Menu
Zoek hier naar je reis of bestemming

Fietsvakanties in Europa

Per luxe touringcar

Op de fiets kom je door groene valleien, pittoreske dorpjes en langs rivieren en meren. Je zult regelmatig verbaasd zijn hoe mooi de gebieden zijn waar je fietst. Voor onze fietsvakanties hebben wij de routes uitgestippeld en deze zijn door ons voorgereden en gecontroleerd.

Oad bied je een ruime keuze aan bestemmingen voor jouw fietsvakantie in Europa. Wij hebben schitterende reizen naar Duitsland, Oostenrijk, Italië en Denemarken. Een fietsvakanties per touringcar is ook nog ...

Op de fiets kom je door groene valleien, pittoreske dorpjes en langs rivieren en meren. Je zult regelmatig verbaasd zijn hoe mooi de gebieden zijn waar je fietst. Voor onze fietsvakanties hebben wij de routes uitgestippeld en deze zijn door ons voorgereden en gecontroleerd.

Oad bied je een ruime keuze aan bestemmingen voor jouw fietsvakantie in Europa. Wij hebben schitterende reizen naar Duitsland, Oostenrijk, Italië en Denemarken. Een fietsvakanties per touringcar is ook nog eens hartstikke gezellig. 's Avonds in het hotel samen dineren en ervaringen uitwisselen terwijl je overdag je eigen plan kunt trekken. Daarnaast zorgen de chauffeur en fietsbegeleider ervoor dat het je aan niets zal ontbreken. Bij alle fietsvakanties van Oad kun je een comfortabele toerfiets of e-bike huren. Maar ook is het mogelijk om je eigen vertrouwde fiets mee te nemen in onze eigen fietsaanhanger.

Lees meer
Oad fietsvakanties praktische informatie
Chauffeur Edgar in de fietsaanhanger
Fietsbegeleider Harrie in fietsaanhanger

Fietsroutes

We maken gebruik van de mooiste bestaande fietsroutes en hebben ook zelf prachtige routes voor je uitgestippeld. Je ontvangt kaartmateriaal zodat je niet achter de fietsbegeleider aan hoeft te fietsen, maar vrij bent om je eigen dag in te delen. Je dient alleen op het afgesproken tijdstip bij het eindpunt te zijn, waarna je gezamenlijk in de bus terugrijdt naar het hotel. Bij een aantal fietsroutes fiets je zelf terug naar het hotel. Alle routes zijn zodanig uitgestippeld dat drukke wegen zoveel mogelijk worden vermeden.

Op onze fietsreizen per bus gaat er een ervaren fietsbegeleider mee. Deze kent de cultuur en de mooiste routes in de regio. Omdat de fietsbegeleider bij elke tocht achteraan fietst, kan deze je ook helpen wanneer je onderweg met pech komt te staan.

Verschillende fietsniveaus

Onze fietsreizen zijn er in verschillende niveaus zodat er voor iedereen een leuke fietsreis te vinden is. Voor al onze fietsreizen geldt dat je over een goede conditie moet beschikken.

De sterren geven je een indicatie van het fietsniveau:
★☆☆ Fietsroutes in overwegend vlak terrein met af en toe een lichte stijging of daling. Met een normale conditie kun je deze reis prima boeken.
★★☆ Fietsroutes in vlak tot heuvelachtig terrein met af en toe een stevige stijging of daling. Op deze fietsreis fiets je ook langere afstanden (> 50 km). Een goede conditie en voldoende fietservaring is daarom belangrijk.
★★★ Fietsroutes in glooiend tot heuvelachtig terrein met regelmatig een stevige stijging of daling. Op deze fietsreis fiets je regelmatig langere afstanden (>50 km). Met een uitstekende conditie en voldoende fietservaring kun je deze reis boeken.

Veilig op de fiets

In het verkeer ben je als fietser kwetsbaarder. Het is daarom slim om tijdens het fietsen een helm te dragen.
In sommige landen is dit zelfs verplicht. Dit geldt ook voor het dragen van reflecterende veiligheidshesjes. Bij elke tocht rijdt onze begeleider als laatste 'man' achteraan de groep. Mocht je onderweg onverhoopt met pech komen te staan, dan kan de begeleider je weer op weg helpen.

Eigen fiets of huurfiets?

Neem je gratis je eigen fiets mee of huur je een toerfiets of e-bike via Oad? Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Je reist per luxe Oad-bus naar je vakantiebestemming. Vanuit Nederland worden de (huur)fietsen direct meegenomen in onze fietsaanhanger. Hier besteden wij onze grootst mogelijke zorg aan.

Op je eigen fiets
Het liefst je eigen fiets mee op vakantie? Geen probleem. In onze fietsaanhanger nemen we je fiets veilig mee. Let op: wanneer je je eigen fiets meeneemt, dan kun je alleen opstappen bij ons overstappunt in Didam. Op de servicelijn kunnen we helaas geen fietsen meenemen.

Fietsverhuur

Wil je graag een fiets huren voor je fietsvakantie? Dat kan. Als boeker van een Oad-reis kun je voor een verlaagd tarief een fiets huren. Deze staat bij vertrek al voor je in de fietsaanhanger. De fiets wordt afgestemd op jouw lengte, zodat je onbezorgd kunt genieten van een topfiets met de modernste technologie.

Je kunt je huurfiets ook uitproberen!
Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om voorafgaand aan je reis een huurfiets van IJsselbikes Fietsverhuur uit te proberen. Tegen een gereduceerd tarief kun je een fiets huren en bijvoorbeeld een heerlijke fietstocht door de prachtige omgeving van Dalfsen maken. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op ijsselbikes-verhuur.nl

Toerfiets - Thompson S6600

• 18 versnellingen
• Licht gewicht aluminium frame
• Shimano MT-200 Disc-Brake
• Sportieve zithouding
• Huurprijs 7 dagen: € 82,50 per fiets
• Huurprijs 10 dagen: € 102,50 per fiets

Dit is een voorbeeld model. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de fietsen kan het voorkomen dat het model afwijkt van de voorbeeldfietsen, de specificaties zijn uiterard wel gelijk aan de voorbeeldfietsen.

E-bike - Multicycle Solo

• 7 versnellingen
• Soepele ondersteuning dankzij de stille middenmotor
• Actieradius tot liefst 100 km
• Perfecte hydraulische schijfremmen
• Huurprijs 7 dagen: € 135 per fiets
• Huurprijs 10 dagen: € 160 per fiets

Dit is een voorbeeld model. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de fietsen kan het voorkomen dat het model afwijkt van de voorbeeldfietsen, de specificaties zijn uiterard wel gelijk aan de voorbeeldfietsen.

Benieuwd naar onze fietsreizen?

Bekijk ons aanbod