Menu
Zoek hier naar je reis of bestemming
Menu Sluiten

Vakantie in Ierland

Ierland, het land van mythes en legenden, ruige kustlijnen en gastvrije bevolking, is een bestemming die je onmiddellijk betovert. Of je nu droomt van wandelingen langs kliffen, het verkennen van oude kastelen, of het genieten van traditionele Ierse muziek in een gezellige pub, Ierland heeft voor elke reiziger iets te bieden.

Lees meer

De hoogtepunten van Ierland


Ierland is een eilandnatie in Noordwest-Europa en omvat zowel de Republiek Ierland in het zuiden als Noord-Ierland, dat deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk. Het landschap van Ierland is gevarieerd en spectaculair, met uitgestrekte groene velden, ruige kustlijnen, diepe meren en majestueuze bergen. De natuur is er werkelijk adembenemend. Maar er is meer. De Ieren hebben een bijzondere cultuur die je nog overal in het land vindt. Bezoek de oude kastelen, kloosters en archeologische vindplaatsen om meer te leren over de Griekse erfenis. Tot slot is de bevolking zelf al de reis waard. Zelden zul je zulke vriendelijke mensen tegenkomen als in Ierland. Ieren houden van gezelligheid en zijn erg gastvrij.

Wanneer op vakantie naar Ierland?


Vanaf de lente tot het najaar is Ierland een fantastische bestemming. Het is fantastisch om de natuur te zien ontwaken in het voorjaar of het prachtige kleurenpalet te bewonderen in het najaar. In de zomer is het weer vanzelfsprekend op z’n gunstigst. Ierland kent een gematigd zeeklimaat met temperaturen die eigenlijk nooit boven de 25 graden uit komen. Ideaal wanneer je graag iets van het prachtige land wilt zien. Bereid je ook voor op een buitje, want die vallen ook in de zomer. Daardoor blijft het natuurlijk ook allemaal zo prachtig groen!

Boek je vakantie bij Oad


Bij Oad zit je goed voor een onvergetelijke reis naar Ierland. Ga mee op prachtige rondreizen of bewonder al het moois tijdens prachtige excursies. Ontdek zelf waarom Ierland de harten van reizigers steelt. Ga mee naar het bijzondere Ierland!