Menu
Zoek hier naar je reis of bestemming

Fietsen met Agnes. Gezond én gezellig

“De laatste dag alweer”, zucht fietsbegeleider Agnes, terwijl ze aanschuift aan tafel. “Dit ontbijt ga ik wel missen hoor.” We verblijven in het prachtige hotel Markushof, gelegen in het Italiaanse wijndorp Ora. De helderblauwe lucht verraadt dat ook op deze laatste fietsdag de zonnebril weer op kan. Vandaag fietsen we vanaf Vezzano naar Riva del Garda.

Fietser van Oad langs wijngaarden in Italië

Als fietsbegeleider somt Agnes de voordelen van een fietsvakantie zo op. Bovendien is het niet moeilijk ze zelf te ontdekken. De prachtige natuur in het bergachtige Zuid-Tirol nodigt uit om op het zadel te stappen en fietsend verliefd te worden op de regio. De route van vandaag leidt ons langs 41 kilometer aan indrukwekkende bergen, diepblauwe meren en prachtige velden. “Voor een wandeling wat te ver, maar voor een fietstocht heerlijk”, weet Agnes.

Lekker in beweging

Voor Agnes is er trouwens nog een belangrijke reden om vaak op de fiets te stappen. Als sportdocent brengt ze mensen graag in beweging, bij voorkeur in de heerlijke buitenlucht. Naast haar rol als fietsbegeleidster is ze sinds 2020 ook trainster bij sportorganisatie Gezond Oud. “Het is zo belangrijk in beweging te blijven, vooral als je ‘richting de 60’ gaat of daar al voorbij bent”, knikt ze. “Fietsen is een leuke én gezonde manier om vakantie te vieren. En het is nog gezellig ook!”

Een onverhard fietspad richting Castel Toblino leidt ons richting onze koffiestop. En wat voor één. De huisgemaakte ‘apfelstrudel’ op het terras is een succes, maar de meest oeh’s en ah’s gaan over het prachtige uitzicht over het meer. Er wordt gezellig gekletst en natuurlijk nodigt het uitzicht uit om foto’s te maken. Dan vertrekken de eerste fanatiekelingen alweer voor de rest van de route.

We doen het samen

Tien minuten later stapt ook Agnes weer op de fiets. Onderweg wordt er druk gepraat, gewezen en zelfs al plannen gemaakt voor een volgende fietsvakantie. “Ja, pas op. Die fietsvakanties zijn besmettelijk”, lacht Agnes. De combinatie tussen een lekker actieve vakantie, de mooie bestemmingen en het groepsgevoel werkt aanstekelijk.

Wanneer iedereen bij de bus is aangekomen, zit deze laatste prachtige fietstocht erop. Buschauffeur Edgar laadt de fietsen in de fietsaanhanger en een ieder zoekt een comfortabel plekje in de bus. Moe, maar voldaan wordt er nagepraat over de route van vandaag. En iedereen heeft de volle reis meegefietst. “Ook dat is het voordeel van een groepsreis. We doen het samen. Daardoor ontstaat er altijd iets bijzonders!”

Benieuwd naar alle fietsvakanties?

Bekijk het hier