Informatie individuele fietsvakanties

  800x250 beeld algemene informatie fietsvakanties - indi fietsreizen.png

  Algemeen informatie  In alle vrijheid de mooiste plekken van Europa verkennen per fiets en geen zorgen hoeven te maken over waar u slaapt. Kies dan voor één van onze individuele fietsvakanties. Oad verzorgt de reservering van uw kamer, de routebeschrijvingen of de routekaarten en eventueel ook uw huurfiets. U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel en vanaf daar vertrekt u voor de mooiste routes door Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Italië.

  U kunt kiezen voor een reis waarbij u in één hotel verblijft en vanaf daar via mooie routes de omgeving verkent. Maar ook bieden wij u reizen waarbij u van hotel naar hotel fietst. Uiteraard zorgen wij ervoor dat uw bagage klaarstaat als u aankomt na een actieve dag.

  Bij alle fietsvakanties van Oad kunt u een comfortabele toerfiets of e-bike huren.

  Fietsvakantie (groepsreis)

  Indien u toch liever met een groep op vakantie gaat, dan is een fietsvakantie per bus iets voor u. Oad voert haar fietsreizen uit met kleinere groepen. Deze bestaan uit maximaal 38 personen. Een groepsreis staat garant voor gezelligheid met als extra voordeel om met andere deelnemers te kunnen fietsen. Uiteraard kunt u ook samen met uw reisgenoot fietsen. De routes worden op eigen gelegenheid gefietst. U hoeft dus geen gids te volgen. Bij elke tocht rijdt onze begeleider als laatste ‘man’ achteraan de groep. Mocht u onderweg onverhoopt met pech komen te staan, dan kan de begeleider u weer op weg helpen. Bekijk hier onze fietsreizen per bus.

  Veiligheid

  In het verkeer bent u, als fietser, kwetsbaar. Derhalve adviseren wij u om tijdens het fietsen een fietshelm te dragen. In sommige landen is dit zelfs verplicht. Dit geldt ook voor het dragen van reflecterende veiligheidshesjes.   
  800x250 beeld algemene informatie fietsvakanties - soort vakantie

  Soort reis  Fietsrondreis
  Lekker op fietsvakantie en natuurlijk met het verblijf in uitstekende middenklasse hotels. U fietst van hotel naar hotel en de start en finish van de vakantie is altijd in hetzelfde hotel. Natuurlijk wordt uw bagage voor u vervoert.

  Fietsstandplaatsreis
  Lekker fietsen vanuit één standplaats zodat u niet iedere dag uw koffer hoeft in te pakken? Dan hebben wij prachtige standplaats fietsvakanties voor u. U verblijft in één hotel en vanuit daar hebben wij verschillende routes samengesteld. U kunt zelf bepalen wanneer en welke route u fietst.

  Trektocht
  Beginnen in een andere plaats dan waar u uw fietsvakantie wilt eindigen? Dat kan! U kunt op deze manier een groter stuk door de verschillende provincies doorkruizen. Natuurlijk verblijft u in uitstekende middenklasse hotels en de bagage wordt voor u vervoerd. 

   
  800x250 beeld algemene informatie fietsvakanties - bagage

  Bagageservice

  Bij onze rondreizen wordt uw bagage - 1 koffer of reistas per persoon – door ons van hotel naar hotel gebracht. Doorgaans wordt vanaf 09.00 uur uw bagage opgehaald en vóór 17.00 uur bij het volgende hotel afgeleverd. 

   
  800x250 beeld algemene informatie fietsvakanties - fietsroutes.png

  Fietsroutes  Routebeschrijving en kaartmateriaal
  U ontvangt van ons de reisbescheiden voor uw reis. Hierin staat ook een gedetailleerde beschrijving van de fietsroutes en kaartmateriaal. Daarbij vermelden we ook toeristische informatie en tips over de regio waar u verblijft. 

   
  800x250 beeld algemene informatie fietsvakanties - fietsniveaus.png

  Fietsniveaus

  Onze fietsreizen zijn er op verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een geschikte fietsreis te vinden is in ons programma. De sterretjes geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de fietsvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de fietsreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze fietsreizen geldt dat u over een goede conditie en voldoende fietservaring dient te beschikken. Bij iedere fietsreis staat het niveau bij de reisinformatie aangeduid met het aantal sterretjes. Wij bieden fietsreizen aan op drie verschillende niveaus:


  Fietsroutes in overwegend vlak terrein met af en toe (of nauwelijks) een stijging en daling. Met een normale conditie kunt u al genieten van deze fietsreis.


  Fietsroutes in vlak tot heuvelachtig terrein met af en toe een stevige stijging en daling. Tevens geldt bij deze reizen dat er routes met langere afstanden zijn (+ 50 km). Voor deze fietsreizen is een goede conditie en voldoende fietservaring vereist.


  Fietsroutes in glooiend tot heuvelachtig terrein met regelmatig een stevige stijging en daling. Voor deze reizen geldt dat er regelmatig routes met langere afstanden zijn (+ 50 km). Voor deze fietsreizen is een uitstekende conditie en voldoende fietservaring vereist. 

   
  800x250 algemene informatie fietsvakanties - fietsverhuur.png

  Huurfietsen

  U kunt, indien u geen eigen fiets meeneemt, bij de meeste reizen een fiets huren. Uw huurfiets zal voor u klaarstaan in het eerste hotel. De receptiemedewerkers van het hotel geven u de fietssleutels en laten u zien waar uw fiets staat.

  Huur/tourfiets
  De huur/tourfiets is van het type citybike. Ze zijn uitgerust met voldoende versnellingen en meestal voorzien van een fietstas.

  Hybride
  Onze hybride fietsen hebben 21-versnellingen met handremmen. De hybride fiets weegt ca. 16,5 kilo en is voorzien van een fietstas.

  Ebike
  De e-bikes hebben een kleine elektromotor en accu, die bij de hotels opgeladen kunnen worden. Een e-bike weegt ca. 25 kilo. De e-bike is voorzien van een fietstas. 

   
  800x250 algemene informatie fietsvakanties - verzekeringen.png

  Fietsverzekering  Fietsverzekering huurfiets
  Wij adviseren u om uw huurfiets te verzekeren. Indien u bij Oad een reis- en ongevallenverzekering afsluit, kan tegen een toeslag van € 0,45 per dag uw huurfiets verzekerd worden. Indien u elders uw reis- en ongevallenverzekering heeft afgesloten, bedraagt de premie per reis € 10,- voor een toerfiets, en € 15,- voor een e-bike. De fiets/e-bike is dan verzekerd tot een bedrag van maximaal € 2250,-. Lakschade is altijd uitgesloten van de dekking en schades lager dan € 35,- worden niet in behandeling genomen. Tevens is schade aangebracht aan derden niet gedekt via deze fietsverzekering. Schade ontstaan door opzet, schuld of nalatigheid van de deelnemer is niet gedekt door de verzekering.