Menu
Zoek hier naar je reis of bestemming

“We hadden het idee dat de elfjes zo uit de bomen konden kruipen”

“Waanzinnig”. Korte stilte. “Echt, zo geweldig leuk.”

In de woonkamer van Wim en Renée Jans struikelen ze over de superlatieven. Terwijl er best bedenkingen waren vóór hun rondreis door Engeland, Wales en Schotland. “Ik moest wel even wennen aan het idee van een groepsreis”, geeft Wim aan. Renée vult aan: “We stapten in met het idee: als het niets is, doen we ’t gewoon nooit meer.”

In de woonkamer van Wim en Renée Jans struikelen ze over de superlatieven. Terwijl er best bedenkingen waren vóór hun rondreis door Engeland, Wales en Schotland. “Ik moest wel even wennen aan het idee van een groepsreis”, geeft Wim aan. Renée vult aan: “We stapten in met het idee: als het niets is, doen we ’t gewoon nooit meer.”

Rondreis Engeland, wales en schotland 4

Er gaat een bijzonder verhaal vooraf aan de rondreis van Wim en Renée.

Een verhaal waarin het vooral Wim tegen zit. Zes jaar geleden verliest hij tijdens een ongeluk zijn onderbeen. Ruim drie jaar later komt daar een nog hardere klap bovenop. “Alvleesklierkanker”, knikt Wim. Een heftige tijd volgt, maar het scenario is het best denkbare. De ‘lucky 10%, noemt Wim het zelf. Hij wordt schoon verklaard, uiteraard tot vreugde van zijn geliefde Renée.

“Ja, ik wilde het vieren”, lacht Renée breeduit. Als hartstochtelijk reiziger is haar eerste idee een onvergetelijke trip maken. Engeland en Schotland stonden eerder al eens hoog op de lijst, maar een aantal zaken hield haar tegen. “Het links rijden vond ik niet zo’n fijn idee. En natuurlijk is Wim iets minder mobiel.” Haar oog viel uiteindelijk op een rondreis door Engeland, Wales en Schotland. Een 13-daagse reis. “Ik heb het na een korte twijfel toch gedaan”, glimlacht Renée. Ze roert in haar koffie, terwijl ze haar ogen op Wim gericht houdt. “De doorslag gaf dat we volledig ontzorgd zouden worden. We wilden graag onbezorgd en volledig genieten van de reis.” Maar één zorg bleef over…

“We voelden ons nog wat jong voor een rondreis”, buldert de 64-jarige Wim. Renée knikt: “We hadden een bepaald beeld van groepsreizen. Maar daar hebben we ons even lelijk in vergist.” Op het moment dat Wim en Renée in Moerdijk op de bus stappen, is de twijfel als sneeuw voor de zon verdwenen. En voor ze in Noord-Frankrijk zijn voor de overtocht naar Dover, hebben de twee het ultieme vakantiegevoel te pakken.

Het was zo gezellig in de bus.

“We hadden een fantastische groep mensen. De sfeer was ongedwongen, onze buschauffeur Marcel top en met reisleidster Tamara was er direct een klik”, vertelt Renée. Wim knikt bevestigend. “We hebben onderweg zoveel leuke gesprekken gehad. Het was erg bijzonder om onze medereizigers beter te leren kennen. We hadden in no-time een band met elkaar.”

Ondertussen stond de bus niet stil en werden Wim en Renée op de meest idyllische plekjes gebracht. “Het voordeel van een rondreis”, merkt Wim op. “En tijdens het reizen kon Tamara prachtig vertellen over de bezienswaardigheden, de geschiedenis en de omgeving. Dat gaf het écht een extra dimensie.”

“Hoogtepunt na hoogtepunt”, zegt Renée dromend, terwijl ze door de foto’s bladert.

“Van Lake District tot York. Het ruige van Schotland..” En dat gecombineerd met een chauffeur die de groep graag langs de mooiste plekjes manoeuvreerde. Wim stoot Renée even aan. “We reden op een gegeven moment door een eeuwenoud bos. Echt sprookjesachtig. We hadden het idee dat de elfjes zo uit de bomen konden kruipen. Al met al echt een prachtige reis die ons enorm goed is bevallen.”

“Toch niet zo gek dus, zo’n rondreis”, lacht Renée. “Sterker nog: wij zijn alweer aan het kijken voor volgend jaar. Dat zou de Bloemenrivièra wel eens kunnen worden.”

Wil je deze mooie rondreis ook maken?