arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeDuitslandWandelvakantie door de Beierse en Salzburger Alpen - Individueel
Reisnummer: OSDEW05
va. 729,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum 17 september 2022
today17 september 2022
(8 dagen)
Aan favorieten toevoegen
Wandelvakantie door de Beierse en Salzburger Alpen - Individueel
Duitsland
 Berchtesgaden Nationaal Park
 De romantische Königssee
 Middeleeuwse kasteel Hohenwerfen

Wandelen door de Beierse en Salzburger Alpen

Een bijzondere wandelvakantie van de Königssee naar de bergen van de Hochkönig. De Königssee is romantisch, mysterieus en uniek te midden van een prachtig berglandschap. Maak een ontspannen wandeling door het Berchtesgaden Nationaal Park, het enige Duitse nationale park in de Alpen. De wandelreis leidt u langs kleurrijke alpenweiden en heerlijke bergdorpjes naar het indrukwekkende Hochkönig-massief met de gletsjers van de Hohe Tauern.

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar Schönau am Königsee
Op eigen gelegenheid reist u naar uw hotel in Schönau am Königsee. Schönau is mooi gelegen aan het 8 kilometer lange meer met azuur blauw water en is omsloten door steile hellingen. Een ideale start voor deze prachtige wandelvakantie.

location_onSchönau - Wessbach
De route leidt allereerst vandaag door een haast sprookjesachtig woud waarna u uitkomt bij de romantische Hintersee, schilderachtig ingebed tussen de steile rotswanden. U wandelt in de mooie natuur van het Berchtesgaden Nationaal Park. Ongemerkt steekt u de grens over en bent u in het Salzburgerland. Verder wandelt u langs de Seisenbergklamm, geflankeerd door veel groen en ziet u het woeste water dat zich door de kloof een weg baant en bereikt u uw bestemming Weissbach. (ca. 18 km.)

location_onWeissbach - Dienten am Hochkönig
Na een korte transfer begint u vanuit Maria Alm aan de indrukwekkende wandeling op grote hoogte naar de Pinzgauer Grasberge. De route die u loopt behoort tot de mooiste van Europa. De toppen zijn omgeven door almen vol veldbloemen en het uitzicht op de nabijgelegen Hohe Tauern is overweldigend. (ca. 12 km.)

location_onDienten - Berghotel Arthurhaus
U wandelt langs de voet van het Hochkönig massief met uitzicht op de steile, naaldachtige ‘Mandlwanden’. Ook deze route behoort tot de mooiste alpine wandelingen in de Alpen en eindigt vandaag bij het bekende Arthurhaus. Koeien, gemzen, paarden en talrijke alpenhutten vindt u op uw pad. U overnacht in of nabij het Arthurhaus, vlakbij de ‘Mandlwanden’. (ca. 15 km.)

location_onVrije dag
Geniet van uw vrije dag bijvoorbeeld tijdens een korte wandeling naar de omliggende berghutten en alpenweiden en proef de lokaal geproduceerde alpenkaas. U kunt ook de bus naar Mühlbach of Bischofshofen nemen. Een dag om te ontspannen!

location_onMühlbach - Golling
Omgeven door bergmassieven wandelt u door het dromerige alpenlandschap van de Hochkönig-regio. Via het voormalige mijnwerkerspad gaat de route bergafwaarts naar het Salzachtal en verder naar Werfen. Het is zeker de moeite waard om daar het machtige kasteel Hohenwerfen te bezoeken. Dit robuuste middeleeuwse fort torent hoog boven Werfen uit en u kunt hier een rondleiding volgen door onder meer de kapel en de folterkamer. U reist verder per trein naar Golling. (ca. 13 km.)

location_onGolling - Schönau
Op de laatste wandeldag van deze reis is er natuurlijk nog een hoogtepunt. U maakt een klim naar de Torrener Joch grensovergang en vervolgens verder naar de Jenner Gipfel. U bereikt de romantische Bluntau-vallei die door steile rotswanden is omgeven. In de lente komt hier via talloze watervallen het gesmolten sneeuwwater naar beneden. Langzaam klimt u verder richting de top van de Jenner. Daar aangekomen ziet u de Königssee diep beneden u liggen en heeft u een prachtig uitzicht over het hele traject van deze wandelvakantie. De afdaling kunt u relaxed per kabelbaan doen. (ca. 12 km.)

location_onNaar huis
Er komt een einde aan deze prachtige wandelvakantie door de prachtige Alpen. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en keert u huiswaarts.

Accommodatie(s)

U verblijft tijdens deze reis in uitstekende 3-sterrenhotels.

sluiten

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

Businformatie

Wandelinformatie

Algemene informatie over wandelreizen

Bekijk hier alle informatie omtrent wandelroutes, wandelniveaus en nog meer.

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkverblijf in een 2-pers.kamer met bad of douche en toilet
checklogies en ontbijt vanaf het ontbijt op de tweede dag t/m het ontbijt op de laatste dag
checkbagagetransport tussen de verschillende accommodaties
checktreinreis van Werfen naar Golling
check1 x lunchpakket (Arthurhaus/Mühlbach)
checkticket kabelbaan Jenner
checkroutebeschrijving en kaartmateriaal

Exclusief

checkevt. entreegelden
checktoeslag 1-pers. kamer
checktoeristenbelasting

Extra Info

Goed voorbereid op pad, wat moet u meenemen:
• schoenen met een goed profiel
• goede regenkleding
• dag rugzak
• zonnebrandcrème
• zonneklep/petje
• lange broek (tijdens de wandelingen)
• eventueel wandelstok

Verschillende wandelniveaus:
Onze individuele wandelreizen zijn er in verschillende niveaus waardoor er voor iedereen een passende wandelvakantie in ons programma is. De sterren geven u een algemeen idee van het niveau van de routes tijdens de wandelvakanties. Deze aanduiding is bedoeld als indicatie voor het niveau van de wandelreizen zodat u een goede keuze kunt maken. Voor al onze wandelvakanties geldt dat u over een goede conditie dient te beschikken.

1 ster
Wandelingen in glooiend tot heuvelachtig terrein; maximaal 3-4 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Vaak smalle paden, afgewisseld met brede paden met lichte hoogteverschillen.

2 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met hoogteverschillen van soms meer dan 500 meter; maximaal 4-5 wandeluren per dag exclusief rustpauze. Grashellingen en brede paden afgewisseld met smalle bergpaden en keienpaden.

3 sterren
Wandelingen in bergachtig terrein met maximale hoogteverschillen van 1000 meter, 4-6 wandeluren per dag exclusief rustpauze.