arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomePortugalWinterzon wandelvakantie op Madeira - Individueel
Reisnummer: OSPTW12
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Winterzon wandelvakantie op Madeira - Individueel
Portugal
 Madeira's beroemde levadas
 Schiereiland São Lourenço
 de laurierbossen van Madeira


Winterzon wandelvakantie op Madeira

Botanische tuinen, zuivere lucht en een mild klimaat, dit o.a. maken het vulkanische eiland Madeira tot een fantastische wandelbestemming. Terwijl er in het zuiden vele toeristen komen richt deze wandelvakantie zich op de rustiger noordoostelijke deel van het eiland met z’n bergachtige binnenland, laurierbossen, majestueuze kliffen, charmante dorpjes en een unieke kustlijn.

U wandelt over smalle landweggetjes en oude muilezelpaden door het kleinschalige platteland met veel verspreide witte h...uizen. Tijdens deze afwisselende wandelvakantie krijgt u een goede indruk van de schoonheid van dit kleurrijke eiland.

Wandelroutes & terrein:
De wandelroutes van deze tocht gaan grotendeels over onverharde paden en voetpaden, en ook over enkele levadas. Soms volgen ze verharde paden of asfaltwegen als dat onvermijdelijk is. In het algemeen zijn de paden voorzien van leuningen wanneer er kliffen zijn. Als u last heeft van hoogtevrees is deze reis niet aan te bevelen.
Lees meer over Winterzon wandelvakantie op Madeira - Individueel

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar Machico
U vliegt naar Funchal, de luchthaven van Madeira. Vanaf hier volgt de transfer naar het eerste hotel van deze reis, gelegen in Machico.

location_onLevadas dos Maroços & Caniçal
Madeira's beroemde levadas zijn smalle waterkanalen en het eiland is trots op de meer dan 1400 km die ze tellen. Na een korte ochtendtransfer naar Maroços volgt u een prachtige route langs levadas terug naar Machico. Het uitzicht over de baai en Machico van bovenaf is ongeëvenaard!

Afstand: ca. 15km, 4,5 uur, 150m stijgen, 400m dalen

location_onwandeling rondom Ponta de São Lourenço
Het schiereiland São Lourenço is een must op Madeira. Door de vulkanische oorsprong, hoofdzakelijk bestaande uit basalt, is het naar verluidt het droogste punt van het eiland en misschien ook wel het mooiste. Vanochtend is er een transfer voor u geregeld naar dit beschermde natuurreservaat en in de namiddag keert u met de openbare bus terug, tenzij u zelf een taxitransfer heeft geregeld.

Afstand: ca. 7 km, 3 uur, 350 m stijgen/dalen

location_onMachino – Porto da Cruz – Santana
Het is een pittige route vandaag maar zeker de moeite waard want u zult genieten van de fantastische uitzichten op de noordelijke kustlijn. Een taxi brengt u naar het beginpunt van de wandeling tussen Machico en Caniçal. Vanaf hier volgt u de Levada do Caniçal door een landelijke omgeving waar de bewoners hun kleine lapjes landbouwgrond bewerken. Daarna volgt een meer uitdagend gedeelte over onverharde paden naar de Boca do Risco, een uitkijkpunt met een adembenemend uitzicht over de noordkust van het eiland. Vanaf hier wandelt u verder langs de Vereda de Larano, een prachtig in de kliffen uitgehouwen pad naar het kustdorpje Porto da Cruz. Een taxi pikt u daar op en brengt u naar uw volgende accommodatie in Santana.

Afstand: 15km, 5 - 5,5 uur, 750m stijgen, 505m dalen

location_onLevada do Furado
Na het ontbijt volgt de transfer naar Ribeiro Frio waar de Levada do Furado wandeling begint. Het lijkt alsof u in een sprookjesbos wandelt: door het laurierbos van Madeira, dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. De route is overwegend vlak maar wint toch geleidelijk aan hoogte waardoor u een majestueus uitzicht heeft op de kust en de laurierbossen die de ravijnen en heuvels van Madeira bedekken. In Portela kunt u een taxi nemen (niet inbegrepen) of de wandelroute verder volgen naar Porto da Cruz. En taxi brengt u vanaf hier terug naar uw hotel in Santana.

Afstand: 14,5 km, 5,5 uur, 370 m stijgen, 875 m dalen

location_onCaldeirão Verde
U wordt naar het Parque Florestal das Queimadas gebracht vanwaar u de Levada do Caldeirão Verde volgt om bij de waterval te komen. U maakt een indrukwekkende wandeling naar Ilha waar een taxi u in de namiddag zal oppikken. Vergeet niet om een zaklamp en waterdichte kleding mee te nemen op deze wandeling! Hoewel u langs kliffen loopt, is het pad beschermd door leuningen.

Afstand: 13 km, 4-4,5 uur, 70m stijgen, 600m dalen

location_onSantana – Arco de São Jorge: de Caminho Real
Tijdens deze laatste wandelroute loopt u een deel van de Caminho Real die, met een totale afstand van 182 km, het eiland Madeira volledig omcirkelt en de belangrijkste havens en dorpen met elkaar verbindt. U begint in Santana en wandelt door prachtige landschappen en dorpen en maakt kennis met de oude tradities van het eiland. De route eindigt in Arco de São Jorge, een prachtig dorpje aan zee omgeven door bergen en wijngaarden. Een taxi brengt u terug naar uw hotel in Santana.

Afstand: 13 km, 5 uur, 560 m stijgen, 850 m dalen

location_onNaar huis
Vandaag eindigt deze prachtige wandelvakantie op Madeira. U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht huiswaarts.

Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende middenklasse hotels.
De hotels kunnen afwijken van de getoonde hotels. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

sluiten

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+5foto's

Businformatie

Wandelinformatie

Algemene informatie over wandelreizen

Bekijk hier alle informatie omtrent wandelroutes, wandelniveaus en nog meer.

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkvlucht Amsterdam – Funchal v.v. per Transavia incl. luchthavenbelastingen, brandstof- en veiligheidstoeslagen
checkverblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
checklogies en ontbijt vanaf het ontbijt op de tweede dag tot en met het ontbijt op de laatste dag
checktransfers op dag 1 en 8 van en naar de luchthaven van Funchal
checktransfers op dag 4, 5, 6 en 7 volgens programma
checkbagagetransport tussen de verschillende accommodaties
checkgedetailleerde GPS wandelbeschrijvingen
check24 uur telefoon-assistentie

Exclusief

checktoeslag 1-persoonskamer
checkoverige maaltijden
checkevt. entreegelden
checktransfers per openbaar vervoer
checktoeristenbelasting
checkuitgaven van persoonlijke aard

Extra Info

Goed voorbereid op pad, wat moet u meenemen:
• schoenen met een goed profiel
• goede regenkleding
• dag rugzak
• zonnebrandcrème
• zonneklep/petje
• lange broek (tijdens de wandelingen)
• eventueel wandelstok

Verschillende wandelniveaus:
Onze individuele wandelreizen zijn er in verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een passende wandelvakantie in ons programma is. De sterren geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de wandelvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de wandelreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze wandelvakanties geldt dat u over een goede conditie dient te beschikken.

1 ster
Wandelingen in glooiend tot heuvelachtig terrein; maximaal 3-4 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Vaak smalle paden, afgewisseld met brede paden met lichte hoogteverschillen.

2 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met hoogteverschillen van soms meer dan 500 meter; maximaal 4-5 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Grashellingen en brede paden afgewisseld met smalle bergpaden en keienpaden.

3 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met maximale hoogteverschillen van 1000 meter, 4-6 wandeluren per dag exclusief rustpauze.