Menu
Zoek hier naar je reis of bestemming
Menu Sluiten

Vakantie in Griekenland

Griekenland, het land van de oude beschavingen, prachtige eilanden en heerlijk eten, is een bestemming die reizigers betovert. Of je nu op zoek bent naar historische bezienswaardigheden, zonovergoten stranden of sfeervolle dorpjes, Griekenland heeft het allemaal. Griekenland is een bestemming die je zal betoveren en inspireren.

Lees meer

Redenen voor een vakantie in Griekenland


Griekenland biedt het hele jaar door een aangenaam klimaat. De zomers zijn lang en warm, ideaal voor reizigers die het liefst in een heerlijke zomerzon op pad gaan. Daarbij is de nazomer perfect om historische bezienswaardigheden te verkennen. Buiten het hoogseizoen is het vaak nog heerlijk weer.
De Griekse cultuur wordt gekenmerkt door zijn rijke geschiedenis, gastvrijheid en trots. In de dorpen en steden kun je traditionele festivals en dansvoorstellingen bijwonen, waar de lokale bevolking hun erfgoed in ere houdt.

Klimaat, lekker eten en cultuur


Er zijn voldoende redenen om eens een vakantie naar Griekenland te overwegen, maar onze reizigers genieten vooral van drie dingen:

Een heerlijk klimaat


Griekenland, gelegen in Zuidoost-Europa, is gezegend met een klimaat dat reizigers het hele jaar door aantrekt. Het mediterrane klimaat van het land wordt gekenmerkt door warme, droge zomers en fijne nazomers waarbij de temperaturen vaak lekker boven de twintig graden blijven. Dit maakt Griekenland tot een populaire bestemming voor zomerreizen én nazomerreizen.

Een smakelijke keuken


De Griekse gastronomie is een ware viering van smaken, tradities en verse ingrediënten. Het land staat bekend om zijn heerlijke mediterrane keuken, die zowel eenvoudig als verfijnd is. Natuurlijk zijn de gyros, de baklava en de moussaka wereldberoemd. En heb je dolmades weleens geproefd? Dat zijn gevulde en gestoomde wijnbladeren.

Een culture schatkamer


Griekenland biedt een schat aan historische en archeologische sites, waaronder enkele van de bekendste monumenten ter wereld. de Akropolis in Athene moet je gewoon een keer gezien hebben. En zo zijn er nog vele andere hoogtepunten.

Boek je vakantie bij Oad


Bij Oad zit je goed voor een onvergetelijke reis naar Griekenland. Ga mee op prachtige rondreizen of bewonder al het moois tijdens een mooie excursiereis. Griekenland wordt onvergetelijk!