arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeZwitserlandWandelvakantie langs het Albula- en Berninaspoor - Individueel
Reisnummer: OSCHW02
va. 945,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum 10 september 2022
today10 september 2022
(8 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Wandelvakantie langs het Albula- en Berninaspoor - Individueel
Zwitserland
 Spectaculaire Schin-kloof
 Het imposante Landwasserviaduct
 Het witachtige Lago Bianco

Wandelen langs het Albula- en Berninaspoor

Een prachtige wandelvakantie met routes langs de Albula en Bernina spoorlijnen en betoverende uitzichten op een schitterend Alpenlandschap. Dat staat u te wachten tijdens deze indrukwekkende vakantie in Zwitserland. De talloze bruggen en spectaculaire viaducten passen harmonieus in het landschap en u zult begrijpen dat de Albula lijn van de Rhätische Bahn terecht is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar Thusis
Op eigen gelegenheid reist u naar Zwitserland, waar u verblijft in Thusis. Thusis ligt in het kanton Graubünden en hier stroomt de Albula uit in de Achter-Rijn.

location_onVan Thusis naar Tiefencastel
Na het ontbijt start u vandaag met de eerste wandeling van uw vakantie. En uw wandeling begint meteen goed. Vanaf Domleschg gaat er een spectaculair pad door de Schin-kloof en een deel van uw wandeling gaat over dit pad. Deze historische route met steile afgronden en indrukwekkende uitzichten is een ware belevenis. Bezienswaardig tijdens uw route vandaag is ook het Solisviaduct. Dit viaduct is het twee na hoogste van Zwitserland en is maximaal 89 meter hoog. Via Mistail waar u de St. Petruskerk ziet bereikt u Tiefencastel. (ca. 20 km)

location_onvan Tiefencastel naar Bergün
De tweede wandeling neemt u mee naar één van de hoogtepunten van de Via Albula, het imposante Landwasserviaduct. Over dit spoorviaduct loopt één enkele spoorlijn over de Landwasser. Dit spoor gaat aan het eind direct over in de 216 meter lange Landwassertunnel. Om hier te komen wandelt u langs de oevers van de Albula om een prachtige foto te kunnen maken van dit wereldberoemde viaduct. De route gaat ook door Filisur waar u zeker het historische dorpscentrum moet bewonderen en u passeert het best bewaarde historische treinstation in Stugl. Uw eindpunt is Bergün waar u een dorpskern ziet met schilderachtige Engadiner huizen. (ca. 21 km.)

location_onVan Bergün naar St. Moritz
Tijdens uw wandeling naar Preda steekt u meerdere keren de spoorlijn over. U zult zeker bewondering hebben voor dit technische meesterwerk. Als u Preda bent gepasseert leidt het bergwandelpad u langs het Palpuogna meer. Dit meer is ooit uitgeroepen tot de mooiste plek van Zwitserland en u ziet dat het water kristal helder is. Via een steil pad gaat de route naar beneden naar het idyllische Spinas. In Spinas stapt u aan boord van de trein en reist u naar St. Moritz. (ca. 18 km.)

location_onVan St. Moritz naar Alp Grüm
Per trein reist u vanaf St. Moritz naar Morteratsch. Vanaf Morteratsch begint u aan uw wandeling en dit is een wandeling vol hoogtepunten. De route neemt u mee over heidevelden en door alpenweiden op de Berninapas. U ziet o.a. Pontresina, de indrukwekkende Morteratsch gletsjer en u wordt omringt door de hoogste bergen van Graubünden. Ook komt u bij het Lago Bianco. Dit meer wordt gevoed door slibhoudend gletsjerwater en dit zorgt voor een unieke witachtige kleur van het water. Vanaf hier klimt u omhoog naar het fantastische uitzichtpunt Sassal Mason. Ook heeft u zicht op de berg Piz Palü met de bijna tastbare gletsjer. U eindigt in Alp Grüm. (ca. 16 km.)

location_onVan Alp Grüm naar Poschiavo
Na het ontbijt vertrekt u voor een kortere wandeling. U heeft dus alle tijd om te genieten van de schoonheid van de schitterende natuur in Zwitserland. U wandelt naar de vallei Cavaglia gelegen aan de voet van het Berninamassief. Hier ziet u een bijzonder fenomeen, de gletsjermolens. Door de krachtige en aanhoudende druk van het gletsjerwater hebben tollende stenen en zand in de afgelopen millennia deze gletsjermolens in de stenen uitgegraven. Vanaf Cavaglia wandelt u verder naar Poschiavo. Poschiavo ligt in het dal Valposchiavo en in het centrum van dit dorp ziet u de 13 eeuwse toren van het stadhuis. (ca. 10 km)

location_onVan Poschiavo naar Tirano
Vanaf Poschiavo begint u aan uw route naar Brusio. Brusio ligt vlakbij de Italiaanse grens en hier vlakbij is een indrukwekkend keerviaduct gebouwd. Met dit viaduct kunnen de treinen sneller op hoogte komen. U wandelt verder door fruit-, kastanje- en wijngebieden en steekt de grens over naar Italië. In Tirano aangekomen heeft u het eindpunt van uw wandelvakantie bereikt. Tirano is tevens het eindpunt van de beroemde Bernina Express. Het silhouet van de stad wordt gevormd door de basiliek Madonna di Tirano uit de 16e eeuw. Ook een wandeling door het oude stadscentrum is zeker de moeite waard. (ca. 19 km)

location_onNaar huis
Er komt een einde aan uw wandelvakantie. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken. Per trein keert u terug vanuit Tirano naar Thusis en vanaf daar is het helaas tijd om naar Nederland te vertrekken.

Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende middenklasse hotels in Thusis, Tiefencastel, Bergün, St. Moritz, Alp Grüm, Poschiavo en Tirano. De kamers beschikken over een badkamer met een bad of douche en een toilet.

sluiten

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+6foto's

Businformatie

Wandelinformatie

Algemene informatie over wandelreizen

Bekijk hier alle informatie omtrent wandelroutes, wandelniveaus en nog meer.

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkVerblijf in een 2-pers.kamer met bad of douche en toilet
checkLogies en ontbijt
checkBagage transport tussen de verschillende accommodaties
checkTreinpas voor het gehele traject van deze reis Tirano – Thusis v.v. in de 2e klasse
checkEntreekosten voor het Albula Museum in Bergün
checkRoutebeschrijving en kaartmateriaal

Exclusief

checkEvt. entreegelden
checkToeslag 1-pers. kamer
checkToeristenbelasting

Extra Info

Goed voorbereid op pad, wat moet u meenemen:
• schoenen met een goed profiel
• goede regenkleding
• dag rugzak
• zonnebrandcrème
• zonneklep/petje
• lange broek (tijdens de wandelingen)
• eventueel wandelstok

Verschillende wandelniveaus:
Onze individuele wandelreizen zijn er in verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een passende wandelvakantie in ons programma is. De sterren geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de wandelvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de wandelreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze wandelvakanties geldt dat u over een goede conditie dient te beschikken.

1 ster
Wandelingen in glooiend tot heuvelachtig terrein; maximaal 3-4 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Vaak smalle paden, afgewisseld met brede paden met lichte hoogteverschillen.

2 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met hoogteverschillen van soms meer dan 500 meter; maximaal 4-5 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Grashellingen en brede paden afgewisseld met smalle bergpaden en keienpaden.

3 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met maximale hoogteverschillen van 1000 meter, 4-6 wandeluren per dag exclusief rustpauze.