041-06 walkchallenge japan - 750x220_2.jpg

  Walk Challenge Japan  UPDATE: Ondertussen hebben al meer dan 100 enthousiaste wandelaars zich aangemeld voor deze unieke wandelreis naar Japan. Dit heeft ertoe gelegd dat we besloten hebben een inspectiereis naar Japan te plannen. Eind juli reizen Pieter Lambrechtse en Ger Pastoor af naar Japan om alle details ten aanzien van de wandelingen door te nemen. Zij zullen de routes lopen en de nodige faciliteiten beoordelen. Tijdens de inspectiereis bezoeken zij Nagasaki, Ureshino, Nara, Tokyo etc. Alle wandelingen worden gecheckt en goed doorgesproken met de lokale wandelbonden en autoriteiten.

  WALK CHALLENGE JAPAN

  De Walk Challenge Japan vindt plaats in augustus 2020 voorafgaand aan de Paralympics. De vluchten zullen vertrekken op woensdag 12 augustus en donderdag 13 augustus vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel. Met een overstap vliegt u naar Nagasaki waar u de volgende dag aankomt. In totaal duurt de reis 17 dagen.

  De aankomst in de omgeving van Tokyo is gepland op 22 augustus, enkele dagen voorafgaand aan de openingsceremonie van de Paralympics. Tijdens deze reis heeft u dan ook de gelegenheid om de sfeer van deze Spelen te proeven en misschien zelfs wel een wedstrijd bij te wonen. Informatie over deze mogelijkheden volgt in een later stadium.

  De terug vluchten zijn op 28 augustus en 29 augustus vanaf Tokyo. Dit kunnen rechtstreekse vluchten zijn maar ook vluchten met een overstap.

  Walk Challenge Japan arrangementen zijn inclusief:


  * heenvlucht Amsterdam, Brussel, Düsseldorf – Nagasaki (met een overstap)
  * terugvlucht Tokyo – Amsterdam, Brussel, Düsseldorf (eventueel met een overstap)
  * luchthavenbelastingen en brandstof- en veiligheidstoeslagen
  * vervoer ter plaatse per lokale touringcar en begeleiding van lokale Engelssprekende gidsen
  * 3 of 4 overnachtingen in diverse 3- en 4-sterren hotels in Nagasaki op basis van verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer inclusief ontbijt
  * rondrit door Nagasaki inclusief o.a. een bezoek aan het Peace Park, Amtomic Bomb Ground Zero en Dejima
  * wandeling door Nagasaki
  * 2 overnachtingen in een Japans hotel in Ureshino op basis van verblijf in een gedeelde Japanse tweepersoonskamer inclusief ontbijt en diner
  * excursieprogramma in Ureshino inclusief o.a. Ureshino Tea Village en de Yutoku Inari Shrine
  * wandeling in Ureshino
  * 3 overnachtingen in diverse 3- en 4-sterren hotels in Nara op basis van verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer inclusief ontbijt
  * excursie in Nara inclusief een bezoek aan o.a. het Deer Park, de Toddaiji Tempel
  * wandeling in Nara en omgeving
  * 6 overnachtingen in diverse 3- en 4-sterren hotels in Saitama City / Omiya op basis van verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer inclusief ontbijt
  * excursieprogramma in Tokyo inclusief o.a. de wijk Asakusa, het Keizerlijk Paleis en de Meiji Shrine
  * wandeling Mount Fuji
  * wandeling Saitama City
  * wandeling Higashimatsuyama
  * begeleiding van Oad tijdens de gehele reis
  * handboek WCJ2020

  Niet inbegrepen zijn:
  * niet genoemde maaltijden
  * reis- en/of annuleringsverzekering
  * eventuele, niet genoemde entreegelden
  * uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, drankjes etc.
  * eventuele fooien
  * toeslag voor het verblijf op een 1-persoonskamer
  * optionele excursies
  * bezoek aan de sportwedstrijden van de Paralympics (informatie volgt later)

  Voor deze reis gaan wij uit van een reissom van ongeveer € 3.899,- per persoon op basis van verblijf in een 2-persoonskamer. De definitieve prijzen worden in een later stadium vastgesteld op het moment dat de vluchten en de hotels definitief kunnen worden ingekocht (wij verwachten dat wij in september / oktober 2019 de vluchten kunnen inkopen en ook een definitieve prijs kunnen afgeven).

  Uiteraard kunt u zich wel alvast inschrijven voor deze reis. Dit kunt u doen door onderstaand inschrijfformulier in te vullen. Zodra de prijzen definitief bekend zijn, nemen wij contact met u op. Mochten de reissommen meer dan 5% afwijken van bovengenoemde prijs, dan heeft u uiteraard het recht om uw inschrijving te annuleren.


  Schrijf u nu in >>
    

  041-06 walkchallenge japan - 750x220.jpg

  Reis Programma  NAGASAKI
  Onze reis begint in Nagasaki. Nagasaki ligt aan de westkust van het eiland Kyushu. In Nagasaki verblijft u 3 of 4 nachten, afhankelijk van uw vertrekdatum. In Nagasaki maakt u een schitterende wandeling langs de waterkant naar de Inasa Bashi Brug waar u de rivier de Urakami oversteekt.

  U wandelt over een heuvelachtig parcours met verschillende tunnels en via de Megami Ohashi Brug komt u aan de andere oever. U loopt via oude werven, Glovers Park, het gedenkteken voor de 26 Heilige Martelaren en ziet op deze manier veel van de stad. De wandeling heeft een afstand van ca. 18 kilometer.

  In Nagasaki geniet u daarnaast van een excursieprogramma waarbij u o.a. het Peace Park, het Atomic Bomb Ground Zero en Museum bezoekt. Daarnaast mag Dejima natuurlijk niet ontbreken. Dejima was een kunstmatig eilandje in de haven van Nagasaki. Een aantal eeuwen geleden was dit een Nederlandse handelspost en het enige contact tussen de westerse wereld en het grotendeels afgesloten Japan. Op dit moment is het een Nationale Historische Plaats en wordt het in fases gerestaureerd. Inmiddels zijn er ca. 20 gebouwen op ware grootte gereconstrueerd en deze doen allemaal dienst als museum. In Dejima zult u diverse Nederlandse voorwerpen zien zoals o.a. een kanon met VOC logo en een grote originele balans uit Delft.

  URESHINO
  Vanaf Nagasaki rijden we naar Ureshino, gelegen op ca. 1,5 uur rijden vanaf Nagasaki. In Ureshino verblijven we twee nachten in een echt Japans resort. U slaapt in Japanse kamers voor een authentieke Japanse ervaring. Zoals u zult zien slaapt u dan niet in een bed maar op een dikke matras op de grond. Ook mag u deze kamer niet met schoenen betreden. Verder beschikt de kamer uiteraard over diverse moderne faciliteiten zoals een volledig ingerichte badkamer en een tv.

  In de omgeving van Ureshino staat een mooie wandeling gepland. Deze wandeling start bij het Thea Exhibition Centre en tijdens deze wandeling zult u met name het heuvelachtige landschap van Japan verkennen. Ook wandelt u heerlijk langs thee- en rijstplantages en door verschillende dorpjes. Ook ziet u de oudste theeboom van Japan, deze boom is al bijna 400 jaar oud. Deze wandeling is ca. 20 kilometer.

  NARA
  Na de wandeling in Ureshino staat een lange reisdag op het programma. Vanaf het zuiden van Japan reizen we naar het midden van land. De route eindigt namelijk in Nara. Tijdens deze reisdag stoppen we natuurlijk diverse keren om wat te zien van het land. Zo komt u bijvoorbeeld langs Hiroshima waar een korte stop gepland wordt.

  Aan het einde van de dag komt u aan in Nara waar we 3 nachten verblijven. Nara is geen grote maar wel een historische en gezellige stad. De stad ligt op het zuidelijke deel van het eiland Honshu. De stad staat vooral bekend om de vele tempels die er zijn en de vele herten. Bij het bezoeken van één van de heiligdommen wandelt u tussen deze dieren die er vrij rondlopen.

  In Nara en omgeving staat een excursieprogramma gepland waarbij u o.a. de Todaiji Tempel en de Kodaiji Tempel bezoekt. De Todaiji Tempel is één van de bekendste en belangrijkste tempels van Nara. In het complex staat het grootste bronzen Boeddha beeld van Japan dat maar liefst 16 meter hoog is en 437 ton zwaar. De Kodaiji Tempel beschikt over een rijkelijk gedecoreerde inrichting en wordt omgeven door schitterende, rustgevende tuinen.

  En natuurlijk staat er ook een wandeling door Nara en omgeving op het programma. Uw wandeling begint in Yagyu en via de Enjoji Tempel en Mount Kasuga loopt u terug naar Nara. U zult deze dag zeker genieten van het prachtige natuurschoon dat u onderweg tegenkomt. Deze wandeling heeft een lengte van ca. 20 kilometer.

  SAITAMA / OMIYA
  Vanaf Nara reizen we vervolgens door naar Saitama / Omiya, gelegen op ca. 30 kilometer ten noorden van Tokyo. Maar vanaf Nara is het wel weer een dag reizen naar Saitama met onderweg natuurlijk een aantal leuke stops. U verblijft 6 of 7 nachten in Saitama / Omiya en gedurende deze periode staan er drie wandelingen gepland en natuurlijk een bezoek aan Tokyo.

  Vanaf het hotel in Saitama / Omiya reizen we per bus naar Mount Fuji. Tijdens een wandelreis naar Japan mag deze beroemde berg natuurlijk niet ontbreken. Mount Fuji is de hoogste berg van Japan en ligt op ca. 100 kilometer ten westen van Tokyo. U wandelt over een deels heuvelachtig terrein rondom een schitterend meer. Tijdens uw wandeling zult u genieten van het indrukwekkende uitzicht op deze beroemde berg.

  Ook wandelt u in Saitama City. U start op de Takanuma Promenade en wandelt door het stedelijk gebied van Saitama City. U loopt over een prachtige laan naar de Hikawa Shrine. Ook ziet u de beroemdste Bonsai tuin van Japan en het Omiya Bonsai Art Museum. De route neemt u mee door mooie parken en langs de rivier. Dit is een wandeling van ca. 15 kilometer.

  De laatste wandeling tijdens uw Walk Challenge is een route die ook gebruikt wordt bij de 3-daagse IML tocht van Japan in Higashi Matsuyama. Vanaf de start wandelt u over verschillende bruggen over de Toki rivier naar de opvallende Kurakake brug en picknick plaats. U loopt via de Takamoto Pas en ziet de imponerende bedevaartplaats in het Monomiyama Park. Uw tocht eindigt met een wandeling over de Takasaka Sculpture Promenade. Aan deze lange straat staan 32 beelden die gemaakt zijn door de beroemde kunstenaar Takada Hiroatsu. Deze wandeling heeft een lengte van ca. 20 kilometer.

  Tussen de wandeldagen door staan natuurlijk bezoeken aan Tokyo gepland. In Tokyo bezoekt u o.a. het Asakusa District en de Meiji Shrine. Asakusa wordt door velen gezien als de leukste wijk van Tokyo. Deze wijk heeft namelijk een authentieke, oude sfeer weten te behouden in het moderne Tokyo. De meeste straten, gebouwen en tempels zijn al eeuwen hetzelfde waardoor het lijkt of de tijd heeft stil gestaan.

  Tijdens de reis is er voldoende gelegenheid om Tokyo op eigen gelegenheid te bezoeken en zelf de highlights te ontdekken.

  Deze reis vindt plaats in augustus 2020 voorafgaand en tijdens de Paralymics. Tijdens de reis is er daarom ook gelegenheid om deze sfeer te proeven en misschien zelfs een wedstrijd bij te wonen. Informatie hieromtrent volgt in een later stadium. 

   
  041-06 walkchallenge japan - 750x220_6.jpg

  Schrijf u in  Deelnemen aan deze schitterende Walk Challenge?
  Om deze reis een succes te maken zijn er minimaal 200 deelnemers nodig. Indien u zich wilt inschrijven voor deze reis, willen wij u vragen om het formulier in te vullen dat u op deze site kunt vinden. Wij houden u dan op de hoogte van de ontwikkelingen van de Walk Challenge.

  Voor deze reis gaan wij uit van een reissom van ongeveer € 3.899,- per persoon op basis van verblijf in een 2-persoonskamer. De definitieve prijzen worden in een later stadium vastgesteld op het moment dat de vluchten en de hotels definitief kunnen worden ingekocht. Uiteraard kunt u zich wel alvast inschrijven voor deze reis. Dit kunt u doen door onderstaand inschrijfformulier in te vullen. Zodra de prijzen definitief bekend zijn (wij verwachten dat de prijzen september / oktober 2019 bekend zijn), nemen wij contact met u op. Mochten de reissommen meer dan 5% afwijken van bovengenoemde prijs, dan heeft u uiteraard het recht om uw inschrijving te annuleren.

  Voor meer informatie en vragen over deze bijzonder reis kunt contact met ons opnemen via walkchallenge@oad.nl.

  Schrijf u nu in >>

    

  041-06 walkchallenge japan - 750x220_3.jpg

  Algemeen  Na een onderbreking van 8 jaar wordt er over 2 jaar weer een vervolg gegeven aan de unieke en uitdagende Walk Challenges; de Walk Challenge Japan 2020 (WCJ2020) met 6 wandelmomenten.

  De vorige edities naar China (in 2008), Israël (in 2010) en Groot Brittannië (in 2012) waren zeer succesvol met veel enthousiaste deelnemers, mooie wandelingen, natuurschoon en schitterende steden.

  Japan, ook wel het land van de Rijzende Zon genoemd, is een eilandenrijk aan de oostkust van Azië op ongeveer 11 uur vliegen van Nederland. Japan heeft al meer dan 400 jaar een relatie met Nederland. Deze relatie is in 2000 feestelijk herdacht met o.a. de uitgifte van een € 5,- muntstuk, herdenkingspenningen, activiteiten in het Japan museum, het Siebold Huis in Leiden, een bezoek van de Koninklijke Marine aan Japan en Japan gerelateerde tentoonstellingen in diverse musea.

  De band tussen Japan en Nederland begon in 1600. Op 19 april van dat jaar strandde het schip “De Liefde” voor de zuidkust van Japan. Van de oorspronkelijke bemanning restte slechts nog 25 man, de overige bemanningsleden waren onderweg aan de ontberingen bezweken. De Liefde was het enige schip van een konvooi van 5 dat Japan na een reis van bijna 22 maanden (27 juni 1598 – 19 april 1600) bereikte. Tijdens deze walkchallenge zult u ook zeker de lange relatie en geschiedenis van beide landen ervaren.