041-06 walkchallenge japan - 750x220_2.jpg

  Walk Challenge Japan  UPDATE: Ondertussen hebben al meer dan 100 enthousiaste wandelaars zich aangemeld voor deze unieke wandelreis naar Japan. Dit heeft ertoe geleid dat we een tweede inspectiereis hebben georganiseerd. Tijdens deze reis zijn alle routes gecheckt en ook grotendeels gelopen, de faciliteiten bekeken, overleg gepleegd met de autoriteiten etc. Pieter Lambrechtse en Ger Pastoor hebben Nagasaki, Ureshino, Nara, Mount Fuji en Tokyo bezocht. De inspectiereis was een groot succes en alle Japanse partners werken vol enthousiasme mee aan dit project.

  WALK CHALLENGE JAPAN
  De Walk Challenge Japan vindt plaats in augustus 2020 voorafgaand aan de Paralympics. De vluchten zullen vertrekken op woensdag 12 augustus en donderdag 13 augustus vanaf Amsterdam of Düsseldorf. Met een overstap vliegt u naar Fukuoka of Nagasaki waar u de volgende dag aankomt. In totaal duurt de reis 17 / 18 dagen (afhankelijk van de vluchten).
  De aankomst in de omgeving van Tokyo is gepland op 22 augustus, enkele dagen voorafgaand aan de openingsceremonie van de Paralympics. Tijdens deze reis heeft u dan ook de gelegenheid om de sfeer van deze Spelen te proeven en misschien zelfs wel een wedstrijd bij te wonen. Informatie over deze mogelijkheden volgt in een later stadium.
  De terug vluchten zijn op 28 augustus en 29 augustus vanaf Tokyo. Dit kunnen rechtstreekse vluchten zijn maar ook vluchten met een overstap.

  Nu te boeken!

  Bekijk hier de beschikbaarheid & prijzen >>
    

  041-06 walkchallenge japan - 750x220.jpg

  Reis Programma  NAGASAKI
  Onze reis begint in Nagasaki. Nagasaki ligt aan de westkust van het eiland Kyushu. In Nagasaki verblijft u 3 of 4 nachten, afhankelijk van uw vertrekdatum. In Nagasaki maakt u een schitterende wandeling langs de waterkant naar de Inasa Bashi Brug waar u de rivier de Urakami oversteekt. De wandeling start in het Mizubenomori Park (Nagasaki Seaside Park) en u wandelt vanaf dit park langs de waterkant naar de Inasa Bashi Brug waar u de rivier de Urakami oversteekt.

  U wandelt over een heuvelachtig parcours over het Inasa International Cemetary (waar ook Nederlandse graven zijn) en passeert verschillende tunnels. Via de Megami Ohashi Brug komt u weer aan de andere oever. U loopt via oude werven, Glovers Park, het gedenkteken voor de 26 Heilige Martelaren en ziet op deze manier veel van de stad. De wandeling heeft een afstand van ca. 18 kilometer en eindigt in Dejima. Dejima was een kunstmatig eilandje in de haven van Nagasaki. Een aantal eeuwen geleden was dit een Nederlandse handelspost en het enige contact tussen de westerse wereld en het grotendeels afgesloten Japan. Op dit moment is het een Nationale Historische Plaats en wordt het in fases gerestaureerd. Inmiddels zijn er ca. 20 gebouwen op ware grootte gereconstrueerd en deze doen allemaal dienst als museum. In Dejima zult u diverse Nederlandse voorwerpen zien zoals o.a. een kanon met VOC logo en een grote originele balans uit Delft.

  In Nagasaki geniet u daarnaast van een excursieprogramma waarbij u o.a. het Peace Park, het Atomic Bomb Ground Zero en Museum bezoekt.

  URESHINO
  Vanaf Nagasaki rijden we naar Ureshino, gelegen op ca. 1,5 uur rijden vanaf Nagasaki. In Ureshino verblijven we twee nachten in een echt Japans resort. U slaapt in Japanse kamers voor een authentieke Japanse ervaring. Zoals u zult zien slaapt u dan niet in een bed maar op een dikke matras op de grond. Ook mag u deze kamer niet met schoenen betreden. Verder beschikt de kamer uiteraard over diverse moderne faciliteiten zoals een volledig ingerichte badkamer en een tv.

  In de omgeving van Ureshino staat een mooie wandeling gepland. Deze wandeling start bij het Thea Exhibition Centre. Tijdens de ochtendroute wandelt u door een bosrijke omgeving rondom een stuwmeer met uitzicht op thee- en rijstplantages. Na een wandeling van ca. 10 kilometer passeert u opnieuw de startlocatie en komt u bij de tweede route die vooral door het stedelijk gebied van Ureshino gaat. Deze wandeling is ca. 20 kilometer.

  NARA
  Na de wandeling in Ureshino staat een lange reisdag op het programma. Vanaf het zuiden van Japan reizen we naar het midden van land. De route eindigt namelijk in Nara. Tijdens deze reisdag stoppen we natuurlijk diverse keren om wat te zien van het land. Zo komt u bijvoorbeeld langs Hiroshima waar een korte stop gepland wordt.

  Aan het einde van de dag komt u aan in Nara waar we 3 nachten verblijven. Nara is geen grote maar wel een historische en gezellige stad. De stad ligt op het zuidelijke deel van het eiland Honshu. De stad staat vooral bekend om de vele tempels die er zijn en de vele herten. Bij het bezoeken van één van de heiligdommen wandelt u tussen deze dieren die er vrij rondlopen.

  In Nara en omgeving staat een excursieprogramma gepland waarbij u o.a. de Todaiji Tempel en de Kodaiji Tempel bezoekt. De Todaiji Tempel is één van de bekendste en belangrijkste tempels van Nara. In het complex staat het grootste bronzen Boeddha beeld van Japan dat maar liefst 16 meter hoog is en 437 ton zwaar. De Kodaiji Tempel beschikt over een rijkelijk gedecoreerde inrichting en wordt omgeven door schitterende, rustgevende tuinen.

  En natuurlijk staat er ook een wandeling door Nara en omgeving op het programma. Uw wandeling begintt bij het Nara Deer Park en via de Enjoji Tempel en Mount Kasuga loopt u terug naar Yagju. U zult deze dag zeker genieten van het prachtige natuurschoon dat u onderweg tegenkomt. Ook passeert u enkele dorpjes met de nodige bezienswaardigheden. De wandeling eindigt op een locatie in Yagju waar de fundamenten van een vroeger kasteel nog zichbaar zijn. Bij de finish staat u u nog een authentieke Kendo show te wachten. Deze wandeling heeft een lengte van ca. 23 kilometer.

  MOUNT FUJI
  Vanaf Nara reizen we naar Fujikawaguchiko gelegen bij Lake Kawaguchi. Hier verblijven we twee nachten. De wandeling van ca. 20 kilometer neemt u mee over een mooie route rondom Lake Kawaguchi. Tijdens de route heeft u een schitterend uitzicht op Mount Fuji. U wandelt grotendeels over wandelpaden.

  SAITAMA / OMIYA
  Vanaf Mount Fuji reizen we vervolgens door naar Saitama / Omiya, gelegen op ca. 30 kilometer ten noorden van Tokyo. Vanaf Mount Fuji is het ca. een halve dag rijden en na aankomst in Tokyo beginnen we eerst met een verkenning van deze indrukwekkende stad. In Tokyo bezoekt u o.a. het Asakusa District en de Meiji Shrine. Asakusa wordt door velen gezien als de leukste wijk van Tokyo. Deze wijk heeft namelijk een authentieke, oude sfeer weten te behouden in het moderne Tokyo. De meeste straten, gebouwen en tempels zijn al eeuwen hetzelfde waardoor het lijkt of de tijd heeft stil gestaan.

  We verblijven 4 of 5 nachten in een hotel in Saitama / Omiya. Gedurende uw verblijf in de omgeving van Tokyo is er ook een vrije dag gepland waarbij u op eigen gelegenheid Tokyo kunt ontdekken. Uiteraard kunnen wij u voorzien van de nodige tips om de stad te bezoeken.

  De 5e wandeling vindt plaats in Saitama City. U start op de Takanuma Promenade en wandelt door het stedelijk gebied van Saitama City. U loopt over een prachtige laan naar de Hikawa Shrine. Ook ziet u de beroemdste Bonsai tuin van Japan en het Omiya Bonsai Art Museum. De route neemt u mee door mooie parken en langs de rivier. Dit is een wandeling van ca. 15 kilometer.

  De laatste wandeling tijdens uw Walk Challenge is een route die ook gebruikt wordt bij de 3-daagse IML tocht van Japan in Higashi Matsuyama. Vanaf de start wandelt u over verschillende bruggen over de Toki rivier naar de opvallende Kurakake brug en picknick plaats. U loopt via de Takamoto Pas en ziet de imponerende bedevaartplaats in het Monomiyama Park. Uw tocht eindigt met een wandeling over de Takasaka Sculpture Promenade. Aan deze lange straat staan 32 beelden die gemaakt zijn door de beroemde kunstenaar Takada Hiroatsu. Deze wandeling heeft een lengte van ca. 20 kilometer.

  Deze reis vindt plaats in augustus 2020 voorafgaand en tijdens de Paralymics. Tijdens de reis is er daarom ook gelegenheid om deze sfeer te proeven en misschien zelfs een wedstrijd bij te wonen. Informatie hieromtrent volgt in een later stadium. 

   
  041-06 walkchallenge japan - 750x220_3.jpg

  Algemeen  Na een onderbreking van 8 jaar wordt er over 2 jaar weer een vervolg gegeven aan de unieke en uitdagende Walk Challenges; de Walk Challenge Japan 2020 (WCJ2020) met 6 wandelmomenten.

  De vorige edities naar China (in 2008), Israël (in 2010) en Groot Brittannië (in 2012) waren zeer succesvol met veel enthousiaste deelnemers, mooie wandelingen, natuurschoon en schitterende steden.

  Japan, ook wel het land van de Rijzende Zon genoemd, is een eilandenrijk aan de oostkust van Azië op ongeveer 11 uur vliegen van Nederland. Japan heeft al meer dan 400 jaar een relatie met Nederland. Deze relatie is in 2000 feestelijk herdacht met o.a. de uitgifte van een € 5,- muntstuk, herdenkingspenningen, activiteiten in het Japan museum, het Siebold Huis in Leiden, een bezoek van de Koninklijke Marine aan Japan en Japan gerelateerde tentoonstellingen in diverse musea.

  De band tussen Japan en Nederland begon in 1600. Op 19 april van dat jaar strandde het schip “De Liefde” voor de zuidkust van Japan. Van de oorspronkelijke bemanning restte slechts nog 25 man, de overige bemanningsleden waren onderweg aan de ontberingen bezweken. De Liefde was het enige schip van een konvooi van 5 dat Japan na een reis van bijna 22 maanden (27 juni 1598 – 19 april 1600) bereikte. Tijdens deze walkchallenge zult u ook zeker de lange relatie en geschiedenis van beide landen ervaren.  

   

  Blog

  Oh, moeder wat is het heet!

  Dat zouden de inleidende woorden kunnen zijn voor een verhaal vol kommer en kwel. Maar niets is minder waar en het zou een totaal verkeerd beeld geven van de 2e inspectiereis die Ger Pastoor en ondergetekende (Pieter Lambrechtse) eind juli / begin augustus ter verdere voorbereiding van de WCJ2020 hebben uitgevoerd. Een tocht langs de 6 wandellocaties in Japan zoals die nu in het programma zijn opgenomen.
  Jazeker het was warm, maar het was dan ook de bedoeling om te ervaren hoe de weersomstandigheden tijdens Tokyo 2020 en de WCJ2020 zouden kunnen zijn. Waarom zou je niet, ook al gaat het om een wandelreis, om net zoals de vele bestuurders, trainers en sporters van Olympische sportbonden ook al aan het doen waren, nu al zelf ervaren wat het betekent om onder te verwachten weersomstandigheden in 2020 een sportieve prestatie neer te zetten? Onze conclusie is kort en krachtig: het is heel goed te doen.

  Wij beiden hebben sinds 2007 ruime ervaring opgedaan met het voorbereiden en uitvoeren van de Walk Challenges in China, Israël en het Verenigd Koninkrijk en weten goed hoe om te gaan met die factoren waarmee gevarieerd kan worden om het plezierig te houden.

  De nu geplande en zeer gevarieerde zes routes zijn van start tot finish grondig bekeken , zijn beperkt in de afstanden (15 - 22 kilometer), hebben geringe hoogte verschillen en voeren vaak door beboste gebieden en lommerrijke lanen en parken. Daarnaast wordt rekening gehouden met de tijdstippen van start en finish.

  Onze ervaring heeft ook geleerd dat er tijd en ruimte moet zijn voor fotografische activiteiten. Op deze manier is het voor alle deelnemers mogelijk om per wandeling volop te genieten van de prachtige natuur en de vele historische en culturele bezienswaardigheden. Alle routes zijn bovendien ruimschoots voorzien van rustplaatsen en goede faciliteiten. En om zo´n enerverende wandeldag optimaal af te sluiten wacht na de finish natuurlijk een heerlijke (en toch wel noodzakelijke) douche en naar behoefte één of meer smaakvolle Japanse biertjes. Ook dat hebben we voor u getest. Hoe mooi kan het wandelleven zijn !

  Waren er dan geen verrassingen tijdens onze reis? Ja, maar dan alleen heel positieve. Japan is een prachtig land met heel beleefde, vooral vriendelijke bewoners en is uitstekend georganiseerd. Dat hebben wij tijdens ons eerste bezoek in mei 2018 al kunnen vaststellen. Wat Ger en ik echter tijdens deze 2e inspectiereis hebben mogen ervaren sloeg echter alles.

  In alle bezochte steden, Nagasaki, Ureshino, Nara, Fujikawaguchiko (Mount Fuji), Saitama en Higashimatsuyama zijn we op een heel professionele en uiterst gastvrije manier ontvangen door de provinciale en lokale overheden met hun ter zake zeer deskundige wandelorganisaties.

  Wat was het heerlijk zaken doen met al deze zeer gemotiveerde partners. Op enkele routes zijn wijzigingen aangebracht en zijn aan de hand van een uitgebreide checklist gedetailleerde afspraken gemaakt betreffende veiligheid, routering, faciliteiten, ceremonieën etc. Als klap op de vuurpijl was er het enorme enthousiasme dat we mochten ervaren op onze suggestie om aan iedere wandeling zoveel mogelijk Japanse wandelaars met ons mee te laten lopen.

  Niet alleen om die reden is het aan te bevelen om u te verdiepen in de Japanse gewoonten en hun taal, enige achtergrond kennis wordt zeer gewaardeerd.

  Kortom, wat ons betreft staat de WCJ2020 als een huis. Nu noch dit huis vullen met grote aantallen deelnemers. Dus wat let u.