arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeItaliëFietsvakantie langs de Etsch naar het Gardameer - Individueel
Reisnummer: OSITF01
va. 559,- Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Bijkomende boekingskosten € 40,- per boeking o.b.v. 2 personen
today02 oktober 2023
(7 dagen)
Aan favorieten toevoegenFietsvakantie langs de Etsch naar het Gardameer - Individueel
Italië
 De Etsch rivier
 De elegante stad Trento
 Grootste meer van Italië, het Gardameer

Fietsen langs de Etsch naar het Gardameer

Schitterende routes langs de Etsch-rivier tot aan het Gardameer. Deze vakantie is vooral geschikt voor fietsers die zoeken naar een fietsvakantie in vlakke landschappen met veel natuurschoon en bijzondere steden. Het mediterrane klimaat, de gastvrijheid en de culturele steden als Merano en Trento maken dit tot een unieke reis.

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onNaar Nauders
Op eigen gelegenheid reist u naar Oostenrijk waar u de eerste nacht doorbrengt in uw hotel in Nauders. Ter plaatse ontvangt u de route informatie voor de komende dagen en eventueel uw gehuurde fiets. Nauders ligt vlakbij de Reschenpass en hier ontmoeten drie landen elkaar: Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Aan de zuidkant vindt u de burcht Naudersberg die hier al sinds de 13e eeuw staat en een indrukwekkend herkenningsteken vormt.

location_onNauders - Schlanders/Naturns
Na het ontbijt vertrekt u voor uw eerste fietstocht. Vanaf Nauders rijdt u naar het Reschenmeer. Dit stuwmeer ligt vlakbij het drielandenpunt en als u het meer voor het eerst ziet, kijkt u uw ogen uit. In het midden van het meer bevindt zich namelijk een kerktoren. Deze toren herinnert aan het dorpje Graun dat met de bouw van het stuwmeer onder water is komen te staan. Vanaf dit pittoreske meer fietst u door Laatsch en Glurns met als eindpunt Schlanders. Schlanders ligt in Zuid-Tirol en hier vindt u de hoogste kerktoren van Tirol, de 90 meter hoge toren van de Pfarrkirche Maria Himmelfahrt. (ca. 57 km)

location_onSchlanders/Naturns - Merano
Vanaf uw hotel fietst u door het Etschtal en heeft u een mooi uitzicht op de rivier. Via prachtige boomgaarden rijdt u door Zuid-Tirol en ziet u het indrukwekkende Slot Dornsberg. Dit slot ligt in het dal Vinschgau en is gebouwd in de 12e eeuw. Vanaf hier fietst u door naar uw eindpunt, het kuuroord Merano. Een kleine maar chique stad met een rijke geschiedenis. In de historische stadskern vindt u nog vele prachtige gebouwen uit de Middeleeuwen zoals het Kurhaus en het theater. Maar het is ook heerlijk slenteren door de arcaden en steegjes van Steinach, de oudste stadswijk. (ca. 36 km)

location_onMerano - Bozen
Uw dag begint relaxed met een route over vlakke fietspaden naar Andrian, gelegen in het Etschtal. Dit is één van de kleinste gemeenten van Zuid-Tirol en wordt gekenmerkd door wijngaarden en boomgaarden. Ook komt u bij het Slot Sigmundskron. Dit eeuwenoude kasteel met bijbehorende vestingwerken herbergt momenteel een bergmuseum. De route eindigt in Bozen/Bolzano. In Bozen ziet u een fascinerende cultuurmix door een sterke vermenging van de Italiaanse en Duitse cultuur. De historische stadskern was eeuwenlang het trefpunt van Duitse en Italiaanse handelaars en momenteel is het een levendig en modern centrum. Geniet na afloop van uw fietstocht van deze bijzondere sfeer. (ca. 37 km)

location_onBozen - Trento
Na het ontbijt vertrekt u voor een lange rit. U verlaat Bozen en rijdt in de richting van Trento. U fietst langs de rivier Etsch en ziet Neumarkt Auer en Salurner Klause. De route gaat verder
en u bereikt Trento. Voordat u in Trento aankomt, fietst u eerst door San Michele all’Adige. Deze twee dorpjes zijn ooit ontstaan aan de oever van de rivier om de belangrijkste Romeinse verbindingsweg tussen noord en zuid te bewaken. Aangekomen in Trento is het zeker de moeite waard om deze elegante stad te ontdekken. In het centrum zijn nog diverse historische gebouwen die versierd zijn met prachtige fresco’s uit de renaissance. Bezienswaardig is ook de Piazza Duomo en de fontein van Neptunus. (ca. 61 km)

location_onTrento - Riva / Arico
Het laatste deel van uw route is aangebroken en vandaag komt u aan bij het Gardameer. U blijft de Etschtalradweg volgen en fietst langs pittoreske wijngaarden naar Rovereto. Rovereto heeft een betoverend centrum dus het is te adviseren hier een stop te plannen. De route neemt u verder mee naar Mori waar ook een prachtig historisch centrum met oude palazzo’s is. U fietst vervolgens licht bergopwaarts naar San Giovanni en Torbole met als eindpunt uw hotel in Riva of Arco. (ca. 52 km)

location_onNaar Nauders en naar huis
De laatste dag van uw vakantie is aangebroken. Na het ontbijt gaat u op eigen gelegenheid naar het centrale verzamelpunt in Riva of Arco en stapt u in de bus die u terug naar Nauders brengt.

Accommodatie(s)

U verblijft dagelijks in goede middenklasse hotels, tijdens de reis zijn die drie- of viersterrenhotels.

Diverse drie- of viersterrenhotels

Alle hotels beschikken over een receptie, restaurant. Uw kamer beschikt over een douche, toilet en telefoon. Het ontbijt is dagelijks inbegrepen. Indien u het halfpension-pakket heeft bijgeboekt geniet u ook dagelijks van een driegangenmenu.

Vanaf...

Lees meer
Diverse drie- of viersterrenhotels
sluiten

Algemeen

Alle hotels beschikken over een receptie, restaurant. Uw kamer beschikt over een douche, toilet en telefoon. Het ontbijt is dagelijks inbegrepen. Indien u het halfpension-pakket heeft bijgeboekt geniet u ook dagelijks van een driegangenmenu.

Vanaf uw hotel in Trento beschikt uw kamer over airconditioning.

Algemeen

Alle hotels beschikken over een receptie, restaurant. Uw kamer beschikt over een douche, toilet en telefoon. Het ontbijt is dagelijks inbegrepen. Indien u het halfpension-pakket heeft bijgeboekt geniet u ook dagelijks van een driegangenmenu.

Vanaf uw hotel in Trento beschikt uw kamer over airconditioning.

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+6foto's

Businformatie

Fietsinformatie

Algemene informatie over fietsreizen per auto

Bekijk hier alle informatie omtrent fietsroutes, fietsniveaus, fietsverhuur en nog meer.

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkverblijf in een 2-pers.kamer met bad of douche en toilet
checklogies en ontbijt vanaf het ontbijt op de tweede dag tot en met het ontbijt op de laatste dag (4 x diner optioneel bij te boeken (niet in Merano en Bolsena: € 99,- p.p.)
checkbagage transport tussen de verschillende accommodaties
checkroutebeschrijving en kaartmateriaalExclusief

checktoeslag 1-persoonskamer
checkoverige maaltijden
checkuitgaven van persoonlijke aard
checktoeristenbelasting
checktransfer vanaf Riva of Arco naar Nauders excl. eigen fiets € 60,-
checktransfer incl. eigen fiets vanaf Riva of Arco naar Nauders € 99,-. Uw fiets wordt gelijktijdig (in een aanhangwagen) vervoerd naar Nauders.

Extra Info

Fietsen:
Als u niet zelf uw eigen fiets mee wenst te nemen, kunt u bij ons een fiets huren.
Bij uw eerste hotel staan uw huurfietsen voor u klaar. De receptiemedewerkers van het hotel geven u de sleutels van uw fietsen en wijzen u naar de fietsenstalling. Alle fietsen zijn voorzien van kettingsloten.
Huur Tourfiets: € 90,- p.p.
Huur E-bike: € 190,- p.p.

Bagage:
Uw bagage - 1 koffer per persoon van max. 20 kilo – wordt door ons van hotel naar hotel gebracht. Doorgaans wordt vanaf 09.00 uur uw bagage opgehaald en vóór 17.00 uur bij het volgende hotel afgeleverd. Een tour zonder bagagetransport is ook mogelijk.

Wij gaan zorgvuldig met uw bagage om. Door normaal gebruik kunnen er echter krassen, deukjes en andere kleine beschadigingen op uw bagage ontstaan. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk. Bij grote schade kunt u een claim indienen bij uw reis- en/of bagageverzekering.

Transfer Riva/Arco - Nauders per bus excl. fiets: € 60,-
Transfer Riva/Arco - Nauders per bus incl. eigen fiets € 99,-
Uw fiets wordt gelijktijdig (in een aanhangwagen) vervoerd naar Nauders.