkt… en soms ook weer zo anders is!

Lees meer

Waarom fietsen in Denemarken?


Denemarken biedt fietsers een breed scala aan mogelijkheden. Niet alleen onder wandelaars, maar ook onder fietsers is Denemarken daarom in opkomst. Volgens ons komt dat door:

De adembenemende Natuur


Denemarken heeft een divers landschap, van uitgestrekte velden en glooiende heuvels tot serene meren en de uitgestrekte kustlijn met duinen en stranden. Hier geen steile heuvels die het fietsen lastig maken. Je kunt hier lekker ontspannen fietsen en genieten van al het groen.

Fietsvriendelijke Infrastructuur


Denemarken staat bekend om zijn goed onderhouden fietspaden en -routes, waardoor het een van de meest fietsvriendelijke landen ter wereld is.

Cultuur en Geschiedenis


Fietsen is heerlijk, maar is het ook niet heel fijn om af en toe even af te stappen om te genieten van alle lokale hoogtepunten? Nou, Denemarken heeft er veel. Van prachtige kastelen tot oude ruïnes en musea.

Ontspannen Sfeer


Denen zijn een heerlijk ontspannen volk. En dat past goed wanneer je graag lekker relaxed op de fiets zit. Naast de fijne infrastructuur houden automobilisten netjes rekening met je.


Fietshelm en andere tips


Ga je in Denemarken fietsen? Dan is een fietshelm niet verplicht. Wel raden we eigenlijk altijd aan om een fietshelm mee te nemen (en op te zetten) op fietsvakantie. Een ongeluk(je) zit immers toch altijd in een klein hoekje. Verder is het een goed idee om reflecterend kleding te dragen en je bewust te zijn van het weer. Dat lijkt soms een beetje op het Nederlandse weer.

Boek je fietsvakantie bij Oad


Ook veel zin om dit prachtige fietsland eens te ontdekken? Ga heerlijk fietsen in Denemarken met een verzorgde fietsvakantie van Oad. Wij kennen de mooiste routes en zorgen ervoor dat jou hele reis top georganiseerd is. Van de mooie hotels tot het bagagevervoer (wanneer nodig). Neem snel een kijkje bij ons prachtige aanbod.