U bevindt zich hier HomeJasper

Wintersport Jasper; authenticiteit in het hart van de Rockies

Stel je voor: je rijdt vanaf Edmonton richting Jasper. Je doorkruist de uitgestrekte Canadese prairie en na 2,5 uur doemen ineens spitse bergtoppen op aan de horizon. De Rocky Mountains! Je treedt Jasper National Park binnen en ineens vormen bevroren meren, torenhoge besneeuwde bergwanden, eindeloze rijen met naaldbomen en wandelende dikhoornschapen het decor van je autorit. Na ongeveer een uur bereik je de eindbestemming: Jasper. Een charmant en authentiek dorp waar je vanaf iedere straathoek een 360-gradenpanorama hebt over de bergtoppen van de Rocky Mountains. Laat je wintersportvakantie Jasper maar beginnen!

Jasper is het perfecte startpunt voor je avontuurlijke ontdekkingstocht door winters Canada. Met slechts 4000 inwoners heeft Jasper door de jaren heen altijd haar authentieke charme weten te behouden. Kleinschaligheid, rust en ruimte zijn de steekwoorden die passen bij het dorp. Schuif na een dag op de pistes van Marmot Basin bijvoorbeeld aan bij de lokale brouwerij Jasper Brewing Company, of warm na een wandeltocht door de bevroren Maligne Canyon op bij Evil Dave’s Grill. Stuk voor stuk zijn de uitspanningen van Jasper plekken om met de trotse locals in contact te komen.

Maar vanuit Jasper kan je nog meer ondernemen: hondensledetochten, een wildlife tour of schaatsen op een van de bevroren meren. Er is voor ieder wat wils. En wil je meer van de Canadese Rocky Mountains zien? In Jasper begint de Icefields Parkway, een prachtige route richting het zuiden die je langs imposante gletsjers, sprookjesachtige meren en bevroren watervallen brengt. In Jasper en omgeving staat de ultieme winterexperience op je te wachten!
(Indien u met meer dan 4 personen reist of twee of meer kamers wilt boeken, dient u telefonisch contact met ons op te nemen T: 0547-284488.)

Een impressie van Marmot Basin