Extra voordeel!
VROEGBOEKACTIE
Boek nu deze reis en ontvang € 50,- vroegboekkorting per boeking!

Gebruik tijdens het boeken bij stap 1 actiecode ACTIE50Z en de korting wordt gelijk verwerkt.

(min. reissom € 499,-) bekijk de voorwaarden
Geldig t/m 2 januari!
U bevindt zich hier HometurkijeVlieg-rondreis Grand Tour TurkijeReisnummer: VRTR32
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-rondreis Grand Tour Turkije
turkije | Diverse streken
Reisnummer: VRTR32
va. 749,-
info-price
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 04 november 2019
In het kort
 Nieuw bij Oad, alle hoogtepunten van Turkije
 Met deskundige Oad reisleiding
 Verblijf in goede hotels
De reis
 Unieke rondreis door Turkije
 O.a. rotsformaties Cappadocië en Pamukalle
 Prachtige steden Istanbul èn Ankara
15 dgn | 04-11-2019

Rondreis Turkije

Turkije is voor rondreizen een perfecte bestemming. Naast zon, zee en strand heeft Turkije nog veel meer te bieden dan dat. Het heeft een zeer rijke geschiedenis die tot vele eeuwen terug gaat. Turkije bezit over prachtige flora en fauna en naast dit zijn er nog veel meer dingen die je kunt ontdekken. Nieuwsgierig geworden? Dan is deze reis zeker wat voor u!

Ga mee met Oad op rondreis langs alle hoogtepunten van Turkije. Beginnend in Istanbul zakken we af langs culturele en historische plaatsen als Pergamon, Efeze en de witte kalksteenterrassen bij Pamukalle. Na een aantal dagen rust aan de Turkse Rivièra rijden we door de prachtige streek van Cappadocië naar de hoofstad Ankara. We eindigen in de bijzondere stad Istanbul.

Hoogtepunten

Opgravingen bij Troje
Asklepieion en het altaar van Pergamon
De oude klassieke stad Efeze
Witte kalkterrassen van Pamukkale
Aantal dagen rust aan de Turkse Rivièra
Theater van Aspendos en de oude griekse stad Perge
Bijzondere rotsformaties in Cappadocië
Mevlana Museum van de dansende derwisjen in Konya
Zijderoute met historische rustplaatsen Kervansaray
Rotskerken in Göreme
Aardpiramiden in het 'Dal der Liefde'
Mausoleum van Atatürk in de hoofdstad Ankara
Bijzondere stad Istanbul
Prachtige uitzichten op de Bosporus
Bijzondere Blauwe Moskee en Haghia Sophia
Topkapi Paleis

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Extra informatie

U verblijft in goede viersterren hotels. De meeste hotels beschikken over een lift en hebben vele faciliteiten zoals een (buiten)zwembad. De adresgegevens van uw hotel ontvangt u bij uw reisbescheiden.

Maandag

Naar Istanbul
Vlucht van Amsterdam van Istanbul. Na aankomst rijden we naar ons hotel in Istanbul. Diner is vandaag op eigen gelegenheid. In de buurt van uw hotel vindt u voldoende restaurantjes.

Dinsdag

Via Çanakkale naar Troje
We verlaten Istanbul en rijden westwaarts langs de Zee van Marmara naar Tekirdag. We steken de Dardanellen over, de zeestraat die de Zwarte Zee met de Middellandse Zee verbind. In de Eerste Wereld Oorlog vond hier een enorme slagveld plaats. De route gaat verder naar de archeologische opgravingen van de stad Troje, bekend van Homerus en de Trojaanse oorlog. We verblijven één nacht in de omgeving van Çanakkale.

Woensdag

Naar Pergamon
Na het ontbijt rijden we naar Bergama, in de Griekse periode Pergamon genoemd. We zien hier het altaar van Pergamon, het Athenaheiligdom en vele andere historische bouwwerken. We gaan verder naar het Asklepieion, bekend van de geneeskrachtige bron. We verblijven één nacht in de omgeving van Kusadasi.

Donderdag

Efeze, Pamukalle en Hiërapolis
We verlaten de kust bij Kusadasi en rijden de binnenlanden in naar de historische stad Efeze. Hier zien we de monumentale gebouwen als het Amfitheater, het Odeon, de Hadrianus Tempel en de Celsus Bibliotheek. We gaan verder naar Tempel van Artemis, ooit één van de zeven wereldwonderen. De reis gaat verder naar Pamukalle, bekend om zijn prachtige, sneeuwwitte kalkterrassen. Daarna verder naar Hiëraplois, de grensvesting waar de apostel Philippus de martelaarsdood zou zijn gestorven. We verblijven in de omgeving van Pamukalle.

Vrijdag

Turkse Rivièra
Na het ontbijt rijden we naar het zuiden naar de Turkse Rivièra, onderweg bezoeken we een karpet centrum, waar u alles leert over deze oude Turkse traditie. We verblijven drie nachten in Antalya aan de Turkse Riviéra.

Zaterdag

Vrije dag
Vandaag kunt u er zelf op uit om Antalya te verkennen. U kunt ook mee voor een optionele excursie. Met goed weer maken we een boottocht langs de prachtige kust en bezoeken we een typische Turkse Bazaar met kruiden en specerijen van over de hele wereld. We maken een prachtige route door het binnenland en stoppen bij een prachtige waterval, voordat we terugrijden naar ons hotel.

Zondag

Perge en Aspendos
Na het ontbijt gaan we weer terug in de tijd. We rijden naar Aspendos, bekend van het gelijknamige theater uit de oudheid. De reis gaat verder naar de oude Griekse stad Perge, waar de bekende Agora van Perge, het badhuis en het stadion zien.

Maandag

Naar Cappadocië
We steken het Taurus gebergte over in de richting van Konya, waar we het Mevlana Museum bezoeken. Het museum is geheel geweid aan de dansende derwisjen die eindeloos lang in de zelfde richting blijven ronddraaien. Daarna rijden we een gedeelte van de bekende Zijderoute langs diverse kervanseray, de vroegere rustplaatsen voor reizigers en dieren langs de oude handelsroutes. Over de hoogvlakte rijden we naar Cappadocië waar we drie nachten zullen verblijven.

Dinsdag

Göreme en Cappadocië
Het bijzondere maan landschap van Cappadocië is ontstaan door de eruptie van lava. Er zijn bijzonder rotsformaties ontstaan in een apart maanlandschap. We zien de beroemde aardpiramiden In Göreme bezoeken we verschillende rotskerken. De reis gaat verder naar het in de rotsen gelegen Cavusin en het van oorsprong Griekse dorp Sinasos.

Woensdag

Cappadocië, Dal der Liefde
Vandaag rijden we een prachtige route door Cappadocie en bezoeken een aantal ondergrondse steden voordat we doorrijden naar Pasabag en zien we de bekende aardpiramiden in het Dal der Liefde.

Donderdag

Naar Ankara
Na het ontbijt rijden we naar de door Ataturk gestichtte Turkse hoofdstat Ankara. We bezoeken hier het Museum van Anatolië en het Mausoleum van Mustafa Kemal Atatürk. We verblijven één nacht in Ankara.

Vrijdag

Naar Istanbul
Via de stad Bolu rijden we naar de bekende stad Istanbul. Gelegen op het kruispunt van Europa en Azië. Weinig steden hebben zo’n fantastische ligging, zoveel historische cultuurschatten en zo’n boeiend stadsbeeld. We maken een stop aan de Aziatische kant van de stad en hebben een prachtig uitzicht over de Bosporus en het Europese gedeelte van de stad. We verblijven drie nachten in Istanbul. Alle diners in Instanbul zijn op eigen gelegenheid.

Zaterdag

Bijzonder Istanbul
Na het ontbijt gaan we de schitterende Paleizen van Istanbul ontdekken. We beginnen met het bijzondere Topkapi Paleis, residentie van de Osmaanse Sultans. Tijdens de rondleiding zien we de haremverblijven, de schatkamers en het museum. Daarna gaan we naar de grootste bazaar ter wereled. Aansluitend kunt u een boottocht maken over de Bosporus.

Zondag

Klassiek Istanbul
Vandaag gaan we deze bijzondere stad verder ontdekken. We beginnen met een bezoek aan de Blauwe Moskee, door de lichtval op de tegels zorgt het voor een betoverende ‘blauwe’ sfeer. We steken het beroemde Hippodroom Plein over en bezoeken de 1000 jaar oudere Haghia Sophia, origineel gebouwd als kerk, maar tegenwoordig een moskee met fraaie mozaïeken en een immense koepel.

Maandag

Naar huis
Na het ontbijt verlaten we Istanbul en rijden naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Inclusief

• vlucht Amsterdam - Istanbul v.v. per KLM of Turkish Airlines
• Nederlandsprekende Oad reisleiding tijdens de gehele reis
• rondreis per comfortabele bus met airco
• halfpension (ontbijt, lunch en diner) vanaf diner 2e dag t/m ontbijt elfde dag m.u.v. diner op dag 1, 12, 13 en 14
• genoemde excursies
• luchthavenbelasting
• brandstof- en veiligheidstoeslagen

Exclusief

• visum Turkije
• entreegelden, ca. € 159,- p.p.

Optioneel bij te boeken
• annuleringsverzekering
• reisverzekering

Extra Info

Visum Turkije:
Indien u de Nederlandse nationaliteit heeft, bent u vanaf 1 januari 2015 verplicht om voorafgaand aan uw vakantie een online elektronisch visum (e-visum) voor Turkije aan te schaffen. Het e-visum is 6 maanden geldig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Uw paspoort of ID kaart moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij vertrek en u moet voor de betaling beschikken over een creditcard.
U kunt het e-visum aanvragen via de online visum applicatie van Turkije

Om organisatorische redenen kan de route en volgorde van het programma, zoals beschreven, worden aangepast. De inhoud blijft echter te allen tijden gelijk.

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.