041-06 walkchallenge japan - 750x220_2.jpg

  Walk Challenge Japan  WALK CHALLENGE JAPAN 2023
  De Walk Challenge Japan vindt plaats in maart 2023. Op het programma staan o.a. wandelingen en excursies in Nagasaki, Mount Fuji, Ureshino, Omiya en Nara. De Walk Challenge vindt plaats tijdens één van de mooiste en fotogenieke periodes in Japan; de tijd waarin de kersenbloesem volop in bloei staat. Tijdens deze Walk Challenge worden sportieve uitdagingen gecombineerd met interessante excursies. U maakt een schitterende reis waarbij u kennis maakt met de cultuur, het lekkere eten en de gastvrijheid van de bevolking.
  Arrangementen zijn nog niet te boeken. U kunt zich wel alvast vrijblijvend inschrijven en zodra de arrangementen te boeken zijn, zullen we u informeren.

  Het 17-daagse reisarrangement is inclusief:
  • vlucht Amsterdam, Brussel, Düsseldorf – Nagasaki / Fukuoka en Tokyo – Amsterdam, Brussel, Düsseldorf (eventueel met overstap)
  • vervoer per bus en begeleiding van lokale Engelssprekende gidsen tijdens de excursies
  • verblijf in 3- tot 4-sterren hotels inclusief ontbijt
  • excursie door Nagasaki inclusief o.a. bezoek aan het Peace Park
  • bezoek aan Huis ten Bosch
  • wandeling door Nagasaki
  • bezoek aan Ureshino Tea Village
  • wandeling in Ureshino
  • excursie in Nara inclusief een bezoek aan o.a. het Deer Park en de Todaiji Tempel
  • wandeling in Nara en omgeving
  • wandeling aan de voet van Mount Fuji
  • excursieprogramma in Tokyo
  • wandeling Saitama City
  • Nederlandssprekende Oad reisbegeleiding tijdens de gehele reis
  • handboek WCJ2023

  Niet inbegrepen
  • niet genoemde maaltijden
  • evt. niet genoemde entreegelden
  • uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes etc.
  • eventuele fooien
  • toeslag 1-persoonskamer
  • optionele excursies
  • verzekeringen
   

   
  041-06 walkchallenge japan - 750x220.jpg

  Reisprogramma  Dag 1 AMSTERDAM - JAPAN
  Vandaag vertrekt u voor uw Walk Challenge naar Japan. U vliegt vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf met een overstap naar Nagasaki of Fukuoka.

  Dag 2 NAGASAKI
  Vroeg in de ochtend komt u aan op vliegveld en wordt u per transfer naar uw hotel in Nagasaki gebracht. U heeft deze dag ter vrije besteding om bij te komen van uw reis en Nagasaki te verkennen. Nagasaki ligt aan de westkust van het eiland Kyushu en vanaf de stad heeft u een mooi uitzicht over de baai van Nagasaki.

  Dag 3 NAGASAKI
  Vandaag is de eerste officiële dag van uw reis. Vanaf uw hotel kunt u Glover Garden bezoeken. Glover Garden is een grote tuin op een heuvel in het zuiden van Nagasaki. U ziet er diverse huizen en gebouwen gegroepeerd rondom het huis van de Schotse ondernemer Thomas Blake Glover.

  Dag 4 EXCURSIE NAGASAKI
  In de ochtend gaat u op excursie en brengt u een bezoek aan het Park van de Vrede. Dit park is aangelegd ter herinnering aan de verwoesting van de stad door de atoombom. Tijdens deze excursie staat tevens Ground Zero en het museum op het programma.

  DAG 5 EXCURSIE HUIS TEN BOSCH
  Vandaag gaat u onder leiding van gidsen naar Huis ten Bosch, waar u een replica van de Domtoren, Delft en de kanalen van Amsterdam kunt bekijken.

  Dag 6 WANDELING NAGASAKI
  Vandaag staat een schitterende wandeling op het programma. Het wandelprogramma begint met een officiële, lokale start ceremonie. U wandelt langs de waterkant naar de Inasa Brug waar u de rivier de Urakami oversteekt. De route gaat via de internationale begraafplaats Inasa waar ook Nederlandse graven zijn. Via een heuvelachtig parcours met verschillende tunnels en de Megami Ohasi Brug komt u aan de andere oever. U loopt via oude werven, Glover Garden, het gedenkteken voor de 26 Heilige Martelaren en ziet op deze manier veel van de stad (ca. 18 km). Uw wandeling eindigt met een bezoek aan Dejima. Op dit moment is het een Nationale Historische Plaats en wordt het in fases gerestaureerd. Inmiddels zijn er ca. 20 gebouwen op ware grootte gereconstrueerd en deze doen allemaal dienst als museum. In Dejima zult u diverse Nederlandse voorwerpen zien zoals o.a. een kanon met het VOC logo en een grote originele balans uit Delft.

  Dag 7 NAGASAKI – SAGA
  Vanaf Nagasaki rijden we in ca. 2 uur naar Saga. In Saga bezoekt u vandaag de Yutoku Inari tempel. Dit is één van de belangrijkste Inari tempels van Japan. Deze tempel is gebouwd op de steile helling van een vallei en de belangrijkste ruimte staat op hoge, houten palen op 18 meter boven de grond. Aan de voet van de heuvel ligt een kleine Japanse tuin met vijvers. Deze tuin is vooral beroemd vanwege schitterende pioenrozen. Ook bezoekt u de theevelden van Ureshino. Japan is natuurlijk een theeland bij uitstek en het staat vooral bekend om de groene thee. Er zijn ontelbare theevelden door het gehele land maar Ureshino is de plek waar de Japanse groene thee zijn oorsprong vindt.

  Dag 8 WANDELING URESHINO
  Uw wandeling start vandaag bij het Tea Exhibition Center in Ureshino. U wandelt door een bosrijke omgeving rondom een stuwmeer en heeft een schitterend uitzicht op de thee- en rijstplantages. Na een wandeling van ca. 10 kilometer bent u terug op de startlocatie en begint u aan de tweede route van ca. 10 kilometer. Deze route neemt u mee door het stedelijke deel van Ureshino en u wandelt langs de leuke winkeltjes en restaurantjes die de stad rijk is (ca. 20 km).

  Dag 9 SAGA – NARA
  Vandaag staat een lange reisdag op het programma. Vanaf het zuiden van Japan reizen we naar het midden van het land. De route eindigt in Nara. Tijdens deze reisdag stoppen we onderweg om ergens te lunchen. In het begin van de avond komen we aan in Nara. Nara is geen grote stad maar wel een hele toeristische stad aangezien het een oude keizerstad betreft. De stad ligt op het eiland Honshu en is vooral bekend om de vele tempels die er zijn en de vele herten. Bij het bezoeken van één van de heiligdommen wandelt u tussen deze dieren die er vrij rondlopen.

  Dag 10 NARA
  Onder leiding van een lokale Engelssprekende gids gaat u Nara bekijken. U bezoekt o.a. de Todaiji Tempel en Narapark. De Todaiji Tempel is één van de bekendste en belangrijkste tempels van Nara. In het complex staat het grootste bronzen Boeddha beeld van Japan dat maar liefst 16 meter hoog is en 437 ton zwaar. Narapark ligt aan de voet van de berg Wakakusa en in dit park leven meer dan 1000 herten. Zij lopen er vrij rond tussen alle bezoekers. Op het terrein vindt u daarnaast diverse tempels.

  Dag 11 WANDELING NARA
  Vandaag is het weer tijd voor een schitterende wandeling. Ook hier begint het wandelprogramma met een lokale ceremonie. De route gaat via de Enjoji Tempel en Mount Kasuga loopt u naar Yagyu. U zult deze dag zeker genieten van het prachtige natuurschoon dat u onderweg tegenkomt. (ca. 23 km).

  Dag 12 NARA – MISHIMA
  Vanaf Nara reizen we door naar Mishima. Ook dit is een lange reisdag met de nodige stops onderweg. Indien de tijd het toelaat stoppen we bij het Nagoya kasteel. Dit kasteel is een belangrijk punt langs de Toikaido route. Aan het kasteel is een belangrijk symbool verbonden, de ‘gouden dolfijn’. Deze gouden dolfijn is nog steeds een soort stadswapen van Nagoya. Laat in de middag komen we aan bij ons hotel in Mishima.

  Dag 13 MOUNT FUJI
  Tijdens een bezoek aan Japan mag de berg Mount Fuji natuurlijk niet ontbreken. Mount Fuji is de hoogste berg van Japan (ca. 3800 meter) en ligt op het eiland Honshu op ca. 100 kilometer vanaf Tokyo. U wandelt rondom het schitterende meer Laka Kawaguchi. Tijdens uw wandeling zult u genieten van het indrukwekkende uitzicht op deze beroemde berg (ca. 20 km).

  Dag 14 MISHIMA - SAITAMA / OMIYA
  Vanaf Mishima vertrekt u naar Saitama / Omiya, gelegen op ca. 30 kilometer ten noorden van Tokyo. De route gaat via Hakone. U wandelt vandaag een deel van de Tokaido route, ook wel bekend als de Hakone - Hachiri Trail. Tijdens uw wandeling ziet u theehuizen, Lake Ashinoko en historische bezienswaardigheden. U start uw wandeling bij Amazake Chaya, het oudste theehuis van Japan (meer dan 400 jaar oud).
  De wandeling is ca. 12-15 kilometer. Het is een deels heuvelachtige route door een bosrijk gebied. Aansluitend rijdt u door naar uw hotel in Saitama / Omiya.

  Dag 15 VRIJE DAG - TOKYO
  U heeft vandaag een dag om op eigen gelegenheid Tokyo te bezoeken. Per trein reizen we naar deze bruisende metropool. Tokyo wordt ook wel het New York van het oosten genoemd. Het is een stad die altijd in beweging is en u zult zeker tijd te kort komen. Een belangrijke bezienswaardigheid is het Imperial Palace. Rondom dit paleis vindt u een prachtig Japans park en schitterende Japanse tuinen. Ook zijn er diverse tempels in de stad die een bezoek meer dan waard zijn. Zo is de Senso-Ji tempel één van de meest bezochte tempels van Japan. Ook in het Ueno Park vindt u veel geschiedenis van Japan. In het park zijn oude tempels, mausoleums, musea en meer dan 1000 kersenbloesembomen te vinden. Niet te missen is het Asakusa District. Asakusa wordt door velen gezien als de leukste wijk van Tokyo. Deze wijk heeft namelijk een authentieke, oude sfeer weten te behouden in het moderne Tokyo. De meeste straten, gebouwen en tempels zijn al eeuwen hetzelfde waardoor het lijkt of de tijd heeft stil gestaan.

  Dag 16 WANDELING SAITAMA
  Het is tijd om de wandelschoenen weer aan te trekken voor een wandeling door Saitama. De wandeling start vanaf een prachtige laan en u wandelt naar de Hikawa Shrine. Rondom dit heiligdom vindt u vele kersenbloesembomen en een museum. Ook ziet u de beroemdste bonsai tuinen van Japan en wandelt u door een lommerrijke omgeving. De route neemt u mee door mooie parken, langs de rivier en eindigt aan de Takanuma Promenade (ca. 15 km). Vanavond sluiten we deze indrukwekkende reis af met een gezamenlijk diner.

  Dag 17 TOKYO – AMSTERDAM
  Op de laatste dag vliegt u vanaf Tokyo terug naar Amsterdam, Brussel of Düsseldorf (eventueel met een overstap). Met de landing komt er een einde aan uw memorabele en sportieve reis naar het land van de rijzende zon. 

   
  041-06 walkchallenge japan - 750x220_6.jpg

  Schrijf u in  Wilt u deelnemen aan deze schitterende Walk Challenge Japan? Indien u zich wilt inschrijven voor deze reis, willen wij u vragen om het formulier in te vullen dat u op deze site kunt vinden. Wij houden u dan op de hoogte van de ontwikkelingen van deze prachtige Walk Challenge 2023.

  De definitieve prijzen worden in een later stadium vastgesteld op het moment dat de vluchten en de hotels definitief kunnen worden ingekocht. Uiteraard kunt u zich wel alvast vrijblijvend inschrijven voor deze reis. Dit kunt u doen door onderstaand inschrijfformulier in te vullen. Zodra de prijzen definitief bekend zijn (wij verwachten dat de prijzen in de zomer van 2022 bekend zijn), nemen wij contact met u op.

  Voor meer informatie en vragen over deze bijzonder reis kunt contact met ons opnemen via walkchallenge@oad.nl.

  Schrijf u nu in >>