arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeZwitserlandWandelvakantie langs het Vierwoudstrekenmeer - Individueel
Reisnummer: OSCHW01
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Wandelvakantie langs het Vierwoudstrekenmeer - Individueel
Zwitserland
 Wandelen in het hart van Zwitserland
 Rigi, de Koningin van de bergen’
 De mooiste Alpen panorama’s

Wandelen langs het vierwoudstrekenmeer

Heeft u zin in een wandelavontuur in het hart van Zwitserland? Dan is deze wandelvakantie in de omgeving van het Vierwoudstrekenmeer echt wat voor u. De wandelingen rondom dit meer zijn echte pareltjes te noemen. U geniet van een schitterend uitzicht over de Rengg bergpas en ook ziet u Nidwalden waar u geniet van een wonderschoon uitzicht over de Urnersee en de berg Rigi. Op één van de laatste dagen beklimt u de berg Rigi, ook wel de koningin van de bergen genoemd.

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar Luzern
Op eigen gelegenheid gaat u naar uw hotel in Luzern. Luzern is een compacte maar zeer aantrekkelijke plaats aan het meer. Deze plek vorm het uitstekende begin voor uw wandelvakantie bij het Vierwoudstrekenmeer.

location_onLuzern - Alpnachstad
Na het ontbijt in het uw hotel vertrekt u voor uw eerste tocht. Zoals te verwachten is bij een wandelvakantie in Zwitserland krijgt u de komende dagen te maken met hoogteverschillen. De wandeling neemt u vandaag mee naar een maximale hoogte van 945 meter. De route leidt u over het schiereiland Horwer gelegen aan de voet van de Pilatus. Deze berg heeft een hoogte van 2137 meter. De Pilatus beklimt u te voet maar de top is ook prima te bereiken per kabelbaan of met de Pilatesbahn, de steilste tandradbaan ter wereld. U wandelt over de Rengg bergpas. Deze pas was tot 1860 de enige verbinding over land met het kanton Obwalden. Met een steile afdaling eindigt u in Alpnachstad. (ca. 21 km.)

location_onAlpnachstad - Niederrickenbach - Emmetten
Per openbaar vervoer reist u vanaf Alpnachstad naar Dallenwil. Vanaf hier neemt u de kabelbaan naar Niederrikenbach. De wandeling leidt over het bekende wildobservatiepad en langs de flanken van de bergen Schwalmis en Oberbauen. De tocht eindigt met een rit per kabelbaan naar Emmetten. Emmetten is een klein en rustig dorp en hier brengt u de nacht door. De route gaat vandaag tot een maximale hoogte van 1135 meter. (ca. 15 km.)

location_onEmmetten - Brunnen
Vanaf Emmetten gaat u bergafwaarts naar de oever van het meer en wandelt u door een schitterende kloof naar de Urnersee. Via de kust gaat u naar Risleten en komt u door de Risleten-kloof. U steekt het historische pad over naar Volligen en komt aan bij Rütli. Vanaf Rütli heeft u een prachtig uitzicht op de Urnersee. Per veerboot steekt u het meer over naar Brunnen.

location_onBrunnen - Rigi Kaltbad
Vanaf Brunnen gaat u met de kabelbaan naar de Urmiberg. U volgt de Gätterli-pas en wandelt over goed aangelegde paden door het Rigi-massief. Deze wandelpaden behoren tot de mooiste paden van heel Zwitserland. Uw eindpunt is Rigi Kaltbad. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over het Vierwoudstedenmeer waarbij de berg Pilatus er trots bovenuit steekt. Bij helder weer kunt u zelfs de toppen van de bergen Eiger en Jungfau aan de horizon zien. (ca. 14 km., hoogte max. 675 meter)

location_onRigi Kaltbad - Küssnacht am Rigi/ Luzern
Vanaf Rigi Kaltbad gaat u steil bergafwaarts naar Seebodenalp. Dit is één van de mooiste panoramische terrassen aan de voet van de Zwitserse Alpen. Hier kunt u heerlijk even uitrusten na de inspannende afdeling. Eventueel is het mogelijk om het laatste deel van de route af te leggen per kabelbaan. U eindigt in Küssnacht am Rigi en vanaf hier gaat u per boot naar Luzern, waar u de laatste nacht verblijft. (ca. 11 km., hoogte max. 215 meter)

location_onNaar huis
Uw wandelvakantie bij het prachtige Vierwoudstrekenmeer is helaas alweer ten einde. Na het ontbijt keert u terug naar huis.

Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende middenklasse hotels in Luzern, Alpnachstad, Emmetten, Brunnen,
Rigi Kaltbad en Merlisachen. De hotels zijn o.a. voorzien van een receptie en een restaurant. De kamers beschikken over een badkamer met een bad of douche en een toilet.

sluiten

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+3foto's

Businformatie

Wandelinformatie

Algemene informatie over wandelreizen

Bekijk hier alle informatie omtrent wandelroutes, wandelniveaus en nog meer.

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkverblijf in een 2-pers.kamer met bad of douche en toilet
checklogies en ontbijt vanaf het ontbijt op de tweede dag t/m het ontbijt op de laatste dag
checkbagage transport tussen de verschillende accommodaties
checkkabelbaan van Niederbauen naar Emmetten
checkkabelbaan van Dallenwil naar Niederrickenbach
checkboottocht van Rütli naar Brunnen
checkkabelbaan van Brunnen naar Urmiberg
checkboottocht van Küssnacht naar Luzern
checkroutebeschrijving en kaartmateriaal

Exclusief

checkevt. entreegelden
checktoeslag 1-pers. kamer
checktoeristenbelasting
checkopenbaar vervoer van Alpnachstad naar Dallenwil

Extra Info

Goed voorbereid op pad, wat moet u meenemen:
• schoenen met een goed profiel
• goede regenkleding
• dag rugzak
• zonnebrandcrème
• zonneklep/petje
• lange broek (tijdens de wandelingen)
• eventueel wandelstok

Verschillende wandelniveaus:
Onze individuele wandelreizen zijn er in verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een passende wandelvakantie in ons programma is. De sterren geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de wandelvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de wandelreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze wandelvakanties geldt dat u over een goede conditie dient te beschikken.

1 ster
Wandelingen in glooiend tot heuvelachtig terrein; maximaal 3-4 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Vaak smalle paden, afgewisseld met brede paden met lichte hoogteverschillen.

2 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met hoogteverschillen van soms meer dan 500 meter; maximaal 4-5 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Grashellingen en brede paden afgewisseld met smalle bergpaden en keienpaden.

3 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met maximale hoogteverschillen van 1000 meter, 4-6 wandeluren per dag exclusief rustpauze.