arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeOostenrijkCruise Hoogtepunten van de Donau
Reisnummer: BBAR01
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Cruise Hoogtepunten van de Donau
Oostenrijk
 Gehele reis onder begeleiding van Oad gastheer/gastvrouw
 O.a. Wenen, Budapest en Bratislava
 Ontbijt, lunch en diner aan boord inbegrepen

Hoogtepunten langs de Donau

Deze cruise brengt u langs de verschillende hoogtepunten aan de Donau. Zo ziet u wereldsteden als Wenen en Budapest, maar ook kleinere parels als Dürnstein en Melk in het romantische Wachaudal ontbreken niet tijdens deze cruise. Vanaf het uiterst comfortabele schip het MS Arena kunt u heerlijk genieten van het voorbij glijdende landschap langs de Donau.

Hoogtepunten

Schilderachtig Melk
Klassiek Wenen
Indrukwekkend Budapest
Benedictijnenklooster in Melk
Budapest by Night

Dagprogramma

location_onHeenreis (Passau)
Vanuit Nederland rijden we naar Zuid-Duitsland voor de eerste overnachting. Na het ontbijt vertrekt de bus via een mooie route richting Passau waar u vanaf ca. 15.00 uur kunt inschepen. Passau, bekend als de ‘Drie-rivieren-stad’ vanwege de unieke locatie waar de rivieren Donau, Inn en Ilz samenkomen. Vanavond geniet u van een ontspannen avond aan boord terwijl het schip richting Melk koerst.

location_onMelk
Tijdens het ontbijt legt het schip aan in het kleine stadje Melk, in de prachtige Wachau-vallei. Hier kunt u deelnemen aan de excursie naar de Benedictijnenabdij. Dit is een van de beroemdste kloosterhuizen in Oostenrijk en wordt al meer dan 900 jaar bewoond door monniken. Terug aan boord kunt u aanschuiven voor de lunch. De rest van de dag kunt u aan boord ontspannen terwijl het schip richting Wenen vaart.

location_onWenen
Wenen is een stad vol hoogtepunten, grote paleizen, barokke kastelen, prachtige pleinen en opvallende monumenten zijn slechts enkele van de belangrijkste kenmerken van deze prachtige stad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de ochtend kunt u deelnemen aan de stadstour per bus naar Wenen. Voor de lunch bent u weer terug aan boord. Deze middag kunt u deelnemen aan de excursie naar paleis Schönbrunn, de bekendste zomerresidentie van keizerin Sisi en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De geschiedenis van het paleis en zijn uitgestrekte tuinen beslaat meer dan 300 jaar en toont de veranderende smaken, interesses en ambities van de Habsburgse vorsten. In de vroege avond gooit het schip de trossen weer los om door te varen naar Budapest, parel van de Donau.


location_onBudapest
Aan het eind van de ochtend komt u aan in Budapest. U heeft eerst de lunch aan boord waarna u kunt deelnemen aan de stadstour door deze fascinerende stad. Budapest is een van de mooiste steden ter wereld met een uitgestrekt gebied dat wordt erkend als werelderfgoed. De meeste bekende bezienswaardigheden zijn het Koninklijk Paleis, het Vissersbastion, het parlementsgebouw, de Sint-Stefanusbasiliek, het Heldenplein en de Kettingbrug. Voor het diner keert u terug naar het schip voor een ontspannend diner aan boord. Aansluitend kunt u deelnemen aan de avond excursie Budapest by Night.

location_onBudapest
Ook vandaag ligt het schip in Budapest. U kunt deze ochtend op eigen gelegenheid genieten van Budapest of u kunt deelnemen aan een bijzondere excursie waar u wordt meegenomen door de uitgestrekte vlaktes van Hongarije naar Lajosmizse. Hier bezoekt u een traditionele stoeterij en geniet u van een rondleiding over het terrein in een paardenkoets, voordat u een spectaculaire live Puszta-paardenshow kunt bekijken. Voor de lunch bent u weer terug aan boord en zal het schip naar het volgende hoogtepunt van
de Donau varen, Bratislava.

location_onBratislava
In de vroege ochtend legt het schip aan in Bratislava. U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan een stadstour in deze historische hoofdstad, gedomineerd door het kasteel en de met een lokale gids en u kunt ‘Makovka’, een zoete witte chocolade met papaverzaadvulling proeven. Voor de lunch bent u terug aan boord en de middag is ter vrije besteding. Al varend geniet u van het diner onderweg naar Dürnstein.

location_onDürnstein
De stad Dürnstein ligt tussen de beroemdste wijngaarden van Oostenrijk en wordt bekroond door de ruïnes van het kasteel dat ooit Richard Leeuwenhart gevangen hield. Het is een prachtige plek vol met geplaveide straten, mooie binnenplaatsen
en huizen uit de 16e eeuw. U heeft in de ochtend wat vrije tijd, voor de lunch zal het schip verder varen naar Passau.

location_onTerugreis
Tijdens het ontbijt zal het schip aanleggen in Passau. Na het ontbijt is het helaas tijd om uit te schepen en staat de bus klaar om u terug te brengen naar Nederland.

Accommodatie(s)

MS Arena****

Het 4-sterrenschip MS Arena is nieuw in ons aanbod en heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke riviercruise: comfort, stijl en onveranderde aandacht voor detail. Het schip is in de winter 2019/2020 geheel gerenoveerd. Trakteer uzelf op een dr...

Lees meer
MS Arena****
sluiten
MS Arena****_exterieur
MS Arena****_dekkenplan
MS Arena****_lounge
MS Arena****_lounge
MS Arena****_restaurant
MS Arena****_voorbeeld hut
MS Arena****_voorbeeld hut
MS Arena****_fitness

Algemeen

Het 4-sterrenschip MS Arena is nieuw in ons aanbod en heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke riviercruise: comfort, stijl en onveranderde aandacht voor detail. Het schip is in de winter 2019/2020 geheel gerenoveerd. Trakteer uzelf op een drankje in de Ambassador's Lounge of geniet van de sfeer en spectaculaire uitzichten vanaf het comfort van het verhoogde zonnedek. Waar u ook uw tijd aan boord doorbrengt, de vriendelijke en gastvrije bemanning zal er alles aan doen om u te verzekeren van een onvergetelijke riviercruise-ervaring.

Faciliteiten

-receptie
-restaurant
-lounge
-panorama bar
-zonnedek
-kleine bibliotheek
-wellness/fitness (€)
-gratis wifi

Hutten

Alle hutten zijn buitenhutten en hebben panoramische vensters met Franse balkons, zodat u vanuit uw eigen hut van het prachtige uitzicht op de rivier en de omgeving kunt genieten. Uw verzorgde en ruime hut beschikt over een tv, telefoon, kluisje, föhn en airco. Elke hut heeft een eigen badkamer met douche en toilet.

Dekken schip

Promenadedek
Het Promenadedek is na het zonnedek het hoogste dek op het schip. De stijlvolle tweepersoonshutten hebben panorama vensters met Frans balkon en hotelbedden. In totaal zijn er 48 tweepersoonshutten op het Promenadedek. De lounge, bar en kleine bibliotheek liggen ook op het Panoramadek.

Hoofddek
Het middelste dek van het schip met op het voordek 24 tweepersoonshutten superior met panoramavensters met Frans balkon en hotelbedden. Het achterdek heeft ook 24 tweepersoonshutten met panoramavensters met Frans balkon en beschikken over twee aparte bedden, een vast bed en een opklapbed. De receptie, en het restaurant liggen op het Hoofddek.

Zonnedek en Benedendek
Het Zonnedek is het hoogste dek op het MS Arena waar u tijdens mooi weer op het terras op de ligstoelen heerlijk kunt genieten van de voorbij glijdende landschappen. Wilt u ook nog actief zijn tijdens uw cruise dan kunt u gebruik maken van de Welness/fitness ruimte op het Benedendek.

Let op: er is GEEN lift aanwezig, alle dekken zijn alleen te bereiken met trappen met leuningen aan beide kanten (ca. 6 treden, naar het zonnedek ca. 14 treden).

Extra informatie

• Na het inschepen krijgt u een welkomstdrankje
• Uitgebreid ontbijtbuffet met koffie en thee
• Gehele dag onbeperkt koffie en thee
• Afhankelijk van het dagprogramma in de middag koffie en thee met cake
• Elke avond een middernachtsnack
• Op de laatste avond wordt u uitgenodigd voor het kapiteinsdiner

Oad gastheer/gastvrouw
Tijdens uw reis is er in de bus en op het schip een Oad gastheer of Oad gastvrouw aanwezig.
Onze gastheer/gastvrouw is enthousiast, ervaren, gedegen opgeleid en altijd bereid u van dienst te zijn. Hij/zij spreekt de taal en zal er alles aan doen om uw riviercruise zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.


Rolstoel en rollator
Het schip is voor minder validen niet goed uitgerust. Er is GEEN lift aan boord van de MS Arena.
Heeft u een rollator of rolstoel, dan kunt u deze meenemen, alleen als deze inklapbaar zijn. U kunt om veiligheidsredenen die de rederij hanteert de rolstoel of rollator niet aan boord gebruiken. U kunt uw rollator of rolstoel bij de receptie achterlaten. Aangezien er een maximum aantal rolstoelen en rollators geldt dient u bij boeking te allen tijde aan te geven of u een rolstoel of rollator mee neemt.

Excursies
Tijdens de reizen zal een gevarieerd aanbod van excursies door de rederij georganiseerd worden. De excursies dienen bij boeking opgegeven en betaald te worden. Het excursieprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen en onder voorbehoud van het aantal deelnemers.
U kunt bij boeking de volgende excursiepakketten reserveren en betalen;


Pakket 1 BASIC
• Stadstour Wenen per bus
• Stadstour Budapest per bus
• Stadstour Bratislava

Prijs € 97,- p.p.

Pakket 2 EXTENDED
• Klooster Melk
• Stadstour Wenen per bus
• Stadstour Budapest per bus
• Avondexcursie Budapest per bus
• Stadstour Bratislava

Prijs € 172,- p.p.

Pakket 3 COMPLETE
• Klooster Melk
• Stadstour Wenen per bus
• Excursie Slot Schönbrunn
• Stadstour Budapest per bus
• Avondexcursie Budapest per bus
• Excursie Puszta Paardenshow
• Stadstour Bratislava

Prijs € 229,- p.p.De valuta aan boord is de EURO, er is geen wisselautomaat aanwezig.
Geaccepteerde credit cards aan boord; VISA, MasterCard


Fietsinformatie

Extra's

Wij geven u de mogelijkheid om van te voren excursies bij te boeken. Tijdens het boeken van uw riviercruise heeft u de keuze uit drie excursiepakketten;

Pakket 1 BASIC
Stadstour Wenen per bus
Stadstour Budapest per bus
Stadstour Bratislava

Prijs € 97,- p.p.

Pakket 2 EXTENDED
Klooster Melk
Stadstour Wenen per bus
Stadstour Budapest per bus
Avondexcursie Budapest per bus
Stadstour Bratislava

Prijs € 172,- p.p.

Pakket 3 COMPLETE
Klooster Melk
Stadst...our Wenen per bus
Excursie Slot Schönbrunn
Stadstour Budapest per bus
Avondexcursie Budapest per bus
Excursie Puszta Paardenshow
Stadstour Bratislava

Prijs € 229,- p.p.


Klooster Melk
Gelegen in de prachtige Unesco-werelderfgoed Wachau-vallei, is de stad Melk al meer dan 1000 jaar een spiritueel en cultureel centrum van Oostenrijk. Het is vooral bekend om zijn indrukwekkende barokke stijl, het benedictijnenklooster dat bekend staat als de abdij van Melk, dat ook een van de grote culturele hoogtepunten van Oostenrijk is en de grootste abdijen van Europa. Sinds de 12e eeuw is een school verbonden met het klooster en zijn hier waardevolle manuscripten verzameld, die uiteindelijk hebben bijgedragen aan het creëren van een adembenemende bibliotheek die u in de abdijkamers zult zien. Geniet na de tour van de tijd om op eigen gelegenheid door de abdijtuinen te wandelen.
duur ca. 3,5 uur

Stadstour Wenen
Wenen is een stad vol hoogtepunten, grote paleizen, barokke kastelen, prachtige pleinen en de belangrijkste kenmerken van deze prachtige stad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.
De tour begint met de bus rijdend in de richting van de beroemde Weense Ring , met prachtige bezienswaardigheden. U gaat dan te voet dieper de stad in en ontdekt de geheimen achter de rijke cultuur en verbluffende architectuur van Wenen. Daarna heeft u wat tijd om op eigen gelegenheid van de stad te genieten.
duur ca. 3 uur

Excursie Slot Schönbrunn
Paleis Schönbrunn is de zomerresidentie van de Habsburgse familie en met name keizerin Elisabeth, beter bekend als Sisi. Het Schönbrunn-paleis wordt beschouwd als nog een ander werelderfgoed van het gebied en bestaat uit 1441 kamers en is een van de belangrijkste architectonische, culturele en historische monumenten van het land. De geschiedenis van het paleis en zijn uitgestrekte tuinen beslaat meer dan 300 jaar en toont zich in de veranderende smaak, interesses en apiraties van de Habsburgse monarch. Tegenwoordig is het grotendeels in de originele staat. Geniet van een rondleiding door de authentiek ingerichte woon- en ceremoniële kamers van het keizerlijke familiepaleis. Na de tour heeft u wat tijd om de tuinen en monumenten van het paleis op eigen gelegenheid te bezoeken.
duur ca. 3,5 uur

Stadstour Budapest
Ontdek de magische stad Boedapest met een begeleide bus- en wandeltocht. Als hoofdstad van Hongarije wordt Boedapest vaak het Parijs van het Oosten genoemd en is het een hoogtepunt voor reizigers van over de hele wereld.
De tour geeft u niet alleen een idee van de kleurrijke geschiedenis van Boedapest, maar geeft ook inzicht in hoe de stadsverdeling aan de Donau door de eeuwen heen zo'n belangrijke rol heeft gespeeld in de samenleving - de ene kant staat bekend als ‘Buda’ en de andere ‘Pest'. De bustour omvat beide delen van de stad en u ziet o.a. de beroemde monumenten, zoals de Opera, Heldenplein, de beroemde overdekte markt, de Sint-Stefanuskerk en natuurlijk het Parlement. Via de beroemde Kettingbrug bezoekt u vervolgens het historische Buda-kasteel en de Matthiaskerk, waar de beroemde Sisi en haar man werden gekroond tot Hongaarse heersers. Vanaf het fantastische Vissersbastion heeft u een onvergetelijk uitzicht op de stad.
duur ca. 3 uur

Avondexcursie Budapest
Budpest wordt ook wel de lichtstad van het Oosten genoemd vanwege de duizenden lichtjes die de stad versieren. Voordat u de Gellert-berg opgaat om van het adembenemende uitzicht te genieten wordt u uitgenodigd in een typisch Hongaars restaurant voor een avond vol culturele en culinaire hoogstandjes.
Een bijzondere ervaring!
duur ca. 3 uur

Excursie Puszta Paardenshow
Via de prachtige uitgestrekte vlakten van Hongarije rijdt u naar Lajosmizse, waar u een traditionele stoeterij bezoekt. U wordt ontvangen met een lokaal drankje en traditionele lekkernijen en gaat u kijken naar een spectaculaire live paardenshow in een openluchtarena. Aansluitend krijgt u een rondleiding over het terrein in een paardenkoets. Aan het einde van een veelbewogen ochtend kunt u genieten van heerlijke Hongaarse wijn- en voedselspecialiteiten tijdens prachtige klanken van live Hongaarse muziek.
duur ca. 4,5 uur

Stadstour Bratislava
Bratislava is de hoofdstad van Slowakije en wordt beschouwd als de belangrijkste economische, politieke en culturele hoofdstad van het land. De stad is een fijne mix van heden en verleden; aan de ene kant tonen veel historische gebouwen het rijke verleden an de stad, maar aan de andere kant creëren universiteiten en stedelijke jeugdculturen uiteindelijk een bruisende nevenschikking binnen één stad.
De stadsexcursie naar Bratislava is een begeleide tour die begint met een rit per minitrein en het bredere stadscentrum verkent, waar u historische en moderne bezienswaardigheden van de stad zult zien. De wandeling begint vanaf de Sint-Michielspoort en slingert een weg door de hoofdstraten van de stad, waarbij u alle belangrijke bezienswaardigheden, prachtige sculpturen en fonteinen ontdekken, terwijl u de geschiedenis van de stad en beroemde legendes omarmt.
duur ca. 2 uur

Let op: het excursieprogramma is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname. Afhankelijk van de excursie kan er ook een maximum aantal deelnemers gelden.

Houd u er rekening mee dat:
• Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
• Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 20 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie.
• In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de rederij.
• In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht.
• Tenzij anders gemeld is winkelen geen onderdeel van het excursieprogramma
Lees meer

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+10foto's

Businformatie

Algemeen

Kenmerken Comfort Class bus:
• zitplaatsen met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• toilet

Toon meer businformatie

Opstapplaatsen

U dient op eigen gelegenheid naar de Rijnkade in Arnhem vv. te komen of u boekt voor onze Oad Taxi Service Direct die u vanaf uw huisadres naar de Rijnkade brengt.

Met de Oad Taxi Service Direct is elke voordeur een opstapplaats. U wordt comfortabel vanaf uw huisadres naar de kade in Arnhem gebracht per taxi of minibus. Afhankelijk van de route en planning, is het mogelijk dat uw rit gecombineerd wordt (beperkt tot 3 adressen en maximale extra reistijd van 1,5 uur). De taxi service voor riviercruises naar Arnhem is te boeken voor €129,00 per persoon per retour.

Voordelen:
• U wordt thuis opgehaald en gebracht.
• Elk huisadres is een opstapplaats (behalve op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen).
• U kunt meerdere adressen opgeven bij boeking.
• U hoeft anderen niet te vragen u weg te brengen of op te halen.

Parkeermogelijkheid indien u op eigen gelegenheid wenst te komen:

Parkeergarage Rozet
Langstraat 10
6811 JA Arnhem

Voor meer informatie:
https://www.arnhem.nl/stad_en_wijken/Parkeren/parkeergarages_en_p_r
Lees meer

GELDERLAND

Arnhem, Rijnkade

Reisinfo

Inclusief

checkvervoer per bus van Arnhem naar schip en v.v.
checkovernachting in Duitsland met diner en ontbijt
checkcruise volgens programma
checkverblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
checkwelkomstdrankje
checkvolpension aan boord (ontbijt, lunch en diner) vanaf diner 1e dag t/m ontbijt laatste dag
checkkapiteinsdiner
checkonbeperkt koffie/thee
checkafhankelijk van het dagprogramma in de middag koffie en thee met cake
checkelke avond middernachtsnack
checkinternationale bemanning
checkOad gastheer/vrouw aan boord

Nieuw bij Oad: CO2 compensatie inclusief, klik hier voor meer info

Exclusief

checkOad Taxi Service (€ 129,- p.p. retour)
checkevt. entreegelden
checklunches dag 1 en 2, dag 9
checkdrankjes tijdens de gehele reis
checkexcursiepakket (basic, extended of complete)
checkfooien
checkevt. optionele excursies (aan boord te boeken en te betalen)

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut Arena Hoofddek Voordeel


Afwijkende annuleringsvoorwaarden riviercruises:

Op riviercruises zijn aanvullende algemene voorwaarden van Oad Touroperating International GmbH van toepassing.
Voor riviercruises gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden.

A. Bij annulering tot de 60ste dag (exclusief) vóór de startdatum: 30%, de aanbetaling zoals wij die in de gids hebben staan

B. Bij annulering vanaf de 59ste dag (inclusief) tot de 50ste dag (exclusief) vóór de startdatum: 60% van de reissom.

C. Bij annulering vanaf de 49ste dag (inclusief) tot de 30ste dag (exclusief) vóór de startdatum: 80% van de reissom.

D. Bij annulering vanaf de 30ste dag (inclusief) tot de startdatum: 100% van de reissom.

E. Bij annulering op de startdatum of later: de volle reissom.