U bevindt zich hier HomekroatiëVlieg-rondreis Makarska Riviera, Dubrovnik en MontenegroReisnummer: VRHR03
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-rondreis Makarska Riviera, Dubrovnik en Montenegro
kroatië | Diverse streken
Reisnummer: VRHR03
va. 0,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Gehele reis met Oad reisleiding
 Inclusief 5 UNESCO bezienswaardigheden
 Stadtours o.l.v. lokale gidsen
De reis
 Verblijf in 4* hotel Olympia in Vodice
 Incl. bezoek Mostar in Bosnië-Herzegovina
 Bagage 1 stuk max 23 kg inbegrepen

Rondreis Kroatie en Montenegro

Tijdens deze reis maakt u uitgebreid kennis met de Kroatische Adriatische kust. De stad Dubrovnik is met zijn unieke vorm en ligging zonder twijfel de toeristische topper van deze kuststreek. Maar er wachten u nog meer aangename verrassingen. Neem bijvoorbeeld de interessante kennismaking met buurland Montenegro. Of het bezoek aan de stad Mostar in Bosnië-Herzegovina, met de volledig herstelde brug.

De stad Dubrovnik ontving, als één van de eerste steden in Europa, de hoge onderscheiding ‘gouden medaille van Europa voor bescherming van cultuurmonumenten’. Torens, bastions en stadsomwalling zorgen voor een middeleeuwse sfeer. Huizen, paleizen, kerken en kloosters worden op een vooruitspringende rots in zee omsloten door een 2 km lange vestingmuur. Binnen deze muur vindt u een labyrint van straatjes en steegjes en ondanks de voetgangersdrukte op de Placa blijft de stad een waar openluchtmuseum. Tijdens deze reis ontdekken we echter niet alleen de schoonheden van Dubrovnik. We zien ook Split, de stad van de keizer, en in Šibenik staan we voor de prachtige St. Jacobskathedraal. We bezoeken het Nationale Park van Krka waar we de geweldige watervallen zien. We gaan naar de buurlanden Bosnië-Herzegovina en Montenegro. In de stad Mostar lopen we over de herstelde brug en ook het ruige landschap van de ‘zwarte bergen’ zal u bekoren. En wat dat dacht u van de oude haven- en handelsstad Kotor in Montenegro, dé vakantiebestemming van 2017. Ga met Oad mee naar Kroatië & Montenegro!

Hoogtepunten

Split, hoofdstad Dalmatië
Historisch Šibenik
Krka Nationaal Park
Mostar (UNESCO in Bosnië-Herzegovina)
Uniek Dubrovnik (UNESCO)
Cultureel erfgoed Kotor (Montenegro)

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Extra informatie

U verblijft in middenklasse hotels. De meeste hotels beschikken over een lift. De adresgegevens van de hotels ontvangt u bij de reisbescheiden.

De eventueel genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Zondag

Heenreis
U vliegt met Croatia Airlines van Amsterdam via Zagreb naar Split. Na aankomst op de luchthaven van Split rijden we naar ons hotel in Vodice voor vier overnachtingen.

Maandag

Krka NP, Šibenik
In Nationaal Park Krka bewonderen we de indrukwekkende watervallen. Het bovenste gedeelte van de rivier Krka splitst zich op in 29 meter tot 100 m brede watervallen die zo’n 40 meter omlaag storten! Op weg terug naar de kust brengen we een bezoek aan de stad Šibenik met de prachtige St. Jacobskathedraal waaraan meer dan honderd jaar werd gebouwd en het oude stadhuis met zijn loggia.

Dinsdag

Vrije dag
Vandaag een heerlijke rustige dag. Liefhebbers kunnen meegaan met een gezellige boottocht. U kunt genieten van de fantastische kustlijn (optioneel, kosten ca. € 40,- p.p.).

Woensdag

Zadar
We bezoeken de voormalige hoofdstad van Kroatië, Zadar. Het ligt op een smal schiereiland en wordt omringd door een brede promenade. De autovrije hoofdstraat van deze historische stad met zijn vele boetiekjes, restaurantjes en terrasjes vormt de levensader van de stad. Overal waar u kijkt, ziet u mooie steegjes en prachtige historische gebouwen. De middag heeft u ter vrije besteding.

Donderdag

Split, Bosnië-Herzegovina
Split, de grootste stad van Dalmatië, herbergt een groot aantal mooie historische gebouwen. De belangrijkste bevinden zich rond het uit de 3e eeuw stammende paleis van de Romeinse keizer Diocletianus. Aansluitend rijden we naar Bosnië-Herzegovia waar we overnachten in Mostar.

Vrijdag

Mostar
Onder leiding van een gids bezoeken we de prachtige stad Mostar. We gaan naar de oude bazaar, de moskee en de met UNESCO gelden volledig herbouwde brug. Deze oude brug, die op grote hoogte de blauwgroene Neretva overspant, vorm het hart van Mostar. In dit stadje zijn de wonden van de oorlog nog niet allemaal genezen, maar Mostar durft langzaam weer naar de toekomst te kijken. Aansluitend rijden we naar Montenegro, waar we twee nachten verblijven.

Zaterdag

Kotor
Vandaag bezoeken we de prachtig gelegen oude haven- en handelsstad Kotor. Bezienswaardig zijn onder meer de drie stadspoorten en de imposante stadmuren. Het is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Montenegro, de zogenoemde "ladder" is een weg met tientallen haarspeldbochten die een uitzicht op de stad en de baai biedt, de tocht naar boven kan alleen te voet worden afgelegd. In het oude stadsgedeelte kan men verschillende kerken bezoeken.

Zondag

Dubrovnik
Na het ontbijt rijden we naar de omgeving van Dubrovnik waar we drie nachten verblijven.

Maandag

Dubrovnik
We maken een stadswandeling door het unieke Dubrovnik, dat op de UNSECO werelderfgoedlijst staat. We lopen over de Placa waar het belangrijkste gebouw van de stad staat: het Rectorenpaleis. Ook zien we de barokke kathedraal en het Dominicanenklooster.

Dinsdag

vrije dag
Vandaag geniet u van een heerlijke vrije dag. U zou op eigen gelegenheid Dubrovnik kunnen bezoeken of neem de boot naar Catvat, een gezellig, karakteristiek dorp aan zee waar u heerlijk kunt winkelen, een terrasje kunt pakken of naar het strand kunt gaan.

Woensdag

Terugreis
Vandaag transfer naar het vliegveld van Dubrovnik voor terugvlucht naar Amsterdam.

Inclusief

• vlucht Amsterdam-Zagreb-Split en Dubrovnik-Zagreb-Amsterdam per Croatia Airlines
• 1 koffer van max. 23 kg per persoon gratis tijdens de vlucht
• rondreis volgens programma per lokale bus met airco
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
• Nederlandssprekende reisleiding tijdens de gehele reis
• luchthavenbelastingen
• brandstof- en veiligheidstoeslagen

Exclusief

• entreegelden, ca. € 59,- p.p.

Bij te boeken:
• optionele excursies

Extra Info

Vertrekken vanaf Schiphol

Uw Oad reisleider zal voor u klaarstaan bij de gate vanaf waar u vertrekt.


Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.