arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandWandelen door de Brabantse Sahara - Individueel
Reisnummer: OSNLW13
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Wandelen door de Brabantse Sahara - Individueel
Nederland
 Historisch Den Bosch
 Natuurgebied De Moerputten
 Stuifzandgebied De Brabantse Sahara

Wandelen door de Brabantse Sahara

Struinen door de woestijn van Nederland! Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen! Maar ook de stad Den Bosch en vestingstad Heusden. Een afwisselende wandelvakantie met prachtige natuur en rijke historie!

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onAankomst in Vlijmen
U reist op eigen gelegenheid naar Vlijmen waar u de komende twee nachten verblijft.

location_onOmgeving Vlijmen
Vandaag wandelt u om en door Den Bosch heen. Allereerst komt u door natuurgebied De Moerputten met de voormalige 600 meter lange spoorlijn, de Moerputtenbrug. Tegenwoordig is het bijzondere Rijksmonument te gebruiken door wandelaars. De route
vervolgt door natuurgebied Het Bossche Broek waarna Den Bosch opdoemt. De kathedraal en een vaartocht over de Binnendieze zijn zeker de moeite waard. Langs het Engelermeer wandelt u de stad weer uit en terug naar Vlijmen. (ca. 18 km)

location_onVlijmen - Waalwijk
Via Haarsteeg en de Haarsteegse Wiel wandelt u richting Heusden, een sfeervol gerestaureerd vestingstadje. Wandelend door de schilderachtige straatjes en smalle steegjes ontdekt u tal van eeuwenoude monumenten. Boven op de vestingwallen heeft u een mooi uitzicht over het Brabantse en Gelderse landschap, de Bergsche Maas en de gerestaureerde stad. Uw wandeldag eindigt bij het hotel in Waalwijk. (ca. 20 km.)

location_onOmgeving Waalwijk
Nabij Waalwijk ligt het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Dit gebied bestaat uit bos, heide en veel zand. Het is één van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa en wordt ook wel de Brabantse Sahara genoemd. Misschien komt u tijdens uw wandeling de schaapskudde nog tegen. (ca. 22 km)

location_onWaalwijk - Vlijmen
Via een mooie wandeling door de Loonse en Drunense Duinen komt u langs de Emmamolen in Nieuwkuijk. Een korenmolen waar nog steeds gemalen wordt en waar u producten kopen kunt. Bovendien is het een gezellige pleisterplaats voor een ruststop. Via de Nieuwkuijkse Wiel en de rand van Vlijmen komt u weer bij het hotel in Vlijmen waar uw auto staat. Hierna is uw vakantie helaas al weer ten einde. (ca. 18 km)

Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende middenklasse hotels.
De hotels kunnen afwijken van de getoonde hotels. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

Fletcher Hotel Prinsen ***

Dit hotel is een erg fijne uitvalsbasis voor wandelvakanties in de omgeving van Den Bosch. Het ligt slechts op 5 km van deze historische stad en in de nabije omgeving zijn tal van mooie wandelroutes te bewandelen.

Lees meer
Fletcher Hotel Waalwijk ****

Het fijne hotel ligt in het leuke plaatsje Waalwijk. Een prima uitvalsbasis om de wandelroutes te bewandelen en om 's avonds te genieten van een hapje en drankje.

Lees meer
sluiten
Fletcher Hotel Prinsen ***
sluiten

Ligging

Dit hotel is een erg fijne uitvalsbasis voor wandelvakanties in de omgeving van Den Bosch. Het ligt slechts op 5 km van deze historische stad en in de nabije omgeving zijn tal van mooie wandelroutes te bewandelen.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• bar
• wifi

Kamer

De moderne kamers zijn voorzien van een tv, telefoon en badkamer met bad of douche en toilet.

Fletcher Hotel Waalwijk ****
sluiten

Ligging

Het fijne hotel ligt in het leuke plaatsje Waalwijk. Een prima uitvalsbasis om de wandelroutes te bewandelen en om 's avonds te genieten van een hapje en drankje.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• bar
• wifi

Kamer

De prima kamers zijn voorzien van een comfortabel bed, flat-screen tv en een fijne badkamer met bad of douche en toilet.

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+2foto's

Businformatie

Wandelinformatie

Algemene informatie over wandelreizen

Bekijk hier alle informatie omtrent wandelroutes, wandelniveaus en nog meer.

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkverblijf in een 2-pers.kamer met bad of douche en toilet
checklogies en ontbijt vanaf het ontbijt op de tweede dag t/m ontbijt op de laatste dag
checkbagagetransport tussen de verschillende accommodaties
checkroutebeschrijving en kaartmateriaal

Exclusief

checkevt. entreegelden
checktoeslag 1-pers. kamer à € 230,-
checktoeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n., ter plaatse te voldoen)

Extra Info

De bagagetransporten:
checkBagagetransport van Vlijmen naar Waalwijk
checkBagagetransport van Waalwijk naar Vlijmen

Goed voorbereid op pad, wat moet u meenemen:
• schoenen met een goed profiel
• goede regenkleding
• dag rugzak
• zonnebrandcrème
• zonneklep/petje
• lange broek (tijdens de wandelingen)
• eventueel wandelstok

Verschillende wandelniveaus:
Onze individuele wandelreizen zijn er in verschillende niveaus, waardoor er voor iedereen een passende wandelvakantie in ons programma is. De sterren geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de wandelvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de wandelreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze wandelvakanties geldt dat u over een goede conditie dient te beschikken.

1 ster
Wandelingen in glooiend tot heuvelachtig terrein; maximaal 3-4 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Vaak smalle paden, afgewisseld met brede paden met lichte hoogteverschillen.

2 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met hoogteverschillen van soms meer dan 500 meter; maximaal 4-5 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Grashellingen en brede paden afgewisseld met smalle bergpaden en keienpaden.

3 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met maximale hoogteverschillen van 1000 meter, 4-6 wandeluren per dag exclusief rustpauze.