arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeTurkijeVlieg-rondreis Grand Tour Turkije
Reisnummer: VRTR32
va. 749,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum 04 november 2019
today04 november 2019
(15 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-rondreis Grand Tour Turkije
Turkije
 Nieuw bij Oad, alle hoogtepunten van Turkije
 Met deskundige Oad reisleiding
 Verblijf in goede hotels

Rondreis Turkije

Turkije is voor rondreizen een perfecte bestemming. Naast zon, zee en strand heeft Turkije nog veel meer te bieden dan dat. Het heeft een zeer rijke geschiedenis die tot vele eeuwen terug gaat. Turkije bezit over prachtige flora en fauna en naast dit zijn er nog veel meer dingen die je kunt ontdekken. Nieuwsgierig geworden? Dan is deze reis zeker wat voor u!

Ga mee met Oad op rondreis langs alle hoogtepunten van Turkije. Beginnend in Istanbul zakken we af langs culturele en historische plaatse...n als Pergamon, Efeze en de witte kalksteenterrassen bij Pamukalle. Na een aantal dagen rust aan de Turkse Rivièra rijden we door de prachtige streek van Cappadocië naar de hoofstad Ankara. We eindigen in de bijzondere stad Istanbul. Lees meer over Vlieg-rondreis Grand Tour Turkije

Hoogtepunten

Opgravingen bij Troje
Asklepieion en het altaar van Pergamon
De oude klassieke stad Efeze
Witte kalkterrassen van Pamukkale
Aantal dagen rust aan de Turkse Rivièra
Theater van Aspendos en de oude griekse stad Perge
Bijzondere rotsformaties in Cappadocië
Mevlana Museum van de dansende derwisjen in Konya
Zijderoute met historische rustplaatsen Kervansaray
Rotskerken in Göreme
Aardpiramiden in het 'Dal der Liefde'
Mausoleum van Atatürk in de hoofdstad Ankara
Bijzondere stad Istanbul
Prachtige uitzichten op de Bosporus
Bijzondere Blauwe Moskee en Haghia Sophia
Topkapi Paleis

Dagprogramma

location_onNaar Istanbul
Vlucht van Amsterdam van Istanbul. Na aankomst rijden we naar ons hotel in Istanbul. Diner is vandaag op eigen gelegenheid. In de buurt van uw hotel vindt u voldoende restaurantjes.

location_onVia Çanakkale naar Troje
We verlaten Istanbul en rijden westwaarts langs de Zee van Marmara naar Tekirdag. We steken de Dardanellen over, de zeestraat die de Zwarte Zee met de Middellandse Zee verbind. In de Eerste Wereld Oorlog vond hier een enorme slagveld plaats. De route gaat verder naar de archeologische opgravingen van de stad Troje, bekend van Homerus en de Trojaanse oorlog. We verblijven één nacht in de omgeving van Çanakkale.

location_onNaar Pergamon
Na het ontbijt rijden we naar Bergama, in de Griekse periode Pergamon genoemd. We zien hier het altaar van Pergamon, het Athenaheiligdom en vele andere historische bouwwerken. We gaan verder naar het Asklepieion, bekend van de geneeskrachtige bron. We verblijven één nacht in de omgeving van Kusadasi.

location_onEfeze, Pamukalle en Hiërapolis
We verlaten de kust bij Kusadasi en rijden de binnenlanden in naar de historische stad Efeze. Hier zien we de monumentale gebouwen als het Amfitheater, het Odeon, de Hadrianus Tempel en de Celsus Bibliotheek. We gaan verder naar Tempel van Artemis, ooit één van de zeven wereldwonderen. De reis gaat verder naar Pamukalle, bekend om zijn prachtige, sneeuwwitte kalkterrassen. Daarna verder naar Hiëraplois, de grensvesting waar de apostel Philippus de martelaarsdood zou zijn gestorven. We verblijven in de omgeving van Pamukalle.

location_onTurkse Rivièra
Na het ontbijt rijden we naar het zuiden naar de Turkse Rivièra, onderweg bezoeken we een karpet centrum, waar u alles leert over deze oude Turkse traditie. We verblijven drie nachten in Antalya aan de Turkse Riviéra.

location_onVrije dag
Vandaag kunt u er zelf op uit om Antalya te verkennen. U kunt ook mee voor een optionele excursie. Met goed weer maken we een boottocht langs de prachtige kust en bezoeken we een typische Turkse Bazaar met kruiden en specerijen van over de hele wereld. We maken een prachtige route door het binnenland en stoppen bij een prachtige waterval, voordat we terugrijden naar ons hotel.

location_onPerge en Aspendos
Na het ontbijt gaan we weer terug in de tijd. We rijden naar Aspendos, bekend van het gelijknamige theater uit de oudheid. De reis gaat verder naar de oude Griekse stad Perge, waar de bekende Agora van Perge, het badhuis en het stadion zien.

location_onNaar Cappadocië
We steken het Taurus gebergte over in de richting van Konya, waar we het Mevlana Museum bezoeken. Het museum is geheel geweid aan de dansende derwisjen die eindeloos lang in de zelfde richting blijven ronddraaien. Indien de tijd het toelaat kunt u de dansende derwisjen zien. Daarna rijden we een gedeelte van de bekende Zijderoute langs diverse kervanseray, de vroegere rustplaatsen voor reizigers en dieren langs de oude handelsroutes. Over de hoogvlakte rijden we naar Cappadocië waar we drie nachten zullen verblijven.

location_onGöreme en Cappadocië
Het bijzondere maan landschap van Cappadocië is ontstaan door de eruptie van lava. Er zijn bijzonder rotsformaties ontstaan in een apart maanlandschap. We zien de beroemde aardpiramiden In Göreme bezoeken we verschillende rotskerken. De reis gaat verder naar het in de rotsen gelegen Cavusin en het van oorsprong Griekse dorp Sinasos.

location_onCappadocië, Dal der Liefde
Vandaag rijden we een prachtige route door Cappadocie en bezoeken een aantal ondergrondse steden voordat we doorrijden naar Pasabag en zien we de bekende aardpiramiden in het Dal der Liefde.

location_onNaar Ankara
Na het ontbijt rijden we naar de door Ataturk gestichtte Turkse hoofdstat Ankara. We bezoeken hier het Museum van Anatolië en het Mausoleum van Mustafa Kemal Atatürk. We verblijven één nacht in Ankara.

location_onNaar Istanbul
Via de stad Bolu rijden we naar de bekende stad Istanbul. Gelegen op het kruispunt van Europa en Azië. Weinig steden hebben zo’n fantastische ligging, zoveel historische cultuurschatten en zo’n boeiend stadsbeeld. We maken een stop aan de Aziatische kant van de stad en hebben een prachtig uitzicht over de Bosporus en het Europese gedeelte van de stad. We verblijven drie nachten in Istanbul. Alle diners in Instanbul zijn op eigen gelegenheid.

location_onBijzonder Istanbul
Na het ontbijt gaan we de schitterende Paleizen van Istanbul ontdekken. We beginnen met het bijzondere Topkapi Paleis, residentie van de Osmaanse Sultans. Tijdens de rondleiding zien we de haremverblijven, de schatkamers en het museum. Daarna gaan we naar de grootste bazaar ter wereled. Aansluitend kunt u een boottocht maken over de Bosporus.

location_onKlassiek Istanbul
Vandaag gaan we deze bijzondere stad verder ontdekken. We beginnen met een bezoek aan de Blauwe Moskee, door de lichtval op de tegels zorgt het voor een betoverende ‘blauwe’ sfeer. We steken het beroemde Hippodroom Plein over en bezoeken de 1000 jaar oudere Haghia Sophia, origineel gebouwd als kerk, maar tegenwoordig een moskee met fraaie mozaïeken en een immense koepel.

location_onNaar huis
Na het ontbijt verlaten we Istanbul en rijden naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodatie(s)

U verblijft in goede drie- tot viersterren hotels. De meeste hotels beschikken over een lift en hebben faciliteiten zoals een (buiten)zwembad. De evt. genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

sluiten

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info skigebied

Fotoalbum

+2foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkvlucht Amsterdam - Istanbul v.v. per Turkish Airlines
check30 kg bagage per persoon tijdens de vluchten
checkNederlandsprekende Oad reisleiding tijdens de gehele reis
checkrondreis per comfortabele bus met airco
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf diner 2e dag t/m ontbijt 10e dag m.u.v. diner op dag 1, 11, 12, 13 en 14
checkgenoemde excursies
checkluchthavenbelasting
checkbrandstof- en veiligheidstoeslagen

Exclusief

checkvisum Turkije
checkfooien voor gidsen chauffeurs
checkentreegelden, ca. € 159,- p.p.

Optioneel bij te boeken
checkannuleringsverzekering
checkreisverzekering

Extra Info

Visum Turkije:
Indien u de Nederlandse nationaliteit heeft, bent u vanaf 1 januari 2015 verplicht om voorafgaand aan uw vakantie een online elektronisch visum (e-visum) voor Turkije aan te schaffen. Het e-visum is 6 maanden geldig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Uw paspoort of ID kaart moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij vertrek en u moet voor de betaling beschikken over een creditcard.
U kunt het e-visum aanvragen via de online visum applicatie van Turkije

Om organisatorische redenen kan de route en volgorde van het programma, zoals beschreven, worden aangepast. De inhoud blijft echter te allen tijden gelijk.

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 18. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
checkReisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.