arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeOostenrijkKerstcruise over de Donau
Reisnummer: OSFI01
va. 969,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Kerstcruise over de Donau
Oostenrijk
 O.a. Wenen, Budapest, Melk, Bratislava
 Ontbijt, lunch en diner inbegrepen
 U vaart met het luxe MS Fidelio****

Kerstcruise over de Donau

Tijdens deze prachtige cruise bezoekt u schitterende steden als Wenen, Budapest en Bratislava tijdens de kerstdagen. Rond de feestdagen worden steden aangekleed met de vele lichtjes, versieringen en zijn er vele kerstmarkten. Overal waar u komt merkt u de gezelligheid rondom de Kerst. Aan boord geniet u van een excellente verzorging; van het uitgebreide ontbijtbuffet, heerlijke diners en entertainment aan boord.

Hoogtepunten

Parel aan de Donau, Budapest
Wenen, een waar sprookje tijdens Kerst
Imposant benedictijnenklooster Melk
Dürnstein in de prachtige Wachau Vallei
Bratislava en haar immense burcht

Dagprogramma

location_onHeenreis
Vanuit ons opstappunt in Arnhem rijden we naar het zuiden van Duitsland voor diner en overnachting.

location_onWenen
Na het ontbijt vervolgen we de reis naar Wenen waar u aan het eind van de middag kunt inschepen. U wordt ontvangen met een heerlijke welkomstcocktail. U dineert vanavond voor het eerst aan boord van het MS Fidelio.

location_onWenen
Deze hele dag bent u in Wenen. Vooral tijdens de Kerst ontpopt Wenen zich tot een waar sprookje. U kunt mee met de stadstour om de belangrijkste bezienswaardigheden te bekijken zoals de Ringstrasse, de Hofburg en de Stephansdom (inclusief als u het excursiepakket heeft bijgeboekt).

location_onDürnstein en Melk
Tijdens het ontbijt komen we aan in Dürnstein, de belangrijkste trekpleister van de Wachau vallei die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat waar u vrije tijd heeft. Vanmiddag vaart het schip door naar Melk met haar imposante benedictijnenklooster. De abdij van Melk is een van de parels van Oostenrijk. De abdij werd gesticht in 1089 en herbergt overblijfselen van de eerste heersende dynastie van Oostenrijk, het Huis Babenburg. Het was ook de plaats van de productie van vele religieuze manuscripten. De huidige gevel van het gebouw werd gebouwd in de 18e eeuw in een barokke stijl. In de avond vaart u verder over de Donau richting Hongarije.

location_onBudapest
Tegen de avond bereiken we de hoofdstad van Hongarije: Budapest. Budapest wordt ook wel de ‘Parel van de Donau’ genoemd. De Donau loopt dwars door de stad met het stadsdeel Buda op de rechteroever en Pest op de linkeroever en heeft vele prachtige bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst staan van UNESCO. Tijdens het diner aan boord kunt u al genieten van de sprookjesachtige verlichte stad!

location_onBudapest
Vandaag heeft u de mogelijkheid om tijdens de stadstour de belangrijkste bezienswaardigheden van deze prachtige stad te zien waaronder het monument op het Heldenplein, de St. Stephansbasiliek, het Parlementsgebouw, het Burchtpaleis en het Vissersbastion (inclusief indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt). Vanaf het Vissersbastion heeft u een onvergetelijk uitzicht over de stad en de Donau.

location_onBudapest en Esztergom
Eerste Kerstdag start met een uitgebreid kerstontbijt aan boord van het schip. U vaart vandaag van Budapest stroomopwaarts waar we de beroemde Donauknie passeren naar Esztergom. Esztergom is één van de oudste steden van Hongarije met de grootste domkerk van het land. Vanavond geniet u van een feestelijk kerstdiner aan boord.

location_onBratislava
In de ochtend komen we aan in Bratislava, hoofdstad van Slowakije. U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan de stadstour om de prachtige historische stad met zijn imposante burcht te ontdekken (inclusief indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt). Vanavond vaart u weer richting Wenen.

location_onUitschepen
Vele kerstervaringen rijker scheept u na het ontbijt uit en neemt u afscheid van het MS Fidelio en haar bemanning. Per bus wordt u via het prachtige Oostenrijkse berglandschap naar Zuid- Duitsland gebracht voor het diner en de overnachting.

location_onDe laatste dag van uw vakantie is aangebroken. Na het ontbijt wordt u terug naar Nederland gebracht en kunt u terugkijken op een heerlijke vakantie.

Accommodatie(s)

MS Fidelio****

Aan boord van het MS Fidelio geniet u van de spectaculaire uitzichten terwijl u over de Donau vaart. Bij mooi weer op het ruime, comfortabele zonnedek of anders in de gezellige panoramabar. Niet alleen de faciliteiten en het interieur, maar zeker oo...

Lees meer
MS Fidelio****
sluiten

Algemeen

Aan boord van het MS Fidelio geniet u van de spectaculaire uitzichten terwijl u over de Donau vaart. Bij mooi weer op het ruime, comfortabele zonnedek of anders in de gezellige panoramabar. Niet alleen de faciliteiten en het interieur, maar zeker ook de gastvrije internationale bemanning, zorgen voor een sfeer waarin u zich welkom voelt.

Faciliteiten

• receptie
• restaurant
• lounge
• panorama bar
• zonnedek
• wellness ruimte
• wifi (gratis, alleen in de openbare ruimtes. Het signaal kan onderhevig zijn aan storingen tijdens de vaarroute bijv. in een sluis of onderweg waar geen bereik is)

Hutten

Alle hutten zijn ruim en stijlvol ingericht. Uw hut beschikt over een tv, radio, telefoon, airconditioning/verwarming, föhn. kaptafel met spiegel en ruime kast. Elke hut heeft een eigen badkamer met douche en toilet.

Dekken schip

Promenadedek en Hoofddek
Het Promenadedek is na het zonnedek het hoogste dek, daaronder ligt het Hoofddek. Op beide dekken vindt u tweepersoonshutten, deze hutten zijn 14m2. Naast de gebruikelijke faciliteiten beschikken de hutten over grote vensters die geopend kunnen worden. De bar en de lounge liggen op het Promenadedek. Het restaurant en de receptie bevinden zich op het Hoofddek.

Benedendek
Het Benedendek is het laagste dek op het schip.
Op het benedendek liggen de overige tweepersoonshutten. De vensters in deze hutten kunnen niet geopend worden. Overdag heeft uw hut een sofa en een bed.

Extra informatie

U verblijft op dit luxe schip op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner).
• Na het inschepen krijgt u een welkomstdrankje en aansluitend een welkomstdiner
• Uitgebreid ontbijtbuffet met koffie en thee
• Koffie/thee service afhankelijk van programma
• Afhankelijk van het dagprogramma in de middag koffie en thee met iets lekkers of in de avond een warme snack
• Meestal op de laatste avond wordt u uitgenodigd voor een afscheids-kapiteinscocktail en aansluitend het kapiteinsdiner

Oad gastheer/gastvrouw
Tijdens uw reis is er in de bus en op het schip een Oad gastheer of Oad gastvrouw aanwezig. Onze gastheer/gastvrouw is enthousiast, ervaren, gedegen opgeleid en altijd bereid u van dienst te zijn. Hij/zij spreekt de taal en zal er alles aan doen om uw riviercruise zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Uw Oad gastvrouw is mevrouw Nicole Cordewener.

Rolstoel en rollator
Het schip is voor minder validen niet goed uitgerust. Er is GEEN lift aan boord. Aan boord van het MS Fidelio is het door wettelijke bepalingen en veiligheidstechnische redenen niet mogelijk om een rolstoel of rollator te gebruiken. Een rolstoel of rollator kan wel aan boord ‘gestald’ worden. Wanneer u het schip wilt verlaten tijdens de cruise zorgt de bemanning ervoor dat uw rolstoel of rollator voor u klaar staat. Het aantal rollators en rolstoelen is per afvaart gelimiteerd, waardoor het noodzakelijk en verplicht is dit tijdens de boeking aan ons te melden zodat wij dit kunnen aanvragen bij de rederij.

Excursies
Tijdens de reizen zal een gevarieerd aanbod van excursies door de rederij worden georganiseerd. Het excursiepakket dient bij boeking opgegeven en betaald te worden en bij voldoende deelname is dit o.l.v. een Nederlandssprekende gids. Naast het excursiepakket kunt u ook excursies aan boord boeken en betalen. Deze excursies worden uitgevoerd o.l.v. een Engelssprekende gids. Het excursieprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen en onder voorbehoud van het aantal deelnemers.

De valuta aan boord is de EURO, er is geen pinautomaat of wisselautomaat aan boord van het schip.

Extra's

Wij geven u de mogelijkheid om van te voren excursies bij te boeken, dit is vaak voordeliger dan het boeken tijdens de cruise aan boord. Tijdens het boeken van uw riviercruise kunt u een excursiepakket met de volgende excursies bijboeken;

Halve dag excursie Wenen incl. wandeling o.l.v. gids
Wenen is een van de mooiste steden in Centraal-Europa. Niet alleen is het een plek om te bezoeken, het is architectonische charme; het heeft ook een verzameling beroemde personen uit de geschie...denis, zoals Sisi, Strauss, Mozart en de gedenkwaardige beelden van Gustav Klimt. De stad barst van de geschiedenis, mooie monumenten, musea, paleizen, schilderachtige parken, gezellige cafés en opmerkelijke banketbakkers!
De tour begint met de bus terwijl we in de richting van de beroemde Weense Ring rijden, waar u kunt genieten van belangrijke bezienswaardigheden zoals de Urania, de Staatsopera, het parlement, de zetel van de Habsburgse Hofburg, het stadhuis, Burg Theater en de universiteit van Wenen . Daarna gaat u verder de stad in, te beginnen bij het beroemde Albertina-museum. Vanaf hier maken we een ontspannen wandeling van een uur langs de voormalige stadsgracht genaamd "Graben", waar u de Hofburg zult ontdekken. Daarna gaan we richting St. Stephen's kerk en onderweg kunt u de geheimen achter de rijke cultuur en verbluffende architectuur van Wenen ontdekken. Na de wandeling heeft u nog tijd om op eigen gelegenheid van de stad te genieten.

Stadwandeling Bratislava o.l.v. gids
Bratislava is de hoofdstad van Slowakije en wordt beschouwd als de belangrijkste economische, politieke en culturele hoofdstad van het land. De stad omvat een fijne mix van het verleden en het heden; Aan de ene kant tonen veel historische gebouwen de rijk verleden routes van de stad, maar aan de andere kant, universiteiten en stedelijke jeugdculturen creëren uiteindelijk een bruisende nevenschikking binnen één stad. De tour begint bij de pier en verkent het bredere stadscentrum, waar u historische en moderne bezienswaardigheden van de stad kunt zien, zoals de kathedraal van St. Martin, de stadsmuren, het presidentiële paleis en een spectaculair uitzicht vanaf het Slavin Monument en het kasteelgebied . Als we eenmaal in het historische centrum aankomen, beginnen we bij de Sint-Michielspoort en slingeren we ons een weg door de hoofdstraten van de stad, ontdekken we alle belangrijke bezienswaardigheden, prachtige beelden en fonteinen, terwijl we de geschiedenis van de stad en beroemde legendes omarmen.

halve dag excursie Budapest incl. wandeling o.l.v. gids
Ontdek de magische stad Budapest tijdens deze excursie. Als de hoofdstad van Hongarije wordt Budapest vaak het "Parijs van het Oosten" genoemd en is het een hoogtepunt voor reizigers van heinde en verre. De tour geeft u niet alleen een idee van de kleurrijke geschiedenis van Budapest, maar geeft ook inzicht in hoe de verdeling van de stad door de rivier de Donau zo'n belangrijke rol heeft gespeeld in de samenleving door de eeuwen heen - de ene kant bekend als "Buda" en de andere " Pest". De busreis omvat beide delen van de stad en u ziet beroemde monumenten , zoals de Opera; Hero's Square; de beroemde under-covermarkt; St. Stephen's kerk; de grootste synagoge van Europa, waarin de beroemde Franz Liszt speelde; en ten slotte het Parlement, dat lijkt op het Britse parlementsgebouw en bijna 20 km aan gangen bevat! Via de beroemde kettingbrug bezoeken we vervolgens het historische Buda-kasteel en de kroningskerk van St. Matthew, waar de beroemde Sisi en haar man als Hongaarse heersers werden gekroond. Vanaf het Vissersbastion heeft u een onvergetelijk uitzicht op de stad.

Let op: het excursieprogramma is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname.

Houd u er rekening mee dat:
• Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
• Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 20 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie.
• In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de rederij.
• In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht.
Lees meer

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+1foto's

Businformatie

Algemeen

Kenmerken Comfort Class bus:
• zitplaatsen met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele stoelen met luxe bekleding
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• toilet

Toon meer businformatie
Duitsland_Oad bus

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

U dient op eigen gelegenheid naar Arnhem, Europaweg 25 (Postillion) vv. te komen of u boekt voor onze Oad Taxi Service Direct die u vanaf uw huisadres naar de Europaweg 25, Arnhem brengt.

Met de Oad Taxi Service Direct is elke voordeur een opstapplaats. U wordt comfortabel vanaf uw huisadres naar het opstappunt gebracht per taxi of minibus. Afhankelijk van de route en planning, is het mogelijk dat uw rit gecombineerd wordt (beperkt tot 3 adressen en maximale extra reistijd van 1,5 uur). De taxi service voor riviercruises naar Arnhem is te boeken voor €145,00 per persoon per retour.

Voordelen:
• U wordt thuis opgehaald en gebracht.
• Elk huisadres is een opstapplaats (behalve op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen).
• U kunt meerdere adressen opgeven bij boeking.
• U hoeft anderen niet te vragen u weg te brengen of op te halen.

Lees meer

GELDERLAND

Arnhem, parkeerplaats Europaweg, Postillon Hotel
Arnhem, parkeerplaats Europaweg, Postillon Hotel

Reisinfo

Inclusief

checkreis per bus vanaf opstapplaats in Nederland naar schip v.v.
checkovernachting op heen- en terugreis
checkontbijt en diner in overnachtingshotels
checkcruise volgens programma
checkvolpension aan boord (ontbijt, lunch en diner) diner vanaf 1e dag aan boord t/m ontbijt laatste dag
checkwelkomstdrankje
checkkapiteinsdiner
checkhigh tea of avondsnack (afhankelijk van het dagprogramma koffie of thee met cake)
checkInternationale bemanning aan boord
checkOad gastheer/vrouw aan boord

CO2 compensatie inclusief, klik hier voor meer info

Exclusief

checkevt. entreegelden
checklunches dag 1, 2, 9 en 10
checkdrankjes tijdens de gehele reis
checkexcursiepakket á € 155,- p.p. (bus/wandeltour Wenen, stadstour Bratislava, bus- en wandeltour Budapest). Deze kunt u tijdens het boeken opgeven.
checkfooien
checkoptionele excursies (aan boord te boeken en te betalen)
checkOad Taxi Service (€ 145,- p.p. retour, bij boeking opgeven en betalen).

Minimum aantal deelnemers

Minimum aantal deelnemers
Voor deze cruise geldt een minimum aantal deelnemers van 50 personen. Met minder mensen kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. U wordt op tijd (afhankelijk van uw reisduur is dit tussen 8 en 21 dagen voor vertrek) hierover geïnformeerd en wordt u altijd een alternatief aangeboden. Wanneer ontvangt u bericht of uw reis definitief doorgaat:
• reisduur t/m 6 dagen: uiterlijk 8 dagen voor vertrek;
• reisduur van 7 t/m 10 dagen: uiterlijk 14 dagen voor vertrek;
• reisduur vanaf 10 dagen: uiterlijk 21 dagen voor vertrek.
Kunt of wilt u geen gebruik maken van het aangeboden alternatief, dan worden de door u betaalde reissom volledig teruggestort.