arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeItaliëVlieg-rondreis Kleurrijk Sicilië
Reisnummer: VRIT32
va. 759,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum 04 oktober 2021
today04 oktober 2021
(8 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-rondreis Kleurrijk Sicilië
Italië
 Reis met kleine groep, maximaal 30 personen
 Inclusief bezoek vulkaan Etna (2000m)
 Bij Oad alle dagen inclusief ontbijt en diner

Rondreis Sicilie

Tijdens deze rondreis Sicilie ziet u alle hoogtepunten van het eiland. Sicilië ligt centraal en is door de vulkanische as van de Etna zeer vruchtbaar. Daarom zijn hier al eeuwenlang allerlei volkeren terecht gekomen en is hier een mengelmoes van culturen ontstaan. Wist u bijvoorbeeld dat u op Sicilië de best bewaarde Griekse tempels ter wereld aantreft? Rijdend door schitterende landschappen zult u verrast worden door de onbekende schatten die dit bijzondere eiland herbergt. De gehele reis word...t begeleidt door een deskundige Oad reisleid(st)er.

U ziet en proeft de pracht van dit eiland tijdens deze reis in de talloze monumenten, het betoverende landschap en in het heerlijke Siciliaanse eten. Vele verschillende culturen, waaronder die van de Grieken, Romeinen, Arabieren, Byzantijnen en Normandiërs hebben hun sporen achtergelaten. We bezoeken het gezellige, langs de kust en aan de voet van de Etna gelegen stadje Taormina. Één van de hoogtepunten van deze reis is natuurlijk een bezoek aan de hoogste actieve vulkaan van Europa, de Etna. Als u wilt kunt u een wandelingetje maken in het maanlandschap rondom een krater op 2.900 meter hoogte (optioneel). Bovendien doen we de bijzondere Alcantarakloof aan, deze kloof is ontstaan als gevolg van een vulkaanuitbarsting van een zijkrater van de Etna. Door de uitbarsting werd het dal waar de Alcantara loopt bedolven onder een laag lava, een aardbeving zorgde er vervolgens voor dat de lava werd gespleten en de kloof is ontstaan. Een bezoek aan Siracusa, de Griekse stad van Sicilië mag niet ontbreken. U ziet het beroemde amfitheater en het schiereiland Ortygia. In Piazza Armerina bezoekt u de resten van een Romeinse villa. Via Agrigento, bekend om zijn goed bewaarde klassieke tempels, rijden we verder naar Marsala en langs de westkust van het eiland. We zien de Griekse tempel van Segesta en overnachten bij de Siciliaanse hoofdstad Palermo. In de bouwwerken van deze monumentale stad ziet u het verleden van het eiland terug. Indrukwekkend is de Normandische kerk van Monreale. Cefalù is misschien wel de gezelligste kustplaats van Sicilië, gelegen onder een steile rotspartij, met mooie stranden en een wirwar van aantrekkelijke middeleeuwse straatjes. Overal in Sicilië vindt u schilderachtige kleine, tot zeer kolossale kerken, vele met sublieme mozaïeken.
Lees meer over Vlieg-rondreis Kleurrijk Sicilië

Waarom rondreis Sicilië bij Oad boeken?

U reist met een kleine groep van maximaal 30 personen
Diverse data met gegarandeerd vertrek
Elke dag is het ontbijt én diner inbegrepen
Inclusief begeleiding van de eerste t/m de laatste dag door professionele Oad reisleiding
Verblijf in comfortabele hotels met gunstige ligging voor de excursies
Bij Oad is de excursie naar de Etna (tot 2000m) standaard inbegrepen
U maakt een rondreis over heel Sicilië en ziet alle hoogtepunten
Alle beschreven excursies zijn inclusief
...Inclusief toeristenbelasting, ter plaatse hoeft u hier niet meer aan te denken.Lees meer over Vlieg-rondreis Kleurrijk Sicilië

Hoogtepunten

De nog werkende vulkaan Etna
Zoutpannen bij Trapani
Griekse tempels bij Agrigento
Romeinse Villa in Piazza Armerina
Normandische kathedraal in Celafù
Historische havenstad Siracusa
Palermo en De Dom van Monreale
Prachtige uitzichten vanuit Taormina
Turkse Trappen, bijzondere rotsformaties

Dagprogramma

location_onHeenreis
U vliegt vanaf Amsterdam naar Catania waar u in de avond aankomt. Na aankomst rijden we naar ons hotel in de buurt van Taormina waar we dineren en waar we drie nachten zullen blijven (afstand ca. 50 km).

location_onRond de Etna, Alcantarakloof
Na het ontbijt vertrekken we voor een bezoek aan de nog steeds werkende vulkaan Etna, we rijden tot ongeveer 2000 m. De Etna is de op een na hoogste vulkaan van Europa, op het hoogste punt begeeft u zich in een waar maanlandschap. Bij helder weer kunt u genieten van prachtige uitzichten vanaf de Mongibello, zoals de Sicilianen de Etna noemen. Liefhebbers kunnen mee met de kabelbaan en jeep naar circa 3000 m hoogte. Kosten ca. € 65 per persoon extra (ter plaatse te boeken en te betalen), voor deze excursie dient u goed ter been te zijn. Bovendien doen we 's middags de bijzondere Alcantarakloof aan, deze kloof is ontstaan als gevolg van een vulkaanuitbarsting van een zijkrater van de Etna. Door de uitbarsting werd het dal waar de Alcantara loopt bedolven onder een laag lava, een aardbeving zorgde er vervolgens voor dat de lava werd gespleten en de kloof is ontstaan (afstand ca. 120 km).

location_onSiracusa
Vandaag bezoeken we Siracusa. We beginnen ons bezoek bij het Archeologisch Park en zien daar o.a. het oude Griekse theater, uit één stuk uit de rots gehakt. Nog elk jaar worden hier de Griekse tragedies opgevoerd en komen er bezoekers uit de hele wereld om dit mee te maken. Op het schiereiland Ortygia bezichtigen we bovendien de Duomo. In dit bijzondere gebouw zien we duidelijk de mengelmoes van bouwstijlen uit verschillende tijdperken. In de middag rijden we terug naar ons hotel (afstand ca. 250 km).

location_onPiazza Armerina en Agrigento
We beginnen de dag met een bezoek aan Piazza Armerina, waar we de resten van een Romeinse villa bezichtigen met prachtige, recent gerenoveerde, mozaïeken. Vervolgens rijden we door de Siciliaanse binnenlanden tussen de olijven- en amandelbomen en genietend van schitterende vergezichten naar Agrigento. Hier wandelen we over de Via Sacra en bekijken we de goed bewaard gebleven Griekse tempels. De tempel van Concordia is zelfs één van de best bewaard gebleven ter wereld! Aansluitend rijden we door naar ons hotel bij Agrigento (afstand ca. 260 km).

location_onTurkse trappen, Marsala
Via een prachtige route langs de zuidwestkust rijden we naar de zogenaamde Turkse Trappen, een bijzondere rotsformatie van wit kalksteen. Het verhaal gaat dat in vroegere tijden de Turkse piraten hier aan land zijn geraakt om de Siciliaen aan te vallen. In de middag bezoeken we de prachtige kathedraal van Marsala. Bij de zoutpannen van Trapani ontdekken we een compleet ander landschap. Al eeuwenlang wordt hier zout gewonnen. Na een bezoek aan de zoutpannen gaan we naar ons hotel in de buurt van Palermo, waar we twee nachten verblijven (afstand ca. 285 km).

location_onMonreale en Palermo
In Monreale bezichtigen we de indrukwekkende dom in Arabisch-Normandische bouwstijl. De kerk is beroemd om zijn fonkelende mozaïeken. Later vandaag maken we een stadswandeling door de hoofdstad van het eiland, Palermo. Hier heersten Grieken, Romeinen, de Byzantijnse keizer, Arabieren en Normandiërs. Tijdens onze wandeling langs bijvoorbeeld de Fontein van de Schande, het schitterende kerkje van de Martorana en door de charmante steegjes zien we de sporen van al deze heersers terug in de bouwstijlen (afstand ca. 30 km).

location_onCefalù
We bezoeken Cefalù en bekijken de enorme Normandische kathedraal. Daarna heeft u alle tijd om door de gezellige middeleeuwse straatjes te struinen. U kunt gaan winkelen, het kleine maar mooie Museo Mandralisca bezoeken of op het terras genieten van een cappuccino en een Siciliaans gebakje. Vanaf de terrasjes op het met palmen omzoomde plein de “Piazza del Duomo’ heeft u trouwens een mooi zicht op de gevel van de Dom. Na de lunch rijden we langs de noordkust langs Messina naar Taormina voor de laatste overnachting (afstand ca. 225 km).

location_onTerugreis
Na het ontbijt rijden we naar de prachtige stad Taormina, waar u kunt genieten van een geweldig uitzicht over de azuurblauwe zee en de Etna. U brengt een bezoek aan het Grieks-Romeinse theater en heeft tijd om wat te winkelen of een Siciliaanse ‘granita’ te proeven op een van de vele terrasjes. In de avond rijden we naar het vliegveld van Catania voor de terugvlucht naar Amsterdam. Vol prachtige herinneringen aan Sicilië zijn we aan het eind van deze reis gekomen en komt u weer thuis.

Accommodatie(s)

U verblijft in goede middenklasse hotels, de meeste met lift. Uw kamer beschikt over een badkamer met bad of douche en toilet. Eventueel genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Park Hotel Oasi ***

Park Hotel Oasi ligt aan de oostkust van Sicilie. Op circa 30 kilometer van Taormina en circa 1 kilometer van de plaats Fondachello waar diverse restaurants en barretjes zijn. Het hotel ligt op slechts 50 meter van het strand van Fondachello. U hoef...

Lees meer
Hotel Tre Torri ***

Hotel Tre Torri ligt in het plaatsje Villaggio Mosè, gelegen op ongeveer 10 minuten vanaf Agrigento.

Lees meer
Hotel San Paolo Palace ****

Hotel San Paolo Palace ligt buiten het oude stadcentrum van Palermo, dit ligt op ongeveer 5 á 10 minuten rijden. Vanaf het dakterras heeft u een geweldig uitzicht over de Middellandse Zee.

Lees meer
sluiten
Park Hotel Oasi ***
sluiten
Mascali - Park Hotel Oasi *** - aanzicht hotel
Mascali - Park Hotel Oasi *** - tuin
Mascali - Park Hotel Oasi *** - tuin
Mascali - Park Hotel Oasi *** - tuin
Mascali - Park Hotel Oasi *** - tuin
Mascali - Park Hotel Oasi *** - hotel
Mascali - Park Hotel Oasi *** - tuin
Mascali - Park Hotel Oasi *** - tuin
Mascali - Park Hotel Oasi *** - tuin
Mascali - Park Hotel Oasi *** - restaurant
Mascali - Park Hotel Oasi *** - restaurant
Mascali - Park Hotel Oasi *** - tuin
Mascali - Park Hotel Oasi *** - tuin
Mascali - Park Hotel Oasi *** - voorbeeldkamer
Mascali - Park Hotel Oasi *** - voorbeeldkamer
Mascali - Park Hotel Oasi *** - voorbeeldkamer
Mascali - Park Hotel Oasi *** - Etna

Ligging

Park Hotel Oasi ligt aan de oostkust van Sicilie. Op circa 30 kilometer van Taormina en circa 1 kilometer van de plaats Fondachello waar diverse restaurants en barretjes zijn. Het hotel ligt op slechts 50 meter van het strand van Fondachello. U hoeft slechts de straat over te steken en u staat op het strand. Vanuit het hotel heeft u een mooi uitzicht op de Etna.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• bar
• lounge
• lift
• tuin
• wifi

• ontbijtbuffet
• driegangendiner

Kamer

Uw kamer is eenvoudig ingericht voorzien van een telefoon, tv, airconditioning en een badkamer met bad of douche en toilet.

Hotel Tre Torri ***
sluiten
Agrigento - Hotel Tre Torri *** - aanzicht
Agrigento - Hotel Tre Torri *** - entree
Agrigento - Hotel Tre Torri *** - restaurant
Agrigento - Hotel Tre Torri *** - zwembad
Agrigento - Hotel Tre Torri *** - voorbeeldkamer
Agrigento - Hotel Tre Torri *** - voorbeeldkamer
Agrigento - Hotel Tre Torri *** - receptie
Agrigento - Hotel Tre Torri *** - restaurant
Agrigento - Hotel Tre Torri *** - voorbeeldkamer
Agrigento - Hotel Tre Torri *** - voorbeeldkamer
Agrigento - Hotel Tre Torri *** - restaurant

Ligging

Hotel Tre Torri ligt in het plaatsje Villaggio Mosè, gelegen op ongeveer 10 minuten vanaf Agrigento.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• bar
• lounge
• lift
• buitenzwembad
• terras
• wifi

Kamer

Uw kamer is voorzien van een telefoon, tv, airconditioning en een badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• driegangendiner

Hotel San Paolo Palace ****
sluiten
Palermo - San Paolo Palace **** - hotelaanzicht
Palermo - San Paolo Palace **** - voorbeeldkamer
Palermo - San Paolo Palace **** - bar
Palermo - San Paolo Palace **** - receptie
Palermo - San Paolo Palace **** - receptie
Palermo - San Paolo Palace **** - terras buiten
Palermo - San Paolo Palace **** - zwembad
Palermo - San Paolo Palace **** - terras
Palermo - San Paolo Palace **** - voorbeeldkamer
Palermo - San Paolo Palace **** - voorbeeldkamer
Palermo - San Paolo Palace **** - dakterras

Ligging

Hotel San Paolo Palace ligt buiten het oude stadcentrum van Palermo, dit ligt op ongeveer 5 á 10 minuten rijden. Vanaf het dakterras heeft u een geweldig uitzicht over de Middellandse Zee.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• bar
• dakterras
• lounge
• lift
• wifi
• buitenzwembad

Kamer

Uw kamer is voorzien van een telefoon, tv, airconditioning en een badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• ontbijtbuffet
• driegangendiner

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+48foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkvlucht Amsterdam - Catania v.v. per Transavia incl. luchthavenbelastingen, brandstof- en veiligheidstoeslagen
checkrondreis volgens programma per bus met airconditioning
checkgenoemde excursies
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
checkNederlandssprekende Oad reisleiding
checkExcursie Etna tot 2000 meter
checkToeristenbelasting

Exclusief

checkentreegelden, ca. € 85,-
checkoptionele excursies
checkbagage tijdens de vlucht: 1 stuk van max. 20 kg p.p., kosten € 19,- enkele reis p.p.

Optioneel bij te boeken:
checkannuleringsverzekering
checkreisverzekering

Extra Info

Uw vlucht
U vliegt per Transavia naar Catania. Ruimbagage is niet inbegrepen. Indien u ruimbagage wenst mee te nemen dient u dit u online op Transavia.com aan te melden. U betaalt dan een tarief van € 18,- per stuk per enkele reis voor het de ruimbagage (max. 20 kg.)
U heeft dan uw boekingscode nodig. Deze staan vermeldt op de vluchtvoucher van uw reisbescheiden welke u circa 2 weken voor vertrek van ons ontvangt.

Vertrekken vanaf Schiphol
Uw Oad reisleider zal voor u klaarstaan bij de gate vanaf waar u vertrekt.

Extra Info


Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen per vliegtuig geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan wordt u altijd een alternatief aangeboden en ontvangt u tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 6 dagen: uiterlijk 8 dagen voor vertrek;
checkReisduur van 7 t/m 10 dagen: uiterlijk 14 dagen voor vertrek;
checkReisduur vanaf 11 dagen: uiterlijk 21 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.