Menu
Zoek hier naar je reis of bestemming

Onze fietsbegeleider Harrie was ooit bijna beroepsrenner geworden.

Een vervelende blessure stak daar een stokje voor. Maar de fiets aan de haak hangen? Dat nooit. Inmiddels begeleidt fietsgek Harrie met liefde andere liefhebbers langs grasgroene heuvels en diepblauwe meren.

We treffen Harrie in Didam. Petje achterstevoren. Brede glimlach op het gezicht. De voorbereidingen voor een nieuwe fietsreis zijn in volle gang en dus begint het ook bij Harrie te kriebelen. “Ik heb er zin in”, knipoogt hij, terwijl hij een sportieve herenfiets aanpakt en ‘m aan een snelle check onderwerpt voor hij ‘m in de fietsaanhanger plaatst. De reis van vandaag gaat naar Karinthië, toevallig één van de favoriete bestemmingen van Harrie. “Mooie fietspaden, ...

We treffen Harrie in Didam. Petje achterstevoren. Brede glimlach op het gezicht. De voorbereidingen voor een nieuwe fietsreis zijn in volle gang en dus begint het ook bij Harrie te kriebelen. “Ik heb er zin in”, knipoogt hij, terwijl hij een sportieve herenfiets aanpakt en ‘m aan een snelle check onderwerpt voor hij ‘m in de fietsaanhanger plaatst. De reis van vandaag gaat naar Karinthië, toevallig één van de favoriete bestemmingen van Harrie. “Mooie fietspaden, leuke routes en vooral het stuk langs de Drau is prachtig.”

“Maar ook mijn andere bestemmingen zijn top hoor”, roept hij even later vanuit de aanhanger Ze worden direct even opgedreund. “Duitsland, Oostenrijk, Italië, Denemarken… Stuk voor stuk fantastische bestemmingen.” Harrie kan het weten. Hij fietste ooit in een klein maandje tijd naar de Noordkaap, zo’n 3300 kilometer richting het Noorden. Aan fietservaring geen gebrek. En die deelt hij graag met anderen.

Lees meer
Harrie fietsvakanties
Fietsvakantie met fietsaanhanger
Fietsvakantie
Fietsaanhanger met Harrie
fietsen testblog
fiets testblog
“De mooiste vakanties beleef je wat mij betreft toch op de fiets!”
Fietsaanhanger met Harrie

“Mijn tips gaan vooral over de veiligheid, met name het remmen”, lacht Harrie. “Geen onbelangrijk onderdeel van het fietsen!” Dan serieus: “In Nederland fietsen we natuurlijk niet zo vaak van een heuvel af. Ik merk dat een ieder het fijn vindt toch nog even wat veiligheidstips door te nemen. En dan gaat het altijd prima!”

De fietsen staan. De gasten zitten. Harrie kijkt nog eenmaal in de fietsaanhanger en knikt tevreden, “De mooiste vakanties beleef je wat mij betreft toch op de fiets”, zegt hij bij het sluiten van de deur. Het moest nog even gezegd. Dan klimt hij in de bus. Op weg naar een nieuwe fietsavontuur!

5 fietsvragen aan Harrie

Als laatste stelden we aan Harrie nog 5 veelgestelde fietsvragen. Benieuwd naar zijn antwoorden? Die lees je hieronder.
1. Over veiligheid gesproken: moet je ook een helm op tijdens een fietsvakantie?

“Grappig, deze vraag krijg ik vaker. Een helm is (nog) niet verplicht. Maar niet voor niets wordt in veel landen de fietshelm bijna standaard gedragen. Het is wel zo veilig en ik raad daarom altijd aan om er eentje mee te nemen.”

2. Kan je je eigen fiets ook meenemen?

“Dat kan! Wij hebben een fietsaanhanger achter de bus waarin u uw eigen fiets kunt zetten. Dit is een gratis extra service. Voor veel mensen is het toch fijn om de eigen fiets mee te kunnen nemen op vakantie. Natuurlijk is het ook mogelijk om een fiets te huren.”

3. Hoe ver fietsen we eigenlijk tijdens een vakantie?

“Een fietsvakantie is over het algemeen prima vol te houden voor een ieder met een goede basisconditie. Hoe ver we exact reizen, verschilt per dag en per reis. In het dag-tot-dag overzicht op de reispagina kunt u zien hoeveel kilometers we die dag maken. We fietsen altijd in een lekker ontspannen tempo.”

4. Gaat er altijd een fietsbegeleider zoals jij mee?

“Jazeker! Op alle fietsvakanties per bus gaat er een fietsbegeleider mee. Als fietsbegeleider breng je de gasten op de mooiste plekjes, laat je ze de mooiste routes volgen en help je waar nodig onderweg. Mijn doel is om mensen een heerlijke ontspannen vakantie te bieden, waarbij iedereen op een veilige manier kan genieten van de prachtige natuur in de streken waarin we fietsen.”

5. Fietsen we in een grote groep?

“Over het algemeen fietsen de mensen samen of in een groepje en fiets ik erachteraan om bij eventuele problemen te helpen.Het is altijd erg gezellig om na de fietsdag bij te praten onder het eten of in de zomer op een terrasje!”