arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeDuitslandBusreis Berlijn: tussen Oost en West Europa
Reisnummer: OSDE22
va. 679,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum 03 oktober 2022
today03 oktober 2022
(5 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Busreis Berlijn: tussen Oost en West Europa
Duitsland
 Gehele reis o.l.v. deskundige leiding van Marie-Thérèse ter Haar
 Entree Ceciliënhoff in Potsdam
 Verblijf in centraal gelegen hotel in Berlijn

Berlijn, tussen Oost en West Europa

Op de dag van de Duitse eenheid, 3 oktober nemen wij u graag mee naar de bijzondere geschiedenis van Berlijn. Samen met Oad en de Rusland & Oost-Europa Academie nemen wij u mee naar het oude Berlijn van de Hohenzellers en Keizer Wilhelm II. Maar uiteraard maken we ook kennis met het nieuwe Berlijn met de supermoderne gebouwen die de grote industriëlen onder meer op de Potsdamer Platz hebben laten verrijzen. We staan stil bij de werkelijke impact van de scheidingsmuur tussen Oost en West Berlijn.... We bezoeken het Stasi Museum, wandelen langs de Berliner Dom en nog veel meer. In het keizerlijke Potsdam maken we een wandeling door het Holländisches Viertel en bezoeken Slot Ceciliënhoff. Lees meer over Busreis Berlijn: tussen Oost en West Europa

Hoogtepunten

interessante lezingen door Marie Thérèse ter Haar
Checkpoint Alpha, de voormalige grensovergang tussen Oost- en West-Duitsland
Stadstour Berlijn met Unter den Linden, Deutsche Staatsoper en de Brandenburger Tor
Berliner Mauer, Museuminsel, Berliner Dom, Nikolaiviertel
entree Stasi-Museum Normannenstrasse; voormalig hoofdkwartier van de geheime dienst
Gendarmenmarkt, Holocaust Museum, Checkpoint Charlie
Vliegveld Tempelhof
Paleizen en parken in Potsdam
entree Slot Ceciliënhoff

Dagprogramma

location_onHeenreis en de grens tussen Oost- en West-Duitsland
Vanuit ons overstappunt in Didam vertrekken we na de koffie richting Duitsland. Onze lunchstop is Checkpoint Alpha, de voormalige grensovergang tussen Oost- en West-Duitsland bij Helmstedt-Marienborn. De gebouwen zijn enigszins vervallen, de wachthokjes zijn verlaten en de spiegels aan de onderzijde van de overkappingen om auto's van alle kanten te kunnen bekijken zijn verweerd, maar de hele grensovergang is nog vrijwel intact. Een indrukwekkend monument dat niemand onberoerd zal laten. De rit naar Berlijn staat in het teken van de hereniging. In de bus krijgt u diverse lezingen over de Duitse geschiedenis.

Lezing: 'Het Duitse Rijk in vogelvlucht'; over onder meer Keizer Wilhelm II
Lezing: 'Duitsland in de 20e eeuw; van Marlène tot Hitler'; het einde van de monarchi van de Hohenzollern, de Roaring Twenties en de Tweede Wereldoorlog
Lezing: 'Berlijn tussen kapitalisme en communisme'; over de luchtbrug Tempelhof, Willy Brandt en de bouw van de Muur
Lezing 'Ossies en Wessies'
Bezoek Checkpoint Alhpa bij Helmstadt-Marienborn
Lezing 'Berlijn als hoofdstand van het nieuwe, verenigde Berlijn'

location_onUitgebreide stadsexcursie Berlijn
We maken een uitgebreide stadsoriëntatie per bus en zien Unter den Linden met de Neue Wache, het Kroonprinsenpaleis, de Deutsche Staatsoper en de Humboldtuniversiteit. We staan stil bij de Brandenburger Tor, ooit het symbool van de scheiding tussen Oost en West. De oude en nieuwe politiek van de Reichstag komt aan de orde en we zien de huidige ambtswoning van Duitslands eerste vrouwelijke kanselier, Angela Merkel. We rijden verder naar de Gedenkstätte Berliner Mauer aan de Bernauerstrasse. In deze straat liep de scheiding tussen Oost- en West-Berlijn langs flatgebouwen: binnenskamers was Oost en de stoep pal beneden was West. Op deze historische plek is de aanwezigheid van de Muur ook nu nog voelbaar. We gaan langs het Museuminsel, de Berliner Dom, de Alexanderplatz en we hebben gelegenheid om te lunchen in het prachtig gerestaureerde Nikolaiviertel. We vervolgen onze excursie naar de Frankfurter Allee waar Erich Honecker de parades afnam. We rijden langs een restant van de Berlijnse Muur, East-Side-Gallery genaamd, dat tot monument is uitgeroepen. Afbeeldingen van Honecker en Brezjnev, Gorbatsjov en de Trabant zijn hier na 1989 op aangebracht. We bezoeken het Stasi-hoofdkwartier waar de archieven van miljoenen DDR-burgers zorgvuldig bewaard werden en we zien de kamers van Erich Mielke. We rijden terug naar het hotel. Op eigen gelegenheid kunt u nog het museum van Checkpoint Charlie te bezoeken.

Achtergrondverhalen bij alle highlights
Brandenburger Tor
Centrale plek bij veel historische gebeurtenissen en het beroemdste symbool van Berlijn.
Gedenkstätte Berliner Mauer aan de Bernauer Strasse: Op deze historische plek is de aanwezigheid van de Muur ook nu nog voelbaar.
Nikolaiviertel: Onder Honecker herbouwd pittoresk stukje Berlijn aan de over van de Spree met slingerende straatjes, kleine winkeltjes en gezellige cafeetjes.
Rondleiding door het Stasi-Museum Normannenstrasse: In de DDR-tijd was dit het hoofdkwartier van de Stasi, de geheime dienst. Het kantoor van Erich Mielke, minister van Staatssicherheit van 1957-1989 is zelfs nog volledig intact.

location_onVanochtend veel aandacht voor de beroemde Potsdamer Platz, waar bijna 20 jaar geleden nog een mijnenveld lag met wachttorens was en waar nu Sony en Mercedes wedijveren met elkaar over het feit wie het meest prestigieuze gebouw heeft laten ontwerpen.
Verder zien we de Gendarmenmarkt en de Friedrichstrasse, het Joods Museum en het nieuwe (omstreden) Holocaust monument. We rijden door de Wilhelmstrasse, waar het Derde Rijk zijn belangrijkste gebouwen had en waar de bunker van Hitler nog altijd verborgen ligt. We rijden naar Checkpoint Charlie en vliegveld Tempelhof waar in 1948 de vliegtuigen landden om West-Berlijn van voedsel en andere producten te voorzien. Bij alle monumenten krijgt u uitgebreid uitleg en zal de roerige geschiedenis van deze metropool duidelijk worden. Voor een late lunch rijden we naar de Kurfürstendamm waar we duidelijk merken dat we weer in het voormalige West-Berlijn zijn. U kunt uitgebreid flaneren op deze chique straat, een kijkje nemen in het prachtige KaDeWe of op uw gemak koffie drinken. Voor liefhebbers die het Pergamonmuseum willen bezoeken (optioneel), bieden wij een busservice aan. We rijden terug naar het hotel. Deze avond kunt u bijvoorbeeld de beroemde Berlijnse Staatsoper bezoeken (optioneel en onder voorbehoud programma).

Achtergrondverhalen en uitleg bij alle highlights
Gendarmenmarkt; Hier vindt u het 19e eeuwse Konzerthaus Berlin, geflankeerd door de Französische Dom en de Deutsche Dom.
Het Holocaust Monument; Op een gebied van 19.000 m2 staan 2.711 tombes ter herinnering aan de miljoenen joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.
Checkpoint Charlie; De beroemdste controlepost bij de Muur en de enige plek waar buitenlanders van West- naar Oost-Berlijn konden.
Vliegveld Tempelhof: Hier landde van juni 1948 tot mei 1949 gemiddeld elke 90 seconden een vliegtuig met (hulp)goederen tijdens de blokkade van Berlijn door de Sovjet Unie.
Vrije middag om te winkelen of een museum te bezoeken
Optioneel Berlijnse Staatsoper
Optionele avondtour Berlijn & Potsdamer Platz; De hypermoderne architectuur van o.m. het Sony Center is 's avonds spectaculair verlicht.

location_onKeizerlijk Potsdam en terugreis
Na het ontbijt bezoeken we het keizerlijke Potsdam, de vroegere residentie van de Pruisische heersers. Frederik Willem I besloot de uitbreiding van de residentie uit te laten voeren door Nederlandse handwerkslieden, voor wie hij een eigen wijk liet bouwen: het Holländisches Viertel. We vervolgen onze reis door de stad Potsdam en rijden langs de vele paleizen in park Sanssouci. We bezoeken slot Ceciliënhof waar Churchill, Truman en Stalin elkaar troffen tijdens de Conferentie van Potsdam. De Tweede Wereldoorlog was in Europa geëindigd maar de Koude Oorlog startte hier. U krijgt een uitgebreide rondleiding

Potsdam; Hoofdstad van de nieuwe deelstaat Brandenburg. De paleizen en parken van Potsdam staan op de Unesco Werelderfgoedlijst.
Ceciliënhof; Slot in Engelse landhuisstijl met 176 vertrekken. Aan het begin van de 20e eeuw gebouwd voor kroonprins Wilhelm van Pruisen en zijn echtgenote Cecilie.
Lezing 'De Grote Drie: Churchill, Stalin en Truman'
Lezing 'Angela Merkel'
Film 'Das Leben der Anderen'

location_onNaar huis
Terugreis naar Nederland. Bij aankomst in Didam zal er een afscheidsdiner voor u klaar staan.

Accommodatie(s)

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz ****

Dit Superior 4-sterrenhotel ligt aan de wereldberoemde Alexanderplatz in Berlijn. Centraal gelegen middenin de stad en op loopafstand van de gezellige bars en restaurant in 'MItte'. Vanaf het dakterras heeft u een panoramisch uitzicht op de stad Ber...

Lees meer
Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz ****
sluiten
Berlijn - Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz
Berlijn - Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz
Berlijn - Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz
Berlijn - Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz
Berlijn - Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz
Berlijn - Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz
Berlijn - Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz
Berlijn - Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz
Berlijn - Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz
Berlijn - Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz
Berlijn - Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz
Berlijn - Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz
Berlijn - Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

Ligging

Dit Superior 4-sterrenhotel ligt aan de wereldberoemde Alexanderplatz in Berlijn. Centraal gelegen middenin de stad en op loopafstand van de gezellige bars en restaurant in 'MItte'. Vanaf het dakterras heeft u een panoramisch uitzicht op de stad Berlijn.

Faciliteiten

• receptie
• liften
• drie restaurants
• bars
• gratis wifi
• wellness met gym en sauna

Kamer

De luxe kamer is voorzien van telefoon, tv, airco en gratis wifi. Badkamer met douche, toilet en föhn.

Extra informatie

• ontbijtbuffet

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+13foto's

Businformatie

Algemeen

Kenmerken Comfort Class Bus:
• zitplaatsen met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• toilet

Toon meer businformatie
Duitsland_Oad bus

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

U kunt kiezen uit een aantal mogelijkheden om uw vakantie ontspannen te beginnen.

Per Oad servicelijn
Onze servicelijnbus brengt u vanaf één van de opstapplaatsen naar ons overstappunt in Didam. Hieronder vindt u een overzicht van opstapplaatsen die u bij deze reis kunt kiezen.

Oad Taxi Service Direct
U wordt vanaf uw huisadres naar ons overstappunt Didam gebracht. Afhankelijk van de route en planning, is het mogelijk dat uw rit gecombineerd wordt (beperkt tot 3 adressen en maximale extra reistijd van 1,5 uur). U kunt de taxi reserveren voor € 72,50 per persoon per enkele reis. De taxi is direct bij boeken te reserveren.

Met eigen auto naar overstappunt Didam
Partycentrum Boszicht / Juffrouw Tok - Tolweg 9 - 6942 HX Didam. Parkeerkosten € 15,-. Indien u langer dan acht dagen op vakantie gaat dan betaalt u € 20,-. U dient tussen 08:45 en 09:00 uur bij het overstappunt aanwezig te zijn.

Voorovernachting in Hotel Restaurant Ruimzicht (Zeddam)
U kunt een overnachting met ontbijt al va. € 42,50 per persoon reserveren. De volgende dag kunt u met uw eigen auto naar Didam rijden (10 min.) of u kunt met de gratis servicelijn bus mee naar Didam (15 min.) Deze tarieven zijn uitsluitend geldig bij een reservering van een Oad reis. U kunt uw overnachting reserveren door een mail te sturen naar reserveringen@oad.nl met daarin uw boekingsnummer of te bellen met onze reserveringsafdeling 0547-284488.

Hoe laat vertrekt de bus vanaf het overstappunt Didam?
Om 9.30 uur vertrekken de bussen richting uw vakantiebestemming.

Beschikbaarheid opstapplaatsen (¹)
Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.

Opstapplaatsen met toeslag (²)
Voor de opstapplaatsen Almere, Lelystad, Harderwijk, Goes en Middelburg betaalt u een toeslag van €19,50 p.p. per retour.

Definitieve opstaptijd
De definitieve opstaptijd staat op uw busvoucher welke u ontvangt bij uw reisbescheiden.
Lees meer
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


GroningenP+R Hoogkerk busstation, A7 afslag 35ca. 05.05 uur
Haren¹Postillion Hotelca. 05.10 uur
Hoogezand¹Voormalig postkantoor, Kerkstraat 22ca. 04.45 uur
Winschoten¹Station NS,ca. 04.45 uur
Stadskanaal¹Parkeerplaats Kwantum, Navolaan 46ca. 04.30 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd
Leeuwarden¹ Bushalte P+R Hemriksein, Drachtsterwegca. 05.00 uur
Drachten¹ Ingang Transferium, bij brievenbus, Zonnedauw 2ca. 05.30 uur
Heerenveen¹ Mc Donalds, parkeerterrein Stadionweg 11ca. 06.00 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd

Assen Carpool Assen Kloosterveen, Balkendwarsweg 3ca. 05.30 uur
Hoogeveen Uitgang Station NS, Stationsplein 1ca. 06.00 uur
Meppel Station NS, Stationsweg 70ca. 06.30 uur
Emmen¹ Station NS, Stationspleinca. 05.00 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


Lelystad¹²Mc Donalds, Larserpleinca. 06.00 uur
Almere¹² Sporthal Indische buurt, Ambonstraatca. 06.20 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
² Opstapplaats te boeken tegen een toeslag van €19,50 p.p. per retour
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdZwolleAchterzijde NS bij voetgangerstunnel/Hanzelaanca. 07.00 uur
Steenwijk¹Mc Donalds, Woldmeentherand 21ca. 06.40 uur
Hardenberg¹Mc Donalds parkeerterrein, Stelling 2ca. 05.40 uur
Raalte¹Station NS/ P+R, Stationspleinca. 06.50 uur
HoltenAC Holten/La Place Langestraat 22 ca. 07.00 uur
DeventerPostillion Motel, Deventerweg 121 (A1 afrit 23)ca. 07.20 uur
AlmeloCarpoolplaats Almelo-Zuid, Henriëtte Roland Holstlaanca. 06.10 uur
Hengelo (ov)Shell Platinastraat 2, zijkantca. 06.30 uur
Enschede¹Station NS, Kennispark, Forum 10ca. 06.50 uur
Haaksbergen¹Busstation Zeedijk,ca. 07.15 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd

Apeldoorn A50 afrit 24, Carpoolplaats Landgoedlaan ca. 07.45 uur
Groenlo¹ Busstation Brandemate, Parallelwegca. 07.35 uur
Doetinchem¹ Busstation bij Station NS, Ambachtstraatca. 08.15 uur
Nijmegen/Wijchen Cafe de Teersdijk, Graafseweg 985ca. 07.30 uur
Zeddam Hotel/Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19ca. 08.30 uur
Tiel¹ Motel Tiel vd Valk, Laan van Westroyen 10ca. 07.15 uur
Arnhem Parkeerplaats ingang Rijnhal, Olympus 1ca. 07.55 uur
Zeddam Hotel Restaurant Ruimzicht, Kilderseweg 19ca. 08.15 uur
Harderwijk¹²La Place, Boekhorstlaan 14ca. 06.50 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
² Opstapplaats te boeken tegen een toeslag van €19,50 p.p. per retour.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd

Bergen op Zoom¹CBR Examencentrum, Gagelboslaan 162ca. 05.40 uur
Roosendaal¹Mc Donalds, Takspui bij infobordca. 05.15 uur
Etten-Leur¹Busstation bij P-garage Centrum Oostca. 05.25 uur
Breda/PrinsenbeekInt. bushalte Parkeerterrein Elleboogca. 05.35 uur
Oosterhout¹AC Restaurant ca. 05.45 uur
TilburgZwembad Stappegoor, Stappegoorweg 1ca. 06.05 uur
Den BoschHalte ingang Transferium, Pettelaarparkca. 06.35 uur
Oss¹NS station, Achterzijde aan de Gasstraatca. 07.00 uur
EindhovenP+R Meerhoven/Transferium, Sliffertsestraat 304ca. 06.05 uur
Helmond¹Parkeerplaats sportcomplex de Braak, Ing. Rembrandtlaanca. 06.40 uur
Veghel¹Parkeerplaats Poort van Veghelca. 07.10 uur
Uden¹Van der Valk hotel Uden, Rondweg 2ca. 07.25 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


Woerden¹Tankstation, Europabaan 1 Oostca. 07.00 uur
Utrechtbusstrook Transferium Westraven, Griffioenlaan 1ca. 07.10 uur
Driebergen¹Station NS Driebergen/Zeistca. 07.20 uur
Veenendaal¹Mc Donalds, Nieuweweg-Noord 266ca. 07.45 uur
AmersfoortStation NS, busstation bij touringcarhalteca. 07.10 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdAlkmaarMc Donalds parkeerterrein, Robijnstraat 2ca. 05.00 uur
Beverwijk¹Station NSca. 05.30 uur
HaarlemP+R Woudplein, Station Spaarnwoudeca. 05.50 uur
Amstelveen¹Busstation Meander/achter Cultuurcentrum,ca. 06.30 uur
Hoorn¹Mc Donalds, parkeerplaats, Kleine Wijzend 1ca. 05.00 uur
Purmerend¹Leeuwerikplein/Winkelcentrum Overwhereca. 05.15 uur
Zaandam¹Station NS Kogerveld, Veldbloemenweg 2ca. 05.25 uur
AmsterdamStation NS Sloterdijk, bij P&R Piarcopleinca. 05.40 uur
Hilversum/Eemnes¹Motel de Witte Bergen, Rijksweg 2aca. 06.45 uur
Bussum¹NS station - Naarden/Bussumca. 06.40 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdDen HaagTouringcar halte Prinsessegracht 4, t.h.v. KABKca. 05.50 uur
Noordwijk¹Garage Beuk, van Berckelweg 32ca. 05.00 uur
Leiden¹Oude Rhijnhofweg 24, bij Mc Donalds Oegstgeestca. 05.10 uur
Alphen aan den Rijn¹Tankstation BP Kerk en Zanen, Leidse Schouw 10ca. 05.40 uur
Zoetermeer¹Mc Donalds parkeerterrein, Zilverstraat 2ca. 06.15 uur
Gouda¹Parkeerplaats Groenheuvel, Heuvellaan 1ca. 06.35 uur
Delft¹NS station zuid, Forensenweg hoek Motorenwegca. 05.00 uur
Naaldwijk¹Verdilaan, Busstation Centrumca. 05.20 uur
Vlaardingen¹Station NS-Oost, Burgemeester van Lierpleinca. 05.40 uur
Rotterdam CapelsebrugP+R Transferium Rotterdam Capelsebrugca. 06.00 uur
Rotterdam ZuidZuidplein 112, bij Scootercentrumca. 05.35 uur
RidderkerkBushalte Koningspleinca. 05.45 uur
DordrechtHalte parkeerplaats Weeskinderendijkca. 06.05 uur
GorinchemNS stationca. 06.40 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijdMiddelburg¹² NS station, bij busstationca. 04.45 uur
Goes¹² Station NS, ca. 05.15 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.
² Opstapplaats te boeken tegen een toeslag van €19,50 p.p. per retour.
PlaatsenOpstaplocatieOpstaptijd


Weert¹ Touringcarbedrijf Kupers, Kelvinstraat 1ca. 05.20 uur
Roermond¹ Busstation bij NS stationca. 05.15 uur
Heerlen¹ NS station Achterzijde, Spoorsingel ter hoogte van nr. 46ca. 05.00 uur
Maastricht¹ Sportpark de Geusselt, MVV stadionca. 04.45 uur
Sittard¹ P+R achterzijde station, Geerwegca. 05.15 uur


¹ Opstapplaats te boeken voor reizen die vertrekken vanaf 9 mei t/m 19 september 2022 en terugkomen vanaf 13 mei t/m 30 september 2022, overige opstapplaatsen zijn het gehele seizoen beschikbaar.

Reisinfo

Inclusief

checkreis per Comfort Class bus o.l.v. chauffeur
check1 kopje koffie/thee met stroopwafel bij vertrek
checklogies & ontbijt vanaf ontbijt tweede dag t/m ontbijt laatste dag
checkgehele reis o.l.v. deskundige begeleiding door Marie-Thérèse ter Haar
checklezingen door Marie-Thérèse ter Haar
checkentree Stasi Museum
checkentree Ceciliënhoff
checkafscheidsdiner
checkgenoemde excursies
checktoeristenbelasting
checkCO2-compensatie
checkservicelijn muziekreizen

Bij Oad: CO2 compensatie inclusief, klik hier voor meer info

Exclusief

checkevt. entreegelden ca. € 30,- p.p.

Optioneel bij te boeken:
checkOad Taxi Service
checkannuleringsverzekering
checkreisverzekering
checkoptionele excursies

Extra Info


Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers van 25 personen. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan wordt u altijd een alternatief aangeboden en ontvangt u tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 6 dagen: uiterlijk 8 dagen voor vertrek;
checkReisduur van 7 t/m 10 dagen: uiterlijk 14 dagen voor vertrek;
checkReisduur vanaf 11 dagen: uiterlijk 21 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.