arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeSpanjeWinterzon wandelvakantie Gran Canaria self-drive - Individueel
Reisnummer: OSESW15
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Winterzon wandelvakantie Gran Canaria self-drive - Individueel
Spanje
 Azuaje-kloof
 de Altavista bergkam
 wandelen over de Camino de los Romeros

Winterzon wandelvakantie Gran Canaria self-drive

Tijdens deze prachtige reis ontdekt u de buitengewone schoonheid van dit eiland. Diep uitgesneden ravijnen, hoogvlaktes met weiden, laurierbossen, sparrenbossen en boerderijen met amandelboomgaarden. Aan de noordwestelijke kant vind je een ware oase van bananen, ananas- en avocadoplantages met kleine witte dorpjes, exotische palmen en kleurrijke bougainvillea.
Tijdens deze interessante self-drive tour over het eiland, verblijft u in drie totaal verschillende maar gastvrije plattelandshotels en... maakt u gemakkelijke tot matige lus-wandelingen die deel uitmaken van een uitgebreid netwerk van paden en klassieke routes die bekend staan als de Caminos Reales.
Lees meer over Winterzon wandelvakantie Gran Canaria self-drive - Individueel

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar Aguimes
U vliegt naar Gran Canaria waar u op de luchthaven van Las Palmas uw auto ophaalt en vervolgens na een uurtje rijden aankomt bij uw hotel in Aguimes. Uw hotel is ondergebracht in een herenhuis uit de 17e eeuw.

location_onAzuaje-kloof, Teror en/of Las Palmas
Vandaag maakt u een mooie excursie noordwaarts om bij Firgas een rondwandeling te maken door de Azuaje kloof. Dit speciale natuurreservaat heeft een uniek laurierbos, kristalheldere beekjes, overvloedige watervallen en een weelderige vegetatie. Bewonder het van bovenaf en wandel dan door het ravijn naar het tegenoverliggende dorp Carratería. Op de terugweg naar uw hotel kunt u bijvoorbeeld Teror bezoeken, dat een mooi historisch centrum heeft of wat tijd doorbrengen in de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria, met interessante architectuur in koloniale stijl.

Afstand: 8 of 12,5 km 550 m stijgen/dalen; ca. 3,5-4,5 uur

location_onOmgeving Aguïmes
Vandaag kunt u in de omgeving van het hotel blijven waar u een lange maar mooie wandeling over de hellingen van het Cumbre-gebergte kunt maken. Ook kunt u zuidwaarts de bergen in rijden om de Guayadeque kloof te bezoeken, het grootste ravijn van de Canarische Eilanden en een natuurmonument dat overblijfselen bevat van grotten bewoond door de eerste bewoners van de

Afstand: 13,5 óf 3 km; 715 m óf 250 m stijgen/dalen; ca. 5-5,5 óf 1,5 uur

location_onAguïmes – Tejeda
Na het ontbijt vertrekt u naar het bergdorp Tejeda waar u alvast uw bagage afgeeft bij het hotel. Daarna heeft u alle tijd om aan de hand van de beschrijving één of meerdere van de hoogste en bekendste toppen van het eiland te bewandelen. U kunt de wandelingen beginnen bij de voordeur van uw hotel. Interessant is ook het bezoekerscentrum aan de voet van Peak Bentayga, in vroegere tijden een heilige plaats. Het diner vanavond is inbegrepen

Afstand: 9 tot 12 km, 700 tot 900 m stijgen/dalen; ca. 4 tot 5,5 uur

location_onAltavista bergkam
Vandaag maakt u een wandeling langs de Altavista bergkam. Een wandeling in de zon, vaak met wolken onder je en een prachtig uitzicht tot aan Tenerife. De wandeling kent redelijk steile stukken.

Afstand: 9,5 km, 300 m stijgen/dalen; ca. 3 uur

Aansluitend heeft u gelegenheid om een bezoek te brengen aan het centrum van geneeskrachtige planten in Tejeda. Hier wordt u geïnformeerd over het traditionele gebruik van medicinale planten op het eiland. Er is een botanische tuin en laboratorium, en u heeft de mogelijkheid om verschillende kruiden en specerijen te proeven. Geniet vanavond van de zonsondergang vanaf het (dak)terras van uw hotel in Tejeda met het silhouet van Bentayga Peak op de achtergrond.

location_onTejeda – Puerto de las Nieves/Agaete
Na het ontbijt verlaat u Tejeda en rijdt u naar Agaete, de meest westelijke stad van het eiland en ooit een belangrijke haven. We raden u aan vandaag de tijd te nemen en te genieten van de route langs kronkelende wegen door het vulkanische landschap en een van de vele strandplaatsen te bezoeken. Via Aldea de San Nicolas bereikt u het prachtig gerestaureerde landhuis in koloniale stijl ‘Las Longueras’. Het ligt verscholen te midden van sinaasappel- en bananenplantages. Een kleurrijk tropisch decor waar u 2 nachten verblijft. Vanavond is het diner inbegrepen.

location_onCamino de los Rameros
Na het ontbijt in de tuin rijdt u naar het dorp San Pedro, waar u begint aan de Camino de los Romeros naar de Montaña Bibique (645m), met prachtig uitzicht over de Agaete Vallei. Hier kunt u ervoor kiezen om verder te lopen naar het uitkijkpunt bij Mirador Vuelta de la Paloma.
In de namiddag kunt u een bezoek brengen aan Galdar en de archeologische site ‘Cuevas Pintadas’ voor u uw tocht afsluit in een leuk visrestaurant in Puerto de las Nieves, heel dicht bij Agaete.

Afstand: 8 km of 12km; 450 of 650 stijgen/dalen; 4,5 of 6,5 uur.

location_onNaar huis
U rijdt naar de luchthaven waar u uw auto inlevert en incheckt voor uw reis retour naar Nederland. Hiermee eindigt deze auto- wandelvakantie op Gran Canaria.

Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende middenklasse hotels.
De hotels kunnen afwijken van de getoonde hotels. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

sluiten

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+10foto's

Businformatie

Wandelinformatie

Algemene informatie over wandelreizen

Bekijk hier alle informatie omtrent wandelroutes, wandelniveaus en nog meer.

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkvlucht Amsterdam – Las Palmas v.v. per Transavia incl. luchthavenbelastingen, brandstof- en veiligheidstoeslagen
checkverblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
checklogies en ontbijt vanaf het ontbijt op de tweede dag tot en met het ontbijt op de laatste dag
check2 x diner (op dag 4 en 6)
checkgedetailleerde routebeschrijvingen en kaartmateriaal
check24 uur telefoon-assistentie

Exclusief

checktoeslag 1-persoonskamer
checkoverige maaltijden
checkevt. entreegelden
checktoeristenbelasting
checkuitgaven van persoonlijke aard

Extra Info

Goed voorbereid op pad, wat moet u meenemen:
• schoenen met een goed profiel
• goede regenkleding
• dag rugzak
• zonnebrandcrème
• zonneklep/petje
• lange broek (tijdens de wandelingen)
• eventueel wandelstok

Verschillende wandelniveaus:
Onze individuele wandelreizen zijn er in verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een passende wandelvakantie in ons programma is. De sterren geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de wandelvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de wandelreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze wandelvakanties geldt dat u over een goede conditie dient te beschikken.

1 ster
Wandelingen in glooiend tot heuvelachtig terrein; maximaal 3-4 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Vaak smalle paden, afgewisseld met brede paden met lichte hoogteverschillen.

2 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met hoogteverschillen van soms meer dan 500 meter; maximaal 4-5 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Grashellingen en brede paden afgewisseld met smalle bergpaden en keienpaden.

3 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met maximale hoogteverschillen van 1000 meter, 4-6 wandeluren per dag exclusief rustpauze.