Menu
Zoek hier naar je reis of bestemming

Toscane vs. Marbella

De wandel 4-daagse battle

Ooit al eens een Wandel 4-daagse willen lopen? Dan kun je dit jaar nog terecht op twee bijzondere bestemmingen. In het najaar starten de Wandel 4-daagsen in Toscane én die in Marbella. En dat stelt de fanatieke wandelaar voor een dilemma. Want welke van de twee is nou het leukst? Onze Marloes en Leonie kwamen er niet uit. En dus pakten ze de handschoenen op en gingen de strijd aan in een Spaans-Italiaans onderonsje ...

Ooit al eens een Wandel 4-daagse willen lopen? Dan kun je dit jaar nog terecht op twee bijzondere bestemmingen. In het najaar starten de Wandel 4-daagsen in Toscane én die in Marbella. En dat stelt de fanatieke wandelaar voor een dilemma. Want welke van de twee is nou het leukst? Onze Marloes en Leonie kwamen er niet uit. En dus pakten ze de handschoenen op en gingen de strijd aan in een Spaans-Italiaans onderonsje van vijf ronden!

Lees meer
Leonie - Oad reis - Italië Toscane
Marloes in Marbella Oad
Heuvellandschap in Toscane
Start van de Wandel 4-daagse in Marbella

Ronde 1: het landschap

Marloes: Deze lijkt me al beslist toch? Volgens mij is Marbella een stuk diverser. Het ligt prachtig aan de voet van de Sierra Blanca en natuurlijk aan zee. Het is een beetje een mondaine badplaats en dat maakt de plek wat moderner. De stranden zijn er prachtig en de Middellandse Zee is sowieso niet te verslaan!

Leonie: Al beslist? Zeker. Maar dan wel in het voordeel van Toscane. Deze regio ademt het oude Italië. De prachtige uitzichten, de uitgestrekte groene velden met de kleine dorpjes ertussenin, de cipressen, wijngaarden en olijfbomen… En die Middellandse Zee van jou kan echt niet op tegen het water uit het beroemde Montecatini Terme. Niet voor niets is het de bekendste thermaalbadplaats in Europa!

Score: 1-0 voor Toscane

Ronde 2: het klimaat

Leonie: Tijdens de Wandel 4-daagse is de temperatuur in Toscane vaak nog heerlijk. Als de zon schijnt, wordt het lekker warm tijdens de wandeldagen. Ok, er kan ook wel eens een buitje vallen, maar dat kan juist ook erg verfrissend zijn, niet?

Marloes: Verfrissend? Dat is een lekkere douche na een heerlijke wandeldag met een helderblauwe lucht. Welkom in Marbella, waar het weer zo stabiel is dat het onbezorgd genieten is tijdens de Vierdaagse.

Score: 1-1

Ronde 3: het wandelen

Marloes: Marbella heeft door het diverse landschap veel te bieden voor wandelaars. Zo zijn lange wandelingen door de Sierra Blanca bijvoorbeeld fantastisch door de opgravingen die zijn gedaan. Maar natuurlijk zijn ook de strandwandelingen prachtig. En onderweg kun je genieten van heerlijke Tapas!

Leonie: Oh, je had beter niet over eten kunnen beginnen. Want dat ga je niet winnen van de Italianen he? En ook de wandelingen zijn haast niet te verslaan. Die kun je ook niet lostrekken van het landschap en de eeuwenoude geschiedenis. Je maakt tijdens het wandelen een reis door de tijd en dat is wel echt uniek.

Score: 2-1 voor Toscane

Ronde 4: de sfeer

Leonie: La Bella Italia! Het Italiaanse leven maak je écht mee in Toscane; de mensen, het eten (heerlijke pasta’s!), het buitenleven, de dorpjes met leuke huisjes en balkonnetjes, de mooie uitzichten met zowel veel natuur als historische plekken.

Marloes: Gezellig hoor, maar Marbella is natuurlijk veel meer een belevenis. Het authentieke centrum, de gezellige restaurants en pleinen, maar ook de luxe jachthaven en grote villa’s. Je voelt je hier echt een beroemdheid. Dat gevoel krijg je haast nergens anders!

Score: 2-2

Ronde 5: de Vierdaagse

Marloes: De Vierdaagse in Marbella bestaat al 12 jaar. Daardoor is het evenement heel bekend. De organisatie is super, de routes zijn heerlijk en de leuke feestjes na iedere wandeldag maken het echt een must voor iedere wandelaar! Iedere dag is wat dat betreft één groot feestje.

Leonie: Nou, ik had het bijna niet beter kunnen vertellen. Als je op zoek bent naar een goede combinatie van sportiviteit, natuur, cultuur, bezienswaardigheden, gezelligheid én veel zon in de meest prachtige omgeving met wijngaarden, glooiende heuvels en middeleeuwse dorpjes, dan zit je met de Wandelvierdaagse Toscane helemaal goed!

Score: 3-3

Een winnaar kiezen?

Dat is zo makkelijk nog niet. Met een 3-3 gelijkspel laten we de keuze dus maar aan de wandelaar! Ontdek alles over de Wandelvierdaagsen van Marbella en Toscane en kies uw eigen favoriet. Veel wandelplezier!

Benieuwd naar alle 4-daagse hoogtepunten?

Ontdek onze Wandel 4-daagsen