Menu
Zoek hier naar je reis of bestemming

Jouw busreis staat gepland: een heerlijk vooruitzicht!

Wij zijn bij Oad al bijna 100 jaar specialist in busreizen en delen graag wat tips om jouw vakantie vlekkeloos te laten verlopen. En met onze handige inpaklijst vergeet je nooit meer iets mee te nemen op vakantie!

1. Neem 1 bagagestuk mee (max. 20 kilo) én 1 stuk handbagage

Voor busreizen bij Oad geldt dat je per persoon 1 bagagestuk van maximaal 20 kilo en 1 stuk handbagage mag meenemen. Genoeg ruimte voor een extra paar schoenen dus!

2. Laat de koffer onderweg in de bus

Staat er op de heen- en terugreis een overnachting gepland? Dan raden we aan om de nodige spullen voor de eerste nacht in je handbagage te doen; de koffers kunnen dan namelijk in de bus blijven. Dit geldt ook voor een eventuele ferry-overtocht.

3. Lees de reisbescheiden nog eens door

Voorafgaand aan de reis krijg je via de mail uw reisbescheiden. Hierin staat het reisprogramma én belangrijke reisinformatie. Je hoeft de reisbescheiden niet mee te nemen op reis (maar het mag natuurlijk wel).

4. Zorg voor een herkenbare koffer

Een zwarte koffer van een populair merk? Het zou maar zo kunnen dat je niet de enige bent. Zorg er dus voor dat jouw koffer herkenbaar is, zodat je zeker weet dat je niet met de verkeerde koffer het hotel inloopt. Van Oad krijg je een label met een bagagesticker waar jouw naam op staat. Dat helpt natuurlijk ook!

5. Bekijk de weersvoorspelling

Oad organiseert reizen van het warme Zuiden tot het hoge Noorden. En dat scheelt soms best in weersomstandigheden. Onze tip? Check vlak voor de reis nog even het weer van jouw bestemming om te bepalen of je een extra korte broek of extra jasje in de koffer moet stoppen.

Houd tijdens het inpakken van je koffer onze handige vakantie paklijst bij de hand voor wat inspiratie. Dan ben je goed voorbereid op jouw heerlijke reis!

Download hier de paklijst