arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeGroot-BrittanniëVliegrondreis Whisky's van Arran, Islay & Skye
Reisnummer: VRGB47
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Vliegrondreis Whisky's van Arran, Islay & Skye
Groot-Brittannië
 Unieke nieuwe Oad thema reis
 Inclusief entrees vier distilleerderijen
 O.l.v. whisky deskundige Henri Goossen

Rondreis Schotland

Ga met Oad mee op deze bijzondere rondreis naar de bijzondere eilanden van de Binnen Hebriden. Beginnende in Glasgow, waar we de Auchentoshan Distellery en het Celtic Park voetbalstadion bezoeken, gaan we richting de westkust. We steken de Firth of Clyde over naar het bijzondere eiland Arran, ook wel ‘Schotland in het klein’ genoemd, hier bezoeken we Brodick Castle en gaan we de Isle of Arran Distillers bezoeken. Op het ‘whisky eiland Islay bezoeken we uiteraard de wereldberoemde Farm Distiller...y Kilchoman. We vervolgen onze route door de Schotse Hooglanden en rijden naar het prachtige eiland Skye, misschien wel het mooiste eiland van de wereld. Op Skye bezoeken de ‘chief’ van de Clan Macleod en natuurlijk de whisky distilleerderij van Talisker. Via het mooie Eilean Donan Castle rijden we naar de historische stad Stirling. We sluiten de reis af in de mooie Schotse hoofdstad Edinburgh.

Kortom een unieke reis waarbij we genieten van prachtige overtochten, panoramische uitzichten en heel veel whisky proeven. Dat allemaal onder de leiding van whiskey kenner Henri Goossen. Kijk voor meer informatie over alle activiteiten van Henri op www.goossenwhisky.com.
Lees meer over Vliegrondreis Whisky's van Arran, Islay & Skye

Waarom de Whisky reis Arran, Islay & Skye bij Oad boeken?
Unieke whisky reis o.l.v. deskundige reisleider Henri Goossen mét kennis over de verschillende whisky's
inclusief vier entrees t.w.v. € 85,-: Lochranza, Kilchoman, Talisker en Dalwhinnie
Heerlijke whisky's drinken met de wetenschap dat u niet zelf hoeft te rijden
In 8 dagen de belangrijkste en mooiste hoogtepunten van Zuidwest Schotland: Hooglanden, whisky, Lochs, allerhoogste puntje van Schotland en kastelen
Bij Oad krij...gt u een ervaren reisleiding mee, zodat de chauffeur zich op zijn belangrijke taak kan richten en de reisleiding u kennis laat maken met het èchte SchotlandLees meer over Vliegrondreis Whisky's van Arran, Islay & Skye

Hoogtepunten

Auchentoshan Distillery
Celtic Park voetbalstadion
Brodick Castle, zetel van de Hertog van Hamilton
Tour over het Isle of Arran
Isle of Arran Distillers
Twee whisky distilleerderijen op Isle of Islay
Nature Centre in Port Charlotte
Bezoek Farm Distillery Kilchoman
‘Road to the Isles’
Tour over Isle of Skye
Dunvegan Castle
Talisker op Skye
Fotostop Eilean Donan
Dalwhinnie Distillery
Glenkinchie Distillery

Dagprogramma

location_onNaar Glasgow
U vliegt van Amsterdam rechtstreeks naar Glasgow. Vandaar rijden we een mooie stadstour door deze bijzondere stad. We verblijven één nacht in de omgeving van Glasgow.

location_onGlasgow: Auchentoshan Distillery en Celtic Park voetbalstadion.
Vandaag staat ons een mooie dag te wachten. We beginnen met een bezoek aan de Auchentoshan Distillery in Glasgow. Deze single malt distilleerderij vind zijn oorsprong rond 1800. Na de rondleiding en uiteraard de proeverij rijden we naar het Celtic Park voetbalstadion. Thuisbasis van Celtic FC in Glasgow. Het stadion wordt ook wel 'Paradise' of 'Parkhead' genoemd. We maken een bijzondere rondleiding door één van de grootste voetbalstadions van Groot-Brittannië. Daarna rijden we richting het westen. Via Fenwick en Kilmarnock rijden we naar Ivrine waar we voor het diner aan komen. Één overnachting in Irvine.

location_onIsle of Arran, Brodick Castle, whisky distilleerderij
Na het ontbijt verlaten we Irvine en rijden naar Ardrossan waar we de ferry nemen naar het eiland Isle of Arran. We bezoeken we Brodick Castle, ooit de zetel van de Hertog van Hamilton, u kunt het historische kasteel bekijken en een wandeling maken in de tuinen. Daarna maken we een tour over het eiland van Arran. Het eiland Arran wordt ook wel ‘Schotland in het klein’ genoemd. We eindigen deze prachtige dag op dit bijzondere eiland in Lochranza waar we de ‘Isle of Arran Distillers’ bezoeken. Daarna nemen we de ferry naar Claonaig op het schiereiland Kintyre en rijden we naar ons hotel in Ardrishaigh waar we twee nachten zullen verblijven.

location_onIsle of Islay, Farm Kilchoman Distillers
Vandaag staan we extra vroeg op om naar het eiland Islay te gaan. Aan boord van de ferry van Kennacraig naar Port Ellen kunt u op eigen gelegenheid ontbijten. Na ongeveer 2 uur varen komen we aan op het eiland Islay. We beginnen met een prachtige tour over het eiland Islay. Isle of Islay is vooral bekend van de vele whisky distilleerderijen. Zodra we aankomen rijden we dan ook naar het zuiden om daar de eerste distilleerderij te bezoeken. We vervolgen onze tour langs Loch Indaal naar het plaatsje Port Charlotte waar we het Nature Centre bezoeken. Dit kleinschalige museum leert u alles over de flora en fauna van Isle of Islay. Daarna rijden we naar de Farm Distillery Kilchoman, waar u het hele distilleer proces ziet. Vervolgens rijden we naar Port Askaig waar we aan boord gaan van de ferry die ons naar Kennacraig brengt. Afhankelijk van de ferry tijden dineren we aan boord of indien de tijd het toelaat in ons hotel. Na aankomst in Kennacraig rijden we naar ons hotel in Ardrishaigh.

location_onSchotse Hooglanden, Oban, Road to the Isles
Het beloofd vandaag weer een prachtige dag te worden. We verlaten ons hotel en rijden noordwaarts door de Schotse Hooglanden. Via Inveraray en Loch Awe rijden we naar Oban waar we de beroemde Oban Distillery bezoeken. Daarna rijden we verder naar Fort William waar we de ‘Road to the Isles’ op rijden naar Mallaig. Hier nemen we de ferry naar Armadale op het ieland Skye. We rijden door naar ons hotel in de buurt van Portree, hier verblijven we twee nachten.

location_onIsle of Skye, Talisker whisky distillers
En weer staat ons een mooie dag te wachten, deze keer op het groene Isle of Skye. Met zijn afwisselende landschap van ruige bergen, hoge kliffen en groene weides is Isle of Skye misschien wel één van mooiste eilanden van de wereld. Vanuit ons hotel rijden we noordwaarts naar Kilt Rock, onderweg zien we de bijzondere rotsformatie Old Mann of Storr. We rijden verder en brengen een bezoek aan de ‘chief’ van de Clan MacLeod; Dunvegan Castle. Daarna rijden we naar de beroemde distilleerderij van Talisker; één van de beroemdste whiskys ter wereld. We rijden terug naar ons hotel, onderweg geniet u van een fenomenaal uitzicht op de Cuilin Hills.

location_onEilean Donan Castle, Dalwhinnie Distillery
Na het ontbijt maken we eerst een fotostop bij Eilean Donan Castle, prachtige gelegen in het loch met op de achtergrond Isle of Skye. Eilean Donan Castle is één van de meest gefotografeerde kastelen van Groot-Brittannië. Daarna rijden we verder langs mooie lochs als Clunie en Garry naar Cairngorms National Park. Hier gaan we de beroemde distilleerderij Dalwhinnie bezoeken. Via het Victoriaanse dorp Pitlochry rijden we naar Stirling, waar we één nacht verblijven.

location_onGlenkinchie Distillery, naar huis
Na het ontbijt rijden we naar Edinburgh. Hier bezoeken we de bekende Glenkinchy distilleerderij. Afhankelijk van de vluchttijden heeft u nog vrije rijd om de stad Edinburgh te ontdekken voordat u weer terug vliegt naar Amsterdam.

Accommodatie(s)

U verblijft in goede middenklasse hotels, de meeste met lift. Uw kamer beschikt over een badkamer met bad of douche en toilet. Eventueel genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

sluiten

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Vanaf 1 januari 2021 gelden bij terugkeer uit het Verenigd Koninkrijk de douaneregels voor bestemmingen buiten de Europese Unie.
Douaneregels Groot-Brittannië
• Wanneer aankopen samen duurder zijn dan (omgerekend) € 430, betaal je hier bij terugkomst in Nederland belasting over.
• Je mag 1 liter sterke drank belastingvrij meenemen.
• Zuivel- en vleesproducten mogen niet mee, ook niet als ze vacuüm verpakt zijn. Ook de meeste visproducten mogen niet mee.
• Je mag 1 slof sigaretten belastingvrij ...meenemen.
• Als je op de heen- of terugreis (omgerekend) € 10.000 of meer aan contant geld meeneemt, dan moet je hier aangifte van doen bij de Douane.
• Reis je met een huisdier? Houd er dan rekening mee dat de regels voor het meenemen van huisdieren waarschijnlijk ook wijzigen per 1 januari 2021.
• Houd hiervoor de website van de NVWA in de gaten om te voorkomen dat je huisdier in quarantaine wordt geplaatst. Ook mogen bepaalde hondenrassen, zoals de pitbull terriër, het VK niet in.
Vanaf 1 oktober 2021 heeft u bij de grens naar Groot-Brittannië (Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland) een geldig paspoort nodig. Met een identiteitskaart kunt u het land niet meer in.
Lees meer

Fotoalbum

+11foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkrechtstreekse vlucht Amsterdam-Glasgow, Edinburgh-Amsterdam per KLM
checkluchthaven- en brandstoftoeslagen
checkrondreis per lokale bus o.l.v. chauffeur
checkdeskundig Oad reisleiding tijdens de gehele reis
checkovertocht Ardrossan - Brodick
checkovertocht Lochranza - Claonaig
checkovertocht Kennacraig - Port Ellen
checkovertocht Port Askaig - Kennacraig
checkovertocht Mallaig - Armadale
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
checkentree vier whisky distilleerderijen; Lochranza, Kilchoman, Talisker en Dalwhinnie

Exclusief

checkentreegelden, ca. € 75,- p.p., te voldoen in lokale valuta (Celtic Park, Auchentoshan Distillery, Brodick Castle, Oban Distillery, Dunvegan Castle, Glenkinchy Distillery
checkEventuele vluchttoeslagen: indien onze voorraad stoelen volgeboekt is kunnen wij extra stoelen aanvragen bij de KLM tegen een toeslag

Optioneel bij te boeken:
checkannuleringsverzekering
checkreisverzekering
checkexcursies, ter plaatse te voldoen

Extra Info

Ruimbagage
Ruimbagage is niet inbegrepen. Indien u online voor aankomst op de luchthaven uw ruimbagage aanmeldt op KLM.nl dan betaalt u een tarief van € 15,- per stuk per enkele reis voor het eerste stuk ruimbagage (max. 23 kg.)

U heeft dan uw boekingscode nodig. Deze staan vermeldt op de vluchtvoucher van uw reisbescheiden welke u circa 2 weken voor vertrek van ons ontvangt.
Voor het boeken op de luchthaven geldt een tarief van € 40,- per stuk per enkele reis voor het eerste stuk ruimbagage (max. 23 kg.)

Indien u lid bent van het KLM Flying Blue programma krijgt u korting op het boeken van het eerste stuk ruimbagage (1 stuk, max. 23 kg. per persoon). Dit lidmaatschap kunt u gratis regelen op de website van KLM.nl en is persoonsgebonden. Het lidmaatschapsnummer dient u bij incheck aan KLM door te geven om voor korting op ruimbagage in aanmerking te komen.

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
checkReisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Valuta

Engelse Ponden (GBP)