arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeFrankrijkFietsvakantie Bordeaux en de Médoc - Individueel
Reisnummer: OSFRF03
va. 599,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum 08 oktober 2021
today08 oktober 2021
(8 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Fietsvakantie Bordeaux en de Médoc - Individueel
Frankrijk
 Eldorado voor de wijnliefhebber
 Bordeaux; La belle endormie
 Médoc, regio van de wijnkastelen

8 daagse fietsvakantie Bordeaux en de Medoc - Individueel

De Médoc is internationaal bekend om zijn uitstekende wijnen maar wat veel minder mensen weten is dat deze streek ook een prachtige fietsbestemming is. Trouwens, de Médoc was één van de eerste Franse regio’s waar een heus fietsroutenetwerk werd opgezet met mooie, brede fietspaden. Médoc betekent ‘land van het midden’ en dus houden wij het evenwicht tussen fietsen en genieten van de rijke opbrengst van de wijngaarden.

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onAankomst in de Médoc
U reist op eigen gelegenheid naar St. Médard in Frankrijk waar uw fietsvakantie begint. St. Médard is een klein dorpje waar u zich al snel thuis voelt. De komende dagen kunt u genieten van het fijne klimaat en de mooie wijndorpjes die u op uw route tegenkomt. U brengt 2 nachten door in uw hotel in St. Médard.

location_onRondrit naar Bordeaux
Vandaag begint u met uw tocht in de streek tussen de rivier Gironde en de Atlantische Oceaan over een lichtglooiend terrein. Uw fietstocht leidt u vandaag naar het meer van Lacanau alvorens u doorfietst naar de wijnhoofdstad van Frankrijk, Bordeaux, een prachtige stad, bekend van de beroemde wijnen uit de regio. Wilt u naast proeven ook wat feiten en informatie opdoen over de wijnen? Bezoek dan het Musée des Vins, waar u alles zult leren over de Bordeaux wijnen. Voor cultuurliefhebbers is het Musée des Beaux Arts een aanrader; u vindt hier werken van onder andere Renoir,

location_onST.Médard - Pauillac
Vanaf uw hotel in St. Médard vertrekt u vandaag richting Pauillac, waar u de komende nachten doorbrengt. Pauillac staat bekend om de vele wijnkastelen, zoals Chateau Lafitte, Chateau Latour en het welbekende Chateau Mouton Rothschild. Hier worden jaarlijks vele liters wijn geproduceerd. U fietst de komende dagen langs uitgestrekte wijngaarden en meerdere andere indrukkende kastelen zoals St. Julien, St. Esthèphe, Listrac, Moulis en Margaux. (ca. 50 km)

location_onMédoc
U fietst vanaf Pauillac naar Hourtin en u ziet dat het landschap hier verandert. U vindt hier brede stranden en hoge duinen, zo vlakbij de Atlantische Oceaan. De duinen zijn wel 60 meter hoog en vormen zo een uniek natuurgebied. Ten noorden vindt u moerasgebieden en in het hart van de Médoc ligt een van de grootste natuurlijke meren van Frankrijk, het Lac d’Hourtin. Het zoetwatermeer is gelegen in een prachtige ongerepte omgeving. Kortom, deze dagen doet u vele impressies op, kunt u mooie foto’s maken en uiteraard elke fietsdag afsluiten met een heerlijke superwijn uit de omgeving. U maakt deze dagen rondritten variërend van 36 tot 51 kilometer.

location_onPauillac - ST Médard
Nadat u een aantal dagen heeft doorgebracht in de mooie regio van Pauilllac, fiets u vandaag richting St. Médard. De fietstocht leidt u wederom langs charmante dorpjes en wijngaarden. U brengt de overnachting door in het hotel waar u aan het begin van de reis ook heeft overnacht. (ca. 62 km)

location_onRondrit Lacanau
Het meer van Lacanau is een van de grootste meren in Frankrijk en een paradijs voor watersportliefhebbers. Het is rustiger dan de Atlantische Oceaan, waardoor het zich uitstekend leent voor een kajaktocht of een rondje op de waterfiets. Tijdens uw rondrit komt u via verschillende paden en slingerende wegen langs dennen, duinen en moerassen. Een ware natuurrit. Om weer even op adem te komen, kunt u genieten van het uitzicht en de omgeving op een van de stranden aan het meer van Lacanau. (ca. 67 km)

location_onVertrek
Helaas is vandaag alweer uw laatste dag van uw fietsvakantie aangebroken. Na het ontbijt in uw hotel checkt u uit en reist u op eigen gelegenheid weer naar huis.
De afstand vanaf Utrecht naar de Médoc is ca. 1045 kilometer.

Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende middenklasse hotels.
De hotels kunnen afwijken van de getoonde hotels. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

Hotel Les Bruyeres - St. Medard

Hotel les Bruyères ligt buiten het centrum van Sain-Médard-en-Jalles. Het beschikt over een seizoensgebonden buitenzwembad, tuin, terras en lounge.
De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, een bureau en een badkamer met bad of douche e...

Lees meer
Hotel de France et d'Angleterre - Pauillac

Hotel de France et d’Angleterre is gelegen naast de haven van Pauillac en vlakbij de wijngaarden van Château Lafite Rothschild en Château Latou. Het hotel beschikt over een restaurant, tuin en een lift.
De kamers zijn voorzien van een tv, bureau en...

Lees meer
sluiten
Hotel Les Bruyeres - St. Medard
sluiten

Algemeen

Hotel les Bruyères ligt buiten het centrum van Sain-Médard-en-Jalles. Het beschikt over een seizoensgebonden buitenzwembad, tuin, terras en lounge.
De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, een bureau en een badkamer met bad of douche en toilet.

Hotel de France et d'Angleterre - Pauillac
sluiten

Algemeen

Hotel de France et d’Angleterre is gelegen naast de haven van Pauillac en vlakbij de wijngaarden van Château Lafite Rothschild en Château Latou. Het hotel beschikt over een restaurant, tuin en een lift.
De kamers zijn voorzien van een tv, bureau en een badkamer met douche en toilet.

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+24foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

check7 overnachtingen in twee- en driesterren hotels in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet
checkontbijt en 6 x diner
checkgebruik van het zwembad in St. Médard
checkbagagetransport tussen de verschillende hotels
checkuitgebreide routebeschrijving en kaart
checkroadbookdrager
checktoeristenbelasting
Exclusief

checkoverige maaltijden
checkuitgaven van persoonlijke aard

Extra Info

Fietsen:
Als u niet zelf uw eigen fiets wenst mee te nemen , kunt u bij ons een fiets huren. Bij uw hotel staat uw huurfiets klaar. De receptiemedewerkers van het hotel geven u de sleutel van de fiets en wijzen u naar de fietsenstalling.
Tourfiets: € 65,-
E-bike: € 145,-

Bagage:
Uw bagage - 1 koffer per persoon van max. 15 kilo – wordt door ons van hotel naar hotel gebracht. Doorgaans wordt vanaf 09.00 uur uw bagage opgehaald en vóór 17.00 uur bij het volgende hotel afgeleverd. Een tour zonder bagagetransport is ook mogelijk.
Wij gaan zorgvuldig met uw bagage om. Door normaal gebruik kunnen er echter krassen, deukjes en andere kleine beschadigingen op uw bagage ontstaan. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk. Bij grote schade kunt u een claim indienen bij uw reis- en/of bagageverzekering.

Goed voorbereid op pad, wat moet u meenemen:
• goede regenkleding
• dag rugzak
• zonnebrandcrème
• zonneklep/petje
• lange broek

Verschillende fietsniveaus:
Onze individuele fietsreizen zijn er op verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een geschikte fietsreis te vinden is in ons programma. De sterretjes geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de fietsvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de fietsreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze fietsreizen geldt dat u over een goede conditie en voldoende fietservaring dient te beschikken. Bij iedere fietsreis staat het niveau bij de reisinformatie aangeduid met het aantal sterretjes:

1 ster
Fietsroutes in overwegend vlak terrein met af en toe (of nauwelijks) een stijging en daling. Met een normale conditie kunt u al genieten van deze fietsreis.

2 sterren
Fietsroutes in vlak tot heuvelachtig terrein met af en toe een stevige stijging en daling. Tevens geldt bij deze reizen dat er routes met langere afstanden zijn (30 – 75 km). Voor deze fietsreizen is een goede conditie en voldoende fietservaring vereist.

3 sterren
Fietsroutes in glooiend tot bergachtig terrein met regelmatig een stevige stijging en daling. Voor deze reizen geldt dat er regelmatig routes met langere afstanden zijn (+ 50 km). Voor deze fietsreizen is een uitstekende conditie en voldoende fietservaring vereist.