Menu
Zoek hier naar je reis of bestemming

Kastelen. Ze hebben iets bijzonders.

Een kasteelbezoek is haast een reisje door de tijd en vaak het centrale punt in boeiende of spannende verhalen. En die delen we graag met je.

Wij selecteerden vijf prachtige kastelen die je onderweg met Oad tegenkomt. Voor de liefhebber van geschiedenis of indrukwekkende bouwwerken. En boeiende verhalen dus! Welk kasteel wil je zien op jouw volgende reis?

Wij selecteerden vijf prachtige kastelen die je onderweg met Oad tegenkomt. Voor de liefhebber van geschiedenis of indrukwekkende bouwwerken. En boeiende verhalen dus! Welk kasteel wil je zien op jouw volgende reis?

Hever Castle
Dunrobin Castle in Schotland
Chateau De Chaumont-Sur-Loire

De vloek van Hever Castle

Op deze busreis naar het Engelse Kent ga je diverse kastelen bekijken. Hever Castle is er één met een luguber verhaal. Ooit bewoond door Anne Boleyn, de tweede vrouw van Koning Henry VIII. Na de geboorte van haar eerste kind Elizabeth I van Engeland volgden er geen nakomelingen meer en volgens Henry VIII rustte er een vloek op hun huwelijk. Anne werd gearresteerd en onthoofd. Na haar dood schonk Henry VIII het kasteel aan zijn eerste vrouw Catharine van Aragon.

Bekijk de reis

Schots chateau?

Is het een kasteel of een chateau? Het prachtige Dunrobin Castle is één van de meest charmante kastelen in Schotland en tijdens de Grand Tour Schotland gaan we dit oude kasteel bekijken. De sprookjesachtige torentjes, de stijlvolle vormen en indrukwekkende verzameling kunst maken dit tot een must-see. Waan je in het oude Schotland wanneer je de eetkamer of de zitkamer bekijkt en verken de prachtige tuinen. Ook interessant: het kasteel werd tijdens de Eerste Wereldoorlog gebruikt als marine-hospitaal en van 1965 tot 1972 als jongensinternaat.

Bekijk de reis

Griezelen in Draculakasteel Bran

Tijdens de buitengewoon mooie rondreis door Roemenië bezoeken we een zeer beroemd kasteel; dat van Dracula. Deze mythische graaf uit het boek van Bram Stoker beet zijn arme slachtoffers ’s nachts in de nek om zijn bloeddorst te stillen. Kasteel Bran, dat bij dit verhaal hoort, is werkelijk sprookjesachtig. Het staat machtig op een rots en de rode daken geven het kasteel een prachtig aanzicht. Binnenin het bouwwerk komen de middeleeuwen echt tot leven.

Bekijk de reis

Het kasteel en de draak

In het oude hart van Polen staat het bijzondere kasteel Wawel. Het ligt schitterend op een heuvel én aan de rivier de Wisla. Het is al eeuwenlang residentie van de Poolse koninklijke familie. Het unieke aan dit kasteel is dat het bouwstijlen bevat uit allerlei periodes. Het heeft daardoor kenmerken uit zowel de middeleeuwen als de renaissance. En wist je dat dit kasteel één van de eerste UNESCO werelderfgoedlocaties is? Het kasteel heeft prachtige tuinen die het verkennen waard zijn. En vraag de lokale inwoners eens over de draak die onder het kasteel huist…

Bekijk de reis

Het opmerkelijke kasteel Chaumount

De kastelen van de Loire zijn wereldwijd bekend. Omdat ze tot de mooiste van Frankrijk behoren én omdat ze een belangrijke rol spelen in de geschiedenis. Op deze individuele fietsvakantie fiets je heerlijk in jouw eigen tempo langs onder meer het prachtige kasteel Chaumont. Het kijkt uit over de Loire en is dankzij het opmerkelijk design opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Enkele illustere personen zetten voet in dit kasteel, waaronder Nostradamus, Benjamin Franklin en Germaine de Staël. Ben jij de volgende?

Bekijk de reis