Menu
Zoek hier naar je reis of bestemming

Disneyland® Paris viert haar 30e verjaardag..

..en dat betekent feest!

Onlangs reisde Disneyland Paris expert Bianca, samen met groepsreisspecialiste Marloes en reisspecialiste Marloes, af naar Parijs om een kijkje te nemen. Reden voor ons om Bianca wat vragen te stellen over deze reis.

Onlangs reisde Disneyland Paris expert Bianca, samen met groepsreisspecialiste Marloes en reisspecialiste Marloes, af naar Parijs om een kijkje te nemen. Reden voor ons om Bianca wat vragen te stellen over deze reis.

Disneyland Paris 30e verjaardag

Dertig jaar Disneyland® Paris, lijkt me reden voor een feest. Hoe was het?

Ja, super! Erg fijn om weer in Disneyland Paris te zijn en om alle contactpersonen weer te zien en te spreken. We hadden prachtig weer en hebben volop genoten. Samen met Marloes van groepsreizen en reisspecialist Marloes heb ik een bezoek gebracht aan de hotels in en nabij het resort. Het was goed om zelf weer te ervaren en te zien hoe de kamers zijn, de restaurants en andere faciliteiten van de hotels. Dat was vanzelfsprekend helemaal in orde.

Heb je tussen alle bezoeken door nog tijd gehad om in attracties te gaan?

Ja, daar maak ik wel tijd voor, haha! De eerste attractie die we hebben bezocht was Buzz Lightyear Laser Blast, mijn favoriete attractie. Uiteraard mocht een ritje in Star Wars Hyperspace Mountain en Pirates of the Caribbean niet ontbreken. En voor wie het aandurft: The Twilight Zone Tower of Terror is écht een aanrader. Er zijn drie liften en elke lift heeft zijn eigen verhaal. Het is daarom ook elke keer weer een verrassing hoe de lift gaat.

We hebben trouwens beide Parken en Disney Village bezocht. De versiering van de 30e verjaardag begint al voordat je de Parken in loopt. Op Central Plaza (het plein voor het Kasteel van Doornroosje) vind je de nieuwe Gardens of Wonder, 10 betoverende thematuinen met 30 unieke beelden, prachtig gemaakt en erg leuk om te zien of je elk beeld kunt koppelen aan een film of Disney Figuur.

Heb je eigenlijk nog iets gemerkt van de coronamaatregelen in Disneyland® Paris?

Nee, eigenlijk niet. Het tonen van een vaccinatie- of testbewijs is niet meer nodig en het dragen van een mondkapje is ook niet meer verplicht (maar wordt wel aangeraden tijdens de parade en avondshow). Daarnaast mag je ook weer met Disney Figuren op de foto en knuffelen. In beide Parken hangen overal desinfectie dispensers.

Waarom moet je juist tijdens de 30e verjaardag Disneyland® Paris bezoeken?

Naast de prachtige decoratie, de mooie nieuwe glinsterende outfits van de Disney Figuren en de Gardens of Wonder is vooral de show “Dream… and Shine Brighter” een aanrader. We hadden een mooie plek midden voor het kasteel. De show begint als parade van een aantal wagens met verschillende Disney Figuren. De wagens stoppen rondom het plein voor het kasteel en vervolgens komen de Disney Figuren naar de 4 podia voor het kasteel. Hier wordt een prachtige show gegeven. Het leuke is dat de Disney Figuren en dansers elk podium bezoeken, zodat iedereen alles kan zien.

De dag sluit je af met de prachtige nieuwe drone show “Disney D-Light”, een bijzonder mooie drone show met allemaal speciale lichteffecten op en naast het kasteel. Aansluitend is de avondshow “Disney Illuminations”, een spectaculaire show op het kasteel met geluid, lichteffecten en vuurwerk. Een absolute must see!

Wow! En viert Disneyland® Paris haar verjaardag het hele jaar door?

Ja, Disney viert haar verjaardag het hele jaar door, tijdens Halloween en Kerst zal het één en ander aangepast worden.

Heb je tot slot nog tips voor een bezoek aan Disneyland® Paris?

Oh, genoeg! Maar hierbij een paar tips en aanraders:

1: Plan tijd in voor de prachtige shows, de “Lion King Show: Rhythms of the Pride Lands” en “Mickey and the Magician” (vanaf 23 april), dit zijn echte aanraders!
2: Download voor je vakantie de Disneyland Paris app, hierin kun je onder andere de wachttijden van de attracties zien, openingstijden van de Parken, showtijden, en nog veel meer!
3: Wil je liever niet zelf rijden? Boek dan een busreis met de prachtige Kidsbus, deze is helemaal in de 30e verjaardag stijl!
4: Wil je de 30e verjaardag ook meemaken? Wacht dan niet te lang met boeken, de hotels beginnen aardig vol te lopen.

Wil je ook de magie van Disneyland Paris beleven?

Bekijk ons aanbod