arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeOostenrijkFietsen langs de Bodensee - individueel
Reisnummer: OSATF02
va. 759,- Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Bijkomende boekingskosten € 40,- per boeking o.b.v. 2 personen
today28 april 2023
(8 dagen)
Aan favorieten toevoegenFietsen langs de Bodensee - individueel
Oostenrijk
 Bloemeneiland Mainau
 Grootste waterval van Europa, Rheinfall
 Lindau im Bodensee

Fietsen langs de Bodensee

Een fietsvakantie door drie landen. Dat kan tijdens uw fietstochten rondom de Bodensee. U fietst door Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. De routes nemen u mee door charmante stadjes als Stein am Rhein, Lindau en Singen. U geniet tijdens uw vakantie van de schitterende natuur, de romantische omgeving en het bijzondere uitzicht op de Alpen.

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar Bregenz
Op eigen gelegenheid reist u naar uw hotel in Bregenz. Ter plaatse ontvangt u de route informatie en eventueel uw gehuurde fiets. Bregenz is een kleinere stad gelegen aan de Bodensee. In het historische centrum vindt u vele middeleeuwse vakwerkhuizen en ook een deel van de stadsmuur staat nog overeind. Bezienswaardig is de Martinsturm. Deze grote, ronde toren uit 1601 maakte ooit deel uit van het paleis van de graaf van Bregenz. De Kaiserstrasse is de winkelstraat om heerlijk te slenteren. Ook vindt u daar de nodige restaurants waar u vanavond een hapje kunt gaan eten. In de periode 19 juli t/m 20 augustus kan het voorkomen dat u overnacht in één van de dorpen rondom Bregenz.

location_onBregenz - Arbon/Egnach
Na het ontbijt is het tijd om op de fiets te stappen voor het eerste deel van uw fietsvakantie. U rijdt door mooie parken en langs de Bodensee naar Mehrerau. Mehrerau ligt net buiten het centrum van Bregenz en is het enige, nog actieve klooster aan de Oostenrijkse Bodensee. De route neemt u mee door het beschermde natuurgebied Altenrhein-Mündung, waarna u in Arbon/Egnach aankomt voor de overnachting (ca. 42 km)

location_onArbon/Egnach - Gailingen/Ramsen
Vanaf Arbon/Egnach fietst u naar de Untersee. De Untersee is het kleinste meer van de twee meren die samen de Bodensee vormen. Ook is dit meer onderdeel van de grens tussen Duitsland en Zwitserland. Via Ermatingen en Berlingen komt u aan in Stein am Rhein. Bij Stein am Rhein komt de Rijn uit in de Bodensee. Boven de stad torent het kasteel Hohenklingen. Bezienswaardig is ook zeker de Abdij van St. Georgen, één van de best bewaard gebleven middeleeuwse kloostercomplexen. U eindigt in Gailingen/Ramsen waar u de komende twee nachten verblijft. (ca. 62 km)

location_onNaar Schaffhausen - Rheinfall
U volgt de Rijn en komt aan in Schaffhausen. Schaffhausen is vooral bekend vanwege de grootste waterval van Europa, de Rheinfall. Deze waterval is 150 meter breed en 23 meter hoog en de natuurlijke schoonheid zal uw adem benemen. Inbegrepen
is een boottocht om de waterval van dichtbij te bekijken. Vanaf Schaffhausen keert u terug naar Gailingen/Ramsen. (ca. 32 km)

location_onGailingen/Ramsen - Konstanz
Vanaf Gailingen/Ramsen vertrekt u naar Radolfzell en rijdt u langs de Gnadensee. Dit meer is het oostelijk deel van de Bodensee. Bij de Gnadensee kunt u een bezoek brengen aan het kloostereiland Reichenau. Dit eiland staat op de Werelderfgoedlijst
van UNESCO. Tijdens uw bezoek aan Reichenau krijgt u een goed beeld van de religieuze en culturele rol van een benedictijnenklooster uit de Middeleeuwen. Na uw bezoek aan Reichenau fietst u verder naar uw hotel in Konstanz/Kreuzlingen. (ca. 33/53 km)

location_onKonstanz - Friedrichshafen
De route is vandaag niet zo lang dus neem vanmorgen vooral de tijd om het bloemeneiland Mainau te bezoeken. Mainau is een eiland met een weelderige bloemenpracht, een schitterend barokkasteel en een prachtig park. Ook bevindt zich één van de grootste vlinderhuizen van Duitsland op dit paradijs. De route gaat verder naar Staad en vanaf daar neemt u de veerboot naar Meersburg. U fietst door de schitterende omgeving langs het meer naar Friedrichshafen. (ca. 34 km)

location_onFriedrichshafen - Bregenz
Het laatste deel van uw fietsvakantie staat vandaag op het programma. Vanaf Friedrichshafen rijdt u naar Langenargen en Wasserburg en komt u bij de beroemde Beierse stad Lindau. Lindau heeft een unieke ligging met het historische centrum gelegen op een eiland in de Bodensee. Het beschikt over een unieke charme en u kijkt op de, met sneeuw bedekte, bergen. Het oude centrum heeft een bijzondere uitstraling met haar historische gebouwen, levendige pleinen en schilderachtige stegen. Vanaf Lindau fietst u terug naar Bregenz. (ca. 36 km). In de periode 19 juli t/m 20 augustus kan het voorkomen dat u overnacht in één van de dorpen rondom Bregenz.

location_onNaar huis
Aan al het goede komt een eind, zo ook aan uw fietsvakantie rondom de adembenemende Bodensee. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en terug te keren naar huis.

Accommodatie(s)

Diverse drie- of viersterrenhotels

U verblijft dagelijks in goede middenklasse hotels, tijdens de reis zijn dit drie- of viersterrenhotels.

Lees meer
Diverse drie- of viersterrenhotels
sluiten

Algemeen

U verblijft dagelijks in goede middenklasse hotels, tijdens de reis zijn dit drie- of viersterrenhotels.

Alle hotels beschikken over een receptie en veelal een restaurant. Uw kamer beschikt over een douche, toilet en telefoon. Het ontbijt is dagelijks inbegrepen.
Indien u het 4 x diner pakket heeft bijgeboekt geniet u van een driegangenmenu. Deze diners worden gedeeltelijk in dichtbij gelegen restaurants geverveerd.

Algemeen

U verblijft dagelijks in goede middenklasse hotels, tijdens de reis zijn dit drie- of viersterrenhotels.

Alle hotels beschikken over een receptie en veelal een restaurant. Uw kamer beschikt over een douche, toilet en telefoon. Het ontbijt is dagelijks inbegrepen.
Indien u het 4 x diner pakket heeft bijgeboekt geniet u van een driegangenmenu. Deze diners worden gedeeltelijk in dichtbij gelegen restaurants geverveerd.

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+7foto's

Businformatie

Fietsinformatie

Algemene informatie over fietsreizen per auto

Bekijk hier alle informatie omtrent fietsroutes, fietsniveaus, fietsverhuur en nog meer.

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkverblijf in een 2-pers.kamer met bad of douche en toilet
checklogies en ontbijt vanaf het ontbijt op de tweede dag tot en met het ontbijt op de laatste dag (4 x diner (excl. Bregenz & Friedrichshafen) optioneel bij te boeken: € 135,- p.p.)
checkbagage transport tussen de verschillende accommodaties
checkboottocht waterval Rheinfall in Schaffhausen
checkveerboot Staad - Meersburg
checkroutebeschrijving en kaartmateriaal
Bodensee Belevingspakket:
• 1 x koffie/thee & Kuchen in Arbon
• 1 x ijs bij Konstanzer Bürgerstuben
• 1 x entree Rosgarten museum in Konstanz
• 1 x entree Zeppelin Museum in Friedrichshafen

Exclusief

checktoeslag 1-persoonskamer
checkoverige maaltijden
checkuitgaven van persoonlijke aard
checktoeristenbelasting
checkparkeren ca. € 15,- per dag

Extra Info

Fietsen:
Als u niet zelf uw eigen fiets mee wenst te nemen, kunt u bij ons een fiets huren.
Bij uw eerste hotel staan uw huurfietsen voor u klaar. De receptiemedewerkers van het hotel geven u de sleutels van uw fietsen en wijzen u naar de fietsenstalling. Alle fietsen zijn voorzien van kettingsloten.

Bagage:
Uw bagage - 1 koffer per persoon van max. 20 kilo – wordt door ons van hotel naar hotel gebracht. Doorgaans wordt vanaf 09.00 uur uw bagage opgehaald en vóór 17.00 uur bij het volgende hotel afgeleverd. Een tour zonder bagagetransport is ook mogelijk.

Wij gaan zorgvuldig met uw bagage om. Door normaal gebruik kunnen er echter krassen, deukjes en andere kleine beschadigingen op uw bagage ontstaan. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk. Bij grote schade kunt u een claim indienen bij uw reis- en/of bagageverzekering.