arrow_drop_up
Terug naar reizen | HomeNederlandStedencruise Nederland & België
Reisnummer: OSRD03
va. 0,-Per persoon
info
Prijs per persoon o.b.v. 2 personen
Excl. Reserveringskosten €25 per boeking
Vertrekdatum
Aan favorieten toevoegen
Stedencruise Nederland & België
Nederland
 Inclusief ontbijt, lunch en diner
 Verblijf op het luxe schip River Diamond****+
 Voordelige excursiepakketten bij te boeken

Riviercruise Nederland & België

Wilt u op stedentrip en de belangrijkste steden van Nederland en België ontdekken? Vaar met ons mee tijdens deze nieuwe stedencruise op zoek naar de verborgen schatten van Amsterdam, Rotterdam, Brussel & Antwerpen. Dit is de ultieme combinatie, het bezoeken van 4 steden en altijd uw vertrouwde hotel binnen handbereik! Comfortabel reizen, afwisseling, uitstekende verzorging en gezellige sfeer aan boord maken van deze Stedencruise een bijzondere ervaring. Gaat u met ons mee?

Hoogtepunten

Amsterdamse grachtengordel
Skyline Rotterdam
Stad van Manneken Pis, Brussel
Diamantenstad Antwerpen
4 steden ontdekken vanaf het water

Dagprogramma

location_onInschepen
U komt op eigen gelegenheid naar de inscheeplocatie in Amsterdam. In de middag, rond 15.00 uur kunt u inschepen.
Allereerst kunt u uw bagage naar uw hut brengen en kunt u aan boord genieten van een welkomstdrankje. Vanavond geniet u van het heerlijke diner aan boord.

location_onAmsterdam
Ook vandaag bent u nog in Amsterdam. Vanochtend kunt u genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet aan boord. Indien u een van de excursiepakketten heeft bijgeboekt ontdekt u Amsterdam tijdens een rondvaart over de grachten van Amsterdam, ook wel bekend als het Venetië van het Noorden. Voor de lunch bent u weer terug op het schip. De rest van de dag is ter vrije besteding. Vanavond dineert u aan boord.
Rond de klok van 20.00 uur vaart het schip naar Rotterdam, Europa's grootste havenstad.

location_onRotterdam
Al vroeg in de ochtend zijn we in Rotterdam, Metropool aan de Maas. Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om mee te gaan met de bus- en wandeltour door deze prachtige Nederlandse stad onder leiding van een gids (inbegrepen indien u het excursiepakket Extended of Complete heeft bijgeboekt). Voor de lunch bent u weer terug op het schip. Rond de klok van 13.00 uur gooit het schip de trossen los en vertrekken we richting België. Vanavond dineert u aan boord.

location_onBrussel
In de ochtend, rond ca. 08.00 uur leggen we aan in de Belgische en Europese hoofdstad Brussel, stad van Manneken Pis. In deze bijzondere stad vindt u op elke hoek wel een biercafé of een chocolatier waar gildehuizen en middeleeuwse gebouwen het decor vormen. U kunt op eigen gelegenheid de stad bezoeken of u gaat mee met de bus- en wandeltour onder leiding van een deskundige gids (inbegrepen indien u het excursiepakket Complete hebt bij geboekt). De middag is ter vrije besteding. Al varend geniet u van het diner, het schip vaart richting de Diamantenstad van België, Antwerpen waar we net naar middernacht aanleggen.

location_onAntwerpen
Deze prachtige stad is de grootste stad van Vlaanderen en de belangrijkste havenstad van België. Daarnaast ook bekend als Diamantenstad, al meer dan vijf eeuwen is Antwerpen het grootste diamantcentrum ter wereld.
In de ochtend heeft u de mogelijkheid om mee te gaan met een stadswandeling onder leiding van een gids door deze prachtige stad (inbegrepen indien u een van de excursiepakketten heeft bijgeboekt). Voor de lunch bent u weer terug aan boord. Rond de klok van 13.00 uur vertrekt het schip uit Antwerpen weer terug naar Amsterdam. Geniet u aan boord van de voorbijglijdende landschappen en vanavond van het afsluitende 'Captains diner'.

.

location_onUitschepen
In de ochtend komen we weer aan in Amsterdam. Na het ontbijt gaat u rond 10.00 uur van boord om op eigen gelegenheid huiswaarts te keren en kunt u terug kijken op een bijzondere Stedencruise langs de rijkdommen van Nederland en België.

Accommodatie(s)

MS River Diamond****+

Het 4-sterrenplusschip MS Rivier Diamond is nieuw in ons aanbod en heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke riviercruise: comfort, stijl en onveranderde aandacht voor detail. Het schip is in 2018 geheel gerenoveerd. Trakteer uzelf op een dra...

Lees meer
MS River Diamond****+
sluiten
MS River Diamond****+
MS River Diamond****+
MS River Diamond****+_receptie
MS River Diamond****+_lobby bovendek
MS River Diamond****+_lounge
MS River Diamond****+_lounge
MS River Diamond****+_Lido terras
MS River Diamond****+_restaurant
MS River Diamond****+_restaurant
MS River Diamond****+_restaurant
MS River Diamond****+_2-persoonshut benedendek
MS River Diamond****+_badkamer
MS River Diamond****+_2-persoonshut Frans balkon
MS River Diamond****+_zonnedek
MS River Diamond****+_zonnedek
MS River Diamond****+_zonnedek
MS River Diamond****+_fitness
MS River Diamond****+_fitness
MS River Diamond****+
MS River Diamond****+_dekkenplan

Algemeen

Het 4-sterrenplusschip MS Rivier Diamond is nieuw in ons aanbod en heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke riviercruise: comfort, stijl en onveranderde aandacht voor detail. Het schip is in 2018 geheel gerenoveerd. Trakteer uzelf op een drankje in de panorama lounge of geniet van de sfeer en spectaculaire uitzichten vanaf het comfort van het verhoogde zonnedek. Waar u ook uw tijd aan boord doorbrengt, de vriendelijke en gastvrije bemanning zal er alles aan doen om u te verzekeren van een onvergetelijke riviercruise-ervaring.

Faciliteiten

-receptie
-restaurant
-panorama bar & lounge
-Lido terras
-zonnedek
-kleine bibliotheek
-fitness
-wifi

Hutten

Alle hutten zijn buitenhutten. Op het hoofddek en bovendek hebben de hutten een Frans balkon en panoramavensters, zodat u vanuit uw eigen hut van het prachtige uitzicht op de rivier en de omgeving kunt genieten. De hutten op het benedendek hebben twee ronde vensters die niet geopend kunnen worden. Uw verzorgde en ruime hut beschikt over een tv, telefoon en airco. Elke hut heeft een eigen badkamer met douche en toilet.

Dekken schip

Bovendek
Het 'Upperdeck' of wel het bovendek is na het zonnedek het hoogste dek op het schip. De stijlvolle tweepersoonshutten hebben hotelbedden, een Frans balkon en panorama vensters die geopend kunnen worden. De lounge, bar en kleine bibliotheek liggen ook op het bovendek.

Hoofddek
Het 'Middledeck' of wel hoofddek heeft ook stijlvolle hutten met Frans balkon, panoramavensters en hotelbedden. De receptie, en het restaurant liggen op het hoofddek.

Benedendek
De stijlvolle hutten op het 'Maindeck' of wel benedendek hebben eveneens hotelbedden en 2 kleine ronde vensters die niet geopend kunnen worden. Wilt u ook nog actief zijn tijdens uw cruise dan kunt u gebruik maken van de fitness ruimte op het benedendek.

Zonnedek
Het Zonnedek is het hoogste dek op het schip waar u tijdens mooi weer op het terras op de ligstoelen heerlijk kunt genieten van de voorbij glijdende landschappen.

Let op: er is GEEN lift aanwezig, alle dekken zijn alleen te bereiken met trappen met leuningen aan beide kanten.

Extra informatie

• Na het inschepen krijgt u een welkomstdrankje
• Uitgebreid ontbijtbuffet met koffie en thee
• Lunch
• Gehele dag onbeperkt koffie en thee
• Afternoon hightea
• Diner
• Elke avond een middernachtsnack
• Op de laatste avond wordt u uitgenodigd voor het kapiteins galadiner
• Tafelwater tijdens maaltijden
• Dagelijks muziek programma in lounge & bar
• Stadsplattegronden
• Verfrissingen en handdoeken na excursies

Oad gastheer/gastvrouw
Tijdens uw reis is er op het schip een Oad gastheer of Oad gastvrouw aanwezig.
Onze gastheer/gastvrouw is enthousiast, ervaren, gedegen opgeleid en altijd bereid u van dienst te zijn. Hij/zij spreekt de taal en zal er alles aan doen om uw riviercruise zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Uw Oad gastvrouw voor vertrek 26 april 2022 is Marian Prast.

Rolstoel en rollator
Het schip is voor minder validen niet goed uitgerust. Er is GEEN lift aan boord van het schip River Diamond.
Heeft u een rollator of rolstoel, dan kunt u deze meenemen, alleen als deze inklapbaar zijn. U kunt om veiligheidsredenen die de rederij hanteert de rolstoel of rollator niet aan boord gebruiken. U kunt uw rollator of rolstoel bij de receptie achterlaten. Aangezien er een maximum aantal rolstoelen en rollators geldt dient u bij boeking te allen tijde aan te geven of u een rolstoel of rollator mee neemt.

Excursies
Tijdens de reizen zal een gevarieerd aanbod van excursies door de rederij georganiseerd worden. Wij geven u de mogelijkheid om van te voren een excursiepakket bij te boeken zodat u veel voordeliger uit bent dan wanneer u de excursies aan boord boekt. De excursiepakketten dienen bij boeking opgegeven en betaald te worden. Het excursieprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen en onder voorbehoud van het aantal deelnemers.


De valuta aan boord is de EURO, er is geen wisselautomaat aanwezig.
Geaccepteerde credit cards aan boord; VISA, MasterCard


Extra's

Excursiepakketten

Wij geven u de mogelijkheid om van te voren een excursiepakket bij te boeken zodat u voordeliger uit bent dan wanneer u de excursies aan boord boekt. Het gaat om de volgende excursiepakketten;

1. Excursiepakket BASIC

Rondvaart grachten Amsterdam
Amsterdam, hoofdstad van Nederland en ook wel het Venetië van het Noorden genoemd met haar talloze grachten. Ontdek de typische architectuur van de Amsterdamse grachtenpanden waarvan de meeste afkomstig zijn uit de 17e en 18e eeuw. Elk grachtenp...and is anders van karakter door het gebruik van gevarieerde kleuren, vormen en metselwerk. Interessant is dat dergelijke kenmerken het enige identificatiemiddel waren totdat Napoleon het genummerde huisvestingssysteem introduceerde.
duur ca. 1,5 uur

Stadswandeling Antwerpen
Als tweede stad en grootste haven van België mag een bezoek aan Antwerpen niet ontbreken. Antwerpen werd in de 16e eeuw beschouwd als een van de belangrijkste steden van Europa en was ook de thuisbasis van de barokkunstenaar Pieter Paul Rubens. Het was ook toen dat goudsmeden, juweliers en diamantairs van Antwerpen hun thuis maakten. Antwerpen staat sinds de Gouden Eeuw bekend als de belangrijkste diamantstad ter wereld. Via de Schelde brachten kooplieden immers hun edelstenen en metalen naar Europa. Antwerpen heeft een indrukwekkend middeleeuws hart met zijn oude markt, gezellige winkeltjes, mooie gevels en leuke cafés. Ontdek de schoonheid en charme van Antwerpen tijdens deze mooie wandeltour.
duur ca. 2 uur

2. Excursiepakket EXTENDED (Idem als BASIC met extra excursie)

Bus- en wandeltour Rotterdam
Futuristische architectuur, kunst, bars, restaurants en uitgaansgelegenheden maken Rotterdam tot een van de meest opwindende steden van Europa. De op een na grootste metropool van Nederland, heeft een diverse, multi-etnische gemeenschap, een schat aan topmusea en een fascinerende maritieme traditie geconcentreerd in de drukste haven van Europa. Geniet van de rondleiding door deze dynamische stad!
duur ca. 3 uur

3. Excursiepakket COMPLETE (idem als EXTENDED met extra excursie)

Bus- en wandeltour Brussel
Deze begeleide stadsbus- en wandeltocht door Brussel, de hoofdstad van België en beroemd om "Manneke Pis", is iets wat je niet wilt missen. De bus brengt je van de prachtige Sint-Michielskathedraal naar het wereldberoemde Atomium, het Chinese paviljoen en de Japanse toren. We zullen de enorme kantoren van het Europees Parlement zien. Via de Koninklijke residentie “van Laken” en het indrukwekkende Hof van Justitie rijden we naar het indrukwekkende Koningsplein en het Koninklijk Paleis. De bus rijdt door naar het centrum vanwaar je doorloopt naar de prachtige Grote Markt. Je gids zal de geschiedenis van het unieke stadhuis en de prachtige gildehuizen uitleggen. Geniet van een lekker Belgisch biertje op een van de vele mooie pleinen.


Let op: het excursieprogramma is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en voldoende deelname (minimaal 25 personen per excursie)
De meeste excursies zijn niet geschikt als u slecht ter been bent. Het gaat vaak om stadswandelingen in historische centra waar de straten meestal aangelegd zijn met kinderkopjes. Vaak starten de wandelingen al vanaf de aanleglocatie van het schip, het kan ook zijn dat u eerst naar een verzamelpunt moet wandelen. Wij adviseren u om goede wandelschoenen te dragen tijdens de excursies.


• Het programma kan worden onderworpen aan veranderingen
• Om het excursie programma te draaien, is er een minimum van 25 deelnemers per excursie vereist en kan het mogelijk worden onderworpen aan een maximaal aantal deelnemers per excursie.
• In bepaalde gevallen kunnen kleinere groepen worden gemaakt; prijzen en voorwaarden worden bepaald door de leverancier
• In het geval van beperkte transportcapaciteit, verkorte openingstijden, onverwacht/zwaar verkeer, noodzakelijke omwegen, lokale feesten etc., behouden wij ons het recht om de route te wijzigen en in uitzonderlijke gevallen een gepland bezoek af te lassen vanwege externe invloeden zoals overmacht.
Lees meer

Autohuur

Info bestemming

Fotoalbum

+4foto's

Businformatie

Fietsinformatie

Opstapplaatsen

Reisinfo

Inclusief

checkcruise volgens programma
checkverblijf in een 2-pers. hut met douche en toilet
checkvolpension aan boord (ontbijt, lunch, diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
checkwelkomstdrankje
checkafternoon high-tea
checkelke avond een kleine snack
checkonbeperkt koffie en/of thee (automaat)
checktafelwater tijdens de maaltijden
checkkapiteinsdiner (afhankelijk van reisduur)
checkdagelijks muziekprogramma in lounge en bar
checkstadsplattegronden
checkOad gastheer/gastvrouw aan boord
checktoeristenbelasting

Exclusief

checkvervoer naar in- en uitscheeplocatie schip
checkevt. entreegelden
checklunches eerste en laatste dag
checkexcursiepakketten (bij boeking opgeven en betalen)
checkfooien

Extra Info


Omdat uw veiligheid bij ons voorop staat, worden de covid-19 protocollen voor het verantwoord reizen regelmatig aangepast. Hierdoor is het uitvoeren van reizen en eventuele wijzigingen in het programma en/of accommodatie onder voorbehoud. Mocht dit voor u van toepassing zijn, dan wordt u op tijd door ons geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus en reizen

Extra Info

Afwijkende annuleringsvoorwaarden riviercruises

Op riviercruises zijn aanvullende algemene voorwaarden van Oad Touroperating International GmbH van toepassing.
Voor riviercruises gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden.

A. Bij annulering tot de 29ste dag (exclusief) vóór de startdatum: 35% van de reissom.

B. Bij annulering vanaf de 28ste dag (inclusief) tot de 22ste dag (exclusief) vóór de startdatum: 40% van de reissom.

C. Bij annulering vanaf de 21ste dag (inclusief) tot de 15e dag (exclusief) vóór de startdatum: 50% van de reissom.

D. Bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de 6e dag (exclusief) vóór de startdatum: 75% van de reissom.

E. Bij annulering vanaf de 5e dag (inclusief) tot één dag (exclusief) vóór de startdatum: 90% van de reissom.

F. Bij annulering op de startdatum of later: de volle reissom.

Extra Info

Vanafprijs op basis van 2 Persoonshut River Diamond benedendek

Extra Info

Op eigen gelegenheid naar in- en uitscheeplocatie
U komt op eigen gelegenheid naar de inscheeplocatie in Amsterdam. De inscheep- en uitscheeplocatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Uw definitieve inscheep- en uitscheeplocatie vindt u in uw reisbescheiden.