arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeOostenrijkWandelvakantie langs de meren en bergen van Karinthië - Individueel
Reisnummer: OSATW01
va. 799,- Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Bijkomende boekingskosten € 40,- per boeking o.b.v. 2 personen
today29 april 2023
(8 dagen)
Aan favorieten toevoegenWandelvakantie langs de meren en bergen van Karinthië - Individueel
Oostenrijk
 Het zonnige zuiden van Oostenrijk
 Uitzichtpunt de Pyramidenkogel

Wandelen langs de meren en bergen in Karinthië

Karinthië staat voor een ontspannen manier van leven. Maak kennis met de mooie meren en prachtige natuur in dit zuidelijke deel van Oostenrijk. Ontdek de Wörthersee en de prachtige oevers van de Millstätter See. De kronkelende paden langs de Brennsee en de Ossiacher See maar ook de Villacher Alpen wachten erop om door u ontdekt te worden.

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar Villach
U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel in Villach. U kunt alvast kennis maken met het historische centrum en de vele bezienswaardigheden. Vanaf de 95 m. hoge toren van de St. Jacobskerk heeft u een schitterend uitzicht over de stad en de omringende Alpen.

location_onVillach - Velden/omgeving
Een korte treinrit brengt u naar Pörtschach am Wörthersee. Hier kunt u tijdens een ontspannen wandeling genieten van de adellijke villa’s aan de Johannes Brahms Promenade. Vanaf de ‘’Hohen Gloriette” heeft u het beste uitzicht over het meer. U wandelt door oude bossen en weidse velden en zult genieten van de natuur en het uitzicht over omliggende bergen. Langs de oevers van het meer wandelt u terug naar Velden. (ca. 15 km)

location_onVelden
Over afwisselende bospaden bereikt u het Teixelkreuz waarna u zeker ’s werelds hoogste houten uitkijktoren moet beklimmen, de Pyramidenkogel! U heeft hier een prachtig uitzicht over het meer en bij mooi weer heeft u zicht op de Sloveense bergen. U kunt kiezen; of te voet van de uitkijktoren naar beneden of per langste glijbaan van Europa. Vanmiddag kunt u een boottocht maken over het meer. Vanaf de boot heeft u een prachtig zicht op het schiereiland

location_onVelden/omgeving - Döbriach
Per trein rijdt u door het Drautal naar Spittal. Spittal an der Drau is omgeven door
water. Aan de ene kant van het dorp door de rivier de Drau en aan de andere zijde door de Millstätter See. Een wandeling door het kasteelpark naar het beroemde renaissancekasteel Porcia is zeker de moeite waard. Vervolgens wandelt u door de spectaculaire Lieser-kloof en bereikt u Seeboden aan de Millstätter See. Een fantastisch pad langs de rivier leidt u direct naar het water met een fantastisch uitzicht over het diepblauwe meer en de chique villa’s aan de oevers. Per boot gaat u naar Döbriach waar u overnacht. (ca. 15 km)

location_onDöbriach
In en rondom het wandeldorp Döbriach zult u zich vandaag prima vermaken. Het dorp is omgeven door veel wandelmogelijkheden. Beklim het sterrenbalkon met het beste uitzicht over het meer met zicht tot aan de Alpen of wandel over het Panoramapad naar Glanz en beklim de Hohe Wand. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om lekker in Döbriach te blijven met z’n vele veld- en oeverpaden of om te gaan zwemmen in het meer. (ca. 10 km)

location_onDöbriach - Feld am See
Via de ‘Weg der Juwele’ wandelt u door een donkere smalle vallei richting Radenthein in het Nockgebergte. In 1908 werd in dit gebied het mineraal magnesiet gevonden waarna er hier mijnbouw is ontstaan. Aangekomen in Radenthein kunt u genieten van regionale producten. De biologische hooimelkkaas van kaasmakerij Kaslab’n is zeker het proberen waard. Via bos- en weidepaden komt u bij het wildpark, waar allerlei soorten dieren te bewonderen zijn. In de middag bereikt u Feld am Brennsee, hier moet u zeker een duik nemen in het heerlijk koele water.

location_onFeld am See - Villach
Feld am See is mooi gelegen aan de kleine Feldsee/Brennsee. Na het ontbijt gaat u via een mooie route door de bossen naar de Finsterbach- watervallen en verder naar het uitkijkpaviljoen aan de Peterlewand. Optioneel kunt u ook de bergbaan naar de Gerlitzen nemen en een tocht door de weilanden naar de prachtige berghutten maken. In de namiddag komt u weer aan bij de Ossiacher See. U kunt bijvoorbeeld genieten van een boottocht. Per korte treinrit keert u terug naar het startpunt van de reis in Villach. (ca. 10 km)

location_onNaar huis
Er komt een einde aan deze prachtige wandelvakantie in Karinthië. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en keert u huiswaarts.

Accommodatie(s)

U verblijft tijdens deze reis in uitstekende drie en vier sterrenhotels.

sluiten

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+3foto's

Businformatie

Wandelinformatie

Algemene informatie over wandelreizen

Bekijk hier alle informatie omtrent wandelroutes, wandelniveaus en nog meer.

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkverblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
checklogies en ontbijt vanaf het ontbijt op de tweede dag t/m het ontbijt op de laatste dag
checkbagagetransport tussen de verschillende accommodaties
checkKärnten Card, geeft vrij entree en kortingen op boottochten en bezienswaardigheden
checkkaasproeverij Nockberge
checktransfer per trein van Feld am See - Villach op dag 7
checkroutebeschrijving en kaartmateriaal (Engels-, Duitstalig)

Exclusief

checkevt. entreegelden
checktoeslag 1-pers. kamer
checktoeristenbelasting
checktickets openbaar vervoer

Extra Info

Goed voorbereid op pad, wat moet u meenemen:
• schoenen met een goed profiel
• goede regenkleding
• dag rugzak
• zonnebrandcrème
• zonneklep/petje
• lange broek (tijdens de wandelingen)
• eventueel wandelstok

Verschillende wandelniveaus:
Onze individuele wandelreizen zijn er in verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een passende wandelvakantie in ons programma is. De sterren geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de wandelvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de wandelreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze wandelvakanties geldt dat u over een goede conditie dient te beschikken.

1 ster
Wandelingen in glooiend tot heuvelachtig terrein; maximaal 3-4 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Vaak smalle paden, afgewisseld met brede paden met lichte hoogteverschillen.

2 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met hoogteverschillen van soms meer dan 500 meter; maximaal 4-5 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Grashellingen en brede paden afgewisseld met smalle bergpaden en keienpaden.

3 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met maximale hoogteverschillen van 1000 meter, 4-6 wandeluren per dag exclusief rustpauze.