arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandWinterwandelvakantie door Nationaal Park Drentsche Aa
Reisnummer: OSNLW09
va. 0,- Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Bijkomende boekingskosten € 40,- per boeking o.b.v. 2 personen
Aan favorieten toevoegenWinterwandelvakantie door Nationaal Park Drentsche Aa
Nederland
 De Drentsche Aa, het best bewaarde beekdal
 De bijzondere natuur van het Balloërveld
 Het Zuidlaardermeer

Winterwandelvakantie door Nationaal Park Drentsche Aa

Ontdek in een paar dagen wat Drenthe in de winter voor moois te bieden heeft, met zijn uitgestrekte heidevelden, veenmeren, hooilanden en niet te vergeten: de Drentsche Aa. Deze beek heeft als enige in Nederland de oorspronkelijke meanderende vorm behouden en is daardoor een van de best bewaarde beekdalen. In dit natuurgebied komen in de winter veel bijzondere dieren voor, zoals diverse roofvogels, eenden, reeën en Schotse hooglanders. Ook vindt u onderweg prachtige strubben, de vormen van deze... bomen zijn juist in de winterperiode erg goed te zien en te fotograferen.Lees meer over Winterwandelvakantie door Nationaal Park Drentsche Aa

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar Anloo
U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel in Anloo.

location_onOmgeving Anloo
U kunt vandaag kiezen uit wandelingen van ca. 14 km of 19 km.

Deze eerste dag voert naar het Balloërveld. Dit heideveld ligt op een hooggelegen plateau, tussen de dalen van het Looner Diep en het Rolderdiep. De overwegende heide -en vergraste begroeiing wordt spaarzaam afgewisseld met veenmeertjes, wat plukjes dennenbos en her en der zandverstuivingen. Veel fotografen gaan al vroeg uit de veren om de prachtige zonsopgang en mistige winterochtenden te spotten op het Balloërveld. Dus wanneer u deze ochtend op tijd op pad gaat, heeft u een grote kans om door deze prachtige mistspektakels te kunnen wandelen. De herders van Balloo beweiden in opdracht van Staatsbosbeheer het Balloërveld, deze herders gaan het hele jaar door op pad met de kudde schapen. Het veld wordt doorkruist met een netwerk van zandwegen en karrensporen die deels nog dateren van voor de middeleeuwen. Deze zijn nog afkomstig van de handelsroute van Groningen naar Münster.

location_onAnloo - Zuidlaren
U kunt vandaag kiezen uit wandelingen van ca. 14 km of 21 km

Op naar Zuidlaren! Het eerste deel voert door het Kniphorstbosch en de Strubbenbossen naar het dorp Schipborg. Het Kniphorstbosch is in Nederland het enige archeologische reservaat. U komt hier onderweg verschillende hunebedden en grafheuvels tegen. In de winter komen hier diverse roofvogels, de klapekster en reeën voor. De Strubbenbossen zijn een karakteristiek stukje Drenthe, bestaand uit lage, grillig gevormde eikenboompjes, waarvan veel zware takken bijna over de grond lopen. Omdat u in de winter langs deze bijzondere strubbenbossen gaat wandelen, lijkt het met de winterse dauw echt op een sprookjesachtige omgeving. In de loop van de middag wandelt u verder door het fraai aangelegde natuurgebied Dennenoord naar het karakteristieke dorp Zuidlaren De komende 2 nachten verblijft u in Zuidlaren. Het 2-gangendiner is vanavond bij de reissom inbegrepen.

location_onOmgeving Zuidlaren
U kunt vandaag kiezen uit wandelingen van ca. 12 km of 19 km of 22 km.

Vandaag heeft u de keuze tussen een korte en een lange wandeling. De korte wandelroute gaat door Midlaren, Noordlaren en het Noorderlaarderbos. De lange wandeling gaat eveneens door Midlaren, Noordlaren, maar ook langs het Zuidlaardermeer en Appèlbergen. In de buurt van Noordlaren bevindt zich een van de weinige hunebedden van de provincie Groningen. Bij het Zuidlaardermeer staat een uitkijktoren, waar u een mooi uitzicht heeft over het natuurgebied. In de winter kunt u hier veel verschillende eenden vinden. U vervolgt uw wandeling naar Appèlbergen. Dit is een voormalig militair oefenterrein, maar tegenwoordig een bos met heide- en veenrestanten. Overnachting is wederom in het Brinkhotel in Zuidlaren.

location_onZuidlaren - Anloo
U kunt vandaag kiezen uit wandelingen van ca. 12 km of 17 km of 20 km.

In de loop van de ochtend laat u via de karakteristieke Brink Zuidlaren achter u. Het belooft een dag vol afwisselende landschappen te worden. Heidevelden, weilanden, houtwallen en bosranden volgen elkaar in snel tempo op. Wanneer u denkt alle gezichten van de streek gezien te hebben, staat u plots oog in oog met de levensader van het Noordenveld: de Drentsche Aa. Geen brede rivier, geen klaterende waterstroom, maar een verzamelnaam voor een stel beken die als kameleons door het land slingeren. Steeds als ze een dorp passeren, nemen ze daarvan de naam aan (Gastersche Diep, Oudmolensche Diep, Schipborgsche Diep). In de Gasterse Duinen kunt u de prachtige Schotse Hooglanders bewonderen. Eenmaal aangekomen bij het hotel in Anloo komt er een einde aan dit arrangement en reist u op eigen gelegenheid huiswaarts.

Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende middenklasse hotels.
De hotels kunnen afwijken van de getoonde hotels. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

Hotel de Koningsherberg - Anloo

Hotel de Koningsherberg is een gemoedelijk hotel in het rustige dorpje Anloo midden in Nationaal Park Drentsche Aa. Het hotel beschikt over restaurant, receptie en u kunt er gratis parkeren.
De kamers zijn voorzien van tv en een badkamer met bad of...

Lees meer
Brinkhotel Zuidlaren***

Dit kleinschalige hotel ligt in het gezellige centrum van Zuidlaren.

Lees meer
sluiten
Hotel de Koningsherberg - Anloo
sluiten

Algemeen

Hotel de Koningsherberg is een gemoedelijk hotel in het rustige dorpje Anloo midden in Nationaal Park Drentsche Aa. Het hotel beschikt over restaurant, receptie en u kunt er gratis parkeren.
De kamers zijn voorzien van tv en een badkamer met bad of douche en toilet.

Brinkhotel Zuidlaren***
sluiten
Zuidlaren - Brinkhotel Zuidlaren *** - aanzicht
Zuidlaren - Brinkhotel Zuidlaren *** - receptie
Zuidlaren - Brinkhotel Zuidlaren *** - restaurant
Zuidlaren - Brinkhotel Zuidlaren *** - 2-persoonskamer
Zuidlaren - Brinkhotel Zuidlaren *** - ontbijt

Ligging

Dit kleinschalige hotel ligt in het gezellige centrum van Zuidlaren.

Faciliteiten

• receptie
• lift
• bar
• sfeervol restaurant
• terras
• gratis wifi

Kamer

De verzorgd ingerichte kamers zijn voorzien van telefoon, tv, kluisje, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met douche, toilet en föhn.

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+6foto's

Businformatie

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkverblijf in een 2-pers.kamer met bad of douche en toilet
checklogies en ontbijt vanaf het ontbijt op de tweede dag t/m het ontbijt op de laatste dag
checkdiner op dag 1 en dag 3
checkbagagetransport tussen de verschillende accommodaties
checkroutebeschrijving en kaartmateriaal

Exclusief

checkevt. entreegelden
checkoverige maaltijden
checktoeristenbelasting (ca. € 2,- p.p.p.n, ter plaatse te voldoen)
checktoeslag 1-pers. kamer

Extra Info

De bagagetransporten:
checkBagagetransport van Anloo naar Zuidlaren


Goed voorbereid op pad, wat moet u meenemen:
• schoenen met een goed profiel
• goede regenkleding
• dag rugzak
• zonnebrandcrème
• zonneklep/petje
• lange broek (tijdens de wandelingen)
• eventueel wandelstok

Verschillende wandelniveaus:
Onze individuele wandelreizen zijn er in verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een passende wandelvakantie in ons programma is. De sterren geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de wandelvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de wandelreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze wandelvakanties geldt dat u over een goede conditie dient te beschikken.

1 ster
Wandelingen in glooiend tot heuvelachtig terrein; maximaal 3-4 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Vaak smalle paden, afgewisseld met brede paden met lichte hoogteverschillen.

2 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met hoogteverschillen van soms meer dan 500 meter; maximaal 4-5 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Grashellingen en brede paden afgewisseld met smalle bergpaden en keienpaden.

3 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met maximale hoogteverschillen van 1000 meter, 4-6 wandeluren per dag exclusief rustpauze.