U bevindt zich hier Home groot-brittannië Busreis Wandelen in Noord-Engeland Reisnummer: BWGB04
Delen:
Aan favorieten toevoegen
Busreis Wandelen in Noord-Engeland
groot-brittannië | Diverse streken |
Reisnummer: BWGB04
va. 0,-
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €19.50 per boeking
Excl. Calamiteitenfonds €2.50 per boeking
Vertrekdatum
In het kort
 Unieke wandelreis o.l.v. Carin Rosseboom
 Afwisselende wandelroutes
 Lake District, York en North York Moors
De reis
 Sfeervolle, goede hotels
 Voor alle wandelniveaus
 Incl. ontbijt en diner tijdens de overtochten

Ontdek Noord-Engeland te voet

De Britten hebben het wandelen uitgevonden, eenvoudigweg omdat hun land zoveel moois te bieden heeft. “Right of passing”, “stiles”, “kissing gates” en een uitgestrekt netwerk van wandelpaden leiden u door een afwisselend landschap in ontelbare tinten groen. Deze wandel- en busexcursiereis combineert de vier mooiste natuurgebieden van Groot- Brittannië: The North York Moors, The Yorkshire Dales, Northumberland National Park en het Lake District. U maakt kennis met woeste hoogten, weidse uitzichten, prachtige meren en vriendelijke dorpjes. Kortom: deze nieuwe reis is uniek, doordat u een combinatie maakt van wandelen en excursies per bus.

Hoogtepunten

Cisterciënzer Abdij Rieuvaulx Abbey
Wandeling North York Moors NP
Castle Howard & Gardens
Historische stad York
Stadswandeling Richmond
Wandeling door de Yorkshire Dales
Wandeling Lake District en Derwent Water
Wandeling Hadrian's Wall
Wandeling North Humberland NP
Bijzondere Beamish Openlucht Museum

Bekijk hier ook onze 10-daagse Wandelreis Zuid-Engeland

Bekijk hier ook onze 10-daagse Wandelreis Schotland

Bekijk hier ook onze nieuwe 10-daagse Wandelreis Ierland

Bekijk beschikbaarheid
ˆ

Best Western Burn Hall ***

Ligging

dit in een parkachtige omgeving in Victoriaanse stijl gebouwde hotel is gelegen in een parkachtige omgeving. Op korte afstand van York.

Faciliteiten

• receptie
• lift
• bar
• restaurant
• gratis wifi

Kamer

uw kamer is voorzien van telefoon, tv, thee- en koffiezetfaciliteiten en een badkamer met bad of douche en toilet.

Extra informatie

• 3-gangen keuzemenu

Shap Wells Hotel***

Ligging

Het Shap Wells is prachtig gelegen aan de rand van het Lake District. Het hotel wordt omringd door bossen en bergstroompjes. Een echte Engelse plattelands beleving!

Faciliteiten

• receptie
• lift
• restaurant
• bar/lounge
• wifi (gratis)
• fitness ruimte

Kamer

Alle kamers zijn prima uitgerust met tv, gratis wifi, telefoon, thee- en koffiezetfaciliteiten en een badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

Extra informatie

• verblijf op basis van halfpension (diner en ontbijt)
• bij vertrek op 01/05/2017 verblijft u in Hotel Gretna Hall ipv Hotel Shap Wells.

Maandag

Naar Engeland
Via Goor, Apeldoorn, Amersfoort, Utrecht en Amsterdam gaan we naar IJmuiden waar we op de ferry van DFDS Seaways stappen voor de overtocht naar Newcastle. Overnachting en diner aan boord.

Dinsdag

Naar Yorkshire (ca. 5km)
Na het ontbijt ontscheping in Newcastle. We rijden direct naar Helmsley waar we een relaxte wandeling naar de beroemde Rievaulx Abbey maken. Het was de belangrijkste Cisterciënzer abdij van Engeland en diende eeuwenlang als centrum voor de kerstening van het noorden van het land. Van heinde en ver kwamen bedevaardgangers naar Rievaulx Abbey om er rust en schoonheid te vinden. Indien de tijd en de belangstelling het toelaat brengen we een bezoek aan het James Herriot Museum in Thirsk. Wij kennen James Herriot als de vriendelijke veearts die in zijn vrije tijd streekromans schreef. In de jaren zeventig en tachtig was de televisieserie All Creatures Great and Small een regelrechte televisie hit. Het huis waar de echte veearts destijds woonde en werkte, is nu een museum (entree ca € 12.- p.p.). Daarna rijden we naar hotel Best Western Burn Hall Hotel bij York, waar we drie nachten zullen verblijven.

Woensdag

North York Moors NP (ca. 14 km)
Vandaag gaan we de hele dag wandelen op de North York Moors National Park. Het is een heidegebied met hier en daar stukken bos. De glooiende heuvels worden begraasd door schapen. De landelijke weggetjes kronkelen zich over de heuvels. Wij beginnen onze wandeling bij het bezoekerscentrum van Sutton Banks. We lopen over het lange afstandspad The Cleveland Way via landweggetjes door akkers en bossen naar het mysterieuze Gormire Lake. Via de beroemde White Horse kalktekening lopen wij terug naar Sutton Banks. Hier kunt u het bezoekerscentrum van de North York Moors bezoeken. Aan het einde van de middag rijden wij weer terug naar ons hotel in York.

Donderdag

Castle Howard & York
Na het ontbijt rijden we naar het indrukwekkende Castle Howard. Een historisch kasteel gebouwd op een enorm landgoed. Geniet hier van de prachtige Engelse tuin en de schitterende parken met prachtige uitzichten over de Howardian Hills. Optioneel kunt u er ook voor kiezen om het kasteel te bezoeken (entree ca. € 13,- p.p.). Daarna rijden we naar de mooie stad York voor een stadstour, hier kunt u over de stadsmuur wandelen, de York Minster bezoeken of het National Railway Museum bezoeken. De rest van de middag is ter vrije besteding. Aan het einde van de dag rijden we weer terug naar ons hotel voor diner en overnachting.

Vrijdag

Richmond, Yorkshire Dales (ca. 6 km)
Vanochtend bezoeken we de leuke marktplaats Richmond aan de rand van het Yorkshire Dales National Park. Deze plaats is ook bekend vanwege het Richmond Castle, gesticht in 1071. Voor wie zin heeft kan een stadswandeling van 2,5 kilometer maken, maar u kunt ook de overdekte markt of de gezellige winkeltjes op het marktplein bezoeken. ’s Middags maken we een wandeling in het Wensleydale van de Yorkshire Dales. We wandelen via het beroemde langeafstandspad de Pennineway naar de Hardraw Force waterval. Deze pittoreske waterval heeft door de eeuwen heen een heus amfitheater in de rotsen uitgeslepen. De Yorkshire Dales bestaat uit donkere heuveltoppen, glooiende hellingen, groene dalen met stapelmuurtjes, stevige boerderijen en veldschuren. Een prachtige omgeving om in te wandelen. Aan het einde van de middag komen we aan in Penrith, aan de rand van het Lake District waar we drie nachten verblijven in het Shap Wells Hotel. Bij vertrek op 01/05/2017 verblijven we in Hotel Gretna Hall in Gretna Green, net over de grens met Schotland.

Zaterdag

Lake District (naar keuze. Min. 10 km/max 18 km)
Vandaag gaan we een lange, maar heerlijke wandeling maken in het Lake District rondom het Derwent Water. Dit is één van de bekendste meren van het Lake District en heeft als bijnaam: “Queen of the English Lakes”. De wandeling begint en eindigt in Keswick, de hoofdplaats van het noordelijk gedeelte van het merengebied. We lopen over bospaden, langs de waterkant en een stukje over een berghelling. Mocht u de wandeling vandaag te lang vinden, dan kunt u de wandeling korter maken door de veerboot te nemen die u een aantal haltes verder brengt of zelfs helemaal terug naar Keswick. Een wandeling rondom het Derwent Lake geeft één van de mooiste en meest contrasterende landschappen van Engeland. Via een mooie route rijden we weer terug naar ons hotel voor het diner en overnachting.

Zondag

Hadrian's Wall, North Humberland NP (ca. 5 of 10 km)
In het Northumberland National Park ligt de beroemde Muur van Hadrianus. Deze muur werd in opdracht gebouwd van de Romeinse keizer Hadrianus. De muur is 117 kilometer lang en is tussen 122 en 128 na Christus gebouwd. De Romeinen bouwden deze muur om de invallen van de Schotten uit het noorden tegen te houden. De muur loopt van Newcastle tot aan Carlisle en staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Wij gaan vandaag langs de muur lopen over het officiële Hadrian’s Path Trail. We lopen van Cawfield tot aan Housesteads, dit is het best bewaarde gedeelte van dit inmiddels tweeduizend jaar oude bouwwerk. Aan het eind van onze route is nog een Romeins museum wat u kunt bezoeken (optioneel, kosten ca € 15,- p.p.). Na de wandeling mag u zich een heuse “Wall-walker” noemen. Dit is in Groot-Brittannië een eretitel.

Maandag

Beamish Openlucht Museum
In de ochtend verlaten wij ons hotel in Penrith en rijden wij weer terug richting het oosten. Vlakbij Newcastle ligt het mooiste openluchtmuseum van Engeland: “Beamish” Hier laat men zien hoe de Engelsen in deze streek leefden en werkten aan het eind van de 19e eeuw en het begin van de 20ste eeuw. Het museum is zeer uitgestrekt. U kunt hier heerlijk wandelen, maar u kunt zich ook laten vervoeren per antieke bus of tram. Alle facetten van het leven in Noord-Engeland komen aan bod. Zo is er een oude kolenmijn en mijnwerkersdorp, een boerderij, een stadje met allerlei winkels, het landhuis Pockerly Manor, een stoomtrein uit 1820 waarmee u een ritje kunt maken. Alles wordt tot leven gebracht door mensen in klederdracht, die alledaagse straattaferelen naspelen. Niet voor niets wordt dit prachtige en beroemde openluchtmuseum vaak gebruikt als filmdecor voor verschillende historische kostuumdrama’s, waaronder de verfilming van de boeken van Catherine Cookson. In de loop van de middag rijden wij terug naar Newcastle om aan boord te gaan van de ferry voor de overtocht naar IJmuiden. We dineren en overnachten aan boord.

Dinsdag

Naar huis
Na het ontbijt ontschepen we in IJmuiden. Daarna rijden we via Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Apeldoorn naar Goor waar deze prachtige reis eindigt.

Extra Info

Goede ingelopen wandelschoenen, warme kleding en regenkleding is onontbeerlijk in dit soms ruige gebied. Het weer kan tegenzitten, en soms varieert het heel erg op een dag. Verder heeft u een kleine rugzak, waterfles en eventueel een wandelstok nodig.

Inclusief

• reis per comfort class Oad touringcar, o.l.v. Oad chauffeur/reisleider
• verblijf in een 2 pers. kamer met bad of douche en toilet
• overtocht IJmuiden - Newcastle per DFDS Seaways op basis van een 2-pers. binnenhut douche/toilet
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt 9e dag
• genoemde excursies en wandelingen
• wandelkaart van iedere wandeling
• Vertrekschema via Goor, Apeldoorn, Amersfoort, Utrecht, Amsterdam en IJmuiden. In Goor kunt u gratis parkeren.

Exclusief

• entreegelden, ca € 37,- p.p., ter plaatse te voldoen

Optioneel bij te boeken
• buitenhut met aparte bedden tijdens de cruise IJmuiden-Newcastle v.v.
• annuleringsverzekering
• reisverzekering
• excursies ter plaatse te voldoen

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

Mocht dit gebeuren dan:
Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:
• Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.
• Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.
De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

Valuta

Engelse Ponden (GBP)

Algemeen

Comfort Class bus
Onze reizen worden uitgevoerd per Comfort Class Bus en een aantal reizen bieden we aan met onze Excellent bus (dit wordt per vertrekdatum aangegeven).
Onze bussen voldoen aan alle geldende eisen wat betreft veiligheid, comfort en milieu. Wij leggen de lat alleen nog iets hoger. Zo is Oad aangesloten bij de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf, zijn we ISO 9001 gecertificeerd en worden de bussen uitstekend onderhouden door onze eigen gespecialiseerde monteurs.

Kenmerken Comfort Class Bus:
• aantal zitplaatsen variërend van 36 t/m 48 met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• passagiersstoelen zijwaarts verstelbaar
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• audio DVD Multimedia systeem (LCD-schermen)
• toilet
• milieuvriendelijke Euro-5 of Euro-6 motoren
• wifi aan boord bij alle rondreizen, wandelreizen en fietsvakanties
• een aantal bussen hebben per zitplaats een USB-aansluiting voor het opladen van uw telefoon of iPad

Busstopplaatsen voor reizen naar Schotland

Voor onze reizen naar Schotland kunt u instappen in Goor, Apeldoorn, Amersfoort, Utrecht, Amsterdam en IJmuiden.
In IJmuiden is er een gezamelijke incheck bij de terminal van DFDS Seaways.
Indien u per eigen auto naar Goor reist, kunt u gratis parkeren.

Bij dit opstapschema is het niet mogelijk om de Oad Taxi Service bij te boeken.

GELDERLAND

Apeldoorn, Carpoolplaats A-1, Kayersdijk

NOORD-HOLLAND

Amsterdam, NS Station Sloterdijk P+R (tourbushalte Hatostraat)

OVERIJSSEL

Goor, Oad hoofdkantoor, Breukersweg 2

UTRECHT

Amersfoort, De Brand, bij hotel Campanile
Utrecht, Bushalte/P+R Westraven, Griffioenlaan 1