arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeTurkijeVlieg-rondreis Grand Tour Turkije
Reisnummer: VRTR32
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Vlieg-rondreis Grand Tour Turkije
Turkije
 Alle hoogtepunten van het bijzondere Turkije
 Met deskundige Oad reisleiding
 Kleine groep, max. 30 personen

Rondreis Turkije

Turkije is voor rondreizen een perfecte bestemming. Naast zon, zee en strand heeft Turkije nog veel meer te bieden dan dat. Het heeft een zeer rijke geschiedenis die tot vele eeuwen terug gaat. Turkije bezit een prachtige flora en fauna en naast dit zijn er nog veel meer dingen die je kunt ontdekken. Nieuwsgierig geworden? Dan is deze reis zeker wat voor u!

Ga mee met Oad op rondreis langs alle hoogtepunten van Turkije. Beginnend in Istanbul zakken we af langs culturele en historische plaats...en als Pergamon, Efeze en de witte kalksteenterrassen bij Pamukalle. Na een aantal dagen rust aan de Turkse Rivièra rijden we door de prachtige streek van Cappadocië naar de hoofstad Ankara. We eindigen in de bijzondere stad Istanbul. Lees meer over Vlieg-rondreis Grand Tour Turkije

Waarom de rondreis Grand Tour Turkije bij Oad reserveren?
Unieke rondreis langs alle bekende hoogtepunten van Turkije
Bij Oad krijgt u naast de lokale Nederlanddsprekende gids OOK een Oad reisleider mee
Voordelig maar zeer goede lunches bij te boeken
Voordelig excursiepakket bij te boeken, waarbij heel veel inclusief is.
Optioneel een luchtballonvaart in Cappadocië bij te boeken
Verblijf in goede hotels
O.a. de steden Istanbul en Ankara
Historische steden Troje, Pergamon en Per...geLees meer over Vlieg-rondreis Grand Tour Turkije

Hoogtepunten

Opgravingen bij Troje
Asklepieion en het altaar van Pergamon
De oude klassieke stad Efeze
Witte kalkterrassen van Pamukkale
Aantal dagen rust aan de Turkse Rivièra
Theater van Aspendos en de oude griekse stad Perge
Bijzondere rotsformaties in Cappadocië
Mevlana Museum van de dansende derwisjen in Konya
Zijderoute met historische rustplaatsen Kervansaray
Rotskerken in Göreme
Aardpiramiden in het 'Dal der Liefde'
Mausoleum van Atatürk in de hoofdstad Ankara
Bijzondere stad Istanbul
Prachtige uitzichten op de Bosporus
Bijzondere Blauwe Moskee en Haghia Sophia
Topkapi Paleis

Dagprogramma

location_onNaar Istanbul
U vliegt van Amsterdam van Istanbul. Na aankomst rijden we naar ons hotel in Istanbul. Het diner is vandaag op eigen gelegenheid, maar in de omgeving zullen genoeg mogelijkheden zijn.

location_onVia Troje naar Çanakkale
We verlaten Istanbul en rijden westwaarts langs de Zee van Marmara naar Tekirdag. We steken de Dardanellen over, de zeestraat die de Zwarte Zee met de Middellandse Zee verbind. In de Eerste Wereld Oorlog vond hier een enorme slagveld plaats. De route gaat verder naar de archeologische opgravingen van de stad Troje, bekend van Homerus en de Trojaanse oorlog. We verblijven één nacht in de omgeving van Çanakkale.

location_onNaar Pergamon
Na het ontbijt rijden we naar Bergama, in de Griekse periode Pergamon genoemd. We zien hier het altaar van Pergamon, het Athenaheiligdom en vele andere historische bouwwerken. We gaan verder naar het Asklepieion, bekend van de geneeskrachtige bron. We verblijven één nacht in de omgeving van Kusadasi.

location_onEfeze naar Pamukalle
We verlaten de kust bij Kusadasi en rijden de binnenlanden in naar de historische stad Efeze, welke uiteraard op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Hier zien we de monumentale gebouwen als het Amfitheater, het Odeon, de Hadrianus Tempel en de Celsus Bibliotheek. We gaan verder naar Tempel van Artemis, ooit één van de zeven wereldwonderen. De reis gaat verder naar Pamukkale, voor een fotostop bij de bekende sneeuwwitte kalk terrassen. Hier maken we een fotostop. We verblijven in de omgeving van Pamukkale.

location_onHiërapolis, Pamukalle naar de Turkse Rivièra
We bezoeken Hiërapolis, de grensvesting waar de apostel Philippus de martelaarsdood zou zijn gestorven. Daarna gaan we de bekende kalkterassen van Pamukkale van dichtbij bekijken. ’s Middags rijden we naar de Turkse Rivièra waar we drie nachten zullen verblijven.

location_onBoottocht Turkse Rivièra en Turkse Bazaar
’s Morgens brengen we een bezoek aan een leer- en een sieradencentrum. We stoppen op een mooie locatie bij een prachtige waterval, die direct in zee uitkomt. Met goed weer maken we na de lunch een boottocht langs de prachtige kust en bezoeken we een typische Turkse bazaar in het centrum van Antalya voordat we terugrijden naar ons hotel.

location_onAspendos en Perge
Na het ontbijt gaan we weer terug in de tijd. We rijden naar de oude Griekse stad Perge, waar we de bekende Agora van Perge, het badhuis en het stadion zien. De reis gaat verder naar Aspendos, bekend van het gelijknamige theater uit de oudheid.

location_onNaar Cappadocië
We steken het Taurus gebergte over in de richting van Konya, waar we het Mevlana Museum bezoeken. Het museum geeft u een goed beeld van de geschiedenis en heden van de dansende derwisjen. Daarna rijden we een gedeelte van de bekende Zijderoute langs diverse kervanseray, de vroegere rustplaatsen voor reizigers en dieren langs de oude handelsroutes. Over de hoogvlakte rijden we naar Cappadocië waar we drie nachten zullen verblijven. NB: in Cappadocië kunt u optioneel kiezen voor een ballonvaart, kosten van € 250,- per persoon, bij boeking opgeven, maar ter plaatse betalen.

location_onGöreme en Cappadocië
Het bijzondere maanlandschap van Cappadocië is ontstaan door de eruptie van lava. Er zijn bijzonder rotsformaties ontstaan in een apart maanlandschap. We zien de beroemde aardpiramiden In Göreme bezoeken we verschillende rotskerken. De reis gaat verder naar het in de rotsen gelegen Cavusin. Onderweg bezoeken we een karpet centrum waar u alles leert over deze oude Turkse traditie. Via het rotsdorp Uchisar rijden we terug naar ons hotel.

location_onCappadocië, Dal der Liefde
Vandaag rijden we een prachtige route door Cappadocië en bezoeken een aantal ondergrondse steden voordat we doorrijden naar Pasabag en zien we de bekende aardpiramiden in het Dal der Liefde.

location_onNaar Ankara
Na het ontbijt rijden we naar de door Atatürk gestichte Turkse hoofdstad Ankara. We bezoeken hier het Museum van Anatolië en het Mausoleum van Mustafa Kemal Atatürk. We verblijven één nacht in Ankara.

location_onNaar Istanbul
Via de stad Bolu rijden we naar de bekende stad Istanbul. Gelegen op het kruispunt van Europa en Azië. Weinig steden hebben zo’n fantastische ligging, zoveel historische cultuurschatten en zo’n boeiend stadsbeeld. We maken een stop aan de Aziatische kant van de stad en hebben een prachtig uitzicht over de Bosporus en het Europese gedeelte van de stad. We verblijven drie nachten in Istanbul. Alle diners in Instanbul zijn op eigen gelegenheid.

location_onKlassiek Istanbul
Na het ontbijt gaan we de schitterende gebouwen van Istanbul ontdekken. We beginnen met een bezoek aan de Blauwe Moskee, door de lichtval op de tegels zorgt het voor een betoverende ‘blauwe’ sfeer. We steken het beroemde Hippodroom Plein over en bezoeken de 1000 jaar oudere Haghia Sophia, origineel gebouwd als kerk, maar tegenwoordig een moskee met fraaie mozaïeken en een immense koepel. In de middag bezoeken we het Topkapi Paleis, de residentie van de Osmaanse Sultans, we zien de schatkamers, het musuem en diverse hofjes. We sluiten de dag af met een bezoek aan de grootste bazaar van de wereld.

location_onBijzonder Istanbul
Vandaag gaan we deze bijzondere stad verder ontdekken. We beginnen deze dag met een boottocht over de Bosporus. En ‘s middags bezoeken we de grootse bazaar ter wereld: de Egyptische Bazaar.

location_onNaar huis
Na het ontbijt verlaten we Istanbul en rijden naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodatie(s)

U verblijft in goede drie- tot viersterren hotels. De meeste hotels beschikken over een lift en hebben faciliteiten zoals een (buiten)zwembad. De evt. genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

sluiten

Fietsinformatie

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+2foto's

Businformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkvlucht Amsterdam - Istanbul v.v. per Turkish Airlines
checkNederlandssprekende Oad reisleiding tijdens de gehele reis
checklokale Nederlandssprekende gids
checkruimbagage tijdens de vluchten, max. 30 kg per persoon
check1 stuk handbagage
checkrondreis per comfortabele bus met airco
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf diner 2e dag t/m ontbijt 10e dag m.u.v. diner op dag 1, 11, 12, 13 en 14
checkgenoemde excursies
checkluchthavenbelasting
checkbrandstof- en veiligheidstoeslagen

Exclusief

checkentreegelden, ca € 179,- p.p. ter plaatse te voldoen (hierbij is het volgende inbegrepen: alle entrees inclusief Nederlandssprekende gidsen, kabelbaan Pergamon en 2 x een boottocht)
checklunches (13 x een 3-gangen lunch), kosten ca € 100,- p.p. ter plaatse te voldoen
checkfooien voor gidsen en chauffeurs, ca. € 45,- p.p. ter plaatse te voldoen
checkevt. optionele excursies

Optioneel bij te boeken
checkannuleringsverzekering
checkreisverzekering

Extra Info

Visum Turkije:
Indien u de Nederlandse nationaliteit heeft, bent u vanaf 1 januari 2015 verplicht om voorafgaand aan uw vakantie een online elektronisch visum (e-visum) voor Turkije aan te schaffen. Het e-visum is 6 maanden geldig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Uw paspoort of ID kaart moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij vertrek en u moet voor de betaling beschikken over een creditcard.
U kunt het e-visum aanvragen via de online visum applicatie van Turkije

Om organisatorische redenen kan de route en volgorde van het programma, zoals beschreven, worden aangepast. De inhoud blijft echter te allen tijden gelijk.

Extra Info


Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen per vliegtuig geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan wordt u altijd een alternatief aangeboden en ontvangt u tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
checkReisduur t/m 6 dagen: uiterlijk 8 dagen voor vertrek;
checkReisduur van 7 t/m 10 dagen: uiterlijk 14 dagen voor vertrek;
checkReisduur vanaf 11 dagen: uiterlijk 21 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.