Wintersport Banff & Lake Louise

Het hooggelegen Banff (1463 m) ligt in het hart van Banff National Park en wordt omgeven door de reusachtige Alberta Rocky Mountains. Hier vind je de drie skigebieden Mount Norquay, Sunshine Village en Lake Louise, samen de Tri Area. De drie skigebieden bieden voor elk wat wils, van mooie rustige blauwe pistes tot extreem steile double-black diamonds pistes. Voor het Tri Area skigebied is slechts één skipas nodig.

Banff is een bruisend stadje. Het is een van de oudste stadjes van de Rockies met historische gebouwen en het centrum ademt dan ook een authentieke sfeer. Banff biedt gezelligheid, cultuur en entertainment. De hoofdstraat Banff Avenue bestaat uit talloze winkels, restaurants en gezellige barretjes en ook de kunstgalerijen zijn
voor de liefhebbers zeker de moeite waard.

Het kleine dorpje Lake Louise ligt op zo’n 5 minuten rijden van het gelijknamige wereldberoemde skigebied en is een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke wintersportvakantie. Het is vernoemd naar het prachtig gelegen meer waar ’s winters geschaatst kan worden en waar zich de indrukwekkende Victoriagletsjer bevindt. Lake Louise is een perfecte uitvalsbasis voor als je vooral van rust en ruimte houdt in een adembenemende natuur.