arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandFietsvakantie Waddenhoppen Ameland & Schiermonnikoog
Reisnummer: OSNLF29
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Fietsvakantie Waddenhoppen Ameland & Schiermonnikoog
Nederland
• Unieke natuur en landschappen
• Verrassende en gezellige dorpjes
• De mooiste eilanden van het Wad

7 daagse Fietsvakantie Waddenhoppen Ameland & Schiermonnikoog

De Waddenzee, Unesco Werelderfgoed sinds 2009, van het Noord-Hollandse Den Helder tot het Deense Esbjerg. Een grensoverschrijdend gebied, boordevol ongerepte natuur. Het bijzondere landschap van slikken, kwelders, duinen, geulen en zandplaten creëert een uniek gebied, dat u nergens anders vindt. In een klein deel hiervan nu dit unieke arrangement waarbij u twee van de mooiste Waddeneilanden gaat ontdekken per fiets. Schiermonnikoog en Ameland. Gecombineerd met een korte kennismaking met het Hog...eland in Groningen en noordelijk Friesland is dit wel de ultieme Noord Nederland beleving.Lees meer over Fietsvakantie Waddenhoppen Ameland & Schiermonnikoog

Zwaarte van deze reis:

Dagprogramma

location_onAankomst in Pieterburen
U reist vandaag naar Pieterburen. U kunt vandaag een bezoek brengen aan het zeehondencentrum of een fietstochtje maken naar Noordpolderzijl. 's Avonds kunt u lekker uit eten in het dorp en al even naar de zeedijk gaan om een blik te werpen op het altijd veranderende wad.

location_onPieterburen - Schiermonnikoog (ca. 21 km)
Noord-Groningen, een vlakke land tegen de Wadden met her en der een kleine uitstulping met wat bebouwing in het landschap, de Wierden. De korte rit vandaag brengt u naar de Westpolder en het Lauwersmeer, waar het eiland gevoel al begint te komen. In Lauwersoog stapt u op de boot naar Schiermonnikoog, wellicht die van 12:30 uur of anders 15:30 uur. Tijd genoeg om op Schier via de Westerplas naar uw hotel te fietsen. We zullen altijd proberen ons standaard hotel te boeken voor het reguliere tarief. Vanwege
de populariteit van Schiermonnikoog kan het echter voorkomen dat we moeten wijzigen naar een ander, duurder hotel op het eiland. Dit zal in overleg gebeuren. We adviseren daarom vroeg te boeken om prijsstijgingen te voorkomen.

location_onSchiermonnikoog (ca.24 km)
Hoor de zeemeeuwen en ruik de zilte lucht van het eiland. Het Wad aan de ene kant, zandstranden van de Noordzee aan de andere. De grijs groene kleur van het helmgras zover het oog reikt, aan de horizon heel even onderbroken door de witte of de rode vuurtoren. Dat is ‘Schier’. Eén gezellig dorpje met daaromheen alleen maar fietsenpaden. Zo veel te doen en zo weinig tijd: een duik in het zoute water, een lunchstop bij Paviljoen Paal 3, een strandtocht naar de Balg om zeehondente spotten, pootje baden in de Berkenplas, wegzakken in de avondzon bij de Marlijn wachtend op het diner of toch nog even ‘shoppen’ in het dorp. Nog niet moe? De Toxbar is tot laat nog open maar lekker met een boek in een hoekje is ook goed.

location_onSchiermonnikoog - Ameland (ca. 27 km)
Het Waddeneiland feestje is nog niet voorbij. Op naar het tweede eiland, Ameland. U vaart met de ochtendboot naar de wal en dan een korte rit langs de Friese zeedijk met schattige gehuchten als Paessens, Wierum en ‘t Skoar. Erg leuk is ook het Museum ‘t Fiskershúske in Moddergat. Nog even stevig op de pedalen tegen de westenwind in en dan bent u al in de havenplaats Holwerd, waar de boot meermalen per dag vertrekt. U overnacht op Ameland in Nes.

location_onAmeland (ca. 48 km)
Een volle dag op Ameland. Er is keuze uit meer dan 100 km fietspad en 27 km zandstrand. Een heerlijk eiland met veel natuur, rust en ruimte. Bezichtig de gezellige dorpjes Hollum, Ballum, Nes en Buren, elk met zijn eigen dorpskarakter en knusse winkeltjes. Beklim
de markante vuurtoren, ga struinen door eindeloze duinen of pak het Noordzeestrand. Overal genieten van die kenmerkende Waddeneilanden sfeer. Op de vele terrassen staat Nobeltje steevast op de kaart, maar even eentip: wacht met een bezoekje tot het einde van de dag, als het hotel niet al te ver meer is.

location_onAmeland - Pieterburen (ca. 62 km)
De scheepstoeter blaast en langzaam verdwijnt Ameland weer achter de horizon. De Friese kust komt snel dichterbij voor de slot etappe in dit heerlijke Waddengebied. De route brengt u door Holwerd en het gezellige elfsteden stadje Dokkum. Langs de randen van het Lauwersmeer verlaat u Friesland en keert u terug naar Groningen. Mooi gelegen aan het Reitdiep ligt de oude zeehaven Zoutkamp met de kleurrijke visserhuisjes. Via de theefabriek in Houwerzijl en Borg Verhildersum in Leens fietst u door Wierde Ulrum. Dit is het Hogeland, vol rust en ruimte. De route eindigt vandaag in Pieterburen.

location_onNaar huis
Er komt een einde aan uw fietsvakantie. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en keert u huiswaarts.

Accommodatie(s)

U verblijft in uitstekende middenklasse hotels.
De hotels kunnen afwijken van de getoonde hotels. Wanneer deze niet beschikbaar zijn boeken wij voor u een gelijkwaardig hotel waar wij mee samenwerken.

Gastenverblijf Waddenhoes - Pieterburen

Het gastenverblijf Waddenhoes ligt vlak bij de zeehondencrèche Pieterburen. Uw kamer heeft uitzicht op de tuin en is heerlijk rustig gelegen. De kamers zijn voorzien van een televisie, terras en zithoek.

Lees meer
Hotel Van der Werff - Schiermonnikoog

Het eerste en oudste hotel op Schiermonnikoog. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, lift en een stijlvolle gelagkamer. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Lees meer
Westcord Hotel Noordzee - Nes

Het Westcord Hotel Noordzee ligt tussen het dorp Nes en het Noordzeestrand. Het hotel beschikt over verschillende faciliteiten zoals een receptie, lounge, restaurant, terras en een binnenzwembad. De comfortabele kamers zijn voorzien van een balkon o...

Lees meer
sluiten
Gastenverblijf Waddenhoes - Pieterburen
sluiten

Algemeen

Het gastenverblijf Waddenhoes ligt vlak bij de zeehondencrèche Pieterburen. Uw kamer heeft uitzicht op de tuin en is heerlijk rustig gelegen. De kamers zijn voorzien van een televisie, terras en zithoek.

Hotel Van der Werff - Schiermonnikoog
sluiten

Algemeen

Het eerste en oudste hotel op Schiermonnikoog. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, lift en een stijlvolle gelagkamer. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Westcord Hotel Noordzee - Nes
sluiten

Algemeen

Het Westcord Hotel Noordzee ligt tussen het dorp Nes en het Noordzeestrand. Het hotel beschikt over verschillende faciliteiten zoals een receptie, lounge, restaurant, terras en een binnenzwembad. De comfortabele kamers zijn voorzien van een balkon of terras. Alle zijn voorzien van een ruime badkamer met bad of douche en toilet.

Extra's

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+8foto's

Businformatie

Fietsinformatie

Algemene informatie over fietsreizen per auto

Bekijk hier alle informatie omtrent fietsroutes, fietsniveaus, fietsverhuur en nog meer.

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

check6 overnachtingen in goede middenklasse hotels in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet
checklogies en ontbijt vanaf het ontbijt op de tweede dag tot en met het ontbijt op de laatste dag (halfpension optioneel bij te boeken: € 180,- p.p.
checkbagage transport tussen de verschillende accommodaties
checkgedetailleerde route-boekjes met kaarten en toeristische informatie
checktoeristenbelasting

Exclusief

checktoeslag 1-persoonskamer
checkoverige maaltijden
checkuitgaven van persoonlijke aard

Extra Info

Fietsen:
Als u niet zelf uw eigen fiets mee wenst te nemen, kunt u bij ons een fiets huren. Onze toerfietsen zijn 24-versnellingen.
Bij uw eerste hotel staan uw huurfietsen voor u klaar. De receptiemedewerkers van het hotel geven u de sleutels van uw fietsen en wijzen u naar de fietsenstalling. Alle fietsen zijn voorzien van kettingsloten.

Hybride fiets: € 12,- per dag
Onze hybride fietsen hebben 21-versnellingen met handremmen. De hybride fiets weegt ca. 16,5 kilo.

Elektrische fiets: €25,- per dag
De e-bikes hebben een kleine elektromotor en accu, die bij de hotels opgeladen kunnen worden. U moet nog steeds trappen: een e-bike maakt het trappen alleen veel gemakkelijker. Enige ervaring met e-bikes wordt aanbevolen, omdat de fietsen sneller accelereren en zwaarder zijn dan gewone fietsen (door de elektromotor). Een e-bike weegt ca. 25 kilo. De actieradius op een volle batterij is +/- 100 KM

Fietspechpas: € 3,50 per dag
Lekker fietsen en veel kilometers fietsplezier, dat wensen we u toe. Maar helaas is er een kans (hoe klein ook) op pech onderweg. Daarom is er nu de pech-onderweg-service via onze partner FietsNED. U ontvangt een pechpas waarmee u als het ware altijd uw fietsenmaker bij de hand heeft, die u in geval van pech kosteloos verder helpt. Bij eigen fietsen betaald u alleen de nieuwe onderdelen, bij huurfietsen dragen wij zorg voor de betaling. DeFiets Pechpas geeft recht op kosteloze reparatie bij pech onderweg. Kan uw fiets op de pech locatie niet gemaakt worden of geeft u er de voorkeur aan om teruggebracht te worden, dan vervoeren wij u en uw rijwiel. Fietst u samen met iemand anders, dan vervoert FietsNED ook uw reisgenoot en diens fiets (max. 1 extra persoon). Samen uit, samen thuis!

Fietshelm: € 10,- per dag


Bagage:
Uw bagage - 1 koffer per persoon van max. 20 kilo – wordt door ons van hotel naar hotel gebracht. Doorgaans wordt vanaf 09.00 uur uw bagage opgehaald en vóór 17.00 uur bij het volgende hotel afgeleverd. Een tour zonder bagagetransport is ook mogelijk.

Wij gaan zorgvuldig met uw bagage om. Door normaal gebruik kunnen er echter krassen, deukjes en andere kleine beschadigingen op uw bagage ontstaan. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk. Bij grote schade kunt u een claim indienen bij uw reis- en/of bagageverzekering.