Informatie over fietsvakanties

  800x250 beeld algemene informatie fietsvakanties.png

  Algemene informatie  Een fietsvakantie wint nog ieder jaar aan populariteit. Op de fiets komt u door groene valleien, pittoreske dorpjes en langs rivieren en meren. U zult diverse malen verbaasd zijn hoe mooi de gebieden zijn waar u fietst. We maken gebruik van de mooiste bestaande fietsroutes en hebben ook zelf prachtige routes voor u uitgestippeld.

  Oad biedt u een ruime keuze aan bestemmingen voor uw fietsvakantie in Europa. Wij hebben schitterende reizen naar Duitsland, Oostenrijk, Italië, Denemarken en Frankrijk. Nieuwe fietsbestemmingen zijn bijvoorbeeld België en Zweden. U kunt heerlijk fietsen door het verrassend Belgisch Limburg of door het groene Zweden.

  Op alle reizen is een Oad fietsbegeleider aanwezig die u bij pech weer op weg helpt en ook de routes mee fietst. Maar u fietst in uw eigen tempo de route en bepaalt zelf waar u stopt en wat u onderweg wilt bekijken.

  Bij alle fietsvakanties van Oad kunt u een comfortabele toerfiets of e-bike huren. Maar ook is het mogelijk om uw eigen vertrouwde fiets mee te nemen in onze fietsaanhanger.

  Groepsinformatie

  Oad voert haar fietsreizen uit met kleinere groepen. Deze bestaan uit maximaal 38 personen. Een groepsreis staat garant voor gezelligheid met als extra voordeel om met andere deelnemers te kunnen fietsen. Uiteraard kunt u ook samen met uw reisgenoot fietsen. De routes worden op eigen gelegenheid gefietst. U hoeft dus geen gids te volgen. Bij elke tocht rijdt onze begeleider als laatste ‘man’ achteraan de groep. Mocht u onderweg onverhoopt met pech komen te staan, dan kan de begeleider u weer op weg helpen.

  Individuele fietsvakanties

  Indien u niet met de bus op vakantie wil, maar toch alles van te voren geregeld wilt hebben. Dan zijn onze individuele fietsvakanties iets voor u. U reist op eigen gelegenheid naar uw eerste hotel en vanaf daar vertrekt u voor de meest prachtige routes. Op de fiets door het waterrijke Friesland, de prachtige natuur van Drenthe of het coulisselandschap van Twente. U zult verbaasd zijn hoeveel ons land te bieden heeft. Onze routes nemen u mee waarbij u natuurlijk ook diverse mooie steden ontdekt. U kunt kiezen voor een reis waarbij u in één hotel verblijft en vanaf daar op pad gaat. Ook hebben wij diverse rondreizen in ons programma opgenomen waarbij u van hotel naar hotel fietst. Uiteraard zorgen wij dat uw bagage ook wordt vervoerd zodat u zich hierover niet hoeft te bekommeren. Naast de prachtige reizen in Nederland bieden wij u ook individuele fietsvakanties naar o.a. het Sauerland, de Loire, de Bodensee en het Lago Maggiore. Bekijk hier onze fietsreizen met eigen auto.

  Veiligheid

  In het verkeer bent u, als fietser, kwetsbaar. Derhalve adviseren wij u om tijdens het fietsen een fietshelm te dragen. In sommige landen is dit zelfs verplicht. Dit geldt ook voor het dragen van reflecterende veiligheidshesjes. Bij elke tocht rijdt onze begeleider als laatste ‘man’ achteraan de groep. Mocht u onderweg onverhoopt met pech komen te staan, dan kan de begeleider u weer op weg helpen.  
  800x250 algemene informatie fietsvakanties - fietsverhuur.png

  Fietsverhuur  Oad biedt u de mogelijkheid om voordelig een fiets te huren. U heeft hierbij de keuze tussen een toerfiets of een e-bike. Hiervoor werken wij samen met een gespecialiseerd fietsverhuurbedrijf: IJsselbikes uit Dalfsen. Deze organisatie draagt er zorg voor dat u de juiste fiets meekrijgt op vakantie, afgestemd op uw lengte. Uiteraard zijn de fietsen van topkwaliteit en voorzien van de modernste technologie. De fietsen zijn standaard voorzien van 7 versnellingen. Ook is het mogelijk om een fiets met 27 versnellingen te huren.

  Voordelen van het huren van een fiets via Oad
  • U fietst met de nieuwste modellen, zowel bij toerfiets, als bij e-bike.
  • Geen risico op schade en diefstal van uw eigen fiets.
  • Service onderweg bij eventuele technische storingen.
  • Mogelijkheid tot huren van fietstassen (€ 8,00 per stuk, per reis).
  • U kunt voor uw fietsvakantie opstappen op één van onze 68 opstapplaatsen door heel Nederland.

  Zelf uw fiets meenemen
  Uiteraard is het mogelijk uw eigen fiets mee te nemen tijdens uw vakantie. Deze service is geheel gratis. U kunt dan alleen opstappen op ons overstappunt in Didam.

  Prijzen fietshuur

   Aantal dagen Corwin Toerfiets Sensa Cross Sport Disc - toerfiets Multicycle Solo - E-bike
   5 dagen € 55 € 65 € 100
   7 dagen € 65 € 80 € 125
   10 dagen € 80 € 95 € 150
  Corwin Toerfiets
  Corwin - toerfiets
  • 7 versnellingen
  • licht gewicht aluminium frame
  • licht lopende en licht schakelende naafversnelling
  5 dagen € 55,-
  7 dagen € 65,-
  10 dagen € 80,-

  Sensa Cross Sport Disc - toerfiets
  • 27 versnellingenSensa Cross Sport Disc - Toerfiets
  • licht gewicht aluminium frame
  • Shimano naafdynamo
  • licht lopende en licht schakelende Shimano Alivio en Deore naaf
  • Shimano hydraulische schijfremmen
  • sportieve zithouding
  5 dagen € 65,-
  7 dagen € 80,-
  10 dagen € 95,-

  Multicycle Solo - E-bike
  • 7 versnellingenMulticycle Solo E-Bike
  • licht rijdend, ook zonder ondersteuning
  • soepele fietsondersteuning d.m.v. Shimano
  Steps E5000 middenmotor
  • heel licht in gewicht
  • fluisterstil
  • actieradius van 60 tot 100 km
  • lage en ruime instap
  • perfecte hydraulische schijfremmen
  • vermogen accu 418Wh
  5 dagen € 100,-
  7 dagen € 125,-
  10 dagen € 150,-

  Fietstas huren
  U heeft de mogelijkheid om fiets-/schoudertassen (€ 8,00 per stuk, per reis) te huren.

  IJsselbikes Dalfsen
  Wij werken samen met gespecialiseerd fietsverhuurbedrijf: IJsselbikes uit Dalfsen. Deze organisatie draagt er zorg voor dat u de juiste fiets meekrijgt op vakantie, afgestemd op uw lengte. Uiteraard zijn de fietsen van topkwaliteit en voorzien van de modernste technologie. De fietsen zijn standaard voorzien van 7 versnellingen. Ook is het mogelijk om een fiets met 27 versnellingen te huren.

  U kunt uw huurfiets ook vooraf uitproberen
  Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om voorafgaand aan uw reis een huurfiets van IJsselbikes Fietsverhuur uit te proberen. Tegen een gereduceerd tarief kunt u een fiets huren en bijvoorbeeld een heerlijke fietstocht door de prachtige omgeving van Dalfsen maken. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op ijsselbikes-verhuur.nl.  
  800x250 beeld algemene informatie fietsvakanties - fietsaanhanger.png

  Fietsaanhanger  Uw eigen fiets kan gratis mee
  Fietst u ook zo graag op uw eigen fiets? Deze kan bij Oad gratis mee en wordt met zorg vervoerd in onze nieuwe fietsaanhangers. Uw chauffeur zorgt voor het in- en uitladen van de fietsen. Wel zo makkelijk!
  Indien u uw eigen fiets meeneemt, dan kunt u alleen opstappen bij ons overstappunt in Didam (u kunt geen gebruik maken van onze servicelijn). 

   
  800x250 beeld algemene informatie fietsvakanties - fietsniveaus.png

  Fietsniveaus  Onze fietsreizen zijn er op verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een geschikte fietsreis te vinden is in ons programma. De sterretjes geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de fietsvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de fietsreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze fietsreizen geldt dat u over een goede conditie en voldoende fietservaring dient te beschikken. Bij iedere fietsreis staat het niveau bij de reisinformatie aangeduid met het aantal sterretjes. Wij bieden fietsreizen aan op drie verschillende niveaus:


  Fietsroutes in overwegend vlak terrein met af en toe (of nauwelijks) een stijging en daling. Met een normale conditie kunt u al genieten van deze fietsreis.


  Fietsroutes in vlak tot heuvelachtig terrein met af en toe een stevige stijging en daling. Tevens geldt bij deze reizen dat er routes met langere afstanden zijn (+ 50 km). Voor deze fietsreizen is een goede conditie en voldoende fietservaring vereist.


  Fietsroutes in glooiend tot heuvelachtig terrein met regelmatig een stevige stijging en daling. Voor deze reizen geldt dat er regelmatig routes met langere afstanden zijn (+ 50 km). Voor deze fietsreizen is een uitstekende conditie en voldoende fietservaring vereist. 

   
  800x250 algemene informatie fietsvakanties - verzekeringen.png

  Fietsverzekering


  Fietsverzekering huurfiets
  Wij adviseren u om uw huurfiets te verzekeren. Indien u bij Oad een reis- en ongevallenverzekering afsluit, kan tegen een toeslag van € 0,45 per dag uw huurfiets verzekerd worden. Indien u elders uw reis- en ongevallenverzekering heeft afgesloten, bedraagt de premie per reis € 10,- voor een toerfiets, en € 15,- voor een e-bike. De fiets/e-bike is dan verzekerd tot een bedrag van maximaal € 2250,-. Lakschade is altijd uitgesloten van de dekking en schades lager dan € 35,- worden niet in behandeling genomen. Tevens is schade aangebracht aan derden niet gedekt via deze fietsverzekering. Schade ontstaan door opzet, schuld of nalatigheid van de deelnemer is niet gedekt door de verzekering. In deze gevallen behoudt Oad zich het recht om de schade te verhalen op de deelnemer. 

   
  800x250 beeld algemene informatie fietsvakanties - fietsroutes.png

  Fietsroutes


  We maken gebruik van de mooiste bestaande fietsroutes en hebben ook zelf prachtige routes voor u uitgestippeld. U ontvangt kaartmateriaal zodat u niet achter de fietsbegeleider aan hoeft te fietsen, maar vrij bent om uw eigen dag in te delen. U dient alleen op het afgesproken tijdstip bij het eindpunt te zijn, waarna u gezamenlijk in de bus terugrijdt naar het hotel. Bij een aantal fietsroutes fietst u zelf terug naar het hotel. Alle routes zijn zodanig uitgestippeld dat drukke wegen zoveel mogelijk worden vermeden.

  Tip: Neemt u naast uw GPS ook altijd een fiets/routekaart mee.