arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeItaliëWandelvakantie in de Dolomieten en Trentino - Individueel
Reisnummer: OSITW03
va. 995,- Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Bijkomende boekingskosten € 40,- per boeking o.b.v. 2 personen
today06 september 2023
(8 dagen)
Aan favorieten toevoegenWandelvakantie in de Dolomieten en Trentino - Individueel
Italië
 Cortina d’ Ampezzo
 De Tre Cime van Lavaredo
 De ‘Alte Via’ van de Dolomieten

Wandelen in de Dolomieten en Trentino

De majestueuze Dolomieten zijn misschien wel de mooiste en meest opvallende bergketen van Europa. Gekleurd in verweerde tinten roze, geel en grijs en oprijzend in steile punten met fantastische vormen. Lager gelegen liggen de heldergroene weiden met wilde bloemen en in de valleien boomgaarden, wijngaarden en akkers. Via een uitgebreid netwerk van wandelpaden ontdekt u de mooiste delen van deze ruige bergketen.

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar Cortina d' Ampezzo
U reist op eigen gelegenheid naar Cortina d’ Ampezzo waar u na aankomst in uw hotel de papieren reisbescheiden ontvangt. Parkeren kunt u op verschillende plekken in de nabijheid van het hotel, kosten bedragen ca. € 10,- per dag.
U kunt al kennis maken met de charme van dit Italiaanse jetset resort.

location_onTre Cime di Lavaredo
De wandeling van vandaag brengt u naar een van de bekendste plekken in de Dolomieten: de Tre Cime van Lavaredo. Via een prachtig bergpad bereikt u de Rifugio Locatelli vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de Tre Cime (de drie toppen) van Lavaredo, een van de beroemdste gezichten van de Dolomieten. Per openbaar vervoer keert u terug naar Cortina d’Ampezzo. (ca. 4 uur)

location_onFannes-Sennes-gebergte
Na een goed ontbijt start een prachtige tocht naar het Fanes-Sennes-gebergte. U zult hier ook kennis maken met de vele herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog in dit gebied. De landschappen zijn indrukwekkend en u wandelt over de ‘Alta Via’ van de Dolomieten. U kunt het steile maar goed onderhouden pad van de Lech Pas lopen, een route rond de toppen. Aan het eind van de middag bereikt u het kleine Meer van Limo. Van hier daalt u af naar de prachtige Fanes-vallei met z’n twee spectaculaire bergmeren en de comfortabele berghut waar u overnacht. (ca. 6 uur)

location_onSpessa vallei - la Val
De wandeling van vandaag voert door de vallei waarna de klim begint naar de Antoniuspas (2466m.); een wandeling die spectaculaire uitzichten biedt over de hele vallei. Vanaf hier is het een zeer mooie afdaling naar de Spessa-vallei. Het eerste deel van de afdaling is nog kale rots, dan volgt het dennenbos, en uiteindelijk bereikt u de bewoonde wereld met houten hutten, weilanden vol koeien en huizen met bloeiende balkons. (ca. 5 uur)

location_onBadia vallei en Kreuzspitze
U kunt kiezen uit verschillende wandelingen; een relatief gemakkelijke wandeling door de Badia-vallei of een rondwandeling over de bergkam van Mt. Gropa, met fantastisch uitzicht en kans om herten te zien. De andere optie voor vandaag is uitdagender; de klim naar de top van de Paresberg en de Kreuzspitze. Het uitzicht over de hele Badia-vallei, met de Puez-keten voor u, is onvergetelijk. Natuurlijk kunt u ook van de gelegenheid gebruik maken om even bij te komen van het wandelen en te ontspannen in de mooie omgeving van de Spessa vallei. (ca. 5-8 uur)

location_onZuidelijke Badia vallei
U ontdekt vandaag het zuidelijke deel van de Badia-vallei. Via kleurrijke alpenweiden bereikt u de Crusc berghut. Na een gemakkelijke, bijna vlakke panoramische wandeling hoog boven de vallei daalt u af naar het dorpje La Villa en de rivier volgend komt u aan bij uw hotel. (ca. 5 uur)

location_onHet Puez-plateau
U ontdekt het Puez-plateau waar u een mooie wandeling maakt richting de Rifugio van Puez. Via een uitgestrekt hoogvlakte bereikt u de Gherdenacia-pas, waar u een van ‘s werelds mooiste uitzichten zult ervaren. Dan begint de lange afdaling, eerst naar beneden naar de Gherdenacia-hut en dan verder naar beneden naar het hotel in La Villa.

location_onNaar huis
Er komt een einde aan uw wandelvakantie. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en keert u terug naar Cortina d’ Ampezzo.

Accommodatie(s)

Diverse hotel Wandelen in de Dolomieten & Trentino

U verblijft tijdens deze reis in karakteristieke middenklasse hotels in Cortina d’ Ampezzo, La Val, La Villa en in een comfortabele berghut in Fanes. De kamers beschikken over een badkamer met een bad of douche en een toilet.

Lees meer
Diverse hotel Wandelen in de Dolomieten & Trentino
sluiten

Algemeen

U verblijft tijdens deze reis in karakteristieke middenklasse hotels in Cortina d’ Ampezzo, La Val, La Villa en in een comfortabele berghut in Fanes. De kamers beschikken over een badkamer met een bad of douche en een toilet.

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+4foto's

Businformatie

Wandelinformatie

Algemene informatie over wandelreizen

Bekijk hier alle informatie omtrent wandelroutes, wandelniveaus en nog meer.

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkverblijf in een 2-pers.kamer met bad of douche en toilet
check5 x halfpension, 2 x logies en ontbijt, 1 x lunch
checkbagage transport tussen de verschillende accommodaties
checkgenoemde privétransfers
checkroutebeschrijving en kaartmateriaal (Engelstalig)

Exclusief

checktoeslag 1-persoonskamer
checkoverige maaltijden
checkuitgaven van persoonlijke aard
checkevt. entreegelden
checkprive transfer (max. 3 pers.) La Villa - Cortina d'Ampezzo €145,- totaal
checktoeristenbelasting

Extra Info

Goed voorbereid op pad, wat moet u meenemen:
• schoenen met een goed profiel
• goede regenkleding
• dag rugzak
• zonnebrandcrème
• zonneklep/petje
• lange broek (tijdens de wandelingen)
• eventueel wandelstok

Verschillende wandelniveaus:
Onze individuele wandelreizen zijn er in verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een passende wandelvakantie in ons programma is. De sterren geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de wandelvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de wandelreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze wandelvakanties geldt dat u over een goede conditie dient te beschikken.

1 ster
Wandelingen in glooiend tot heuvelachtig terrein; maximaal 3-4 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Vaak smalle paden, afgewisseld met brede paden met lichte hoogteverschillen.

2 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met hoogteverschillen van soms meer dan 500 meter; maximaal 4-5 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Grashellingen en brede paden afgewisseld met smalle bergpaden en keienpaden.

3 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met maximale hoogteverschillen van 1000 meter, 4-6 wandeluren per dag exclusief rustpauze.

Review(s)