Menu
Zoek hier naar je reis of bestemming
Menu Sluiten

Wandelvakanties Oostenrijk

Oostenrijk, gelegen in het hart van Europa, is een bestemming die bekend staat om zijn adembenemende alpenlandschappen, schilderachtige valleien en uitgestrekte bossen. Het is de ideale plek voor wandelaars, ongeacht het seizoen. Of je nu houdt van ontspannen wandelingen door glooiende heuvels of uitdagende bergtochten, Oostenrijk heeft voor iedereen wat te bieden. Bij Oad zit je goed voor heerlijk verzorgde wandelreizen waarbij we samen de mooiste wandelpaden gaan verkennen in jouw favoriete regio.

Lees meer

De mooiste wandelgebieden in Oostenrijk


Wij hebben jarenlang ervaring met prachtige wandelingen in Oostenrijk. En dus weten we de mooiste plekjes inmiddels te vinden! Uit ervaring kunnen we vertellen dat je in Oostenrijk in diverse gebieden echt geweldig kunt wandelen. Een aantal favorieten zijn het prachtige Tirol, met zijn hoge bergen en prachtige Alpenweiden. Het schilderachtige Salzbugerland met zijn vele prachtige meren en natuurlijk Karinthië, in het (zonnige) zuiden. Langs de meren en bossen van dit prachtige gebied kun je eindeloos wandelen!

Ieder jaargetijde prachtig


In Oostenrijk wil je eigenlijk iedere dag van het jaar wel wandelen. Het land is ieder seizoen anders en dankzij de goede wandelpaden in ieder seizoen aantrekkelijk:

Lente:

In de lente ontwaakt de natuur na de winter en worden de weiden bezaaid met wilde bloemen. Dit seizoen is ideaal voor wandelaars die houden van een mild klimaat en bloeiende landschappen.

Zomer:

De zomer is het hoogseizoen voor wandelaars. De dagen zijn lang en warm, en de bergen zijn bezaaid met kleurrijke bloemen. Dit is de perfecte tijd voor uitdagende bergtochten en ontspannen wandelingen langs meren.

Herfst:

De herfst brengt een magische kleurenpracht in de bossen. Het is een geweldige tijd om te genieten van de rust en stilte van de natuur en te wandelen tussen de herfsttinten.

Winter:

Hoewel de Alpen in de winter vooral bekend zijn als een bestemming voor wintersport, biedt Oostenrijk ook fantastische mogelijkheden voor winterwandelingen. Bij Oad kun je in de winter een leuke langlauf- en wandelvakantie boeken waarbij je dagelijks zelf kunt kiezen tussen langlaufen of wandelen!

Ontdek onze georganiseerde wandelvakanties


Als je van plan bent om Oostenrijk te verkennen tijdens een wandelvakantie, wandel dan eens lekker met ons mee! Onze deskundige chauffeurs kennen de regio goed en zorgen ervoor dat je de meest adembenemende plekken ontdekt. Van accommodatie tot maaltijden, alles wordt voor je geregeld, zodat jij je kunt concentreren op het genieten van de natuur en het wandelen.