arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeDuitslandWandelvakantie Vulkaaneifel & Cochem - Individueel
Reisnummer: OSDEW01
va. 395,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum 23 juli 2022
today23 juli 2022
(5 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Wandelvakantie Vulkaaneifel & Cochem - Individueel
Duitsland
 Het bijzondere heuvellandschap van de Vulkaaneifel
 Cochem aan de Moezel
 De romantische Burg Eltz

5 daagse wandelvakantie Vulkaaneifel en Cochem

De Vulkaaneifel en Cochem zijn reisbestemmingen die ieder jaar opnieuw zoveel mensen verrassen. Het toerisme en in het bijzonder het wandeltoerisme heeft er een jarenlange traditie. Dat is niet verwonderlijk omdat deze streken een perfecte mengeling bieden van natuurschoon en culturele rijkdom, die getuigt van een roemrijk verleden. Het is genieten van wat de natuur voortbrengt, sprankelende wijnen en alle ingrediënten van een heerlijke gezonde keuken.

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar uw hotel in Daun
U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel. U verblijft in Daun gelegen aan een vulkanisch meer. Vanavond wordt in uw hotel een heerlijk diner geserveerd.

location_onVulkaaneifel en Cochem
Tijdens deze wandelvakantie in de Eifel en bij de Moezel loopt u door schitterende natuurgebieden en langs vervallen kastelen, machtige burchten, kloosters en historische dorpjes. In deze regio zijn miljoenen jaren geleden geweldige vulkanische uitbarstingen geweest die het gebied de Eifel hebben gevormd. Het natuurgebied is hier beschermd en u zult vele verschillende soorten vogels kunnen zien.

Vanaf Eifelsteig naar Manderscheid ziet u diverse vulkanische meren zoals de Pulvermaar en de Holzmaar. Het Pulvermaar lijkt zo uit een prentenboek te komen. De trechter is volledig gevuld met water en wordt omringd door een tufsteen-dam met een hoogte van ca. 45 meter. Ook is het één van de diepste meren van Duitsland. Tijdens een andere tocht wandelt u naar de bekende mineraalwaterbronnen van Gerolstein. Ook komt u bij de Nerother Kopf, een heuvel van een uitgestorven vulkaan. In de omgeving van Cochem wandelt u langs de wijnranken en bent u zeker in de gelegenheid om een lekker frisse Moezelwijn te proeven. Met name in de oude binnenstad zijn diverse gezellige Weinstuben. Wij adviseren u dan ook zeker om uit te rusten op één van de vele terrassen en te genieten van een heerlijk glaasje wijn.

location_onNaar huis
Op eigen gelegenheid reist u na alle sportieve inspanningen weer naar huis.
De wandelingen variëren van 14 – 23 kilometer.

Afstand Utrecht - Daun: ca. 320 km.

Accommodatie(s)

U verblijft in een uitstekende middenklasse hotel.
Het hotel kan afwijken van het getoonde hotel. Wanneer deze niet beschikbaar is boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

Sporthotel Grafenwald - Daun

Het viersterren Sporthotel Grafenwald ligt in een groot park net buiten Daun en is een ideaal uitgangspunt om de Vulkaaneifel te voet te verkennen. Het hotel ligt nabij drie vulkanische meren en beschikt over een restaurant, terras en een grote spa ...

Lees meer
sluiten
Sporthotel Grafenwald - Daun
sluiten

Algemeen

Het viersterren Sporthotel Grafenwald ligt in een groot park net buiten Daun en is een ideaal uitgangspunt om de Vulkaaneifel te voet te verkennen. Het hotel ligt nabij drie vulkanische meren en beschikt over een restaurant, terras en een grote spa en fitnessruimte. De ruime kamers beschikken over een badkamer met bad of douche en toilet.
U kunt uw auto gratis parkeren bij het hotel.

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+10foto's

Businformatie

Wandelinformatie

Algemene informatie over wandelreizen

Bekijk hier alle informatie omtrent wandelroutes, wandelniveaus en nog meer.

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

check4 overnachtingen in een viersterren hotel in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet
checkhalfpension (ontbijt en diner) vanaf het diner op de eerste dag tot en met het ontbijt op de laatste dag
checkgebruik sauna en stoombad
checkuitgebreide wandelbeschrijvingen en wandelkaart
checkroadbookdrager
checktoeristenbelasting

Exclusief

checkoverige maaltijden
checkuitgaven van persoonlijke aard
checkbustransfer ca. € 9,-

Extra Info

Goed voorbereid op pad, wat moet u meenemen:
• schoenen met een goed profiel
• goede regenkleding
• dag rugzak
• zonnebrandcrème
• zonneklep/petje
• lange broek (tijdens de wandelingen)
• eventueel wandelstok

Verschillende wandelniveaus:
Onze individuele wandelreizen zijn er in verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een passende wandelvakantie in ons programma is. De sterren geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de wandelvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de wandelreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze wandelvakanties geldt dat u over een goede conditie dient te beschikken.

1 ster
Wandelingen in glooiend tot heuvelachtig terrein; maximaal 3-4 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Vaak smalle paden, afgewisseld met brede paden met lichte hoogteverschillen.

2 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met hoogteverschillen van soms meer dan 500 meter; maximaal 4-5 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Grashellingen en brede paden afgewisseld met smalle bergpaden en keienpaden.

3 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met maximale hoogteverschillen van 1000 meter, 4-6 wandeluren per dag exclusief rustpauze.