U bevindt zich hier Homeschotland

Busreizen & Rondreizen Schotland

Ga tijdens een van onze busreizen of rondreizen Schotland naar het land van prachtige meren en ongeëvenaarde, woeste schoonheid. Of wat dacht u van de rijke Schotse geschiedenis? Geniet van prachtige kastelen als Dunrobin Castle, Stirling Castle en Glamis Castle of bijzondere eilanden als de Skerries en de Hebriden. Ook de Orkney Eilanden in het uiterste noorden is bijzonder met zijn eeuwenoude nederzetting Scara Brea. Een rondreis Schotland zonder whisky is geen vakantie: bij al onze busreizen naar Schotland gaat u de heerlijke whisky in ieder geval proeven.

Schotland kent een indrukwekkende natuur: bij onze nieuwe rondreis de Schotse Hooglanden kunt u per boot naar de Jan-van-Genten op Bass Rock. Maar ook de schitterende Hooglanden zal u bekoren, met mistflarden en mythische meren. In het ruige noorden vindt u een ruige kuststrook waar geen boom groeit! Tijdens onze wandel vakantie naar Schotland maakt u wandelingen op de bijzondere eilanden Mull en het bijzondere pelgrims eiland Iona. Gaat u met ons mee op vakantie naar het prachtige Schotland?

Douaneregels Groot-Brittannië

- Wanneer aankopen samen duurder zijn dan (omgerekend) € 430, betaal je hier bij terugkomst in Nederland belasting over.
- Je mag 1 liter sterke drank belastingvrij meenemen.
- Zuivel- en vleesproducten mogen niet mee, ook niet als ze vacuüm verpakt zijn. Ook de meeste visproducten mogen niet mee.
- Je mag 1 slof sigaretten belastingvrij meenemen.
- Als je op de heen- of terugreis (omgerekend) € 10.000 of meer aan contant geld meeneemt, dan moet je hier aangifte van doen bij de Douane.
- Reis je met een huisdier? Houd er dan rekening mee dat de regels voor het meenemen van huisdieren waarschijnlijk ook wijzigen per 1 januari 2021.
- Houd hiervoor de website van de NVWA in de gaten om te voorkomen dat je huisdier in quarantaine wordt geplaatst. Ook mogen bepaalde hondenrassen, zoals de pitbull terriër, het VK niet in.
Vanaf 1 oktober 2021 heeft u bij de grens naar Groot-Brittannië (Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland) een geldig paspoort nodig. Met een identiteitskaart kunt u het land niet meer in.
Lees meer