Travel Green  In de huidige en zeer actuele discussie met betrekking tot het klimaat komt ook het toerisme vaak ter sprake. De CO2-uitstoot die het toerisme produceert is immers aanzienlijk. Moeten we dan helemaal niet meer op reis?

  Een bus is al een van de groenste vervoersmiddelen om mee op reis te gaan. Toch blijven wij als Oad steeds zoeken naar mogelijkheden om onze CO2-voetafdruk verder te reduceren. Oad neemt haar verantwoordelijkheid in de strijd tegen klimaatverandering en onze toekomst en daarom nemen wij het voortouw door vanaf komend seizoen van alle busreizen de CO2-uitstoot van het vervoer te compenseren.

  Wij presenteren u: Travel Green
  Hoe werkt Travel Green? Wij compenseren automatisch de CO2-uitstoot van elke kilometer die wij met de bus rijden. Deze compensatie gaat in de vorm van een financiële bijdrage van Oad naar de organisatie GreenSeat die dit investeert in duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Door met Oad te reizen, geeft u huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. Dezelfde hoeveelheid CO2 die uw reis uitstoot wordt daardoor via klimaatprojecten elders op de wereld gecompenseerd.  U maakt diverse projecten dus mede mogelijk en zorgt daarmee ook nog eens voor een verbetering van de leefomstandigheden van bevolking in verschillende ontwikkelingslanden. Met Travel Green van Oad gaat u dus groen op vakantie zonder gedoe en kunt u nog onbezorgder genieten.


   

   

  GreenSeat  Ook jouw reis draagt bij aan klimaatverandering door de uitstoot van CO2. Wanneer je kiest voor een vervoerswijze die minder fossiele brandstoffen verbruikt, zorg je dat de CO2-uitstoot van je reis beperkt blijft. Alleen is het niet altijd mogelijk om de meest groene vervoerswijze te kiezen.
  Door de CO2-uitstoot van je reis te compenseren zorg je dat de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer niet verder stijgt. GreenSeat biedt je de mogelijkheid om de CO2-uitstoot van jouw reis te compenseren! Jouw bijdrage gaat naar projecten van GreenSeat, die huishoudens in ontwikkelingslanden toegang verlenen tot schone energie. Nu slaan wij twee vliegen in 1 klap; minder CO2-uitstoot en vooruitgang van leefomstandigheden van lokale families. Jij maakt het mogelijk! 

   

  Klimaatprojecten  Door GreenSeat te steunen geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. Jij maakt het mogelijk!
  De GreenSeat CO2-compensatieprojecten zorgen ervoor dat de CO2-uitstoot ter plaatse van dat project wordt verminderd. Stel je hebt via de GreenSeat CO2-calculator berekend dat jouw reis 1 ton CO2 veroorzaakt. GreenSeat zorgt dat de hoeveelheid CO2 niet toeneemt, door elders een ton CO2 te verminderen. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een biovergister voor een gezin in Cambodja. Of door te investeren in het windmolenproject in India. Zo zorg je er voor dat de hoeveelheid CO2 in de wereld niet toeneemt.

  Hieronder een aantal projecten waar GreenSeat aan bijdraagt:

  Houtskoolovens in Afrika
  Geef huishoudens in Afrika toegang tot een efficiënte houtoven en verbeter hun leefomstandigheden. In samenwerking met de lokale bevolking worden efficiënte houtskoolovens ontwikkeld. De houtskoolovens worden geproduceerd in Afrika en verkocht door het hele land. De ovens gaan klimaatverandering tegen en verbeteren tegelijkertijd de situatie voor de lokale bevolking.

  Biogas in Afrika
  Geef huishoudens in Afrika toegang tot biogas en verbeter hun leefomstandigheden. Veel mensen in de landelijke gebieden van Afrika hebben geen beschikking over gas en elektriciteit. De gezinnen bereiden hun maaltijd daarom boven een houtvuur, vaak in huis. Koken met hout is slecht voor het milieu en bovendien heel schadelijk voor de gezondheid. Een eigen biogasinstallatie kan voor deze gezinnen de oplossing zijn.

  Windmolens in India
  Geef huishoudens in India toegang tot windenergie en verbeter hun leefomstandigheden. Elektriciteit in India is slechts sporadisch beschikbaar en veelal opgewekt met centrales die, de toch al vervuilde, lucht zeker niet schoner maken. Door de komst van deze windmolens worden lokale huishoudens voorzien van een stabiele toevoer van schone energie. Met een goede en betrouwbare toegang tot schone energie verbetert hun leefsituatie.

  Wil je meer weten over GreenSeat en de projecten?
  klik dan hier (GreenSeat website)
   

   
  Kranten

  Persbericht  Oad compenseert als eerste busreisorganisatie standaard CO2 uitstoot
  Enter 29 Oktober 2019 – Oad gaat met ingang van het komende zomerseizoen voor al haar busreizen de CO2-uitstoot compenseren.

  Arjan Koster, directeur Oad: “Reizen is fantastisch, maar heeft helaas ook een negatief effect op het klimaat. Ondanks dat reizen per touringcar al één van de minst vervuilende vormen van transport is, vinden wij het als reisorganisatie belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen wanneer het gaat om duurzaam reizen.”

  Oad is hiermee de eerste busreisorganisatie in Nederland die al haar busreizen standaard aanbiedt met compensatie voor CO2-uitstoot. Hiermee maken we dus de keuze voor de klant zonder dat ze er extra voor hoeven te betalen. Zo kan onze klant onbezorgd en verantwoord op reis.
  Hiervoor is de samenwerking aangegaan met GreenSeat, onderdeel van Climate Neutral Group. GreenSeat heeft op de compensatie van de totale uitstoot van alle busvervoer van Oad berekend. Met het bedrag dat hiermee gemoeid is, worden een drietal projecten financieel ondersteund welke huishoudens in ontwikkelingslanden toegang geven tot duurzame energie.

  Marjan Verbeek, Strategic Partnership Manager GreenSeat: “Wij zijn zeer verheugd met deze stap van Oad. Zij lopen hiermee voorop in de busreissector en hopen dat meerderen zullen volgen.

  Met deze stap speelt Oad in op de steeds sterker worden wens vanuit haar klanten om een steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Uiteraard is CO2-uitstoot reduceren het einddoel maar compenseren van de CO2-uitstoot is de eerste stap om bij te dragen aan een beter klimaat. Men zal blijven reizen en in afwachting van de duurzame ontwikkelingen vanuit de mobiliteitsbranche wil Oad als touroperator vooruitstrevend zijn met deze stap. Ook vanuit de brancheorganisatie ANVR wordt er steeds meer aandacht besteed aan duurzaam reizen. Zo tekende Oad tevens het International Tourism Plastic Pledge, waarmee zij verklaren zich in te zetten voor het verminderen van plasticvervuiling op vakantiebestemmingen.