arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandFietsvakantie Nieuwe en Oude Hollandse Waterlinie - Individueel
Reisnummer: OSNLF15
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Fietsvakantie Nieuwe en Oude Hollandse Waterlinie - Individueel
Nederland
 Genomineerd als UNESCO Werelderfgoed
 Historische stadjes: Naarden, Leerdam en Oudewater
 Misschien wel het grootste geheim van Nederland!

9 daagse Fietsvakantie Nieuwe en Oude Hollandse Waterlinie

Laat u verrassen door forten, kastelen, loopgraven, vestingsteden, rivieren en prachtige natuur! U fietst deze week door een uniek militair landschap: de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een ingenieus verdedigingssysteem van dijken, sluizen, kanalen, forten en bunkers dwars door Nederland. Door het land met een laagje van 40 cm onder water te zetten was het onbegaanbaar voor soldaten en niet diep genoeg voor boten.
Nu is dit groene waterlinielandschap een prachtig gebied om met de fiets te ontdekke...n, want de waterlinie ligt fraai verscholen in het landschap en is daarom misschien wel het grootste geheim van Nederland! Genomineerd als UNESCO Werelderfgoed en het grootste rijksmonument van Nederland.
Fiets door mooie historische stadjes zoals Naarden, Wijk bij Duurstede, Leerdam, Woudrichem en Gorinchem. Ze ademen de sfeer van vroeger.
Lees meer over Fietsvakantie Nieuwe en Oude Hollandse Waterlinie - Individueel

Dagprogramma

location_onAankomst Abcoude
Uw ontdekkingstocht start in Abcoude. Bekijk hier het bijzondere Fort bij Abcoude, één van de historische kerken en ontdek Piet Mondriaan die vele van zijn werken hier heeft geschilderd. Of duik Amsterdam in! Vanaf station Abcoude bent u in 20 minuten in hartje Amsterdam.

location_onAbcoude –Oud Loosdrecht (57 km)
Na een heerlijk ontbijt start u met een tocht langs rivier het Gein. U ontdekt vandaag hoe koningen, kasteelheren, dichters en schrijvers door de eeuwen heen leefden op het Muiderslot. Dit middeleeuwse kasteel met slotgracht, wallen en bolwerken vormde een belangrijk onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Maar eerst komt u langs Fort Nigtevecht, een prachtige, rustige plek midden in de natuur.
De route vervolgt naar een volgend hoogtepunt, Vesting Naarden, gebouwd in de 17e eeuw. Het eeuwenoude stadje staat bol van de bijzondere monumenten, winkels, antiekzaken, galeries, horeca en musea. Een absolute aanrader is het Nederlands Vestingmuseum. U sluit uw fietstocht af met een mooie tocht langs de rivier de Vecht en dwars door de Loosdrechtse Plassen waar ook uw hotel is.

location_onOud Loosdrecht – Utrecht/Bunnik (35/47 km)
Vandaag verder langs de Loosdrechtse Plassen naar Loenen aan de Vecht, een van de charmantste dorpen van Nederland met maar liefst 144 rijksmonumenten. Vanaf hier fietst u langs de Vecht naar Breukelen dat bekend staat om zijn historische buitenplaatsen langs de rivier. Wist u dat stadsdeel Brooklyn in New York naar Breukelen is vernoemd?

De slingerende Vecht brengt u naar Maarssen en de rand van Utrecht. Daar vindt u Fort Aan de Klop, waar het goed toeven is op het terras bij het bomvrij Wachthuis met lokale producten. Na het fort fietst u over de dijk langs de Klopvaart, een inundatiekanaal voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie naar de Fort de Gagel en Fort Ruigenhoek, Deze forten liggen in een mooi Hollands polderlandschap, onderdeel van het Vechtplassengebied.
Uw eindbestemming voor vandaag is Utrecht, de op vier na grootste stad van Nederland, is en een absolute aanrader met haar historische sfeer en de bijzondere grachten met z’n werven en terrasjes.

location_onUtrecht – Wijk bij Duurstede (54 km)
Vanuit de stad Utrecht fietst u langs fort Rijnauwen naar Fort Vechten in Bunnik. Hier kunt u zich volledig onderdompelen in de Nieuwe Hollandse Waterlinie met een bezoek aan het Waterliniemuseum. Met een virtual reality-bril maakt u een parachutesprong boven de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Vervolgens gaat u verder richting de Plofsluis: uniek in de wereld! Een sluis die tot ontploffing kon worden gebracht om het kanaal af te dammen. De tocht gaat verder via Fort Jutphaas door historisch Vreeswijk, met drie prachtige sluizen: de Oude Sluis, de Rijkshulpschutsluis en de Koninginnensluis. Daarna fietst u over het Eiland van Schalkwijk. Een waar openluchtmuseum voor liefhebbers van cultuurhistorie en natuur: Het Fort Werk aan de Korte Uitweg (met fantastische theetuin), de Gedekte Gemeenschapsweg, het imposante Fort Honswijk en de loopgraven van Werk aan de Groeneweg.
Uw fietstocht eindigt in Wijk bij Duurstede, een kleine stad met een grote geschiedenis. Deze plaats stond in de Middeleeuwen bekend als Dorestad. De rivier de Kromme Rijn en de grote sluis in Wijk bij Duurstede speelden een belangrijke rol in de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het onder water kunnen zetten van het gebied rond de stad Utrecht.

location_onWijk bij Duurstede – Asperen (54 km)
Van Wijk bij Duurstede fietst u door het rivierenlandschap van de Lek naar het historische Culemborg en komt u langs Werk aan het Spoel met aantrekkelijke horeca en zonneterras. De route vervolgt langs Fort Everdingen, de stoere thuishaven van bierbrouwerij Duits&Lauret, met proeflokaal. U vervolgt de route via de Diefdijklinie met diverse groepsschuilplaatsen (bunkers). Vervolgens komt u langs Fort Asperen een cultuureiland aan de rivier de Linge.

Na Fort Asperen maakt de route een uitstapje naar de Betuwe, met een rondrit langs het prachtige meanderende riviertje de Linge. Tussen de boomgaarden liggen mooie dorpjes zoals Acquoy met zijn even scheve toren als die van Pisa, Beesd met molen de Vrijheid en Heerlijkheid Mariënwaerdt. Neem een kijkje in het Uilen- en dierpark De Paay en het Geofort met een interactief science centrum over de aarde en navigatie.
U kunt op diverse plekken de Linge oversteken en daarmee de route inkorten tot 43 of slechts 33 km.

Uw toch eindigt vandaag in Leerdam, sinds 1765 dé glasstad van Nederland en bekend van het Nationaal Glasmuseum en de Leerdammer kaas. U overnacht in het nabijgelegen Asperen.

location_onAsperen – Gorinchem (55 km)
Vanuit Asperen fietst u naar het rivierenlandschap van de Waal en steekt u tweemaal per pont de rivier over. De Bommelerwaard bij Brakel en Poerderoijen tussen de Waal en Afgedamde Maas vormt het zuidoostelijke sluitstuk van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De brasserie in de herbouwde wachterswoning van Batterij Poederoijen leent zich prima voor een tussenstop.
Eén van de hoogtepunten vandaag is Slot Loevestein dat prachtig is gelegen aan de rivier in en midden in de natuur. Het slot heeft een belangrijke geschiedenis als middeleeuws tolkasteel, vesting en gevangenis.
U fietst vervolgens door het stoere vestingstadje Woudrichem en komt ook nog langs Fort Altena, dat ook diverse moderne bestemmingen heeft gekregen, waaronder een brasserie. Deze etappe eindigt in Vestingstad Gorinchem. Dit is een van de mooist bewaarde vestingen van Nederland met haar stadswallen, imposante kanonnen en molens. Ook is het erg gezellig in het stadcentrum met de vele terrasjes op de Oude Markt.

location_onGorinchem – Woerden (54 km)
Vandaag fietst u door een deel van de Oude Hollandse Waterlinie, die bijna 350 jaar geleden onze redding was in de oorlogen tegen Spanjaarden en Fransen. U fietst door Nieuwpoort, één van de kleinste vestingsteden van Nederland, die al werd gesticht rond 1200. Samen met vestingstad Schoonhoven werd de Lek bewaakt, als onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie. Langs het 10 km korte riviertje De Vlist fiets je naar het charmante stadje Haasdrecht, waar de Vlist uitmondt in de Hollandsche IJssel. De volgende halte is het pittoreske vestingstadje Oudewater met de bekende Heksenwaag, die bezoekers van over de hele wereld trekt.
Uw eindbestemming is het historische Woerden bekend om de kaasmarkten op zaterdagochtend (apr-aug). Dwaal over de oude vestingmuren, geniet van de grachten en proef de lokale streekproducten.

location_onWoerden - Abcoude (60 km)
Na een heerlijk ontbijt in uw hotel, stapt u weer op de fiets voor een mooie, laatste etappe. U volgt eerst de Oude Rijn, ooit een deel van de grens van het Romeinse Rijk (De Limes). Via de voormalige vesting Wierickerschans uit de Oude Hollandse Waterlinie komt u in de kaasstad Bodegraven. Vervolgens fietst U door een typisch Nederlands landschap van laaggelegen weilanden met grazende koeien, plassengebieden en oude waterlopen en uw vakantie eindigt bij uw hotel in Abcoude.

Indien gewenst, kunt U deze route inkorten tot 40 km. U komt dan niet door Bodegraven.

location_onAbcoude
Vandaag eindigt uw fietsvakantie. Maar niet nadat u voor de laatste keer heeft genoten van een heerlijk ontbijt

Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende middenklasse hotels.
De hotels kunnen afwijken van de getoonde hotels. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

Boutique Hotel de Witte Dame - Abcoude

Boutique Hotel de Witte Dame is gelegen aan de rand van Abcoude en diende vroeger als treinstation van het dorp. Het hotel beschikt over een lift, een restaurant en terras.
De moderne kamers zijn voorzien van een kitchenette, televisie en een badk...

Lees meer
Fletcher Hotel Loosdrecht

Fletcher Hotel Loosdrecht ligt aan de oevers van de Loosdrechtse Plassen. Het hotel biedt een restaurant, lounge, bar en terras met uitzicht op de Plassen.
De ruime en comfortabele kamers zijn voorzien van een tv, bureau en een badkamer met bad of...

Lees meer
Hotel Mitland - Utrecht

Hotel Mitland ligt aan de rand van de stad Utrecht in een natuurlijke omgeving. Het hotel biedt terrassen aan het water die uitkijken op het oude Fort de Bilt. Verder beschikt het hotel over een restaurant, brasserie, fitnesscentrum en een zwembad. ...

Lees meer
O.T.T.O. Boutique Hotel - Wijk bij Duurstede

O.T.T.O Boutique Hotel is een familiehotel, gelegen in het centrum van Wijk bij Duurstede. Het hotel beschikt over een restaurant, lounge, bar en terras.
De moderne en ruime kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met bad of douche ...

Lees meer
Hotel de Schildkamp - Asperen

Hotel de Schildkamp is een goed 3-sterren hotel aan de rand van Asperen. Het beschikt over een restaurant, terras en een binnenzwembad.
De kamers beschikken over een tv, een bureau en een zithoek. De badkamer is voorzien van bad of douche en toilet...

Lees meer
Boutique Hotel Karel de Stoute - Gorinchem

Boutique Hotel Karel de Stoute is direct aan de stadsgracht in het historische centrum van Gorinchem gelegen. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en terras.
De kamers zijn voorzien van een televisie, bureau, airco en een badkamer met bad of...

Lees meer
Stadshotel Woerden

Stadshotel Woerden is een boetiekhotel gelegen in het centrum van Woerden. Het hotel biedt een restaurant, terras en lounge.
De kamers zijn voorzien van een televisie, kluisje en badkamer met bad of douche en toilet.

Lees meer
sluiten
Boutique Hotel de Witte Dame - Abcoude
sluiten

Algemeen

Boutique Hotel de Witte Dame is gelegen aan de rand van Abcoude en diende vroeger als treinstation van het dorp. Het hotel beschikt over een lift, een restaurant en terras.
De moderne kamers zijn voorzien van een kitchenette, televisie en een badkamer met bad of douche en toilet.

Fletcher Hotel Loosdrecht
sluiten

Algemeen

Fletcher Hotel Loosdrecht ligt aan de oevers van de Loosdrechtse Plassen. Het hotel biedt een restaurant, lounge, bar en terras met uitzicht op de Plassen.
De ruime en comfortabele kamers zijn voorzien van een tv, bureau en een badkamer met bad of douche en toilet.

Hotel Mitland - Utrecht
sluiten
Utrecht - Hotel Mitland - hotel aanzicht
Utrecht - Hotel Mitland - voorbeeld kamer
Utrecht - Hotel Mitland - voorbeeld kamer
Utrecht - Hotel Mitland - terras
Utrecht - Hotel Mitland - restaurant

Algemeen

Hotel Mitland ligt aan de rand van de stad Utrecht in een natuurlijke omgeving. Het hotel biedt terrassen aan het water die uitkijken op het oude Fort de Bilt. Verder beschikt het hotel over een restaurant, brasserie, fitnesscentrum en een zwembad.
De modern ingerichte kamers zijn voorzien van airco, een tv en een badkamer met bad of douche en toilet.

O.T.T.O. Boutique Hotel - Wijk bij Duurstede
sluiten

Algemeen

O.T.T.O Boutique Hotel is een familiehotel, gelegen in het centrum van Wijk bij Duurstede. Het hotel beschikt over een restaurant, lounge, bar en terras.
De moderne en ruime kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met bad of douche en toilet.

Hotel de Schildkamp - Asperen
sluiten

Algemeen

Hotel de Schildkamp is een goed 3-sterren hotel aan de rand van Asperen. Het beschikt over een restaurant, terras en een binnenzwembad.
De kamers beschikken over een tv, een bureau en een zithoek. De badkamer is voorzien van bad of douche en toilet.

Boutique Hotel Karel de Stoute - Gorinchem
sluiten

Algemeen

Boutique Hotel Karel de Stoute is direct aan de stadsgracht in het historische centrum van Gorinchem gelegen. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en terras.
De kamers zijn voorzien van een televisie, bureau, airco en een badkamer met bad of douche en toilet.

Stadshotel Woerden
sluiten

Algemeen

Stadshotel Woerden is een boetiekhotel gelegen in het centrum van Woerden. Het hotel biedt een restaurant, terras en lounge.
De kamers zijn voorzien van een televisie, kluisje en badkamer met bad of douche en toilet.

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+2foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

check8 overnachtingen in goede middenklasse hotels in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet
checklogies en ontbijt vanaf het ontbijt op de tweede dag tot en met het ontbijt op de laatste dag (halfpension optioneel bij te boeken: € 260,- p.p.)
checkbagage transport tussen de verschillende accommodaties
checkgedetailleerde route-boekjes met kaarten en toeristische informatie
checktoeristenbelasting

Exclusief

checkoverige maaltijden
checkuitgaven van persoonlijke aard

Extra Info

Fietsen:
Als u niet zelf uw eigen fiets mee wenst te nemen, kunt u bij ons een fiets huren. Onze toerfietsen zijn 24-versnellingen.
Bij uw eerste hotel staan uw huurfietsen voor u klaar. De receptiemedewerkers van het hotel geven u de sleutels van uw fietsen en wijzen u naar de fietsenstalling. Alle fietsen zijn voorzien van kettingsloten.

Hybride fiets: € 12,- per dag
Onze hybride fietsen hebben 21-versnellingen met handremmen. De hybride fiets weegt ca. 16,5 kilo.

Premium fiets: € 20,- per dag.
Onze premium fietsen zijn lichtgewicht en zijn uitstrekende tourfietsen met 27-versnellingen en schijfremmen. Deze fietsen zijn minder zwaar dan onze standaard hybride fietsen: ze wegen +/- 15 kilo.
De premium fietsen hebben reguliere pedalen. Onze premium fietsen zijn Koga Grand Tourer fietsen of vergelijkbare modellen.

Elektrische fiets: €25,- per dag
De e-bikes hebben een kleine elektromotor en accu, die bij de hotels opgeladen kunnen worden. U moet nog steeds trappen: een e-bike maakt het trappen alleen veel gemakkelijker. Enige ervaring met e-bikes wordt aanbevolen, omdat de fietsen sneller accelereren en zwaarder zijn dan gewone fietsen (door de elektromotor). Een e-bike weegt ca. 25 kilo. De actieradius op een volle batterij is +/- 100 KM

Fietspechpas: € 3,- per dag
Lekker fietsen en veel kilometers fietsplezier, dat wensen we u toe. Maar helaas is er een kans (hoe klein ook) op pech onderweg. Daarom is er nu de pech-onderweg-service via onze partner FietsNED. U ontvangt een pechpas waarmee u als het ware altijd uw fietsenmaker bij de hand heeft, die u in geval van pech kosteloos verder helpt. Bij eigen fietsen betaald u alleen de nieuwe onderdelen, bij huurfietsen dragen wij zorg voor de betaling. DeFiets Pechpas geeft recht op kosteloze reparatie bij pech onderweg. Kan uw fiets op de pech locatie niet gemaakt worden of geeft u er de voorkeur aan om teruggebracht te worden, dan vervoeren wij u en uw rijwiel. Fietst u samen met iemand anders, dan vervoert FietsNED ook uw reisgenoot en diens fiets (max. 1 extra persoon). Samen uit, samen thuis!

Fietshelm: € 10,- per dag


Bagage:
Uw bagage - 1 koffer per persoon van max. 20 kilo – wordt door ons van hotel naar hotel gebracht. Doorgaans wordt vanaf 09.00 uur uw bagage opgehaald en vóór 17.00 uur bij het volgende hotel afgeleverd. Een tour zonder bagagetransport is ook mogelijk.
Indien u meer bagagestuks wilt meenemen, laat het ons van tevoren weten. Dit is mogelijk voor € 5,- per bagagestuk per fietsdag.

Wij gaan zorgvuldig met uw bagage om. Door normaal gebruik kunnen er echter krassen, deukjes en andere kleine beschadigingen op uw bagage ontstaan. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk. Bij grote schade kunt u een claim indienen bij uw reis- en/of bagageverzekering.