U bevindt zich hier Home italië Vlieg-rondreis Kleurrijk Sicilië Reisnummer: VRIT32
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-rondreis Kleurrijk Sicilië
italië | Diverse streken |
769,-
voor 749,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 15 mei 2017
In het kort
 Met eigen Nederlandse Oad reisleiding
 Bezoek Etna (2000m) en treinrit inbegrepen
 Alle dagen inclusief ontbijt en diner
De Reis
 Sterk in prijs verlaagd!
 Verblijf in goede 3* hotels
 Gunstige vliegtijden vanaf Amsterdam
8 dgn | 15-05-2017

Rondreis Sicilie

Het eiland Sicilië ligt centraal en is door de vulkanische as van de Etna zeer vruchtbaar. Daarom zijn hier al eeuwenlang allerlei volkeren terecht gekomen en is hier een mengelmoes van culturen ontstaan. Wist u bijvoorbeeld dat u op Sicilië de best bewaarde Griekse tempels ter wereld aantreft? Rijdend door schitterende landschappen zult u verrast worden door de onbekende schatten die dit bijzondere eiland herbergt. De gehele reis wordt begeleidt door een deskundige Oad reisleid(st)er.

U ziet en proeft de pracht van dit eiland tijdens deze reis in de talloze monumenten, het betoverende landschap en in het heerlijke Siciliaanse eten. Vele verschillende culturen, waaronder die van de Grieken, Romeinen, Arabieren, Byzantijnen en Normandiërs hebben hun sporen achtergelaten. We bezoeken het gezellige, langs de kust en aan de voet van de Etna gelegen stadje Taormina. Één van de hoogtepunten van deze reis is natuurlijk een bezoek aan de hoogste actieve vulkaan van Europa, de Etna. Als u wilt kunt u een wandelingetje maken in het maanlandschap rondom een krater op 2.900 meter hoogte (optioneel). Bovendien zullen we een stukje meereizen met de Circumetnea, het boemeltreintje dat rondom de Etna rijdt. Het is genieten van het mooie landschap van de Etna en we eindigen in Randazzo, een plaatsje waar alle gebouwen in het centrum zijn opgetrokken uit zwarte lavasteen. Een bezoek aan Siracusa, de Griekse stad van Sicilië mag niet ontbreken. U ziet het beroemde amfitheater en het schiereiland Ortygia. In Piazza Armerina bezoekt u de resten van een Romeinse villa. Via Agrigento, bekend om zijn goed bewaarde klassieke tempels, rijden we verder naar Marsala en langs de westkust van het eiland. We zien de Griekse tempel van Segesta en overnachten bij de Siciliaanse hoofdstad Palermo. In de bouwwerken van deze monumentale stad ziet u het verleden van het eiland terug. Indrukwekkend is de Normandische kerk van Monreale. Cefalù is misschien wel de gezelligste kustplaats van Sicilië, gelegen onder een steile rotspartij, met mooie stranden en een wirwar van aantrekkelijke middeleeuwse straatjes. Overal in Sicilië vindt u schilderachtige kleine, tot zeer kolossale kerken, vele met sublieme mozaïeken.

Hoogtepunten

De nog werkende vulkaan Etna
Zoutpannen bij Trapani
Griekse tempels bij Agrigento
Romeinse Villa in Piazza Armerina
Normandische kathedraal in Celafù
Historische havenstad Siracusa
Palermo en De Dom van Monreale
Prachtige uitzichten vanuit Taormina

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Extra informatie

U verblijft in middenklasse hotels. De meeste hotels beschikken over een lift. De adresgegevens van de hotels ontvangt u bij de reisbescheiden.

De eventueel genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Maandag

Heenreis
U vliegt vanaf Amsterdam naar Catania. Van daarrijden we naar de prachtige stad Taormina, waar u kunt genieten van een geweldig uitzicht over de azuurblauwe zee en de Etna. U brengt een bezoek aan het Grieks-Romeinse theater en heeft tijd om wat te winkelen of een Siciliaanse ‘granita’ te proeven op een van de vele terrasjes. We dineren in ons hotel in de buurt van Taormina, waar we drie nachten zullen blijven.

Dinsdag

Rond de Etna
Na het ontbijt vertrekken we voor een bezoek aan de nog steeds werkende vulkaan Etna (3323 m ) De Etna wordt jaarlijks door een kwart miljoen mensen bezocht, maar de omgeving is minstens zo interessant. Bij helder weer kunt u genieten van prachtige uitzichten vanaf de Mongibello, zoals de Sicilianen de Etna noemen. Bovendien gaan wij 's middags een tochtje maken met het boemeltreintje 'Circumetnea’, een prachtige tocht langs de voet van deze immense vulkaan. We komen uit in Randazzo. De gebouwen in het centrum van dit Etna dorpje zijn geheel opgetrokken uit blokken gestolde lava van de Etna.

Woensdag

Siracusa
Vandaag bezoeken we Siracusa. We beginnen ons bezoek bij het Archeologisch Park en zien daar o.a. het oude Griekse theater, uit één stuk uit de rots gehakt. Nog elk jaar worden hier de Griekse tragedies opgevoerd en komen er bezoekers uit de hele wereld om dit mee te maken. Op het schiereiland Ortygia bezichtigen we bovendien de Duomo. In dit bijzondere gebouw zien we duidelijk de mengelmoes van bouwstijlen uit verschillende tijdperken. In de middag rijden we terug naar ons hotel.

Donderdag

Piazza Armerina en Agrigento
We beginnen de dag met een bezoek aan Piazza Armerina, waar we de resten van een Romeinse villa bezichtigen met prachtige, recent gerenoveerde, mozaïeken. Vervolgens rijden we door de Siciliaanse binnenlanden tussen de olijven- en amandelbomen en genietend van schitterende vergezichten naar Agrigento. Hier wandelen we over de Via Sacra en bekijken we de goed bewaard gebleven Griekse tempels. De tempel van Concordia is zelfs één van de best bewaard gebleven ter wereld! Aansluitend rijden we door naar ons hotel bij Agrigento.

Vrijdag

Zuidwestkust
Via een prachtige route langs de zuidwestkust rijden we naar Marsala, waar we de kathedraal bekijken. Bij de zoutpannen van Trapani ontdekken we een compleet ander landschap. Al eeuwenlang wordt hier zout gewonnen. Na een bezoek aan de beroemde Griekse tempel in Segesta, gaan we naar ons hotel in de buurt van Palermo, waar we twee nachten verblijven.

Zaterdag

Monreale en Palermo
In Monreale bezichtigen we de indrukwekkende dom in Arabisch-Normandische bouwstijl. De kerk is beroemd om zijn fonkelende mozaïeken. Later vandaag maken we een stadswandeling door de hoofdstad van het eiland, Palermo. Hier heersten Grieken, Romeinen, de Byzantijnse keizer, Arabieren en Normandiërs. Tijdens onze wandeling langs bijvoorbeeld de Fontein van de Schande, het schitterende kerkje van de Martorana en door de charmante steegjes zien we de sporen van al deze heersers terug in de bouwstijlen.

Zondag

Cefalù
We bezoeken Cefalù en bekijken de enorme Normandische kathedraal. Daarna heeft u alle tijd om door de gezellige middeleeuwse straatjes te struinen. U kunt gaan winkelen, het kleine maar mooie Museo Mandralisca bezoeken of op het terras genieten van een cappuccino en een Siciliaans gebakje. Vanaf de terrasjes op het met palmen omzoomde plein de “Piazza del Duomo’ heeft u trouwens een mooi zicht op de gevel van de Dom. Na de lunch rijden we langs de noordkust langs Messina naar Taormina voor de laatste overnachting.

Maandag

Terugreis
Vol prachtige herinneringen aan Sicilië zijn we aan het eind van deze reis gekomen. We rijden naar het vliegveld in Catania voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Extra Info

Uw vlucht
U vliegt per Transavia naar Catania. Ruimbagage is niet inbegrepen. Indien u ruimbagage wenst mee te nemen dient u dit u online op Transavia.com aan te melden. U betaalt dan een tarief van € 12,- per stuk per enkele reis voor het de ruimbagage (max. 20 kg.)
U heeft dan uw boekingscode nodig. Deze staan vermeldt op de vluchtvoucher van uw reisbescheiden welke u circa 2 weken voor vertrek van ons ontvangt.

Inclusief

• vlucht Amsterdam - Catania v.v. per transavia.com incl. luchthavenbelastingen, brandstof- en veiligheidstoeslagen
• rondreis volgens programma per bus met airconditioning
• genoemde excursies
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
• Nederlandssprekende Oad reisleiding
• treinrit rond de Etna

Exclusief

• eventuele toeristenbelasting
• entreegelden, ca. € 150,-
• optionele excursies
• bagage tijdens de vlucht: 1 stuk van max. 20 kg p.p., kosten € 12,- enkele reis p.p.

Optioneel bij te boeken:
• annuleringsverzekering
• reisverzekering

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.